Last news in Fakti

15 Юли, 2023 06:05 3 384 24

Ивайло Вълчев: Прогнозите на Слави се сбъдват

  • ивайло вълчев-
  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • парламент

Ще предложим промени в бюджета, заяви депутатът от ИТН

Ивайло Вълчев: Прогнозите на Слави се сбъдват - 1
Снимка: БГНЕС

На председателския съвет наистина е имало разбирателство председателските места в комисиите да бъдат разпределени пропорционално, според това кой как е представен в парламента. Ние нямаме претенции да имаме много комисии. Ясно ни е, че с представителството, което имаме в момента, една комисия е това, което може да получим. За нас беше важно да се спази този принцип. Както каза в НС г-н Тошко Йорданов - участвайки предишния път в управлението, сме правили грешката да не позволяваме останалите партии да получават председателски места в комисиите. Това каза депутатът от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев в студиото на "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че каквото и да се случи с председателствата, то няма да промени принципа на работа в комисиите. Вълчев не каза дали ще излъчат председател на предвидената им комисия.

"Не сме разговаряли по този въпрос. Това е опит да се придаде добър вкус на нещо, което изначално няма такъв. Или нещата се случват честно, не после, когато някой се е опитал да промени правилата в последния момент. С нас все още не е разговаряно. Ако се стигне дотам, ще поискаме мнението на другите две парламентарни групи, които излязоха от залата, заедно с нас", обяви депутатът от ИТН.
По отношение на критиките към бюджета, той обяви, че ще внесат предложенията на партията между първо и второ четене. "Работи се активно. Не подкрепяме принципа, на който е основан бюджета. С предложенията ни ще се опитаме да пренасочим пари от едни пера към други. Ще водим разговори за подкрепа. В области като здравеопазване, култура могат да дойдат средства взети от други места. Има неща, които поне могат да бъдат вкарани в по-прилични рамки", обясни гостът.
Вълчев коментира и кандидатурата на Димитър Радев. "Г-н Трифонов направи едни прогнози, които засега се сбъдват. Няма как да бъдем "за", защото присъстваме на една предварително уговорена игра", настоя депутатът.

По думите му Гроздан Караджов е спрял "инхаус" процедурите и обясни какво представлява тя. "Това е когато без обществена поръчка, по избор на министъра, възложиш например строежа на отсечка от фирма, избрана от министъра и платиш 40-50% от средствата предварително. Гроздан Караджов спря това", посочи той.

Депутатът от ИТН изказа мнение и по темата с оръжията за Украйна. "Не е въпроса дали се случва явно или не, а дали тези, които го правят - намират аргументите. България не трябва да остава без нищо, което е нужно за нейната национална сигурност, докато не получи повече от същото или по-добро от него", категоричен е Вълчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нима ?

    22 23 Отговор
    Чалгарят жалък станал врачка ли , бе , злобен ?!
  • 2 Диктатурата

    19 13 Отговор
    на Големия ЕвроАтлантически брат не прощава. Не разбрахте ли, че каквото каже Големият ЕвроАтлантически Брат и антуража му в лицето на ДБ, СДС, ПП, ГЕРБ, ДПС, това става. Да не сте си помислили, че имате право на референдуми, ние ще ги забраним или фалшифицираме. Всяко свободно мнение е копейкаджийство и подкрепа към Русия, срещу която водим мащабн война и печелим на всички фронтове".
  • 3 Учиндолският

    19 15 Отговор
    комплексар мре да го ласкаят , та продължавай с лакействането , че малко ви остава !
  • 4 Пфуу

    16 14 Отговор
    Вълчо скрий се. Нямате капацитет едно магаре да управлявате, а се натискате за държавни въпроси акъл да давате. Видяхме ви скрийте се. Тези можеш да ги разказваш на Доганя не и на нас.
  • 5 Режимът

    0 20 Отговор
    на Големия Руски брат не прощава. Не разбрахте ли, че каквото каже Големият Руски Брат и антуража му в лицето на БСП,Възраждане,ИТН това става. Да не сте си помислили, че имате право на референдуми, ние ще ги забраним или фалшифицираме. Всяко свободно мнение е нереално и подкрепа към Запада, срещу която водим мащабна война и печелим на всички фронтове".
  • 6 И те така

    7 12 Отговор
    Вълчо евала. Имате капацитет да управлявате, и се натискате за държавни въпроси акъл да давате. Видяхме ви че можете. Тези можеш да ги разказваш на Инпекса,не и на нас.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чочо

    9 7 Отговор
    Още един пророк😯😀
  • 9 Наблюдател

    9 9 Отговор
    Не знаех, че съществото Трифонов бил чалга варианта на баба Ванга. Вероятно поради тази причина култа към личността на този индивид в ИТН е придобил огромни размери. Може би сме близо до денят когато пред името Слави задължително ще се поставя "Великият" , "Гениалният", "Неповторимият"........
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ивайло

    8 10 Отговор
    Досега си мислех че ти се различаваш от колегите си чалгари но явно съм грешил.Много ясно че управляващите ще се разберат за председателските места в комисиите така че Слави не е пророк а обикновен дебил изпълнен със злоба
  • 12 Пророка

    6 9 Отговор
    Доган ми каза че следващия път ще останете отвън да имате време да развивате македонската космонавтика и се отдадете на гадателство.
  • 13 Сбогом

    2 7 Отговор
    Покойници
  • 14 Хахо

    6 8 Отговор
    Айде стига с тоя злобен Чалгар бе! Слави, та Слави.. Едва ли не светец го изкарват тия негови лакеи. Той имаше отлична възможност да направи правителство на 2 пъти, но неговите кукловодите му дръпнаха конци те. Вкара държавата в 2 год. избори на всеки 4-5 месеца. Тъй че сега си седи в бункера и да си трае. Дано да спечели достатъчно пари за това, че саботира държавата тия 2 години

    Коментиран от #18, #19

  • 15 Чалгарската

    3 7 Отговор
    Партия всеки ден ни занимава с простотиите си нямат идеи нямат визия за страната но имат злоба и омраза към хората живеят в измислен свят сега и врачки станали.
  • 16 Така е Вълчев

    7 3 Отговор
    Но България е налазена от национални предатели, лъжци, крадци, подлеци, лицемери, в лицето на ОПГ - ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, продаващи България на чужди посолства и получаващи свободата от тях, да си я рапределят, крадат и ограбват! Проблем е, че всичко това се случва пред целият народ, но част от този народ, блее ои лъжите им и ги подкрепя, действайки като овтса!
  • 17 Гост

    4 1 Отговор
    Някой е решил събота сутрин да заработи извънредни стотинки.

    Но истината е една. ПП+ДБ+ГЕРБ+ДПС, това е сглобката.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хахо":

    Не, Христо Иванов е виновен. Саботира правителство преди 2 години с опорката за дългата ръка на ДПС.

    А виждаме днес, как същият "демократ" е в коалиция с ДПС и изпълнява заръките на Пеевски.

    Това е истината.

    Коментиран от #20, #23, #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иван

    0 1 Отговор
    Ивайло, чалгаря пророк ли ще го правите?
  • 22 Прогноза на Слави Трифонов

    1 1 Отговор
    ПП-ДБ на следващите избори са след ИТН
  • 23 Анджело

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    ГЕРБ-ДПС пуснаха този слух за ИТН. Страх ги беше! И успяха! ИТН не беше подкрепена точно от същите, които сега са в коалиция с ДПС и ГЕРБ
  • 24 Анджело

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    ГЕРБ-ДПС пуснаха този слух за ИТН. Страх ги беше! И успяха! ИТН не беше подкрепена точно от същите, които сега са в коалиция с ДПС и ГЕРБ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове