Last news in Fakti

21 Юни, 2023 06:11 2 475 25

Сиди: Не мога да се съглася, че като членове на НАТО трябва да помагаме на военния конфликт в Украйна

  • александър сиди-
  • украйна-
  • война-
  • нато-
  • асен генов

Тази война не започна миналата година с нахлуването на Путин в една суверенна държава, тя започна много отдавна, заяви съпредседателят на ВМРО

Сиди: Не мога да се съглася, че като членове на НАТО трябва да помагаме на военния конфликт в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

„Не мога да се съглася, че като членове на НАТО трябва да помагаме на военния конфликт в Украйна. НАТО не е въвлечено в този конфликт официално. Освен, ако не кажем, че Русия и САЩ воюват на територията на Украйна и загиват украински граждани. Тази война не започна миналата година с нахлуването на Путин в една суверенна държава, тя започна много отдавна. В целия разговор винаги чуваме едната страна на нещата. В Америка сега има един огромен скандал – за подкупите, които е взимал техния президент Джо Байдън и сина му, за свалянето на украинския главен прокурор. В България медиите не говорят за това”. Това каза юристът и съпредседател на ВМРО Александър Сиди.

Според блогъра Асен Генов става дума не за корупция, а за съмнения за корупционни практики около отстранения тогавашен прокурор на Украйна. "Нарушени са принципи на международното право и не може с военна агресия да откъсваш територия от суверенна държава", каза Генов.

По думите му президентът Румен Радев трябва да се притеснява за своя политически проект, а не за обезоръжаването на Българската армия.

„Нашите партньори в САЩ, от които си закупихме преди 3 г. с пари самолети и те трябваше вече да са дошли, те можеха да кажат, че ще ни дадат заместваща мощност, за да предоставим самолетите”, обясни Сиди. По думите му всички, които сега искат да дадат оръжие на Украйна, преди години бяха против това, пускаха сигнали до прокуратурата защо сме модернизирали щурмовите изтребители Су в Беларус. „Къде да ги направим, в Италия”, запита Сиди.

„Какво значи мир и неутралитет, когато на 300 км от нас се води война. Когато казваме да дадем помощ на Украйна – какво да дадем”, запита Сиди.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    60 6 Отговор
    Ние не трябва да се месим във вътрешните и външните работи на други държави!!!! Особенно за да обслужваме чужди интереси!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кой каквото ще да ти говори

    44 5 Отговор
    Става въпрос за пари.
    А ФАЩистита изпраха много паразитни 💲💲💲
    в пералнята у Краина.
  • 4 Хари

    55 6 Отговор
    Много е прав човека . Само соросчетата предатели квичат да си дадем и последните резерви на Украйна , че после ще получим нови .
    Бе то тия дето сме платили кеш не ни ги дават , че да чакаме от умрял писмо ...
  • 5 Циба

    8 31 Отговор
    Другаря Сиди знае американския президент дали е вземал подкупи не е ли

    Коментиран от #9, #11

  • 6 Българин

    12 37 Отговор
    ВМРО още от възстановяването си беше овладяна от доносници на ДС и руски агенти. Сега продължават да защитават руските интереси и да бъдат говорители на Кремъл. Костя Копейкин обаче им отмъкна електората и сега подсмърчат като извън парламентарна опозиция.
  • 7 Бозаджията

    11 10 Отговор
    Ах ти уроде безчовечни!
  • 8 истината

    33 3 Отговор
    Според западни анализатори разрушавайки европейската икономика, Съединените щати са правели планове да доведат до крах еврото, като по този начин ще засилят позицията на долара като международна резервна валута .

    Планът на американците обаче не е изпълнен. И въпреки че европейската икономика е разрушена, Вашингтон не е очаквал Москва да може да застраши позицията на долара .

    - В резултат на това повече държави се присъединяват към БРИКС и Русия, тласкайки САЩ да станат „следващата Венецуела след десет години“
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 какво да се каже

    40 2 Отговор
    Този анализ е точен и прав, но всички европейски марионетни правителства следват заповедите отвъд океана. Така че нищо добро не иде за Европа.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дако

    29 2 Отговор
    Съюзниците на Киев обрекоха украинската армия на унищожение, заради арогантно желание да покажат единството на Запада в подкрепата на Украйна в настоящия конфликт.

    Коментиран от #17

  • 13 голяма грешка на западняците

    18 6 Отговор
    Русия е силно военизирана нация, победителка в 85 от войните, които е водила, при това срещу най силни съперници. Руснаците са наследници на хипербореите. Представям си колко повече непобедима би била с Украйна в състава си.
  • 14 Стеф

    6 21 Отговор
    Сиди и гледай простотия), а ако утре ни нападнат нас, дали трябва другите членове на НАТО да ни указват военна помощ?

    Коментиран от #15

  • 15 Минаващ

    26 2 Отговор

    До коментар #14 от "Стеф":

    Украйна член ли е на НАТО?
  • 16 Инж

    9 0 Отговор
    Какво стана с 500-те Хил. гласа за ДПС от Турция??? Само лъжи!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Минувач

    25 1 Отговор
    Много е прав. В българските продажни медии има множество теми-табута. Никога не се говори дори и една думичка за скандалите около сем. Байдън (но щедро се разискват делата срещу Тръмп), никога не се говори за скандала и корупцията с ваксините около Урсула и Пфайзер, никога не се говори за горещите новини около БРИКС и редицата нови държави с интерес да се присъединят, вкл. и бивши близки съюзници на Запада, които променят ориентацията си, никога не се говори за протестите срещу НАТО и войната в Украйна, които се провеждат по цял свят, вкл. Западна Европа, никога не се показват и протестите срещу САЩ в Япония и базите им там, никога не се дава гласност на български журналисти, които представят и другата страна (правилни, грешни, но друга позиция - има диспут и оборване с факти, това е свобода и демокрация) ... да продължавам ли, не знам ....

    Коментиран от #19

  • 19 Прокопий

    2 21 Отговор

    До коментар #18 от "Минувач":

    Ей, много се напъна с това писане, голям хубав бълвоч забърка, остана само да наместиш по-хубаво гащите на Мутрофанова, че много ти тичат...🤣🤣🤣
    Ще ти отговоря само за едно: горещите новини около БРИКС ги знаем - Бангладеш,една от най-бедните многомилионни страни иска да е член. Ние сме член на ЕС,.
    Ай оди си пери ватенката, дрОгарю!

    Коментиран от #23, #24, #25

  • 20 още един копейкаджия

    2 13 Отговор
    А бе Сиди как ще ти дадът ф -16 , като си копейкаджия и неблагонадежен предател мисли малко ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Статистик

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Прокопий":

    Член си на ЕС, ама са ти съдрани потурите и празни джобовете!
  • 25 Баш химик

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Прокопий":

    Понякога, когато нямаш какво да кажеш е по-добре да не се напъваш, защото само се излагаш, при това много. Не те знам на какво точно си член точно ти, но знам, че си голям член!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове