Last news in Fakti

6 Юли, 2023 09:10 1 954 31

Денков: До месец очакваме решение за тол таксите. Страната ще има нов представител в "Лукойл" (ВИДЕО)

  • николай денков-
  • тол такси-
  • решение-
  • лукойл-
  • нов представител

„България не отглежда „бежанци”, имаше някакви опити за злоупотреба, но те са пресечени. Говорим за майки с деца, които няма как да се включат в пазара на труда. Голяма част от тях се надяват да се върнат в страната си. В Германия и в Полша се надпреварват как да включат украинските бежанци в тяхната икономика”, обясни премиерът

Денков: До месец очакваме решение за тол таксите. Страната ще има нов представител в "Лукойл" (ВИДЕО) - 1
Снимка: Нова телевизия

Страната ни ще има нов представител в „Лукойл”, защото там има системен проблем. Сегашният представител не подава актуална информация. Това каза премиерът Николай Денков по повод отчета за първия месец управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в отговор на въпроси на граждани във Фейсбук, цитиран от NOVA.

В Министерството на енергетиката подготвят критерии за провеждане на курс и избор на следващ представител. Очаквам в следващите месеци да има нов представител на страната. Говорихме и с представители на руската компания, че в края на следващата година трябва да се направят промени в технологиите, когато изтича дерогацията за работа с руски петрол. Въпросът е как да съчетаем ограниченията заради войната в Украйна с технологичните промени и данъчните облекчения. Запитан ще има ли улеснение за гражданите, за да могат сами да произвеждат ток, той каза, че има поевтиняване на технологиите.
Министър- председателят бе питан по различни теми. За тол таксите той обясни, че се водят преговори за актуализиране на методиката за изчисляване на тези такси. „Очакваме решение до месец”, каза Денков. По три от магистралите – „Хемус”, „Европа”, „Струма” се работи. За АМ „Черно море” се довършва проекта и отчуждаването на имоти, уточни премиерът.

За намаляване на катастрофите министър-председателят каза, че на база на карта с регионалното ведомство обсъждат как приоритетно да финансират местата, където има множество пътни инциденти. Той изтъкна, че целта е шофьорските курсове да имат по-практична насоченост.

За чистотата на Черно море Денков каза, че нито едно от замърсяванията в Одеския залив не са минали нито към Румъния, нито към България. „Хората могат да бъдат спокойни, има агресивна кампания за провал на туристическия сезон. Тя идва отвън. Бъдете спокойни, Черно море е чисто”, заяви премиерът.

За войната в Украйна премиерът обясни, че няма реална опасност за България, но трябва да работим да няма опасност за страната ни изобщо оттук нататакък. „70 г. след Втората световна война има световен ред – да не се нарушават границите. Ако един агресор успее на едно място, това ще изкуши всички останали агресори да се опитат да направят същото и на други места. Втората причина за подкрепа на Украйна е свързана с България. Страната ни беше обявена за вражеска държава на Русия без да е направила каквото и да е. Да припомним, че Съветската армия влезе в България след Втората световна война. Интересите на България са да свърши войната като се възстановят истинските граници преди агресията”, каза Денков.

„България не отглежда „бежанци”, имаше някакви опити за злоупотреба, но те са пресечени. Говорим за майки с деца, които няма как да се включат в пазара на труда. Голяма част от тях се надяват да се върнат в страната си. В Германия и в Полша се надпреварват как да включат украинските бежанци в тяхната икономика”, обясни Денков.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото кратуно

    29 15 Отговор
    Управлява ни , възможно най-лошия матриял . Мислех си , че по лошо от Бойко едноличния няма , после си викам от Кирчо и кокорчо по лошо няма но ето ги сега заедно ни еб@ват майката.

    Коментиран от #26

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мравояда бе каза

    12 6 Отговор
    нищо конкретно.Само пожелания
  • 4 АУУУУУ

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    АКО НЕ ЛЪЖЕШ....МНОГО Е ЛЕСНО ДА БЪДЕШ НАМЕРЕН...... МАЛИИИИИ🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 5 дедедедед

    9 5 Отговор
    лека по лека ще хващате калашниците и на фронта.
  • 6 напомняне

    10 9 Отговор
    Денков очакваме решение за Камчия, мутрофана, моча, руския културен център и копейките/не на последно място/. Не се прави на разсеян.

    Коментиран от #10

  • 7 дедедедед

    6 5 Отговор
    Гледам ги по спирките млади с нацистки татуси, готови са

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мдаа

    7 1 Отговор
    .......... но трябва да работим да няма опасност за страната ни изобщо оттук нататакък. „70 г. след Втората световна война има световен ред – да не се нарушават границите.
    Това последното каза ли го на посланика от Хаити?
  • 10 Напомняне

    9 9 Отговор

    До коментар #6 от "напомняне":

    Чемадан .Вокзал.Киев!
  • 11 Евала

    10 4 Отговор
    „България не отглежда „бежанци”, имаше някакви опити за злоупотреба, но те са пресечени. Говорим за майки с деца, които няма как да се включат в пазара на труда. Голяма част от тях се надяват да се върнат в страната си. В Германия и в Полша се надпреварват как да включат украинските бежанци в тяхната икономика”,

    По-голяма глупост не бях чел. Къде ги видя тези бежанци само майки с деца?
  • 12 Българин

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "дедедедед":

    Татуирай си Сталин, Замфир Яшаров Живков и СССР бе, кой те спира! 😂
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 5 Отговор
    Нашия Правителствен самолет отиде , като такси, за ДРОГАря ZE ‼️‼️‼️

    Коментиран от #17

  • 14 България губи

    11 3 Отговор
    Голям измущляк се оказа. Голям срам за България. Гнус
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 4 Отговор
    След КОКАИНА в Белия дом, да не открият ДРОГА и в самолета докарал ДРОГАря ZE‼️‼️‼️

    Коментиран от #21

  • 16 бай ви дренко

    6 2 Отговор
    до месец пак почваме да ви дереме то бая време мина чекмеджетата още празни
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Колкото минОси да ми нОсите,
    това не променя истината ‼️‼️‼️
  • 18 Бамбука

    5 8 Отговор
    Изненада ! Малкия академик се оказа първия премиер който си заслужава поста. Поздравления г-н Денков !
  • 19 редник

    3 2 Отговор
    /...целта е шофьорските курсове да имат по-практична насоченост./

    Още веднъж - шофьорска книжка само след успешна матура, а по-добре - на 21 години!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Я провери колко наркотици откриха в руското посолство в една южноамериканска държава? 😂
  • 22 Ттттт

    6 0 Отговор
    Тоя що изглежда все едно е глътнал бастун ?
  • 23 Краси Марков

    5 0 Отговор
    Само на мен ли лицето от снимката ми напомня за СОЛОМОН ЛЕЙН - злодеят от "Мисия невъзможна"?!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ти наистина

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тото кратуно":

    Си тото кратуна! Малко сиво, много малко само за ставане и лягане ти служи!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Изненада каза

    4 0 Отговор
    И той се казва на Лорел жената.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол