Last news in Fakti

6 Юли, 2023 06:40 1 600 30

Продължават протестите на служителите от системата на МВР

  • мвр-
  • служители-
  • заплащане-
  • протести

Те не са доволни от проектобюджета, в който не се предвижда никакъв ръст на доходите им

Продължават протестите на служителите от системата на МВР - 1
Снимка: БГНЕС

Служителите от системата на МВР и днес излизат на предупредителен протест, предаде БНТ.

Както и във вторник за кратко униформените ще се съберат пред районните управления и пожарни в извънработно време с искане за увеличение на заплатите им.

Те не са доволни от проектобюджета, в който не се предвижда никакъв ръст на доходите им и настояват за поне 10-процентно увеличение. Основното трудово възнаграждение на полицаите и пожарникарите е около 1300 лева.

Освен за увеличение на заплатите синдикатите настояват и за реформа в сектора. Напомнят и че униформите им са стари, некачествени и трудно издържат дори един сезон.

Вчера министърът на вътрешните работи подкрепи исканията им и добави, че се водят разговори с финансовото министерство.

Финансовият министър Асен Василев обаче отговори, че увеличение на заплатите в сектора тази година няма да има.

От синдикатите се заканиха, че ако не бъдат чути ще организират национален протест между двете четения на бюджета в парламента.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е те

    43 5 Отговор
    какво искат ? Като при Боко , минат - не минат няколко месеца , протест и хоп увеличение ? А работа за пет пари няма свършена и рано - рано пенсионери !
  • 2 Всички

    30 2 Отговор
    бюджетни винаги протестират преди приемането на бюджет. Чудно, защо не протестираха по времето на Гълъбчо, който нарочно не го внесе?
  • 3 Да работиш

    8 23 Отговор
    и да взимаш хиляда лева заплата чисто е обидно. В цял свят лекари, учители, пожарникари, професори, учени, миньори взимат минимум 2000 долара заплата и пенсия. Да, трябва реформиране на системата -съкращениа и прекъсване на корупцията, но не трябва да страдат редовите полицаи.
  • 4 AMAH OT ИДИOTИ

    35 5 Отговор
    НА КОЙТО НЕ МУ И3НАСЯ, ИМА ПРАВО ДА НАПУСНЕ.
  • 5 Хахаха

    26 3 Отговор
    Ако питате мен заслужават да протестират поне една година ама как си требва без нито един катаджия на пътя(те и без това престъпници не ловят,поне народът да си отдъхне малко)
  • 6 Подкрепям !

    6 30 Отговор
    Редно е да вдигнат парите на полицията ! Смешните им заплати тласкат към корупция и сделки с мафията ! Как се чувства един полицай когато сутрин тръгвайки на работа да бди за спазването на Закона , мисли за това ,че не може да плати сметките на детето си за детска градина или консумативите за бита ?! От друга страна чистка на тези полицаи които само се водят на работа в полицията !

    Коментиран от #16

  • 7 Дрън дрън та пляс

    24 1 Отговор
    защо се протестира с държавна техника ,държавна униформа и по време на работа на работното място ? кой плаща ако нещо се повреди по време на писукането с държавните автомобили ?
  • 8 НИЩО ЛИЧНО

    24 1 Отговор
    НО, КОЙТО ИЗДЪРЖИ ФИЗИЧЕСКИ И ПСИХИЧЕСКИ ТЕСТ ДА ПОЛУЧИ 10%
  • 9 Ха Ха ХА

    25 2 Отговор
    тюфлеците......
  • 10 Логично

    12 10 Отговор
    Когато държиш кучето вързано само на хляб и вода , в един момент броя на пилетата в двора започва да намалява !

    Коментиран от #13

  • 11 Чума

    25 0 Отговор
    Пенсионерите на заплата и пенсия не протестират, освен политическия синдикалист Валентин Попов! Те си кютат с 4000 лева на месец и казват, че изнемогват! Както имаше един лидер преди време, виеше, че децата му стояли гладни, а поддържаше любовница! Милиционерите са отлично заплатени и подсигурени, държавата им плаща куп боноси и ако бе толкова трудно, щяха да се разбягат в частния сектор! Време е някой да ги строи и да им каже - Това са условията, който е съгласен да служи и работи, да продължава! Който не е, реда го знае - заявление, Благодаря и досвидания! Не съда да връща всеки уволнен с обезщетение, платено от вас!
  • 12 Тити

    27 1 Отговор
    Като не им харесва да напускат!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Въпрос

    26 0 Отговор
    Всяка година, даже и по два пъти в годината, ли ще им се увеличават заплатите с по 20%? Не е ли малко множко за работата, която "работят"? Взимат за дрехи, храна, 20 заплати при пенсиониране, клас прослужено време 2%, на всички други е 1%, а много и нищо не взимат, ДМС, еанно пенсиониеане и още, и още. Безумие е непрекъснато да реват за пари, а народът да не е доволен от тях. Не трябва ли първо да покажат резулрати от работата си, да се извършат структурни промени, да се махнат пенсоинерите, да се намалят чиновниците и чак тогава да се говори за заплати? Срамота е това, което се случва в държавата. Всеки, който поиска пари и хоп готово. Кой ще връща тези заеми, които се трупат, за да се удовлетворят нечии искания?
  • 15 И тези пари са им много!

    24 0 Отговор
    Кога трябва да излизат и да защитават свободата, си правят пас, сега за пари стачкуват. Не! Никакво увеличение! Кога биха протестиращите до министерски съвет, не реваха, но сега за пари вече няма проблеми. НИКАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ!!!
  • 16 Да бре

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Подкрепям !":

    Депутатите взимат добри заплати. Значи не са корумпирани и нямат връзки с мафията. Дали е така ?!?
  • 17 Гост

    20 0 Отговор
    Първо - всички вън. Второ - намаляване на щатовете поне с едно 25% - всякакви адмнистративни нищоправци. Трето - наемане наново - само на реално годни кандидати. Четвърто - истинска работа с редовни отчети, проверки и оценка. Пето - драконовски наказания за корупция и доживотен за подпомагане на престъпления. Шесто - тогава заплатите със 100% увеличение, ако трябва.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Красимир Петров

    14 0 Отговор
    На който не му понася да се изнася.Най-много държавни търтеи има в МВР.
  • 20 Към въпрос 14

    14 0 Отговор
    Да нде се забравя, че те не плащат здравни осигуровки, данък общ доход, абе държавата им плаща всичко, значи всички ние и всичките пари са им чист доход, без данъци, които плаща всеки работещ в България.

    Коментиран от #25, #27

  • 21 Без съкращения

    12 0 Отговор
    Никакви увеличения, България намалява, полицията се увеличава. Роднинска фирма
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да им увеличат годините за пенсия на 68

    11 0 Отговор
    Щом не са изморени и продължават да се натискат да остават на заплата и пенсия алчните тарикати
  • 24 Като не са

    10 0 Отговор
    Доволни ей я вратата. Ама с тези умения дето ги нямат и огромния мързел, и от улицата ще ги изритат.
  • 25 Полицай

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Към въпрос 14":

    Ти пък какво плащаш покажи си внесените данъци и осигуровки и полицаите и всички държавни чиновници плащат данък не плащат осигуровки ама нямат и клас да върнат класа и да вземат взимст осигуровките ама числата ше са в полза на чиновниците
  • 26 Онзи

    4 0 Отговор
    Ако не им изнася да вика Уво и кой откъде е.Без другото там са само роднини и некадърници.Един да падне двама ще чакат за неговото място....пък и кой ще жали за тях???
  • 27 Дуньо простия

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Към въпрос 14":

    Първо, не плащат осигуровки, т.е. не им се отдържат от заплатата, защото са ДЪРЖАВНИ служители. Работодател им е държавата. Затова ги плаща държавата. Разните министерства, консулства и т.н са "държавни предприятия". Затова има закон за държавния служител, който регламентира трудово-правните отношения на такива служители с държавата.
    Второ данък общ доход плащат, като всички останали. Понеже на тях осигуровките не се отдържат от заплатата, се облага цялата сума за получаване. Те внасят повече данък. На другите (не държавни служители) дохода се намаля с внесените осигуровки, и тогава се получава дан. основа за облагане. Ако държ. с-л вземе 2000 лв. бруто за месец, ще плати повече данък от не държ. с-л със същия доход. Така, че държавата, никога няма да се мине. Ако ти плати нещо, ще ти вземе повече от другаде.
  • 28 Друго мнение

    4 0 Отговор
    Реформа! Вместо да говорят жалостиво, да седнат и да си реформират щата със слагане край на административните длъжности на хранилка. Недокомплекта на служителите им полицаи е голям, докато по места е пълно с административни длъжности, които са безмислени. С три четири отдела в страната това може да се извършва, докато за същността на полицейските им задължения нямат служители, а командироват. Щуротии в това министерство!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове