Last news in Fakti

16 Юли, 2023 11:23 2 475 45

Филип Станев: Участието на ДПС в управлението не е формално. Става въпрос за реална тройна коалиция - ДПС, ПП-ДБ, ГЕРБ

  • филип станев-
  • дпс-
  • управление-
  • тройна коалиция

"Тук трябва да търсим парите - ДПС никога не са стояли встрани от процеси, в които има пари. И тук става същото нещо, маскирайки го зад някаква евроатлантическа подкрепа. Може да сложим всякакъв етикет на това, което се случва, но истината е, че много скоро ще видим, че то няма да работи в полза на българските граждани", смята депутатът от ИТН

Филип Станев: Участието на ДПС в управлението не е формално. Става въпрос за реална тройна коалиция - ДПС, ПП-ДБ, ГЕРБ - 1
Снимка: БНТ

"ДПС твърдяха, че ще подкрепят този кабинет в името на стабилността, заради това, че има война наблизо, заради това, че ние сме евроатлантическа държава, заради стабилността - финансова, икономическа, обществена, политическа, на страната. Но те твърдяха, че само ще подкрепят. А сега забелязваме реална амбиция за влизане във властта. Участието на ДПС в управлението не е просто формално, а става въпрос за реална тройна коалиция - ДПС, ПП-ДБ, ГЕРБ. Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ИТН Филип Станев.

Според него, ДПС винаги по един или друг начин са участвали във взимането и управлението на ключовите решения в държавата.

"Тук трябва да търсим парите - ДПС никога не са стояли встрани от процеси, в които има пари. И тук става същото нещо, маскирайки го зад някаква евроатлантическа подкрепа. Може да сложим всякакъв етикет на това, което се случва, но истината е, че много скоро ще видим, че то няма да работи в полза на българските граждани", смята депутатът от ИТН.

"Има такъв народ" ще гласува "против" бюджета за тази година.

"Ние ще гласуваме против. Ние го направихме вече на първо четене в Парламента. Ще цитирам думите на един бивш финансов министър, г-н Симеон Дянков, който каза, че това е най-лесно скалъпеният бюджет. Аз ще си позволя, без да съм финанист, да коригирам думите на г-н Дянков - най-зле скалъпеният бюджет. Този бюджет е счетоводен, те го наричат по-пасивен, нереволюционен, не, този бюджет не е добър. Ето, протестите, които видяхме вчера, на полицаи и пожарникари, и то не само те. В много от сферите на дейност на държавата има огромно недоволство от това, което се случва с този бюджет", каза той.

По отношение избирането на гуверньор на БНБ, Станев припомни, че Димитър Радев е с отдавна изтекъл редовен мандат и коментира, че той е достатъчно близък през годините до ГЕРБ и видимо сега е припознат, признат и харесван от ПП-ДБ.

"Тази "сглобка" се сглобява не само на ниво кабинет, не само на ниво гласувания в пленарна зала, а и на ниво БНБ и регулатори в страната", изтъкна той.

Във връзка с избора на председатели на парламентарните комисии Филип Станев заяви, че тези позиции са били предварително договорени и е щяло да бъде като "подхвърляне на милостиня" към ИТН, БСП, "Възраждане" да им се даде по една "комисийка".

"Важен е принципът. Нарушен беше духът на парламентаризма, уважението, това да имаш опозиция, защото без опозиция няма реален политически живот.

Ако политиката беше игра на карти, ние нямаше да можем да играем, защото нямаме карти. Картите се раздават задкулисно, под масата, в колодата има много повече от четири аса. Случва се всичко онова, което не би трябвало да се случва в една демокрация", каза още той.

По отношение на идеите за ограничаване правомощията на президента, Станев заяви, че тази идея е част от видимо течащата и ширеща се война между изпълнителната власт и президентството, която тече по друга ос - евроатлантическа.

"Тази материя трябва да се докосва много внимателно", предупреди той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отекохте

    18 6 Отговор
    у канала всичките !
  • 2 циганин от росенец

    23 5 Отговор
    с любезното съдействие на чекмеджан ага, киру тъпуту и другите измекяри от посолството.
  • 3 Васил

    16 15 Отговор
    Ама чакайте нали вие самите развалихте предишната коалиция а сега ревете???

    Коментиран от #6

  • 4 Така е Филипе

    17 6 Отговор
    Националните предатели и олигархичните кръгове на капитал и доган с техните политически проекти ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, се събраха в едно ОПГ, под натиска на господаря зад океана! Те чинно изпълняват и продават България и за благодарност господаря им оставя да си имат държава, която да лъжат и крадат!
  • 5 Излъгаха народа

    20 1 Отговор
    ПП и ДБ с Бойко и Доган. Сега прибират парите.
  • 6 Гост

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "Васил":

    Кво реват, казват си истината. И ако Асен не участваше в третия мандат, можеше и да има правителство.

    Но няма как Асен и Киро да пуснат кокал.
  • 7 Мустафа

    6 3 Отговор
    Е и?
  • 8 Гост

    10 10 Отговор
    И кой е винован че управлява ДПС, Славуцата МАКЕДОНИЯТА.
  • 9 Голата истина

    14 2 Отговор
    Глупости Доган подпира Бойко яко а по средата е канадецо а пък Габриел си записва че напролет и нейния ред идва
  • 10 Последно

    12 14 Отговор
    сбогом , чалгари ненужни !
  • 11 Бацо Гацов

    11 5 Отговор
    И на децата е ясно, че това правителство е сглобено от ЕС и ФАЩ. Друго е какво мисли избирателя за това правителство. Нито гласувалия за ГЕРБ/СДС, нито гласувалия за ПП/ДБ, нито гласувалите за Възраждане, БСП и ИТН, нито пък гласувалите за ДПС са съгласни за такова правителство, слугуващо на други интереси. Дали ДПС е във властта? Вижда се борбата им да вземат колкото се може председателски места в парламентарните комисии, а не министерства, което показва, че реално не са във властта..

    Коментиран от #17

  • 12 Българка

    9 10 Отговор
    ИТН е малкото ДПС и не се очаква да тръгнат срещу техните феодали.ДПС винаги реално е била и в местната и в държавната власт. И то в сектори, от които има най-ммного пари и възможности за крадене. ДПС е феодализирало много градове и дерибейства.
    Изумена съм от примирението с това на ПП-ДБ. Нима отвоюването на превзетата от нафията държава, справедливото осъждане на тези, които ограбиха българите и разкостиха България не е дори над евроатлантическо мнозинство?......

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Бацо Гацов

    11 6 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Грабителите на България направиха партия и сега са във властта (ПП/ДБ). Ограбването на България стана по времето на Иван Костов. Такъв грабеж България не помни от създаването си. Разбира се Иван Костов е ИЗПРАН, а сега Костов изка да изпере и Бойко Методиев Борисов с ЕГН:.

    Коментиран от #39

  • 14 Стършел

    7 8 Отговор
    Чалгията въобще не търси парици! Нали всички ви видяхме, колко ви е "патриотизЪма". Прави са хората по света и у нас да ни се смеят, че чалгия, възгрожденци и етно партии, са там къдетоим не им е мястото.
  • 15 Малкото ДПС го видяхме

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    ДБ се нарича и всеки ден по кабинетите съгласуват гласуванията пеевски и ристето иванов! Изтъркаха се тия лъжи, за които плащат националните предатели ПП и ДБ! :)))
  • 16 УРА,, УРА

    9 7 Отговор
    Свалихте редовно правителство. Сега не мрънкай. Нямаш право. Ситуацията в момента е по ваша вина. Никой не ви е виновен, че сте некадърни. Поне опитайте се да бъдете мъже и си признайте!

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да си кажем истината

    8 6 Отговор

    До коментар #16 от "УРА,, УРА":

    Че е тъпо да се лъже, за дребните на националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! ИТН свалиха правителство на лъжци, крадци и национални предатели! И им прави чест, че не заиграха с мафията зад националните предатели, кръга капитал и сега дружно да ни лъжат и крадат! Може само да им благодарим, че спасиха България, когато имаха таззи възможност!
  • 19 УРА,, УРА

    8 6 Отговор
    Не се заиграха с мафията, но са подлога на Доган. Хахахаха! Значи ДПС не са мафия. Не знаех!

    Коментиран от #21, #27

  • 20 Мишел

    5 3 Отговор
    ДПС е единствената българска партия след 1989г., която има стратегия за взимане на властта в България по мирен начин. За целта ДПС системно подготвя високо образовани кадри, като всяка година партията изпраща с пълна стипендия по 30 умни и предани на ДПС младежи в най-елитните колежи на запад, както и 30 от успшно завършилите колежите в най елитните западни висши учебни заведения.
    Така ДПС разполага с нарастваща банка от високоподготвени кадри, за които няма проблем да спечелят назначения на високи места в държавната администрация. А това на практика е властта в България.

    Коментиран от #42

  • 21 Както казах

    8 4 Отговор

    До коментар #19 от "УРА,, УРА":

    да се лъже за дребните на националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, изглежда супер жалко, на фона, че виждаме христо иванов всеки ден по кабинетите на ДПС, да се заиграва с пеевски!

    Коментиран от #23, #26

  • 22 Промяна всяка забравете!

    8 2 Отговор
    Не е коалиция, чиста кооперация е - ползите са само за участващите, но срещу българския народ. Съюз непобедим между старите вълци и напористите вълчета ще докара вълчи времена...
  • 23 УРА,, УРА

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Както казах":

    Кажи какво стана с жалкия мерак на чалгаря да изпраща българин и македонец в космоса? Остави ги тези в НС да си говорят и да ходят в която стая си искат. Това им е работата.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ами питай го

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "УРА,, УРА":

    Мен ме интересува, защо ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС продават родината ми и плащат за лъжи на майкопродавци!

    Коментиран от #29

  • 26 Бацо Гацов

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Както казах":

    Е нали Христо Иванов бе любимецът народен, който стана такъв на гърба на Доган. Всички помним акостирането на лодкаря Иванов до палата на Доган и тогава простия български избирател го издигна, едва ли не, до ранга на В.Левски. Големия български борец срещу турчина Доган. А сега какво? Кланя се на Доган. Не е виновен Иванов, нито Доган. Виновен е българският избирател, който винаги избира измекяри.

    Коментиран от #28

  • 27 Пешо

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "УРА,, УРА":

    Много е лесно, когато ДПС е виновно за всичко. Борисов краде - ДПС е виновно. ПП/ДБ крадат - ДПС е виновно. Радев краде - ДПС е виновно. Жена ти ражда черно дете - ДПС е виновно.
  • 28 Много точен коментар

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бацо Гацов":

    Поздравления! Една част от народа са блеещи които такива жалки лъжци и лицемери и слуги на задкулисието като христо, кокорчо и кирчо, водят като стадо! А другите са жалки продажници, като тук драскащите за дребните монети на националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! И реузлтата е виден! България се инсталират национални предатели, да я лъжат и крадат, а народа да е беден, окраден и излъган!

    Коментиран от #30

  • 29 УРА,, УРА

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Ами питай го":

    Интересно ти от кои си? Европейските партии са избрани с около два милиона българи. Какво да говорим повече?

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Бацо Гацов

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Много точен коментар":

    Мерси, че си ме разбрал. Евалла.
  • 31 Бацо Гацов

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "УРА,, УРА":

    Изброй европейските партии.

    Коментиран от #34

  • 32 От Българите

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "УРА,, УРА":

    с чест и достойнство! Всеки лъжещ и крадящ и национален предател като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, няма място да вреди и продава България! Тя не е за продан!

    Коментиран от #33

  • 33 Бацо Гацов

    10 1 Отговор

    До коментар #32 от "От Българите":

    Горкия. Тя България е продадена по време на правителството на копанара Иван Костов.

    Коментиран от #35

  • 34 УРА,, УРА

    3 3 Отговор

    До коментар #31 от "Бацо Гацов":

    Махни проруските и Радев и ще разбереш кои са!

    Коментиран от #36

  • 35 Ами

    7 0 Отговор

    До коментар #33 от "Бацо Гацов":

    Факт! Винаги е имало продажници, но като сега да напълниш цял парламент, с такива партии, не е било!

    Коментиран от #44

  • 36 Ами

    6 3 Отговор

    До коментар #34 от "УРА,, УРА":

    какво значи проруски и Радев? Това, че националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС ни заливат с подобни глупости, за всеки който е зад България, какво общо има с тъпотиите им? България не е за продан на разни посолства зад океана и на острова!
  • 37 ТрампЛин

    4 7 Отговор
    Беше модерно да има “наказателен вот” гласувайки за Чалгаря с голямата уста, сега явно е дошло време за “наказателно коалиране” срещу антинародното русофилство!!! Да се надяваме че тази тройна коалиция ще намери верния тон и верния път…..

    Коментиран от #38

  • 38 Коя коалиция

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "ТрампЛин":

    на мафия и национални предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, обединени в едно ОПГ! И ти се радваш, че ще те продават, крадат и лъжат! С такъв материал, тежко и на България!

    Коментиран от #40

  • 39 Казуар

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бацо Гацов":

    След като рухна живковизма, комунистите заграбиха икономиката на България, дивите комунисти станаха диви капиталисти.
  • 40 ТрампЛин

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Коя коалиция":

    Казах коя коалиция, чети! Докато има русофилски партии ще има и “невъзможни коалиции”! Борбата с русофилството изисква да се направи и Невъзможното, но да се опази България!

    Коментиран от #41

  • 41 Добре де

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "ТрампЛин":

    Ама аз като гледам, всичко що е срещу националните предатели и мафия ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, се нарича русофили! Това какво означава? Че ако обичам България, трябва да съм русофил! Ако съм с достойнство и мразя лъжци, крадци, лицемери, подлеци, продажници като кирил петков, асен василев, бойко борисов и другата из мет събрана в ОПГ ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, съм русофил! На мен като мислещ човек, това ми изглежда доста тъпо да ти кажа! Или викаш, трябва да се блее? Вярно, че до вчера викаха ние сме новото, ние сме "умни и красиви" и ще смачкаме мафията ГЕРБ и ДПС и ще живеем достойно и много блееха на площада! Ама сега същите тия са с мафията ГЕРБ и ДПС и вече врага не им е мафията, а им намериха нов! Русофил! :)))) И сега блеят срещу Президента! :))) Щото не харесва лъжците, крадците и националноите предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС и значи е русофил! :)))) Да се смее ли да плаче ли човек!
  • 42 костов

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Мишел":

    дпс е нзакона ПАРТИЯ и саа винаги кадето има пари за разпределяне
  • 43 ссс

    2 3 Отговор
    А колко много ви се искаше вие да управлявате заедно с гроб и дпс, даже се бяхте навили, като свински опашки. А сега? Дръжки.

    Шоуто на присмехулниците, каквито сте били винаги. Вие не правите, нито някога сте правили хумор или сатира, а само пошли, присмехулни скечове.
  • 44 Бацо Гацов

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ами":

    Едни и същи са от 34 години, само имената са им други.
  • 45 Я па чалгарина

    3 3 Отговор
    На теб какъв ти е проблема ве Бакенбардов Имат право да се коалират както и вие се коалирате с БСП и Възраждане
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол