Last news in Fakti

7 Септември, 2023 10:59 1 524 31

Румен Драганов: Не е нормално да няма пречиствателни станции по Черноморието

  • румен драганов-
  • туризъм-
  • черноморие

Туристическият сезон ще продължи още в другите части по морето, каза председателят на Института за анализи и оценки в туризма

Румен Драганов: Не е нормално да няма пречиствателни станции по Черноморието - 1
Снимка: БНТ

Туристическият сезон ще продължи още в другите части на Черноморието, макар че времето не е добро. Туристи ще има до 8-10 октомври - това прогнозира в студиото на "Денят започва" председателят на Института за анализи и оценки в туризма проф. Румен Драганов.

Той обяви, че като цяло сезонът е протекъл доста трудно:

"Към края на месец юли се движим с 9% минус в сравнение с 2019 г. Независимо от всичко показахме един стабилен туристически сектор."

Проф. Драганов коментира, че след бедствието по Южното Черноморие хотелиерите и ресторантьорите могат да разчитат първо на собствени сили, на доброволците, а също и на общините и държавата, които работят стабилно, а също и на застрахователните компании.

Предупреди, че сега е моментът да се работи в посока туристическият ни сезон за 2024 г. да бъде обезпечен.

Драганов е категоричен, че трябва да се вземат мерки всички нередности да бъдат отстранени. Не е нормално да няма пречиствателни станции по Черноморието.

Източник: БНТ


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    27 1 Отговор
    И този се сдоби с научни титли. Всички станаха за няколко години професори, академици и пр.
  • 2 Нормално

    25 2 Отговор
    ГЕРБ открадна парите.
  • 3 Русофил

    25 1 Отговор
    Абе Румене, преди години откраднаха парите за тези станции бе. Затова няма.
    Има обаче 100 стадиона за 400 млн. например.

    Коментиран от #19

  • 4 Пич

    35 0 Отговор
    Заради такива безлични безхаберници , българите продължават да загиват !!! Я да си спомним , че скоро наука и институции , обявиха плаж Харманите в Созопол , за най чистият плаж ! Докато бурята не разри фекалната тръба !!! Как мислите , учените ли не могат да премерят бактериите , или хрантутниците умишлено ни лъжат ?! А..... ???!!!
  • 5 Сетил

    18 0 Отговор
    се , че не е нормално да се кара така , както е свикнал на село, другарят ДС субект и милионер от въздуха ( чрез народа ни )! След десетки години се сетил !
  • 6 Как така

    20 1 Отговор
    досега е било нормално без пречиствателни станции, а сега вече е ненормално?
  • 7 Майора

    20 0 Отговор
    Ето заради пречиствателните станции морето не е толкова чисто и затова ного хора почиват извън България! Като прибавим и високите цени и недоброто обслужване! Така че нещата са ясни!

    Коментиран от #30

  • 8 Българин

    20 0 Отговор
    Измамникът сутринта каза, че сезонът не бил чак толкова добър, а преди дни говореше, че е "като по учебник". Нарочно се изказва противоречиво, защото знае, че за мутри като него винаги мутренската държава ще отпусне средства. Твърдеше за недопустимостта на строежите в засипани дерета, а всъщност той години наред е знаел, че това се върши. Гнусен лицемер.
  • 9 Структура на водата

    6 1 Отговор
    Пречиствателните станции ще променят уникалната структура на нашата вода, драганов. хи хи хи
  • 10 Ами да

    4 0 Отговор
    Това е добре! Значи, все пак има някъде нещо нормално в България! Остава да го открием!
  • 11 Камен

    12 0 Отговор
    Е то не е нормално и 30% (или повече) от София да е на септични ями, ама... Това са м/у 600-800 хил. човека. Не е нормално "Софийска вода"АД да "губи" над 70% от водата си по модерната си инфраструктура, ама... И още много, ама...
  • 12 Перо

    18 0 Отговор
    Тоя ме шашна с изявлението, че ние трябва да плащаме 50% от цената на самолетните билети на германци и австриици за да идват у нас! Сигурен съм, че ако им платим на 100% почивката, наплива към Мутристан ще е огромен и ще отчетем “значителен ръст” на туристи!

    Коментиран от #31

  • 13 умен

    9 1 Отговор
    след резила с потопа на южното черноморие очаквам догодина да има отлив на туристи. Не стига, че водата е мръсна ами може и да се удавиш докато спиш в хотелската си стая на партерен етаж. Забелязвате ли, че никъде не казват колко дъжд е паднал в Гърция и Турция а само се акцентира колко много бил тук. И всички забравят, че е имало валежи от порядъка на 80-100 литра само за 1-2 часа валеж по други градове и села и такива потопи не е имало. А тук е валяло почти 24 часа

  • 14 ТТТ

    16 0 Отговор
    Ами то не е трудно - плащайте си данъците за да има пари в държавата и общината та да построят тия пусти липсващи пречиствателни станции. То освен дране на туристи и укриване на 90% от доходите на хотелиери и ресторантьори , ако въобще това са хотели и ресторанти, друго не правите в тоя вашия бранш. Иначе като сега - бетономорие с лайноморие.
  • 15 Стан-боцмана

    18 0 Отговор
    Сега почнаха да говорят за пречиствателни станции, а като ги отваряха всичките тези хотели каде бяхте???
  • 16 Анадък

    10 0 Отговор
    Този не е ли онзи от Репортажа в Слънчев бряг?
  • 17 РУСКИ ИЗМИКЯР

    8 1 Отговор
    СЕГА ЛИ РАЗБРА ТОВА БЕ МЕДУЗО
  • 18 🇧🇬🇪🇺💯

    5 0 Отговор
    В България по Черноморието, за региона около Царево са около 260 л., но за 36 часа, което е много относително, после това което Кметът на Царево казва че един от Язовирите над Царево е поел повечето количество вода защото е бил празен преди дъжда означава само едно?!!

    Водата която се излива в Царево е много по малко от количеството вода за 36 часа изваляло над района Царево, въпреки това пораженията в Царево са катастрофически и 3ма души изгубиха животът си.
  • 19 Бай Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Е как то стадиончето да си цъка с приятелчета е много по-важно от някакви си станцийки, макар и да пускат лай...на. Нали си имаме футболистче, наш Меси(Я) ..
  • 20 Въпрос

    7 0 Отговор
    Всеки път, като видя на екрана селище на брега на водоем, се питам къде ли изтича канализацията?
  • 21 Ком

    7 0 Отговор
    Когато министрите на Бойко се хвалеха с дълбоки-водното заустване, мисирки и еколози изпадаха в опиянение. "Ах, колко е велик Баце! Как решава всички проблеми на екологията!"
    Днес истината лъсна. Но Бойко вече е изпран.
  • 22 Румен Драганов??? Ти събуди ли се Плужек

    10 0 Отговор
    От Кога знаеш, че трябва да има Пречиствателни станции??? Знаеш от 15 20- Години, Но Мълчиш!! СПИШ, ядеш и Преживяш на сянка!
  • 23 Нищо нее изпран Бойко, колкото и да, го

    5 0 Отговор
    Повтарят Лози, Мисирки и такива, като Трактора!! Нищо не може да се изпере от неговата Биография, колкото и да го повтаряте, Хората имат Памет, тя не се Изпира!!
  • 24 Къдего Алибегов!???? Покрил сее дълбоко!

    6 0 Отговор
    Къде са, негивите Сдружения, Асоциации и подобни измишльотини, всички са Заустили тоалетните на 5 метра от брега на Плажа!! КАКЪВТО Алибегов, такива и "Пречиствателниците" на плажа!
  • 25 Бу Бу

    7 1 Отговор
    На всички им е ясно, че наводнението отнесе туристите от Българското черноморие през сезон 2024.
  • 26 Тоя пъпеш

    3 0 Отговор
    е абсолютен льольо
  • 27 За протокола

    4 0 Отговор
    Аха, всички печалби за хотелиерите и ресторантьорите, а всички разходи - за държавата, дори и рекламата.
    Нагъл, та нагъл!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 факуса

    0 0 Отговор
    е как тогава водата е безопасна,след кат ползват морето за пречиствателна станция,явно ЛЪЖАТ специалистите,да задължат всеки хотел да е с пречиствателна станция
  • 30 факуса

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Майора":

    много ми е любопитно къде са пречиствателните станции по гръцките острови,като гледам какви хълмове са застроени стъпаловидно и стръмни склонове към морето се чудя къде са тез станции,търсих в нета ама не пише
  • 31 факуса

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Перо":

    той все такива ги приказва,нали предложи да си мълчим за интелигентния турист от швеция дет ритна камериерката,щот щели да се обидят и нямало да идват
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове