Last news in Fakti

30 Юли, 2023 17:38 1 608 26

Петър Москов: Сговорът между ПП,ДБ, ГЕРБ, СДС, ДПС слага мокър печат "Одобрено" върху модела на перестройката

  • петър москов-
  • сговор-
  • мокър печат-
  • перестройка

Когато стъпих срещу големи финансови интереси в сферата, която управлявах, а това е работа на един министър, бях поръчан на прокуратурата от ДПС с ясното съгласие на ГЕРБ, казва още бившият здравен министър 

Петър Москов: Сговорът между ПП,ДБ, ГЕРБ, СДС, ДПС слага мокър печат "Одобрено" върху модела на перестройката - 1
Снимка: БГНЕС

"Има две различни философии за правене на политика. Или правиш стабилно мнозинство и мачкаш користните интереси във всеки един от публичните сектори. Или вярваш в някаква политологична или правна теория и търсиш конституционни мнозинства, които на всяка цена минават с ДПС. Но минаването с ДПС означава връщане на финансовия министър на Пламен Орешарски в БНБ и ред други назначения. Повтаря се същата наивност". Това каза пред БНР Петър Москов, анестезиолог, председател на партия КОД, бивш министър на здравеопазването.
По думите му сглобката и сговорът между ПП, ДБ, ГЕРБ, СДС, ДПС слагат мокър печат "Одобрено" върху модела на перестройката.
"Когато стъпих срещу големи финансови интереси в сферата, която управлявах, а това е работа на един министър, бях поръчан на прокуратурата от ДПС с ясното съгласие на ГЕРБ... Истинското пресичане на старите, криминалните, ченгеджийските канали, които ДПС управлява политически, е чрез прекъсване на хранителните вериги в отделните публични системи. Моето пребиване в здравеопазването струва на печалбите на големите фармацевтични фирми 3 млрд. лева, натрупани в годините. Това не се прощава", допълни Москов.

В предаването "Политически НЕкоректно" той допълни, че ГЕРБ е партия без идеология, "създадена, за да бъде в управлението".

"Случаят в Стара Загора е садизъм и разказът не е за анестезиолог или за хирург, а за психиатър - за да каже какво може да накара един човек да нанесе рани за 400 шева на друг човек. Такъв човек не трябва да бъде пускан в обществото. За цялото ни общество това е разказ как се сещаме да бъдем активни по повод - понеже сме приели, че общите правила на играта са лабави, ние не ги спазваме и като алиби изкрещяваме, когато има нещо такова, че сме на правилната страна, за да си повярваме, че в ежедневието си отстояваме правилните позиции. Но ако като общество имахме ясната имунна система срещу такива неща, то трябваше да има система от правила", казва бившият здравен министър.
Той попита - как през призмата на случилото се с момичето в Стара Загора се съотнасят "високите приказки за справедливост, съдебна реформа и промяна".
Според него прокуратурата и съдебната система през годините са били овладени от ДПС, а целта на планираните дълбоки конституционни реформи е влиянието върху прокуратурата да бъде поделено между ДПС и другите олигархични организации.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дънди прешъс

    16 4 Отговор
    цунки за тоя господин, искаме да векуваме при вас и "вашето" злато, а златният ви резерв в лондон пак при нас
  • 2 Аре бе...

    24 4 Отговор
    Я тихо ! Ако те бяха взели и тебе , пак щеше да разказваш вицове , на Баце в джипката ! Горкият - прелъстен , и изоставен !

    Коментиран от #18

  • 3 Коментар

    20 5 Отговор
    "Перестройката"?!Хехе живеем в 21-ви век,а тези си мислят,че сме 1989-та.Да не би 5G интернета да им е изпържил мозъка?Или са в мозъчня мъгла след ковид и/или ваксината?
  • 4 Последния Софиянец

    23 5 Отговор
    Тиквата и Доган държат цялата власт а на ПП и ДБ подхвърлят огризки като 24 май щото няма пари в това.
  • 5 мхмз

    4 2 Отговор
    а сега си? м?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хммм

    15 5 Отговор
    тоя лае за някой цент...
  • 8 да де

    19 4 Отговор
    Тоя критикува или ревнува, че не е в сглобката?
  • 9 Красимир Петров

    18 1 Отговор
    Кой каквито и да ги разказва,ДПС командва клоните от началото на прехода.

    Коментиран от #10

  • 10 тука изникват четири въпроса

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "Красимир Петров":

    1. Принадлежността на Почетния предцедател към ДС
    2. Недопускането му в Турция като официално е обявен за Персона Нон грата.
    3. Случайно ли си построи "сараите" на територията на руското пристанище Росенец?
    4. И не на последно място, кой има властта в началото на т.нар. Преход да регистрира противоконституционна партия в България и никой нема силите да го спре?
  • 11 Мда

    12 2 Отговор
    Слушах го по БНР, диста добре се изказа. Фармамафията е с 3 милиарда назад досега заради закпоните му.
    А ш(ч)айка фарма кога, в сърце без мозък вървят едни безмислени операции за източване на здравната каса и карат народа да плаща едни пет цифрени суми и накрая нищо. Лекарствата им не са по стандарт.
  • 12 о о о Пепи

    15 3 Отговор
    Честния! Да ти припомня ли как като министър ходеше в турското посолство да се пазариш за комисионни от далаверата с ваксините! Или за конкурсите в болница св.Анна -София!
  • 13 ИСТИНА Е

    13 3 Отговор
    Ама и тоз е един голям хайдук и лицемер.
  • 14 ТозиНаркоман

    9 2 Отговор
    Защо го извадихте от нафталина?
  • 15 23787

    12 2 Отговор
    Гласувай!
    Купи на Хардвардските Измамници билет за Титаник!
    Спаси ... Не София, Спаси България...
  • 16 Така е

    6 5 Отговор
    Ами ти какво предлагаш уважаеми. Радев да управлява ли?
  • 17 Абе факти

    10 1 Отговор
    Защо в неделния ден не пишете нещо хубаво а показвате един никаквец какво бил казал.Толкова ли в България няма умни и интересни хара та стигнахте да цитирате този човечец в чийто живот най интересното е биографията на чичо му.
  • 18 Адрес 4000

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аре бе...":

    Точно
    Този сега за какво реве
    Двамата с Боеко като ритаха мачлета нИ рИва
    Имаше и доста скандали докато беше министър при Боеко
    Знаем го този
    Да не се прави на света вода
    Пък и има винаги един особен блясък в очите,което говори за злоупотреба със определени субстанции
  • 19 Москвов

    3 2 Отговор
    Печата е лай.ян
  • 20 Москов

    4 0 Отговор
    а ти колко крадна от алъш вериша с турските ваксини?
  • 21 уви ФАКТ

    2 2 Отговор
    Бойко и червената буржоазия - еврейските семейства от живковата номенклатура, са купили и Кирил и Асен. Дядото на Асенчо е полковник Вандов. Всички са евреи от живковата номенклатура, сменили Москва с Вашингтон, Маркс с Айн Ранд и Хитлер. Но заради Украйна, американското посолство и ЦРУ, ги нашамариха и вкараха в строй. С цел украинизация, ДПС-БСП-ГЕРБ се пенсионират като Порошенко, а другите да го играят Зеленски. Но не искат да се пенсионират, да оставят схемите. И всички си намигат под камшикът в строя, и правят скрити номера - уж не са от тях. Цветанов си изпати когато ГЕРБ отказа да приюти СДС. Делян Добрев беше инструктиран да буди уж опозиция в ГЕРБ, срещу ПП и правителството. Инструктиран от Бойко и кръгът Банкя. Бойко казва - "АЗ ИСКАМ, МНОГО ИСКАМ, АМА СТРАШНО МНОГО, ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО И ДА СЕ БИЕМ ЗА УКРАЙНА ДА ПОДГЪЗУВАМЕ НА ЗЕЛЕНИЯТ И НА БАЙДЪН, НО ГЕРБ ЩЕ МЕ СВАЛЯТ" .... 3-март, реакторите, лукойл-концесия, терзиев, всичко което може да стресне народът, е вик за помощ и стратегия от Бойко и статуквото, за да предизвикат хаос и мъгла, и някак да се откъснат от хищните лапи на САЩ. Гешевата партия също е измислена опозиция от Бойко и кръгът Банкя. Възраждане. Делян Добрев вече на гилотината, за тази си позиция против правителството. САЩ иска живковата номенклатура от евреи от ДС и БКП, тоест избралите капитализмът нато и сащ(капиталистическото статукво, партиите, плутократите), да станат камикадзе, да се жертват за САЩ, да дадат всичко. ВИНАГИ

    Коментиран от #22

  • 22 ти вярваш ли си

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "уви ФАКТ":

    Вярваш ли, че веднъж клел се в Москва, можеш да я смениш с нещо друго? Питай Доган.
  • 23 Започва

    4 0 Отговор
    Предизборната кампания. Отново "врагът", е на преден ред, после като вземем властта ще стане "партньор". И така, схемата върви. Бойко, Христо, Киро и така вече 30 години, все нови и нови, но все едни и същи.
  • 24 Днеска го слушах този перко по радиото,

    5 0 Отговор
    Упреква новите управляващи, че всико върнали, което реформаторите навремето били разтурили!? Това им е целта на "демократите", само да разтурват направеното преди 89-та година. Вече 35 години разтурват, и още нищо не са направили, защото са палячовци като този-Пепи петлето!
  • 25 Уточнение

    1 1 Отговор
    Тоя пак се изсра на метеното.
  • 26 Виктор Черноземски

    0 1 Отговор
    Вече се излагаш Москов преди една година говореше за десно обединение сега се сключи временно примирие вече 2 ри премиер редовно избран който не е член на Бкп какво би направил ти в тази обстановка кажи си ако беше влезнал например на мястото на итн с кой ще направиш правителство?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол