Last news in Fakti

12 Септември, 2023 23:30 1 700 3

Важните новини във ФАКТИ на 12.09.2023 г.

  • внос на зърно-
  • тихомир безлов-
  • филип станев-
  • тенчо тенев-
  • делян пеевски-
  • георги харизанов-
  • катастрофа-
  • костадин костадинов-
  • президент-
  • йорданка фандъкова-
  • христо иванов-
  • поръчител на убийство-
  • бойко борисов-
  • местни избори-
  • цик-
  • царево-
  • тошко йорданов-
  • удавени-
  • сос-
  • терем-
  • извинителна бележка

Ембаргото удари тежко сектора, срина печалбите, които бяха рекордни през 2022 година. Множество производители на олио предупредиха, че ще се стигне до затваряне на заводи

Важните новини във ФАКТИ на 12.09.2023 г. - 1

България се отказва от ембаргото за внос на зърно от Украйна

България прекратява подкрепата си за удължаване на европейската забрана за внос на зърно от Украйна, става ясно от внесеното в понеделник вечерта в Народното събрание проекторешение, подкрепено от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, съобщи euractiv.bg.

Безлов: Има опасност бг-службите да са с нисък капацитет, защото там попадат хора, които не си вършат работата от страх

Има опасност българските служби да са с нисък капацитет, защото там попадат хора, които избягват да вършат работа от страх да не засегнат някой от клиентелите си. Такова мнение изрази в „Интервюто в Новините на NOVA” Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

Филип Станев: До дни ще са ясни кандидатите ни за кметове по места. Фигурата за София ще бъде достатъчно разпознаваема

До дни ще станат ясни имената на кандидатите за кметове на "Има такъв народ". Това съобщи в "Още от деня" на БНТ народният представител Филип Станев.

Тенчо Тенев: Отнемането на автомобилите дава ефект, видно е. Българинът разбира само, когато му бръкнеш в джоба

За съжаление почти всеки ден има смъртен случай на пътя. Направили сме статистика, че най-често младите водачи, основно мъже до 28 години, са виновни за тежките катастрофи. Говорим за 12-13% от катастрофите. Подкрепям идеята младите водачи да не се качват на мощни автомобили. Тук ролята на семейството е голяма, защото завършва детето училище и бащата купува мощна кола, с която после става тежка катастрофа. Това коментира в "Денят на живо" по Nova News бившият шеф на КАТ-София Тенчо Тенев.
"Високите глоби могат да решат проблемите. Отнемането на автомобилите също дава ефект, видно е. КАТ не отнемане автомобили. Колите се отнемат в полза на държавата от съда. Поставянето на повече камери също е добра мярка. Българинът разбира само, когато му бръкнеш в джоба. Редно е пътната полиция да иска личните карти на всеки пътник в колата. Ние сме част от МВР", каза още той, цитиран от novini.bg.

Пеевски: Подкрепяме лансираната от ПП-ДБ идея за обединяването на цивилното и военното разузнаване

ДПС подкрепя принципно лансираната от ПП-ДБ идея за обединяването на цивилното и военното разузнаване, както и ръководителят на евентуалната мегаструктура да не се назначава от президента. Това каза депутатът от движението Делян Пеевски, съобщават от БНР.
От думите на Пеевски стана ясно, че са водени предварителни разговори с "Продължаваме промяната - Демократична България" преди първо Атанас Атанасов да лансира тази идея. И така ДПС принципно смята, че не трябва с указ да се назначават ръководителите на службите, а да се избират от парламента.

Георги Харизанов: Продължаването на управлението на "сглобката" не е въпрос на оптимизъм, а на премерен реализъм

Дипломатът и политически анализатор Илиян Василев каза в "Лице в лице" по bTV , че според него сред управляващите имат желание политическият живот на правителството "Денков-Габриел" да продължи.

Катастрофа с участието на Валери Симеонов в центъра на София

Катастрофа с участието на Валери Симеонов е станала в София, съобщават от TrafficNews. Инцидентът се е случил около 16 часа днес в центъра на столицата.

Костадинов: Този кабинет носи само трагедии на държавата. Правителството има косвена вина за потопа по морето

Работата на парламента е лоша, защото това НС излъчи този кабинет, който носи само трагедии на държавата. Всеки един ден управление на този кабинет е национална трагедия. Това каза в "Лице в лице" по bTV лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Президентът похвали НСО за отстояване на независимостта от политическата конюнктура

Националната служба за охрана отбеляза 144 години от полагане основите на държавната охранителна служба.

Фандъкова: В ГЕРБ спорове около кандидатурата за кмет на София няма, има варианти. Ще бъде силна кандидатура

В ГЕРБ спорове около кандидатурата за кмет на София няма, има варианти. Със сигурност ще бъде силна кандидатура. Това коментира настоящият кмет на столицата Йорданка Фандъкова в „Денят на живо” по Nova News.

Христо Иванов: Целта ни е след местните избори българските общини да могат да отворят нова страница

Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" внесе 9302 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия за участие в предстоящите местни избори, съобщи репортер на Novini.bg.

Апелативният съд осъди на 20 години затвор поръчителя на убиството на варненски диджей

Апелативният съд във Варна отмени оправдателната присъда и осъди на 20 години затвор Григор Колев, който е подсъдим като поръчител на убийството на варненския диджей Тодор Тодоров, известен като DJ Теди, съобщи "Лекс"..

Борисов за избора на новия български еврокомисар: Това е оценка за нейния професионализъм и работата на партията

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира на страницата си във Фейсбук избора на новия български еврокомисар Илиана Иванова. Ето какво написа той в социалната мрежа:
Огромната подкрепа, която получи кандидатът на ГЕРБ за български еврокомисар, е оценка за нейния професионализъм и за работата на партията в европейските институции.
На добър час, Iliana Ivanova!

ГЕРБ играе на сигурно в големите градове: Издига досегашни кметове, с опит и с няколко мандата

По неофициална информация на БНТ ГЕРБ издигат досегашните си кметове в някои от големите градове, съобщи БНТ.

Кънчо Стойчев: Най-интересното на тези избори е, дали българският избирател ще наказва управляващите или не

Няма единен отговор кое ще реши местните избори, но те ще дадат моментна снимка на тежестта на отделните партии. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" социологът Кънчо Стойчев.

ЦИК обявиха: До момента 51 партии и 8 коалиции са подали документи за изборите през октомври

До момента 51 партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за местния вот на 29 октомври, като от тях са регистрирани 29 партии и пет коалиции. Това каза на брифинг за медиите заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева, предават от БТА.

Общински съветник: Община Царево продава общински имот от 820 декара на цената на квадрат балатум

Спомняте ли си, че на една от последните сесии на Общинския съвет Лапчев и сие решиха да продадат 820 дка общински терен с лозя в местността „Вертути“ за около 0,90 ст. на кв. метър? Кажи речи по-малко, отколкото струва кв. метър балатум.

Тошко Йорданов: Между едната гнусотия, наречена ПП-ДБ, и другата мафиотска структура-ГЕРБ, трябва хората да имат избор

"Има такъв народ" се регистрира за първо участие в местни избори. Партията внесе 4 800 подписа в Централната избирателна комисия. Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов обяви, че ще издигнат кандидати за кметове и листи за общински съветници в големите градове, но имената им ще бъдат оповестени по-късно, съобщават от БНР.

Само днес: Четирима души се удавиха по плажовете на Южното Черноморие

Четирима души се удавиха за ден по Южното Черноморие. Двама братя чешки туристи (на 67 г. и на 71 г.) са се удавили в морето на плаж "Вая" край Иракли, съобщиха за БТА от полицията в Бургас.

СОС: Ако бюджетът не мине, 2 200 деца остават без градини

"За първи път сме изправени пред безпрецедентна ситуация, в която може да не успеем да съберем подкрепа за бюджета на Столичната община". Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев във връзка с предстоящото разглеждане на проекта за бюджет на София за 2023 година. Документът ще бъде обсъден на заседание на 14 септември.

Георгиев участва в проверка на строителството на метрото при бул. "Владимир Вазов" заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и директора на "Метрополитен" Стоян Братоев, съобщава БТА.

Георги Георгиев заяви, че до момента разговорите показват, че няма да има подкрепа от големите групи в СОС. Намирам това за безотговорно, коментира председателят.

Фандъкова каза, че проектът за бюджет е изключително балансиран. Тя изрази надежда Георгиев Георгиев да осигури мнозинство. "Засега оптимизмът ви изглежда неоправдан", отговори ѝ председателят на СОС.

Бюджетът на Столичната община за 2023 г., в размер на 2 555 000 000 лева, беше представен в края на август от кмета на София Йорданка Фандъкова. В проектобюджета за 2023 г. са заложени приходи от около 930 000 000 лева, каза кметът.

Ново ръководство има от днес „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД

На заседание на Съвета на директорите на „ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ“ ЕАД, проведено днес, 12 септември 2023 г., за председател на Съвета на директорите е избран Димитър Стойчев, а за изпълнителен директор на акционерното дружество - Калин Димитров.

Край на хартиената извинителна бележка за учениците

Край на хартиената извинителна бележка за учениците. От 1 октомври тя ще бъдат заменена с електронна. Това заяви министърът на електронното управление Александър Йоловски, който представи процеса по издаване на електронна медицинска бележка за извиняване на отсъствия поради здравословни причини на учениците от 1-ви до 12-и клас.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кдкфлдл

    1 2 Отговор
    Истината е в свободния пазар!
    ЕС е създаден в името на свободния пазар.
  • 2 Е, да де

    3 0 Отговор
    Малцина богатеят,
    мнозина обедняват.
    Те това е капитализъм.
  • 3 Възмутен гражданин

    1 0 Отговор
    Ц.ъ.р.вул Танев, ако пътувам със съпругата си и само аз имам лична карта ПО ЗАКОН мога да гарантирам самоличността и, като пътният полицай трябва да респектира мойто заявление!!!
    Какъв шеф на КАТ си бил, че нямаш елементарни правни познания...вероятно знаеш само...сега кво прайм?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол