Last news in Fakti

17 Юли, 2023 10:36 1 483 29

Вили Лилков: Аз съм алтернативата за кмет на София

  • вили лилков-
  • кмет-
  • софия

Нужна е реформа в управлението на столицата

Вили Лилков: Аз съм алтернативата за кмет на София - 1
Снимка: БНТ

"Допреди 10 дни нямах намерение да се кандидатирам, но след обявяването на кандидатурата на ПП-ДБ, възмущението на десните сини избиратели беше голямо и натискът към мен, в добрия смисъл, беше толкова голям, че се почувствах задължен да се явя като алтернатива". Това заяви в "Денят започва" кандидатът за кмет на София Вили Лилков.

Лилков очаква подкрепа от избирателите на СДС и ДСБ. Заяви, че в Столичната община трябва да влязат хора с опит, тъй като тя не е място, на което някой да експериментира и да проверява знанията и опита си.

"Тя е нещо много по-различно от бизнеса, политиката в парламента и празноговоренето. Столична община е един механизъм, който трябва да е много добре познат, трябва да се знаят системите на града и решенията".

Кметът на София трябва да я вкара в 21 век, затова се явявам, коментира още Лилков.

"За проблемите на София трябва да се говори професионално, а не само за ширината на фугите и разместените плочки".

На въпрос дали по време на кампанията ще се говори за решения или за родови връзки, Вили Лилков заяви, че не иска да се стига до "хващане за реверите".

"Аз като политик слушам това, което говорят хората и съм длъжен да застана пред тях. Слабостта на Васил Терзиев е, че не е опитен, не познава града. Едно е управлението на голям бизнес, друго е на малка фирма, трето и четвърто - на Столична община", смята той.

Коментира, че ако стане кмет, ще трябва да се среща често с финансовия министър. По думите му, за да се решат големите градоустройствени въпроси в столицата, трябва да се отчуждят около 80 000 имота.

"Потенциалите на София на север трябва да се развият и натискът на строителството да отпадне от южната част. Ще попитам Асен Василев - ще даде ли на София пари, за да се довърши околовръстният път? Ще даде ли Асен Василев пари, за да се направи пробивът на бул. "Христо Ботев", за да се свържат северната и южната част на столицата?"

София има нужда и от около 35-40 хиляди социални жилища, но не може да реши този въпрос без помощта на държавата, която от своя страна не води никаква жилищна политика, посочи още кандидат-кметът.

"В Столична община години напред се залагат и се реализират проекти, които са само в хоризонта на управление. В София има много неща, които могат да бъдат отчетени, но Столична община трябва да залага проекти, които от днес ще се реализират след 5, 10, 15 години".


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕ СИ АЛТЕРНАТИВА

    38 2 Отговор
    Само ще разделяш гласовете колкото Лозан Панов стана президент толкова и ти ще бъдеш кмет
  • 2 Чип и Дейл

    33 0 Отговор
    Хранилков
  • 3 Пич

    28 2 Отговор
    Хахаха..... вярно !!! Дясното умря от глад! От Софиянски на са хващали ред да гепят !!!
  • 4 Ъхъ

    23 4 Отговор
    Колкото повече жълтопаветници се кандидатират, толкова по хубаво!

    Коментиран от #21

  • 5 киселяка

    32 1 Отговор
    Няма кой да гласува за кандидат кмет на пенсионна възраст.това означава че младите за нищо не стават
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Това си е състояние завинаги

    32 1 Отговор
    Поредният льольо на лизинг - преди 10 дни било едно сега е друго!? И той приел!?
  • 10 Респект

    21 1 Отговор
    Поне е минал през "фризьорка" и "баня",дигнали са му визията с една десета от милиметъра кукловодите
  • 11 Така де

    4 29 Отговор
    Браво, Вили! Натрий им носовете на тези продажници от ПП-ДБ!
  • 12 АРЕС

    37 1 Отговор
    Този мазен некадърник е най големия мошеник в Столична община,там е сигурно от 20 години.
  • 13 Чочо

    29 2 Отговор
    Вижте му физиономийката на тоз. Какво може да очакваш от подобен екземпляр?

    Коментиран от #15

  • 14 комунистче

    16 3 Отговор
    ПП-ДБ не са продажници, те са бизнисмени, или пишман бизнисмени, от типа през куп за грош
  • 15 Кочо

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Чочо":

    (Не се пише "тоз" неграмотен, а ТОЗИ!)!!!!! Буквар ви трябва "умници"!!!!

    Коментиран от #24

  • 16 оди пеш

    16 1 Отговор
    Този от 30 год. все е алтернатива. Като си толко велик, иди да наредиш жълтите павета като хората. Дано изкарат повече от година.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този

    15 1 Отговор
    спиртосан алкохолик? Еее,това идва в повече.
  • 19 позор!

    15 1 Отговор
    Ти си "алтернативата" на герберастката престъпна пасмина бе, Лилковия лъжец, продажник, предател и банкянски лакей! КОЙ гласува за банкянската слугиня Фандупкова, която ограби и съсипа столицата ни?! КОЙ бе, "професоре"? КОЙ заби нож в гърба на Иван Костов и напусна ДСБ, за да се продаде на сараите и на СИК?! КОЙ бе, нищожество Лилково?! Кой мълча за чудовищната корупция и чудовищните грабежи в общината на Фандупкова, КОЙ бе, Лилково инощжество?!
  • 20 дом

    16 1 Отговор
    Мерси, но не , мерси. Видинчанин на 70 години, който е участвал в кандидатурите на Фандъкова и Герджиков не ни трябва. Искаме да сменим ГЕРБ, а не да ги изберем пак.

    Безсмислена кандидатура.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Опазил ни Господ!!!

    13 1 Отговор
    Кое е следващото, Делян Пеевски президент?
  • 23 изкуствен интелект

    14 0 Отговор
    мутр.ата му е много мазна, май нещо не е наред
  • 24 Ало,

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Кочо":

    не съм същия, друг съм! Първо си отворил скоба в началото на изречението, което е грешно. Пише се кавички долу „ и горе “ в българския език, а букВар в действителност е букар. И двата варианта са правилни - тоз и този. Второ, да не се намираме в час по български език?

    Коментиран от #26

  • 25 ФЕЙК

    3 0 Отговор
    Ура ! Сега всеки месец ще си имаме прайд, а през януари ще се маскират като кукери!
  • 26 Бегай легай бе

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ало,":

    "букар"!!!! Жегата, на никой, не прощава!

    Коментиран от #27

  • 27 БукАР

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "Бегай легай бе":

    идва от боуки (буки), което по-късно преминава в букВи, като букВар. Азъ, буки, веди, глаголати, добро и т.н. Имаш речникЪ, господинчо! БукАР е, защото произлиза от АР А и Б (линеАР)!
  • 28 Американски пример

    3 0 Отговор
    Този скоро ще прави 80 г, Значи става за кандидат на градската десница. Освен това е АБФК.Значи фсичко е на 6.

    Коментиран от #29

  • 29 един

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Американски пример":

    Paно му е за 80,но след 2год. е на 70!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове