Last news in Fakti

24 Юли, 2023 19:18 2 867 14

Като в холивудски филм: Секретарка в кметство задигна над 20 000 лева и инсценира катастрофа, за да прикрие това

  • кражба-
  • секретарка в кметство

Парите били за дърва на жителите на селото, задигнати са дори даренията за църквата

Като в холивудски филм: Секретарка в кметство задигна над 20 000 лева и инсценира катастрофа, за да прикрие това - 1

Кражба като по филмов сценарий. Секретарката на кметството в созополското село Габър задигна парите за дърва, след което инсценира, че изгорели при пътен инцидент. Оказва се, че това не е единствената кражба на пари от селото, съобщи БНТ.

По данни на полицията, от началото на годината до момента, 32-годишната Иванка Николова, която е секретар на кметството, е задигнала общо 20 000 лева.

Част от парите са били предназначени за дърва за огрев през зимата, за жителите на селото. Други са взети от събираните дарения за местната църква. Сред откраднатите пари има и от личната сметката на кметския наместник.

Жителите на селото казват, че са учудени, защото са имали доверие на Николова. Откраднатите пари са били проиграни на хазарт.

"Във филмовия сценария, който се е родил в главата ѝ, е бил свързан със осъществяване на пътен инцидент, при който автомобила пада в дере и се самозапалва. В неговото купе се изгарят много документи и въпросната парична сума от 13 000 лева, предназначени за дървата на селото", каза Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

"Дървата ще бъдат доставени. Няма проблем с това. Парите ще бъдат върнати от този, който ги е взел, естествено", заяви кметският наместник на с. Габър Виолета Арабаджиева.

"Казаха ни, че и от парите за църквата е откраднала. Аз ги събирах от свещи, стотинка по стотинка, ние сме много малко село, толкова малко народ. За мен това е пълно престъпление. Просто нямам думи, не мога да го обясни. Имахме ѝ толкова доверие, като на човек, като на познат", каза Станка Богойчева, отговорник на църквата в с. Габър

Секретарката първоначално е била задържана за 24 часа, след което е била освободена. Прокуратурата в Бургас работи по случая.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Магарето 🐴

    31 2 Отговор
    Жителите имали доверие на Николова! Доверие на вълци не може да имаш. Пази се като от куче, казват хората - живеем във вълчи времена и всеки гледа да ръфа по-слабите и да им вземе и залъка от устата. Това е днешна България, беззаконие, алчност и зверства.
  • 2 Приятел

    25 2 Отговор
    Има хора в затвора за далеч по малки откраднати суми.
    Обзалагам се , че въпросната Николова няма да стигне до него .
  • 3 Помак

    17 0 Отговор
    Престави си колко е струвала колата ...500 лева
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кастинг

    20 0 Отговор
    Ванчето с Кон КурС...ли е назначена?
  • 6 Факти

    7 2 Отговор
    че крадат крадат, но набеждат невинни хора и тях крадат и дават нагоре рушвети за каквото си искат. Палачинчака е обърната към други етноси. На тях се подмазват за всичко. Кутии слагат за болни деца и от социала, и от кметството им отпускат, но са силни на деня и нищо не им правят, а с парите си купуват земя, коли и нищо чудно в банковите им сметки. Нищо против, нека крадат, щом могат, но да не набеждат невинни хора и да отмъщават чрез родителите на децата им. И гешев щял да го подкрепят, кои, неговите бандити, работейки и крадейки под прикритие. Аз ако открадна ще ме закопчаят, макар и невинна, но на тях всичко им е разрешено. И за дървата, кантарите лъжели, вместо тон дърва, с 200 кила по малко, жалват се някои хора. Така е било и така ще върви. Кой оцелее в тоя зверилник оцелее.
  • 7 Винкело

    15 0 Отговор
    "Кметски наместник" ще рече село под 100 жители. Той се назначава, а не се избира. Амаъчак пък и секретарка...
  • 8 Хихихихи

    7 0 Отговор
    Било холивудски сценарий. Още като съобщиха първоначално за свободното съчинение на тая офффса, 90 % от коментиращите се сетиха, че е дебилна постановка. Както казват, не е лесно да си проззд и да се мислиш за умен.

    Коментиран от #9

  • 9 Сценарият

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хихихихи":

    е бил в нейната кратуна. Самоповярвала си, сирота.
  • 10 Баце ЕООД

    4 0 Отговор
    "Във филмовия сценария, който се е родил в главата ѝ..." си проличава качеството на написалия статията - слаб 2!
  • 11 Просто Член

    6 0 Отговор
    Селската пръчка откраднала парите на хората по толкова глупав начин щом са я хванали. Какъв холивудски сценарий? Божкеее
  • 12 Трол

    5 0 Отговор
    Хазартът е ужасно нещо! Рекламират го отвсякъде,сякаш е нещо хубаво,от което можеш лесно да спечелиш,а е все едно да рекламират хер0ин с предупреждение да взимаш рсзумни дози само по празниците,с което си "връзват гащите". Много живота е унищожил и още много ще унижожавя хазарта,явно тази жена е един пример... Трябва да се забрани,вместо да се рекламира отвсякъде тази чум@!
  • 13 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Беше време преди 40-50 години, когато все още кметовете или кметските наместници не бяха достатъчно образовани и за компютри бяха само чували. Като добри общественици си вършеха добре работата, но имаха нужда от помощници - секретари, особено за по-големите селища, за да се оправят с нарасналата бумащина, внедряването на ЕГН, създаването на картотеки /тогава/ и по-после с допълнителната канцеларщина.
    Вече е дошло време селският кмет, чиято работа съвсем не е за подценяване, да има нужния образователен ценз, компютърна грамотност и за селища / нека се прецени реално, на практика,до каква бройка/ под решения брой хора да нямат секретари или да са на половин бройка с намалено работно време. Кметските наместници се назначават от общинския кмет и подборът на кадри трябва да е на нужната висота, а не по приятелски и роднински принцип !!
    Естествено е секретарите по селата да се ползват с доверието на хората - "селски" са в края на краищата И те трябва да имат нужната икономическа и юридическа / колкото и повърхностна да е / подготовка !!
    Най-елементарното е : като се вземат пари или важни документи / натурални актове, лични карти и прочие - да се издаде насреща документ - фактура, разписка. Този документ задължава държавния служител !!
    Е-е-е, намират се и вълци, които ядат и броените овце и агнета !!

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Шаран БГ":

    НОТАРИАЛНИ актове
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове