Last news in Fakti

13 Септември, 2023 10:26 1 062 19

Нинова: В момента си мерят силите кой да овладее службите и кой да ги ползва за политически, лични или други цели

  • корнелия нинова-
  • мерене на сили-
  • овладяване-
  • служби-
  • цели

БСП не дава и един глас за промени в Конституцията, допълни лидерът на столетницата. Нинова коментира, че предложенията, които са получили, касаят смяната на националния празник, което за БСП е "червена линия", двойното гражданство и възможността на хора с двойно гражданство да заемат политически постове

Нинова: В момента си мерят силите кой да овладее службите и кой да ги ползва за политически, лични или други цели - 1
Снимка: Нова телевизия

Относно дискусионния въпрос за службите за сигурност и евентуалното сливане на Военно разузнаване и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Нинова посочи пред журналисти в парламента, че коментарите, направени и от правителството, и от президента, нарушават демократичния правов принцип: власт – власт възпира.

Президентът, назначавайки служебния кабинет, си предложи сам шефове на служби и сам си ги назначи. Това е нарушаване на основен принцип на демократичната и правова държава. Управляващите също искат да изземат функциите на президента, който и да е президентът. Нито едното, нито другото не е добро. Просто в момента си мерят силите кой да овладее службите и кой да ги ползва за политически, лични или други цели, коментира Нинова, цитирана от БТА.

Според лидера на БСП е абсурдно, че и двете страни се замерят с посолството. Едните казват – нашите хора за службите са съгласувани с посолството, президентът казва – сегашното ръководство на ДАНС е наградено от САЩ и от посолството. "И двете страни демонстрират отказ от национален суверенитет. Аз съм сигурна, че американските ни партньори не са доволни от това, че вътрешни кални борби се решават през американското посолство. Така че, да вземат и двете страни да спрат, да седнем и да помислим разумен вариант", апелира Нинова.

БСП не дава и един глас за промени в Конституцията, допълни лидерът на столетницата. Нинова коментира, че предложенията, които са получили, касаят смяната на националния празник, което за БСП е "червена линия", двойното гражданство и възможността на хора с двойно гражданство да заемат политически постове.

Получихме и новото предложение или идея на г-н Паси в Конституцията да бъде записано, че членството ни в Европейския съюз и НАТО не може да бъде подлагано на референдум, което е абсурдно. През Конституцията да забраниш на народа да се произнася по такива важни въпроси за нас е абсолютно неприемливо, коментира Нинова.

На този етап не подкрепяме тези промени в Конституцията. Припомням ви, че сме търсени за такива разговори по бързата процедура, защото нашите гласове са необходими за тези 180 гласа, с които бързо могат да минат промените в Конституцията. Не даваме и един глас за тези промени, заяви Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    6 5 Отговор
    Горките служби.Не им завиждам.Заради някакви си местни избори им съсипват живота и кариерите...Не е нормално това!Те трябва да са политически неутрални,за да работят нормално и да осигуряват спокойствие на българските граждани.Как ще си вършат работата като ги тормозят политически?
  • 2 Любопитен

    11 1 Отговор
    Нинче кво става? Дъщерята изучи ли се? Ти затуй стоиш у политиката да може да я изучиш! Аде като я изучиш, бързо да я нагласиш на работа, че да можеш да си отиваш на село да си почиваш!

    Коментиран от #8

  • 3 АБВ

    10 0 Отговор
    В всички случаи няма да сте вие

    Коментиран от #9

  • 4 Бай Иван

    9 2 Отговор
    А вие къде сте бе Нинова? На тепсия Ви се поднасят неща за ала балата с машините чрез Алексей Петров в интернет /говорим за това което изнася Цанов/. Питайте в парламента службите дали работят в тази връзка за убийството на Петров, а и за това как незаконно са били следени комуникации на журналисти , а и заплашвани?.
  • 5 Ветеран от Протеста

    14 0 Отговор
    Годината 2007 ма.Уоравлявя Сглобката БСП- ДПС-НДСВ със Сергей Станишев...Нинова е Зам .министър....Президент е агент на ДС " Гоце" Г.Първанов от БСП и шеф на Службите..Подполковник от НСО Николай Марков подава сигнал до него,че Службата за Охрана прави аудио и видео записи на охраняваните Политици и предава записите" Нагоре"с цел Изнудване.Записи попадат след продажбата им в ръцете на Организираната Престъпност и Мутрите.......Това " нагоре" е самия Президент Първанов..След седмица подполковник Николай Марков е Уволнен и след две интервюта всички млъкват..Корнелия Нинова тогава също не е коментирала скандала ,а и как Ограби Техноимпекс...
  • 6 АГАТа Кристи

    6 0 Отговор
    Тая колко и да джавкаш, на "кервана" изобщо няма да му направи впечатление....
    Кое куче не хапеше...?
    И тя - като кучето !
  • 7 Моряка

    7 1 Отговор
    Имам някакво подсъзнателно чуство,че Нинова отдавна е внедрена от бившото СДС за Троянски кон в БСП.Вместо да консолидира всички антиамерикански сили в единен фронт,тя се изпокара с кого ли не ,даже и с най рейтинговия човек в Блгария- Президента.Никой не обича свадливите жени.Ще го потвърдят изборите.

    Коментиран от #13

  • 8 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Любопитен":

    Нинова има син.изучен и работи в най голямата банка Манхатън
  • 9 един от стадото

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "АБВ":

    кой ще бъде вече все тая. Но ВКР винаги е имало. Знаеш ли колко турски и сръбски агенти/разузнавачи/ гниеха по затворите. Тихият фронт наистина беше тих тогава, дори руснаците са се учили на някои чалъми от нас
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Айде

    11 0 Отговор
    Импексова, кисело ли е гроздето!?
  • 12 007

    10 0 Отговор
    В момента се опитват да махнат вашите и ръчичките на пРЕЗИДЕНТА от службите! Както и да изчистят кремълските агенти от там!!!!🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬
  • 13 9876

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Моряка":

    Това виц ли е?Фърчилков най рейтинговия!!!!!!
  • 14 Онуфри

    2 0 Отговор
    Този път не спомена Борисов. Все пак е нещо.Направо да се чуди човек.
  • 15 Промяна

    4 0 Отговор
    Много е болезнено когато искат да ти вземат нещо което си ползвал цял комунистически период като бухалка и смяташ че то е твое и неприкосновено , е няма да е твое има промяна и нещата ще си дойдат на мястото
  • 16 Има лесно

    3 0 Отговор
    За да не бъдат ползвани службите - закрийте ги, ще спестите много милиарди в полза на народа
  • 17 г-н

    1 1 Отговор
    гербаците политизираха службите и тия продължават политизацията бок-----е
  • 18 Нито един патрон

    2 0 Отговор
    Импексова страхува ли се че такъв вой надига
  • 19 ууу3

    1 0 Отговор
    ЛЪЖЛИВА ВЛАШКА ЦИГАНКА !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол