Last news in Fakti

16 Юли, 2023 16:38 2 850 50

Алексей Петров: Пожелавам на президентската институция и Министерски съвет да влязат в диалог.

  • алексей петров-
  • президентска институция-
  • министерски съвет-
  • диалог

"Подкрепям управленската сглобка. Всичко друго би означавало държавата да продължи да е в безпътица", коментира изпълнителният директор на Съюза за стопанска инициатива

Алексей Петров: Пожелавам на президентската институция и Министерски съвет да влязат в диалог. - 1
Снимка: БГНЕС

"Румен Радев е интелигентен човек и държавник, но около него има хора, създаващи среда, която го подвежда в някаква степен. Тя се поддържа и някои се проявяват като шарлатани". Това каза пред БНР Алексей Петров, бивша барета и бивш съветник в ДАНС. Той беше подсъдим по делото „Октопод“, заради което осъди България в Европейския съд по правата на човека. През 2011 година Петров участва в президентската кампания и лансира идеята за мораториум на политическите партии. Срещу него са предприемани няколко опита за убийство. Днес той е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива и преподавател и по „Корпоративна сигурност и антитероризъм“.

"Пожелавам на президентската институция и Министерски съвет да влязат в диалог. Това, което се случа между президент и министър -председател е недопустимо. България не може да осъществява никакви инициативи извън общите решения и становища на организациите, в които членуваме – ЕС и НАТО. Това, което се проявява при президента по-скоро е продукт на някаква стратегия около него. Отдавам го на т.нар. Стратегически съвет. Публично известно е от кого се ръководи той".
Алексей Петров коментира и хакерските атаки срещу държавни институции.
"Държавните институции не биха могли да се справят с тях без взаимодействие с индустрията, която се занимава с кибер сигурност и защита"

Петров отрече разпространените наскоро лични данни да са от масивите на „Лев Инс“ - свързаната с него застрахователна компания.

"Когато анонимен човек в мрежата реши да разпространява данни, трябва много да се внимава. Медията първо да се обърне към Комисията за защита на личните данни"

В случая става въпрос за човек, представящ се с името Емил Кюлев.

"Зная кой стои зад името Емил Кюлев, както и хората, с които работи. Когато е необходимо, ще го обясня на компетентните органи. Това е имитация на хакерска така. Кюлев се използва, за да се създаде усещане за несигурност в обществото. Той обаче не може да излезе на светло, защото ще му стане още по-тъмно – ще влезе в затвора".

Квалифицирам тези действия като кибер тероризъм, заяви бившата барета.

"Имам данни за политическите мотиви и за връзка с предстоящите местни избори"

Въпреки това Петров смята, че се надценява ролята и значимостта му. Той отхвърли информацията, че се е състояла среща между ПП-ДБ и ГЕРБ в ресторанта на неговата дъщеря, на която да са предоговорени условията за създаването на сегашната управленска сглобка.

"Приемам съставянето ѝ и това създаване на спокойствие за императивно необходимо. От всички възможности това е най-добрата. Подкрепям тази сглобка, защото това е решение. Всичко друго би означавало държавата да продължи да е в безпътица".

Алексей Петров заяви, че няма амбиции за заемане на определени позиции, но би помогнал с експертизата си на управляващите. Той смята, че реформата в МВР трябва да стартира от професионалното ръководство.

"То трябва да не се влияе от политическата конюнктура".

Службите трябва да се трансформират на базата на нова Стратегия за национална сигурност, обясни още експертът.

Той определи като приемливи готвените промени в Кодекса за застраховането, но посочи, че няма да се занимавам с това.

"Въпросът е след това да се поеме отговорност"


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮМЗ

    32 2 Отговор
    ооо мислех, че си починал...
  • 2 Развеселен

    46 2 Отговор
    Ужас!
    Бандити вече съветват нацията?!

    Коментиран от #5

  • 3 ЖЕКО

    43 1 Отговор
    ТРАКТОРА МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИ ЧЕ УКРАИНЦИ ГО ГЪРМЯХА НО ТОИ СИ ЗНАЕ
  • 4 Какъв

    24 8 Отговор
    диалог с президентската институция може да се води , бе ?
  • 5 ЛИЛИ

    38 2 Отговор

    До коментар #2 от "Развеселен":

    АМИ ПРИЯТЕЛЯ МУ БОКО УПРАВЛЯВАШЕ БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА НИ УПРАВЛЯВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ
  • 6 лудия

    27 1 Отговор
    Този влиза под кожата пак на много хора.Но хората не са забравили кои е . Може да се мразят даже да се стрелят ,но всичко е минало.Отново време за подялба на власт и преди всичко на позиции от които се изкарват много пари

    Коментиран от #18

  • 7 Петър

    11 22 Отговор
    Как да стане това, като президентът е руско мекере?

    Коментиран от #15

  • 8 Смотаняк

    22 3 Отговор
    Никой не го интересува дали подкрепяш управленската сглобка !
  • 9 ДС активист

    27 2 Отговор
    Е, как да тръгне държавата с такива "добри" хора, като този, ДС активист???
  • 10 Майко мила, майко мила

    24 1 Отговор
    Алексей Петров заяви, че няма амбиции за заемане на определени позиции, но би помогнал с експертизата си на управляващите.......... и каква точно експертиза имаш бре плъх ? С таксита ли ще ги возиш, компромати ли ще раздаваш или ще ги застраховаш може би ? Я вземи разкажи да се посмеем каква експертиза си мислиш че имаш ?

    Коментиран от #12, #16

  • 11 я сом

    22 2 Отговор
    Престъпник подкрепя престъпници ! Аз пък ти пожелавам да успеят другия път като те гърмят , шиб@н резн@к !!!
  • 12 Ъхъъъъъъ

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "Майко мила, майко мила":

    Алексей Петров би помогнал с "експертизата си" на кандидат кмета на ДС и ВКР ! Тяхно момче си е ...... Но не знам как и с какво.
  • 13 Аз съм!

    17 1 Отговор
    Защо никой не ги съветва да обърнат внимание на Българския народ? А ги съветва да помагат на Украйна,или да дооберът народа!
  • 14 А бе

    19 0 Отговор
    тези мутри от миналото още не са разбрали, че времената са други.
  • 15 А бре,

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    мекеретата са соросоидите !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Майко мила, майко мила

    17 0 Отговор
    бивша барета и бивш съветник в ДАНС, лансирал идеята за мораториум на политическите партии.........още един атлантически нацист на небосклона !

    Коментиран от #39, #42

  • 18 Ами

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "лудия":

    Тиквата се намърда във властта и помиярите пак го заобиколиха да си търсят кокал.
  • 19 За размисъл

    18 1 Отговор
    Самия факт, че тази личност се показва отново по медиите е меко казано показателен къде се намира държавата.
    Защо ли се показа точно сега, появяват се слухове за ресторанта на дъщеря му при някакви договорки пп-герб, обявява подкрепа за сглобката, говори за службите - трябва да се трансформират на базата на нова Стратегия за национална сигурност. Много въпроси ... един преател се чуди????
  • 20 Хммммммм,

    18 0 Отговор
    Алексей Илиев Петров e "бизнесмен, политик" и преподавател, експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм. ......този велик преподавател дали преподава на студентите си как снимки от охранителни камери на нощни заведения и снимки от скрити камери в елитни бардаци ги предоставяше на пикливи издания и нощни жълтурковци срещу 500 лева ????

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 дон

    15 1 Отговор
    Ужасяваща как топ мафиота в България се изказва по въпросите за управлението на страната.

    В Италия се крият в землянки и паланки, тук дават съвети на правителството.

    Ужас
  • 24 Мила

    13 1 Отговор
    Трактора е мутра
  • 25 комунистче

    9 1 Отговор
    имало е мораториум на партиите 1934 година, тогава е било диктатура, може би този бивш милиционер това предлага, докато хора като него, и оня дебелия от Банкя, са първи хора в държавата, това е показател че обществото и средата ни са болни и отровени, как хитро обаче гледа да се позиционира на равно растояние от двата лагера, защото то не се знае, кой може да излезе отгоре, а този има доста парички свои, които да запази, разкажи на хората, как, и с чия помощ, стана от беден милиционер, едър корпоративен собственик
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Алооо

    15 0 Отговор
    Този Рекетьор какви глупости говори. От него нищо хубаво не се очаква, щом има пръст в управлението...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 А други глупости може ли да споделиш ?

    9 0 Отговор
    Службите трябва да се трансформират на базата на нова Стратегия за национална сигурност, обясни още "експертът"......... нова Стратегия за национална сигурност !!! ......и колко "нова" да е ? Една нова велика атлантическа ДС да направим с политкомисари на всеки километър, съгласувани с Козяк и Израел ли ? Националната сигурност в момента се свежда единствено до икономическа несигурност, нестандартна политическа продажност, корупция и слугинаж и приказки относно НОВИ Стратегии за национална сигурност са просто загуба на време и ресурси. Единственото което е нужно е един университет за Държавна Администрация. ........ ( Орбан отряза лентичка на университета за държавна администрация. Заявено ясно беше, че учебното заведение ще бъде абсолютно деполитизиран и строго ще се наказва всякакъв опит за политизация, било вътрешнополитическа или международна. Студентите ще бъдат проверявани и контролирани за всякакви зависимости независимо от коя страна става дума. САЩ, Русия, Китай или друга и при най малко съмнение ще бъдат освобождавани !!!..... университет за държавна администрация със всички специалности които са нужни ! От национална сигурност до екология ! И тези кадри ще бъдат приоритетно назначавани и ще бъде стриктно контролирано кариерното им развитие...Не знам бре хора, но аз действително мисля, че трябваше отдавна като в Унгария (и не само там) а и в повечето стари европейски демокрации да имаме държавен специализиран университет за държавна администраци

    Коментиран от #38

  • 30 Само валидол!

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Иначе - Кукуригуууууу...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТОЯ ТРАКТОР ли беше, БУЛДОЗЕР ли

    12 0 Отговор
    Тиквата вкара в затвора ТОЯ баш татрора на мафията уж. Бил се бил приготвил да го убива. Сега върл фен на Тиквата. Т.Е. все от една бнда са расли 90 те
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 АРЕ глей си дружките от СИК

    10 0 Отговор
    и не се меси в политиката
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 А може и да не са глупости като се

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "А други глупости може ли да споделиш ?":

    Се замисля и даже да имаме известни съвпадения с Петров....... .......преди две седмици, ....... което не беше тема на статии в България! Орбан отряза лентичка на университета за държавна администрация. Заявено ясно беше, че учебното заведение ще бъде абсолютно деполитизиран и строго ще се наказва всякакъв опит за политизация, било вътрешнополитическа или международна. Студентите ще бъдат проверявани и контролирани за всякакви зависимости независимо от коя страна става дума. САЩ, Русия, Китай или друга и при най малко съмнение ще бъдат освобождавани !!!..... университет за държавна администрация със всички специалности които са нужни ! От национална сигурност до екология ! И тези кадри ще бъдат приоритетно назначавани и ще бъде стриктно контролирано кариерното им развитие...Не знам бре хора, но аз действително мисля, че трябваше отдавна като в Унгария (и не само там) а и в повечето стари европейски демокрации да имаме държавен специализиран университет за държавна администрация ! ...... Деполитизиран и изключително професионално ориентиран ..... Със студенти и преподаватели на които да им е категорично забранена политическа дейност и пристрастност. Никаква свързаност с НПО-та и чужди организации и проверка до девето коляно и постоянен мониторинг на контакти и зависимости...Така мисля колеги.... Алексей намеква леко за това ......

    Коментиран от #40, #43

  • 39 Не знам, ......

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Майко мила, майко мила":

    Да лансираш идеи за мораториум на политическите партии.... Не е ли незаконно ? Подмяна на формата на управление е
  • 40 Ако това е идеята на Алексей Петров

    1 5 Отговор

    До коментар #38 от "А може и да не са глупости като се":

    Я приветствам ! Много е добра. Но трябва подробно да бъде изложена.
  • 41 ха ха

    4 0 Отговор
    всеки мошенник се позовава на ес и нато , явно бизнеса с частните досиета е доста доходоносен , аман от мутро бизнесмени и стратегии за национална сигурност
  • 42 Аз пък съм ЗА

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Майко мила, майко мила":

    мораториум на политическите партии за определен, фиксиран срок ! Но правителството да бъде избрано мажоритарно.
  • 43 Едва ли точно това

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "А може и да не са глупости като се":

    Му е идеята. Дълбоко се съмнявам
  • 44 Неосъдения

    7 0 Отговор
    престъпник и той пожелания взе да раздава!
  • 45 Банкянски

    2 0 Отговор
    Тая милиционерска мутра защо не е на доживотна трудова каторга?!
  • 46 Кую

    0 1 Отговор
    Прав е пича. Да ги ударят на масата и да взимат шублер и луфтомер.
  • 47 Красимир Петров

    3 0 Отговор
    Истинска мутра на прехода управлява мутренска компания
  • 48 Олеле

    2 0 Отговор
    Тоя всеки път като си отвори устата, почвайте да очаквате някакви шашми и конспирации !
  • 49 габриел е гъска

    1 0 Отговор
    а тоя мутрьо е паток ! па па паа .... НЯМА НУЖДА ДА ДАВА УМНИ СЪВЕТИ , ДЕНКОВ ПЪК Е ПТИЦЕЧОВКА ! ВСИЧКИ СА НА НИВОТО НА ЦВ ЦВ
  • 50 КВО БЕ МУТРО ?

    0 0 Отговор
    ЩО ИЗЛЪГА ЧЕ СИ БИЛ СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ ГИМНАЗИЯТА В БАНКЯ - ДИРЕКТОРКАТА ТОГАВА КАЗВАШЕ ЧЕ НИКОГА НЕ СА РАЗДАВАЛИ МЕДАЛИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол