Last news in Fakti

21 Август, 2023 15:25 6 335 73

Майката на Алексей Петров не иска да живее без него

  • алексей петров-
  • убийство

От деня на покушението срещу баретата възрастната майка на Петров не е яла, живее на системи и за нея се грижи сестрата на Алексей – Теменужка, и медицинско лице, което ѝ слага необходимите инжекции

Майката на Алексей Петров не иска да живее без него - 1

"Няма да преживея това, не мога да живея без детенцето ми. Как не го спасиха, как не оцеля..." Това казва майката на покойния вече Алексей Петров - Диляна.

Асан Омеров, рожденото име на Алексей Петров, бе застрелян на 16 август по обяд заедно с придружителка в гориста местност на Витоша.

От деня на покушението срещу баретата възрастната майка на Петров не е яла, живее на системи и за нея се грижи сестрата на Алексей – Теменужка, и медицинско лице, което ѝ слага необходимите инжекции.

"Голяма драма е. Като всяка майка, и тя страда, дете ѝ е. Последно го видяхме на рождения ѝ ден в началото на август, дори подарък ѝ беше взел. Много се обичаха и все ѝ се обаждаше", казва снахата на Диляна - Надка.

80-годишната Диляна Петрова е постоянно на лекарства - има високо кръвно и е трудноподвижна. Ден след като от този свят си отиде синът ѝ, тя се премести при дъщеря си Теменужка в Ловеч. "Нямам сили да говоря с хората, нямам сили да живея вече", споделила жената пред снаха си и малко след това припаднала. Оттогава е на успокоителни, пише България днес.

Алексей има и брат - Огнян, който също не е на себе си от новината за кончината му.

"Не знам брат ми да е получавал смъртни заплахи! Много сме разстроени всички, кой да е очаквал тази новина", тъжен е Огнян. Двамата по-рядко се виждали, но се чували често по телефона.

В момента и двамата със сестра си бдят над майка си, тъй като се страхуват и за нейния живот. Жената била много емоционална и ако не са системите, не се знае какво може да направи според източници, близки до семейството.

"Защо се случва това с детето ми? Не знам защо имат зъб на него, сигурно му завиждат за акъла. От малък си вървеше разумен и много дисциплиниран. Каквото е казал - мъжка дума е било, речено-сторено. Много ми е мъчно, че са се опитали да му посегнат. Трудно е да си майка - цял живот тегло и притеснения за децата. Мисля ги непрестанно, и тях, и внуците ми. Живи ли са, здрави ли са, добре ли са... Нали за тях живеем."

Това проплака пред екипа ни майката на Алексей – Диляна, през 2015 г., часове след като разбра за второто покушение срещу сина ѝ, в което той оцеля.

"За втори път преживявам този стрес. Преди години, когато го стреляха, много се притесних, сън не ме ловеше след атентата. Добре, че не си пуснах телевизора сутринта. Той ми звънна и ми каза, че е жив и здрав, да не се тормозя. После ми се обаждаха цял ден хора и от тях разбрах за случилото се. Бог да го пази!", сподели тогава баба Диляна.

Бащата на Алексей Петров - дядо Илия, се споминал миналата година, оттогава майката Диляна трудно гледала зеленчуци и плодове в градината си. Садяла повече цветя.

Местните в Градежница разказват, че братът и сестрата на Алексей Петров са народни и човечни хора. Не разполагат с луксозни имоти и автомобили, нито имат възможности да пращат децата си да учат в чужбина. Работят на държавни служби в Ловеч и Тетевен. За него пък не крият суперлативите си - често помагал на болни старци, много пъти е пращал лекарства и други провизии до селото.

Алексей Петров почти не е живял на село. Още като малък напуска Градежница и се отправя към Пазарджик, където завършва средно образование в т.нар. милиционерско училище. В Тетевенско казват, че още от дете е бил строго дисциплиниран и огромен принос за това има спортът. Нещо повече - освен на физическата си подготовка Алексей отделял особено внимание и време на книгите. Майка му споделя, че от крехка възраст бил с книжки в ръцете.

"На нас Алексей ни помагаше всеки път с каквото може. Много пъти е плащал събори, а да не говорим за бедни и страдащи болни хора, винаги намираше начин да им помогне. От малки се знаем и той беше много добро момче", казва за баретата и кметът на Градежница Митко Русинов.

Съседите на семейството пък са категорични, че те са почтени, възпитани и отрудени селски хорица.

"На мравката път правят. Така са възпитали и трите си деца. Винаги ще помогнат с каквото могат. Помагат им децата, защото пенсиите им са нищожни. Така оцеляват", разказват за Петрови комшиите им.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Развеселен

    77 11 Отговор
    Човек с охрана няма как да е бил добър човек!

    Коментиран от #65

  • 2 Нормален

    40 30 Отговор
    Като не иска да не живее. Кой ѝ пречи?

    Коментиран от #56

  • 3 Гуньо Простиа

    41 7 Отговор
    Живи да ги оплачеш роднините… ако не беше наследството де
  • 4 миче пак притопляш стари манджи

    39 7 Отговор
    я цъкни има ли открити заровени чекмеджета от ерата на император тикварий че бая голям дълг от 90 милиарда се сбра по времето на тикви и кики
  • 5 Сила

    27 5 Отговор
    А ние искаме, даже супер си живеем...... Дай Боже всекиму заслуженото
  • 6 Сталин

    28 19 Отговор
    Ами това е почерка на ЦРУ ,те не харесват хора които са независими и нямат за тях компромати,и такива хора често биват ликвидирани ,за да разчистят за техния бизнес,ЦРУ най си харесват компрометирани нищожества и криминали като Тулупа и Киртака и затова инсталират на власт такива нищожества в България

    Коментиран от #36

  • 7 Гост

    75 4 Отговор
    А той колко майки е разплакал приживе.
  • 8 Майка

    43 5 Отговор
    му почти не говори български....

    Коментиран от #10, #55

  • 9 възмездието пита

    68 5 Отговор
    А детенцето ти колко майки е разплакало, колко работещи бедни и пенсионери без заплати и пенсии е оставило.
  • 10 Сила

    23 5 Отговор

    До коментар #8 от "Майка":

    Те широките гащи са само Мууууууу, Мееееееее, Ййййииии.....
  • 11 Да бе го

    37 5 Отговор
    на село държала , не би чудо видяла !
  • 12 Роза

    27 6 Отговор
    Съжалявам горката женица!"Майка жали,дорде е жива!"-се пее в народната песен.
  • 13 Дупничанин

    41 5 Отговор
    Още малко и ше го изкарате по-свят от баце. Лелче, ми те го гърмят ЗА ТРЕТИ ПЪТ, бе? Или не ти е казал, да не те притеснява? Ако беше, че му завиждат за акъла на тва твоето "добро дете" (дето е бил виновник и за смъртта на хора), не сметаш ли, че, примерно, Мангъров требва да са го разковали от атентати? М?
  • 14 УРА,, УРА

    51 4 Отговор
    Тъжно е за всяка майка, така е, но тази женица задава ли си въпроса, дали сина и не е почернил други майки с действията си?
  • 15 Миризлив пор

    63 4 Отговор
    Като пишете такива сърцераздирателни статии, имайте в предвид това, че много хора познават кариерата на убития. Заради него и неговите фирми много майки изгубиха децата си. Много деца изгубиха бъдещето си защото фирмите на майките и бащите им бяха охранявани и застраховани. Много хора пък не си получиха застраховките за да продължат напред. Нека бъдем хора за 5 минути и спрем да оплакваме героя.
  • 16 Мамул

    41 3 Отговор
    Какви хора доведоха държавата ни до блатото! Асан Омеров!
  • 17 Кочо

    28 1 Отговор
    Независимо дали става въпрос за политика, култура, мутризация или спорт, София е преди всичко за софийските келешчета! И някои присадени и опитомени! Вижте какво става във БФС! Един провинциалист, па бил той и македонец не може да махне от там тази пияна мотика....!!!! За Илеана Раева да не говорим! Когато по телевизията в някое шоу покажат гимнастичка, малките веднага - Илиана! Илиана! Илиана! Независимо дали показват Лили, Диляна, Анелия, Бианка....

    Коментиран от #23

  • 18 Читател

    30 2 Отговор
    Брей! Пак сме загубили безценен човек. Ама късно го разбрахме.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Горката майка

    10 3 Отговор
    Смирете се малко. Най-лесно е да храните тука зад екраните…

    Коментиран от #44

  • 22 Анонимен

    7 4 Отговор
    Мъката си остава за майката. Мъже много, но майка една на земята, 7 или 9 месеца носила отрочето си. Плачат майки, но всичко ще им се върне на лошите хора. Не можем да вземем страна, но било политическо убийството. Те са много единни и ако пишете лоши неща, лошо би ви спометяло според мен. Много са, държат се и са на високи постове. Може и бойко като качество шкарто да го закупят. Слушаш и изпълнявате. Бойко Доган, къде са, хахаха. Кога ще е последният му земен път, че гробница е, мълчание. Да го изпратят жените по интернет, вярата не им позволява жени, само мъже до гроба му. Искренни съболезнования. Както казваше един известен юрист съдия от съда, и в подсъдимия има нещо положително. Той е бил голям Човек, не е хапка за прости картуни. Родил се гол, по ивял и гол ще го заровят, дано като някои, не му хвърлят в гроба, милионите и златото от народната любов. Много хора го правят, но не бива, дайте на някой просяк за да си купи храна. Отплеснах се мохамеданите да ме простят от Рибново, умна женица на тютюна ви го каза на американката в ничия земя, нищо, че е от много години. Отпред, а отзаднс 20 лева на ден как е боби и така бг е ялова без българи за 40 г и го казват тукашните от дс децата им.. Помните ли колко българчета имаше, имаше, но офейката, др са у гроба млади без война. Търсете там горе причините и извън България.
  • 23 мишо

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Кочо":

    В ДЕСЯТКАТА !!!!!!!!!!!!
  • 24 Българин

    18 10 Отговор
    Асанчо е трябвало да го абортират навреме, ама помакинята само мучи като коза и прави чавета.
  • 25 Някой

    30 4 Отговор
    Ако знаеше жената колко семейства е почернил, нямаше да говори така
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 123

    7 2 Отговор
    Да живее с килара тогава !!!
  • 28 тъжно е

    19 2 Отговор
    оставя огромно наследство, което ще поделят 4 жени . Отиде си богат със самочувствие . Отмъстиха му . 80-90 рекет, убийства, проституция, хазарт , крадене на бизнеси, убийства на свидетели . Октопод може да е отговор на Галерия . С купена диплома , помак, а изглеждаше болнав . Не е като Галеви . Здрав, а сигурно е по стар . Направил правителство, после не бил направил . Шеф на данс замалко . Каква е тази хронология . Несерйозни работи . Гешев обикаля в черно . С новата партия .
  • 29 Някой

    19 5 Отговор

    До коментар #26 от "Алоо":

    Умен и до дъното на душата си мръсен

    Коментиран от #35

  • 30 Пако

    29 3 Отговор
    Ма той добро момче бил, тих и внимателен. Винаги бил усмихнат и поздравявал бабичките пред блока. На една дори помогнал да си изхвърли боклука. Пък такива лоши работи да му се случат, Ц..ц..ц...
  • 31 Ледонин

    14 4 Отговор
    Асанчо беше като Асланчо, а сега е на хладно и проветриво.
  • 32 ЦИНИК!

    23 7 Отговор
    Със сигурност,майката на Алексей Петров е знаела,че синът и се занимава с нередни неща...!
    (Да не кажа по-силна дума...)
  • 33 Българин

    24 3 Отговор
    Тоя сатрап колко майки е разплакал .... Прекалено лека смърт
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Суха съчка

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "Сталин":

    Кво ЦРУ кви 5лева най обикновенна м.... Като тия които ги гръмнаха и тези дето очакват.
  • 37 1234

    10 1 Отговор
    Не е нужно акъл днес, а парата прави борбата. Учени не трябват днес, а бачкатори на тях, бизнесмените, а всички са бизнесмени от тях. Лошо няма, чудят се хората, от къде тая пара. Прости, а зидове издигат, явно им е помагал убитият, за мадан сащ писаха, дал им шефкет 1, един, милион, тяхните да не ходят на запад, вземайте поука, но няма за кога, щом отвън така е решила госпожица меркед. Кой успя от дс успя, сега децата ви ще ги обучават те, на сергей петров училите учители. Все ни е тая като на мамата асана. Има българи живи ги погребаха тях и деца им, костов царя тройната абвдпс, герб и другите след 1989. Живот ли бе да гоо опишеш живот ли бе да го разровиш разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова атанасе и баба ри проста калина

    Коментиран от #46

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Джо

    11 5 Отговор
    Задочни поздрави и благодарности на килъра!
  • 41 Анонимен

    5 16 Отговор
    Само за пример са мохамеданите. Когато останете малцина дс кгб бкп в Бг, следвайте ги Рях, Помаците. Трудолюбив народ са, находчив и в Бг са номер 1,пред др етноси. Все пак е човек. Искрени съболезнования на семейството.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Човек

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Горката майка":

    Вярно е Вие Сте Мъдър Човек
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Питащ

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "1234":

    Ти на училище ходил ли си?
  • 47 Ммм...да

    15 4 Отговор
    Ами да го беше възпитала,па тогава да ревеш.

    Коментиран от #63

  • 48 Диамантената ръка

    20 2 Отговор
    Абе що така като замине някой и се оказва, че бил ангел-небесен, ама какви ги е вършил докато е бил жив всички забравят. Или за умрелите само добро или нищо. Ама това не е цялата приказка, а след "нищо" тя продължава с "освен истината"...

    Коментиран от #49

  • 49 Диамантената халка

    7 5 Отговор

    До коментар #48 от "Диамантената ръка":

    Ами така е. Ти например нищо като не вършиш няма кой да те закачи.

    Коментиран от #66, #67

  • 50 Анонимен

    5 6 Отговор
    Не е залък за нашата проста уста, но мохамедани са помагали на децата ни и то преди 20 г. Имаха родителите им пари, даваха и по големите градове си купуваха, неща, които няма да споделя и тъй като не завериха книжки след бригада 2003 а ягоди в чужбина и намери работа 1 г в банка като ххх. Възпитан младеж, нищо, че е мохамеданин. Комунистите имате сини червени вина, че им сменихте имената. А не ние безпартийните и страдащи хора от 100 години. Те са много добри хора, може и Петров да е бил набеден, нима с обикновени не го правят, отмъстителите. Кой от злоба, завист и иди доказвай, че си невинен, с бай исмаил пикойник 20 г дума лоша не сме си продумали, преди 2 г дойдоха сталинисти и запичнаха комлиите да ги обиждат и набеждават. От мохамеданите голям процет 98.99 са честни хора, както и турците. Ореха на село преьи години, стои на улицата не обран, но тук ако е един орех българина няма да остави не обран, туржите също от тях има много хубав честен народ. Българите да се учат на труд, а не да крадат от бедняка старец болен. Те построиха и строят бг хората на дпс етносите, а не празни приказки х 3 бюрокрация. Мир на душата му. Комшиите тъжат, как българина да е щастлив. На запад няма демене на етноси, а тук убийствата не стихват.
  • 51 Майка му дали знае какво чудовище

    16 4 Отговор
    Е отгледала

    Коментиран от #57

  • 52 Румен

    19 3 Отговор
    Пази боже сляпо да прогледа. Кво казваше:- Аз за жълти сотинки в тая система няма да работя. Е останаха само жълтите свещи за мафиота под прикритие
  • 53 Aлфа Bълкът

    13 0 Отговор
    Стари комунистически традиции на неолибералния интернационализъм. Вербувай малцинствените групи и ги сложи на върха на държавата да управляват народа който я е създал.
    В Русия и Украйна в момента евреи управляват двете страни. Докато дойде Тиквата на власт имаше един период в който циганин, германец, турчин и украинец управляваха държавата.
  • 54 георгиев

    5 7 Отговор
    бог да го прости!
  • 55 МАЙКА

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Майка":

    Българо мохамеданите - отруден , объркан народ . Къде е вината за това нечовешко отношение към тях??? не знаела майката български , откъде да знае , кой им е обръщал внимание та даже и сега за нас те си остават - помаци .Кой е виновен за съдбите им ??? дайте си отговори , но след като четете и тогава се чудете и говорете ! Синът и бил бандит , а кой продължава да е начело на държавата , кой си харесваме и избираме за водач на простолюдието ????КОЙ ,КОЙ , КОЙ ????????

    Коментиран от #69, #71

  • 56 Така е

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Нормален":

    ГЛУПАК !
  • 57 Не бе,

    2 5 Отговор

    До коментар #51 от "Майка му дали знае какво чудовище":

    вързан е със СГЛОБКАТА !
  • 58 ИНЖ

    19 3 Отговор
    А питате ли майките на тези, които е бастисал, изнудвал, "застраховал" и т.н.????
  • 59 фактите

    19 2 Отговор
    Точно престъпниците нема да ги жалиме. Всеки липсващ политик и мутра е радост за народа. НЕКА СЕ ЗАПИТАТ ЗАЩО.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 АБВ

    6 2 Отговор
    Да върви при мутрата си
  • 62 АБВ

    11 3 Отговор
    А той колко майки е разплакал айде ......
  • 63 Кочо

    3 4 Отговор

    До коментар #47 от "Ммм...да":

    Ама, ти знаеш ли колко си прав!? Да! Майката е виновна затова, че го е възпитала да бъде честен, справедлив, да не изменя на дадена дума и става хамелеон и не се отмята от добродетелите, характерни за тези хора и които религията им възпитава Ако бе го възпитала да бъде лош, защото светът е лош и може да оцелее само ако е още по лош, подъл, двуличен, евроатлантичен, можеше не само да е жив, ами да е премиер на България!

    Коментиран от #64

  • 64 кочле

    1 3 Отговор

    До коментар #63 от "Кочо":

    време е да ти вържа червено герданче

    Коментиран от #72

  • 65 Има и вариант ,когато си имаш бизнес

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Развеселен":

    Честен и почтен и някой вълк ти се огледа в него(говоря обраЗно) не За "Трактора".
  • 66 Диамантената ръка

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Диамантената халка":

    Пропуснал си след "нищо", думата "лошо".
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "МАЙКА":

    Помаците не говорят друг език, освен български, нещо не си разбрала, другаркО!
  • 70 Анонимен

    3 0 Отговор
    Той си отиде, но.. Обиждате обикновените хора. Говорят на български, имало е българи говорят на турски, какво лошо е да знаете чужди езици. Добри хора са, много трудолюбиви. Всеки мълчи и чака, кога ще бъде изпратен. Който бивее всред тях най добре ги познава. Не са лош народ. Без обиди. Защото утре няма да ви дойде да ви оправи вратата, прозореца и сие, а те ще ви се притекат на помощ. Богати са с труда си. Чувства се, тъжат. И с право. Не като българите, да чакат наследства от старите хора... Да си видял от тях в старчески дом няма да видите. Те си уважават старите родители, баби дядовци. За пример са. Да не си майка. Тя на село знае ли женицата, както и много други майки за децата си. Чуват за децата си, но дали е вярно, един бог знае. В Бг всеки е срещу всеки, но не и те. Дори някой тяхен да му направи мръсно и никога няма да каже лошо за Него. И така трябва според мен. Работлиеи са много. Лошо нещо, но нищо от нас народа не зависи, майче. Искрени съболезнования на семейството ви. Сили и кураж.
  • 71 Уточнение

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "МАЙКА":

    Българомохамеданите или така наречените помаци са българи, приели къде насила или доброволно исляма. Характерното за тях е, че не знаят турски и мразят турците. Едва след настъпването на така наречената демокрация по политически причини ги набутаха в лапите на дпс-то и те започнаха лека, полека да се турчеят. В Одринска Тракия, сега в Турция, живеят много помаци, които помежду си общуват на чист български език.
  • 72 Глей

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "кочле":

    да го не превариш.
  • 73 Нито един

    0 0 Отговор
    Отгледала е нечовек който е заслужил съдбата си.
    Поръчителя и извършителя са също нечовеци, но ако трябва да избирам между двама и трима бих избрал двама нечовеци, ако можех да избирам нито един, бих избрал нито един нечовек да не оцелее.
    Майката е в правото си да скърби, но ако не и се живее предполагам знае какво да направи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове