Last news in Fakti

13 Септември, 2023 22:12 2 477 27

Иван Гешев: Аз съм главният прокурор с най-успешен мандат

  • прокуратура-
  • съдебна власт-
  • политици

Благодарение на мен направиха правителство – явно много съм уплашил всички политици, каза бившият главен прокурор

Иван Гешев: Аз съм главният прокурор с най-успешен мандат - 1

Отмяната на забраната за внос на зърно от Украйна е важна за всеки един българин, защото това е свързано с продоволствието и това ще унищожи цял сектор в българската икономика. Подозирам, че това е направено с цел да се приватизира този сектор и да премине в един малък кръг олигарси. Защото това беше един от малкото свободни бизнеси. Защо не защитаваме българския бизнес – като Полша, като може би Унгария и Словакия, които може би ще забранят този внос? Какви ще са последствията от всичко това? И какво зърно ще внасяме? Защитаваме ли нашите, български интереси? Явно, отговорът е „не“. Това заяви пред Евронюз България Иван Гешев.

Той бе категоричен, че неговото отстраняване е може би най-голямото излагане на съдебната власт. "Тогава казах на колегите си, че ако се наведат пред политическата мафия и тези, които нарекох „политически боклук“ – така ги наричат 90% от българските граждани – никога повече съдебната власт няма да може да се изправи. И това се случи – тя се наведе, беше овладяна от политиците и ще бъде използвана за всичко, което е необходимо, в личен интерес, а не в интерес на гражданите".

Според Гешев, това е първото толкова сериозно навеждане на съдебната власт. "Политиците винаги са отричали, че се опитват да оказват влияние, но това е смисълът на разделението на властите. В случая, тази власт беше овладяна. Благодарение на мен направиха правителство – явно много съм уплашил всички политици".

"Може би аз бях мотивът, а Алексей Петров беше инженерът на това, което той сглоби след това. Аз не знам дали ВСС е бил овладян, когато ме назначи, но ако аз бях зависим от когото и да е, аз още щях да съм главен прокурор.Аз съм главният прокурор с най-успешен мандат. Не бих казал, че пропагандното клише „дела на трупчета“ е обективно", завърши бившият главен прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    53 1 Отговор
    Порнографските статии са след полунощ.
  • 2 Кара Ибрахим

    66 3 Отговор
    Ти си най лъжливия и крадлив гл прокурор...вярвай ми -никой не ти вярвам на лъжите
  • 3 Град Симитли

    41 2 Отговор
    Бою му се е изцвъкал на ревера... :))
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Буквоядец

    36 0 Отговор
    Иване," Скромността краси човека"!
  • 6 ЕдинОтМногото

    51 0 Отговор
    Смешко, изхвърлиха те като непотребна вещ
  • 7 Е ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА

    30 2 Отговор
    КАТО ТИ ИЗБЕГА ЦИГА НКАТА В ЧУЖБИНА , ....САМ СЕ ХВАЛИШ...........
  • 8 ПО ТОЧНО

    34 1 Отговор
    ПРАВ Е ГЕШО,.....ВЪРНА НА ЕДНА БАБИЧКА ДВА КОМПОТА И ЕДНА ТУРШИЯ.........
  • 9 Макето

    43 3 Отговор
    Ванка, ако беше вкарал в “кауша” Борисов, Доган, Пеевски, Нинова, Костов, Симеон, Цветанов и още, и още, сега щеше да си редом до Хан Крум, Цар Симеон, и още, и още велики личности. АМС ти се продаде на предателите си.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 пешо

    32 1 Отговор
    тоя е на нещо много силно
  • 12 Гост

    35 1 Отговор
    Демек скрил съм най-много престъпници (депутати) и престъпления
  • 13 Мунчо

    28 0 Отговор
    Сетила се Мара да се побара! Който слезе от коня, реве като магаре!
  • 14 Аватар

    20 0 Отговор
    В правосъдната система на България няма личности като Джовани Фалконе и Паоло Борселино.
  • 15 Боко праните гащи

    19 0 Отговор
    Ей палячо
  • 16 Пасъмас

    10 0 Отговор
    Интелигенция с Каскети, дойде на власт у нас.
    Неуки-неграмотни, едва със трети клас.
    Дойдоха на Девети, със много шум и глъч.
    Отнеха ни земите, и дядовия пръч.
    В нивята плодородни издигнаха комини.
    От глад на дядо пръча, бързо се спомина.
    Опоскаха до шушка хамбари и витрини.
    Накрая всеки с куфар, замина за чужбина.
    Днес техните потомци, отново са на власт.
    С ДиплОма от “Свободния” във Перник и Бургас.
    И “Школата” за кадри, от наш’те редове.
    Със гръмкото си име, Колеж на МеВеРе!
    Изучил е Йористи и главни прокурори.
    Които се вживяват на много Важни хора.
    И за капак на всичко, днес тези тарикати.
    Имунитет ще искат на накой депутатиН.
    Но цялата система, на наш’то Кривосъдие.
    Оказа се Зависимо, като скачени съдове!
    ЗаместникЪТ, на Главния наточил е балтия.
    И само чака сгода, до дъно да забие.
    Но Главния Каскет, отвръща със закана.
    Той има тайна “папка”, скрита на тавана.
    Във нея има данни, за разни далавери.
    За всекиго по нещо там ще се намери.
    А ние като зрители, на тази нова сага.
    Ще чакаме развитие, тъй както се полага!
  • 17 бай Даньо

    10 1 Отговор
    Гешев мине у лево . Винаги съм бил против талибаните който превърнаха свалянето ти в трамплин за влизането си властта инак стари комунистически издънки които няма как да видят власт освен с революция ... но и ти не можа да разбереш че заради собственото си оцеляване трябваше да навреш един двама бивши министри в затвора ... колко е сложно това !? Ай мини у лево сега!
  • 18 Тоа па

    15 0 Отговор
    Боко и Доган те направиха главен прокурор без конкурс.Или забрави ?
  • 19 Наглецо

    12 0 Отговор
    "Най-успешния" да плати на България над 2 млн.лв.по неговите глупости с/у олигарси и прочее,които осъдиха страната в Страсбург.
  • 20 Този който го е срам

    9 0 Отговор
    Кой си ти боклук такъв нямаш право говориш а ка моли да се пъчиш такива като теб кукла на конци срам засрами се ако имаш и малко човешко достойнство
  • 21 Записите ПП

    3 2 Отговор
    От записите разбрахме, че Борисов е имал интерес да махне Гешев, защото той е възобновил "Барселонагейт и кюлчетата", както и "нещо друго", това "нещо друго", постоянно се споменава в Записите -"Ало, Кирчо". Борисов търси протекция от ЕНП чрез Габриел. Става ясно от интервю Асен Йорданов и Лили Маринкова, че "атентатът" е бил "намек", че следващият път може да е "успешна случката". Постепенно на местата си идват последвалите събития и предходните "Джуджета, Снежанки, Вещигарство" и други окултни практики на властоимащите.. Но-най страшното е че "борчетата ПП и ДБ", изпраха Борисов с 200. Всъщност това са гости,"ПП", които трябва да ни продадат за "30 сребърника", под някакъв чужд ботуш, размазващ Лицето лицето на българския народ. Скоропостижно тези хора "ДБ, СДС, ПП, ГЕРБ, ДПС" и БСП - те са част от статуквото, трябва да напуснат политическата арена. И на местните, от записите разбрахме, че са много важни за СТАТУКВОТО трябва масово да се гласува, дори изборите да бъдат фалшифицирани, защото този е последният шанс на България, преди да се превърнем окончателно в Колония. Страхът на "управленците" е да не загубят големите градове и службите. Сега е моментът, ако има честни лидери и политици, да поведат Българите и да бъде изпято опелото на статуквото, на 34 г. Геноцид и Корупция. В момента, в държавата ври и кипи, става ясно от Записите.

    Коментиран от #23

  • 22 Ясно

    8 0 Отговор
    Много успешно си е осребрил мандата
  • 23 Ттт

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Записите ПП":

    Ало Ваньо, а не Кирчо. Като лъжеш поне спазвай някаква мярка.
  • 24 Записите на ПП

    0 2 Отговор
    Добре, сбърках, ще се казват: "Ало, Киро, Асене"! Така по-добре ли е. Това са записите изнесени от Радостин Василев, може "Ало, Сглобката", "Ало, да изперем Борисов с Комисия", може "Ало, Габи", " Ало, да обслужим ЕНП", "Ало, българите са с кратка памет", "Ало, ЕлЕТронизацията", "Ало, за един имунитет", варианти много. Но записите остават. 4 часа технология по Ганьо прави избори..
  • 25 Коментаторски клишета

    4 0 Отговор
    Направи себе си голям.
  • 26 Чочо

    6 0 Отговор
    Човек...млъкни вече.
    Постоянно, излизат глупости от устата ти.
  • 27 зьцжбн

    7 0 Отговор
    Прокуратурата се занимава основно с кокошкарство, квартални кримки за смешни 5-10 лв, които хора вкарва в затвора. Преследва казанджии, фризьорски салони и магазини за детски играчки. Не сме забравили чушкопека. Прокуратурата стигна до там да вкарва в затвора хора за неспазване на карантина през последните дни. А тези хора дори не са били заразени с Ковид 19.
    В същото време прокуратурата покровителства местните феодали, които крадат милиони, занимават се със заменки на имоти, земи, гори и това се прави на принципа "кон за кокошка". Вървете в Североизтока да видите какво преследване се прави на хора за дреха от магазин или салам от верига и как се потулват далаверите за милиони на местните феодали!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове