Last news in Fakti

11 Юли, 2023 22:22 1 554 23

Никола Минчев обясни как ПП-ДБ и ГЕРБ попълват втория ешалон на властта

  • никола минчев-
  • герб-
  • пп-
  • дб

Мандатът на членовете на ВСС в частта, в която НС избира свои, е изтекъл отдавна. Първо да реформираме органа, а едва след това да го попълваме, поиска бившият председател на НС

Никола Минчев обясни как ПП-ДБ и ГЕРБ попълват втория ешалон на властта  - 1
Снимка: БГНЕС

Не сме в спор с ГЕРБ за управителите на органи. Единият кандидат за управител на НЗОК се оттегли, а другият не беше гласуван и така процедурата ще трябва да започне отново. Целта е намирането на консенсусни фигури и да могат те да свършат качествено работата. Това заяви заместник-председателят на парламента Никола Минчев от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той отрече да има предварително квотно разпределение на позициите. По думите му ако беше така, вече щяха да бъдат сменени ръководните органи в държавата.

„Търсим качествените кандидати през малко по-бавна процедура“, призна той.

По повод процедурата за председател на Сметната палата, Минчев заяви: „Моето разбиране още от самото начало бе, че по силата на решението на КС, Цветан Цветков трябва да продължи да е председател“.

За избора на подуправител на БНБ, зам.-председателят на НС каза: „Тепърва ще се срещнем с досегашния гуверньор, още не сме излъчили наш кандидат. Може да подкрепим г-н Радев, но още не сме решили окончателно“.

Във връзка с референдума за еврото на „Възраждане“ Минчев посочи, че така поставеният въпрос не отговаря на закона. „Правилно не бе допуснат. България е поела ангажименти пред европейските органи. Едно едностранно отлагане не отговаря на изисквания и поетите ангажименти. Хората, които са ги убедили, че въпросът в референдума е допустим, трябва да обясни на хората, защо ги е подвел“.

„Мандатът на членовете на ВСС в частта, в която НС избира свои, е изтекъл отдавна. Първо да реформираме органа, а едва след това да го попълваме. Не искаме настоящият ВСС да избира новия главен прокурор. Предвиждаме промени в Конституцията, които касаят главния прокурор. По-коректно би било първо да се приеме законът и след това да се избира нов главен прокурор“, смята Минчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 партизанското внуче

    25 1 Отговор
    пак се пъчи

    Коментиран от #7

  • 2 Минчев

    25 1 Отговор
    Говориш сопран олигофрен.смешник.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Като чуя миннджеф

    19 1 Отговор
    и ми е ясно, че е боклук.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Как попълват ли?

    20 1 Отговор
    Попълват по формулата "кражба колкото може"!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Втория ешелон е като първия, прости и

    21 0 Отговор
    Некадърни краварски марионетки с наченки на ненормалност! Ники пита ли Козяк ще ги одобрят ли?
  • 9 Б.М.Б.

    16 0 Отговор
    Абе, това сричаштото ,завършили ПУЦа за политици?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Илия

    18 0 Отговор
    Айде вече нема нужда да ни занимаваме с ПП и ГЕРБ.
    Народа виде какво представляват.
  • 12 казусът

    14 0 Отговор
    с изтекъл мандат на ВСС гласува Гешев, тук защо нищо не казва трета вежда, мамино синче?!
  • 13 Подмянаджия

    18 0 Отговор
    самодоволна физиономия на преуспял некадърник !

    Коментиран от #16

  • 14 Доктор

    12 0 Отговор
    Боклук
  • 15 Редник

    14 0 Отговор
    Гледах го тоз измушляк. Върти, суче и нищо не казва. А това, което каза и му се разбра бе, че са дупе и гащи с ГЕРБ и ДПС и не им пука ни за Конституция, ни за решения на съда, ни за референдуми, ни за нароа. Събрали се отбор айдуци и се готвят да крадат 4 години. И освен това ще продадат България за жълти стотинки. И от 6,5 млн. ще ни направят 5. Продължавайте да не гласувате и 1984 на Оруел ще се сбъдне много скоро.

    Коментиран от #19

  • 16 Обича го с и без УЕБ

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Подмянаджия":

    Шшииитт... Тихо, че с новите "Транс-атлантически ценности" и "уная конфекция.... Конвенция...." абе Истанбулската такваз, тоа може да те съди. От "неговата" агитка, на КРААААЙНОООО ЛЕЕВИИИ КИТК.... виждания, една точка с химикала да напишат и я считат за постижение. Все пак, като малък, тати му не е имал големи надежди и сега избива комплекси, завалийката!
  • 17 200 бона

    4 0 Отговор
    За нов автомобил. Време е за шоу и сделка с големите демони.Стига сте се правили на политици!
  • 18 Тестостерон

    5 0 Отговор
    Поне един нещо мъжко да има! Този поне си бръсне лицето! Брада има, косми!
    Че в казарма не е ходил е ясно. Душичка!
  • 19 Ефрейтор

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Редник":

    Е, как да каже, като интелектът му клони към нула. А най-голямата глупост, която изтърси, беше за служебния кабинет, дето трябвало редовното правителство да продължава до нови избори, вместо да бъде назначавано служебно. И веднага беше брутално опроверган: Жан Виденов, Бойко Борисов, Кирил Петков.
  • 20 Кради-кради

    3 0 Отговор
    Вие сте едно и също- ненаситно нещо.
    ПП-ДБ и ГЕРБ попълват своите стомаси,
    Яко. Гребат в държавните запаси...
  • 21 Николай Стоименов

    2 0 Отговор
    Минчев не са ли ти казвали че като имаш голяма глава не значи че си умен
  • 22 Красимир Петров

    2 0 Отговор
    Предатели-продажници
  • 23 Колелото се върти драги ми политици

    2 0 Отговор
    След следващите избори пълна чистка на назначенията от тия душмани на народа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове