Last news in Fakti

31 Август, 2023 18:08 1 555 18

АПИ е нарушила Закона за обществени поръчки при дейности за близо 720 млн. лв.

  • апи-
  • нарушение-
  • обществени поръчки

Инспекцията е възложена от вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев на 28.06.2022 г. като докладът е представен на Министерството на финансите на 29.08.2023 г., респ. на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на 25.08.2023 г.

АПИ е нарушила Закона за обществени поръчки при дейности за близо 720 млн. лв. - 1

Сериозни нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП) при възлагането на дейности по текущ ремонт и поддръжка на пътища Агенция „Пътна инфраструктура“ са констатирани при проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Инспекцията е възложена от вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев на 28.06.2022 г. като докладът е представен на Министерството на финансите на 29.08.2023 г., респ. на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на 25.08.2023 г.

Задачата на финансовата инспекция е била „Проверка за спазване на нормативната уредба в областта на обществените поръчки при възлагане на дейности, чрез допълнителни и извънредни задания при изпълнението на сключени договори, за периода от 01.01.2018 г. до 31.12.2021 г. с предмет поддържане/превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации/ на републиканските пътища“.

В обхвата ѝ са проверени 95 допълнителни и извънредни задания на обща стойност 718 833 709 лв. без ДДС, квалифицирани от органите на ДНСК като „основен ремонт“ по договорите за превантивно поддържане на републиканските пътища от АПИ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    31 1 Отговор
    Поне двадесет човека трабва да влязат спешно в панделата от там за дълги години.

    Коментиран от #4

  • 2 ………

    21 0 Отговор
    И сега като започнат едни разследвания , арести осъдителни присъди …. !
  • 3 защо

    16 0 Отговор
    тогава кой са вкарали в затвора за това - вемната безнаказаност - и кой е давал милиони на онея с чувалите и защо не е в затвора - липдса на всякаква справедливост и спазване на законите
  • 4 татко Петко

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Ще вкарам всички престъпници в затвора !
  • 5 КИРОН ТРИВОЛТА

    4 1 Отговор
    ДАЙ ЗАЩО НЕ ПРОВЕРЯВАТ ТАКСИМЕТРОВАТА КОНПАНИЯ WELLOY ?
  • 6 АПИ Гербери!! Бандит до бандита!!

    20 1 Отговор
    Какво очаквате, от "кадри на ГЕРБ??
  • 7 Гост

    10 0 Отговор
    АПИ може, бойко не
  • 8 Едно

    16 0 Отговор
    от многото престъпления ! Не напразно България е първенец по корупция в ЕС .
  • 9 1 милиард

    16 0 Отговор
    Е влязъл в Зайчарнико. Що сме бедни а?
  • 10 Спокойно

    9 0 Отговор
    Процаратура и Съд няма
  • 11 ЧОЧО

    9 0 Отговор
    Където и да бутнеш вони.
  • 12 Буци простия

    8 0 Отговор
    Трябва да има за чекмеджета, не се сърдете.
  • 13 Събуди се

    9 1 Отговор
    Спите ли Българи? Блейте блейте.
  • 14 Хаха

    2 5 Отговор
    Хайде мислете малко - АДФИ е пряко подчинена на Кокорчо и резултата от инспекциите е предварително ясен! В крайна сметка всички констатирани нарушения могат да се обжалват пред съответните съдебни инстанции и те да решават има ли нарушения или не, т.е. се изпълняват поръчки!
  • 15 томка бикова

    7 0 Отговор
    Ние от Групировката на Шефа от Банкя сме чисти като детски сълзици!
  • 16 Ай ся...

    5 1 Отговор
    ...Лаура кат си ги поиска веднага, да видите как ще напукат винетките и тол таксите тройни от догодина.... Честито! 360 милиона еврака! БРАВО! БРАВО! А връщай сега....
  • 17 Артилерист

    5 0 Отговор
    Това беше доказано още от Елена Йончева, но Гешев, шайката и строителната мафия й разкатаха фамилията, като се направиха на невменяеми по същество на нейните журналистически разследвания. Даже мафията нареди на крепостните си работници да излязат на протест с всичката им поверена тежка строителна техника и да се строят по Цариградско шосе. Близо милион е струвал на мафията този дневен престой на техниката, но какво е един милион за тях, когато ТРЯБВА ДА СЕ ПРИКРИЯТ КРАЖБИ ЗА МИЛИАРДИ! Така че Асан Василев доста е закъснял да се прави на принципен. Този проблем трябваше да се постави още от първия ден на парламента и правителството и всичките кирливи ризи на шайката и мафията им да се извадят на показ. Но сигурно и посолствоТО не е разрешило, за да не се развали годежа. Ама и таз "проверка" сега сигурно ще се точи като делото за КТБ...
  • 18 Зевс

    6 0 Отговор
    АПИ и всички отговорни ръководители са за незабавни арести съд за безхаберие относно подръжката и ремонта на голяма част от разбитата пътна мрежа в България.Изоставените на произвола на съдбата пътища насят постоянни жертви и материални щети за ползватели , данъкоплатци и водачи на МПС. Арест и съд за всички тях?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове