Last news in Fakti

28 Юли, 2023 23:30 2 622 12

Важните новини във ФАКТИ на 28.07.2023 г.

  • слави трифонов-
  • стефан софиянски-
  • арапя-
  • хакер-
  • данс-
  • илияна йотова-
  • делян пеевски-
  • арман бабикян-
  • бързи кредити-
  • корнелия нинова-
  • европейска заповед за арест-
  • прегазен-
  • депутати-
  • летен сезон-
  • убийство

Заседанието на Народното събрание продължи над 20 часа, около 5:40 ч. тази сутрин депутатите гласуваха на второ четене бюджета за 2023 г.

Важните новини във ФАКТИ на 28.07.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

И Слави Трифонов излезе с официална позиция за бюджета

Нямаше никакъв смисъл парламентът да заседава до шест часа сутринта по бюджета, защото бюджетът беше решен предварително. Това се посочва в пост на страницата във Facebook на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„Бойко Борисов каза: “Каквото иска Асен Василев”, Асен Василев поиска, ДПС го подкрепи за затегач и вече има бюджет“, коментира Трифонов.

Стефан Софиянски: За какво ни е президент, ако е с ограничени права?

Промените в Конституцията са написани на коляно. Това си личи, защото всичко е много тенденциозно направено. Конституцията е сериозен документ и тя организира общественото. Това не е юридически документ. Понеже тази Конституция беше приета, когато България беше член на Съюза за икономическа взаимопомощ, а днес сме член на НАТО и ЕС България, трябва да потърси нова по-съвременна организация на обществото, за да може да се движи напред. Това каза бившият министър председател и кмет на София Стефан Софиянски в студиото на "Денят ON AIR".

Багери рушат каравани и постройки в къмпинг "Арапя"

Полиция и представители на община Царево с техника влязоха в къмпинг "Арапя". Причината - предстоящо премахване на десетки незаконни постройки, разказва БНТ.

Разследват десетки българи заради финансови измами в Германия

Десетки българи са обект на разследване в Германия заради финансови измами чрез онлайн платформи за инвестиране. Последният случай е от тази седмица, когато стана ясно, че 34-годишна българка е обвинена по дело за измама за 14 милиона евро.

Броят на измамените чрез подобни финансови пирамиди нараства. Сред тях са не само германци, но също така австрийци и швейцарци. До момента са източени милиони евро - най-често това са спестяванията на хората, съобщава БНТ.

Нови заместник-директори в ДАНС

Депутатът от ПП-ДБ Петър Петров, който се отказа от това да бъде народен представител, бе назначен за зам.-председател на ДАНС, съобщава БиТиВи. По-рано днес НС гласува оставката му като народен представител.

Илияна Йотова: Румен Радев първи постави темата за промяна в Конституцията

Голямата тема за промяна в конституцията я започна президентът Румен Радев. Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ вицепрезидентът Илияна Йотова. Вицепрезидентът припомни консултациите, инициирани преди време от държавния глава.

Делян Пеевски: До Нова година ще имаме нова Конституция

Нашето решение беше да подкрепим проекта, който е на ПП-ДБ, с участието на ГЕРБ, които са допълнили някои неща. Ние подкрепяме безусловно, няма да внасяме наши предложения. Проведохме много срещи и с Христо Иванов, и с Кирил Петков. Между първо и второ четене ще решим какво ще правим, но засега вървим по този път. Това коментира в парламента народният представител от ДПС Делян Пеевски.

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС твърдо зад идеята 24 май да е национален празник на България

"Продължаваме промяната - Демократична България", ГЕРБ - СДС и ДПС се обединихме около идеята, че 24 май трябва да бъде национален празник на България. Това обяви Кирил Петков на трибунка в парламента.

Арман Бабикян: Проектът за нова Конституция на места е глуповат, на места излизащ от предварителните заявки

Проектът за нова Конституция на места е глуповат, на места излизащ от предварителните заявки, смята анализаторът Арман Бабикян. "На места е и изключително ефективен. Доброто е, че ще има правосъдна реформа. За новата дата на националния празник трябва да има масов консенсус, не се прави бързо, най-много да употребят 24 май. Ще бъде предизвикан конфликт, вместо консенсус. Конституционните промени са къртовски труд", посочи той в ефира на Nova News.

Рекорд: Българин изтегли 28 бързи кредита, без да може да ги обслужва

Имаме нов рекорд с клиент, изтеглил 28 бързи кредита, но доходът му не позволява обслужването им и не можахме да му помогнем. Toва каза кредитният консултант Тихомир Тошев за "Твоят ден".

Корнелия Нинова: Лодката срещу "Росенец" акостира в прегръдката на ДПС

„Хора, които се кълняха, че ще си отрежат ръцете, ако се съберат с политическия си опонент – едноръките джентълмени, партиите на взаимното отрицание, стигнаха до здрава прегръдка. Лодката срещу "Росенец" акостира в прегръдката на ДПС. Борбата за изчегъртване на ГЕРБ, и от ареста на Бойко Борисов, стигна до неговата политическа реабилитация и избягване от наказателна отговорност, благодарение на неговите "изчегъртвачи" – „Продължаваме промяната – Демократична България“. Това коментира председателят на Парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова в декларация от трибуната на Народното събрание, предават от БТА.

Предполагаемият убиец на Димитър Малинов вече се издирва с европейска заповед за арест

30- годишен мъж се издирва с европейска заповед за арест като обвиняем за убийството на изчезналия преди седмица Димитър Малинов от Стамболийски, съобщи БНР.

Прегазиха руснак на АМ "Тракия" край Пазарджик

Руски гражданин, пребиваващ в нашата страна, е починал при пътно-транспортно произшествие.

Един депутат подаде оставка, двама нови народни представители положиха клетва

Депутатът Петър Петров от "Продължаваме промяната - Демократична България" подаде оставка. По информация на "Дневник" той ще бъде назначен за заместник-председател на държавна агенция "Национална сигурност (ДАНС).

Мартин Захариев: Ситуацията с плажовете и ниската запълняемост на хотелите не е оптимистична

Мартин Захариев, зам. -председател на Националния борд по туризъм (НБТ), споделя своите възгледи относно текущото състояние на българския туризъм и предстоящите предизвикателства пред БНР.

24-годишният Димитър Малинов e убит заради финансов спор

Финансов спор е в основата на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Младият мъж, който беше в неизвестност една седмица, беше открит мъртъв край Цалапица, съобщи БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най важната промяна в конституцията им.

    14 3 Отговор
    Цели да се ограничат правата на президентът. И да няма служебен кабинет. Мечта на Тиквата и Доган е за да вземат цялата власт и да си правят каквото си искат. По този начин се ограничават и унищожават правата на мнозинството българи и български граждани гласували за президент.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Най важната промяна в конституцията им.":

    мафията Овладява Държавата
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тоо

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Най важната промяна в конституцията им.":

    Голям хаир от тоз резидент ,с него и без него същата работа
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГЕРБ използват ПП-ББ

    4 2 Отговор
    За изтривалка , и тия седят. И нищо чудно като гласовете за ПП-ДБ им бяха подарени от излъгания народ.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 На снимката

    1 2 Отговор
    Лъжецът вика, дръжте лъжците🤣🤣😁
  • 10 Гориил

    4 1 Отговор
    Според статистиката 70% от домакинствата в Източна Европа (словашкият вестник Hlavné sparvy) са на ръба на бедността. Това е резултатът от последните 30 години, когато се изграждаше "напреднало капиталистическо общество". И не само словаците обедняват, но и цяла Източна Европа. 70 процента от домакинствата от месец на месец едва поддържат финансова стабилност, освен ако не се случи нещо непредвидено. Но ако възникнат извънредни разходи, тогава възниква сериозен проблем. Ремонти, празници, тържества, погребения, покупка на нови домакински уреди се превръщат във финансови катастрофи, с които много домакинства вече не могат да се справят.
  • 11 Гатьо Гатев

    2 0 Отговор
    Слави е психопат......
  • 12 краси

    1 0 Отговор
    Палячото на бандитите-Чалгаров няма нещо от което да не разбира!Има мнение за всичко!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол