Last news in Fakti

21 Септември, 2023 11:37 988 24

Йотова за Шенген: Чуват се сигнали, че в най-добрия случай ще има някакво решение по темата чак в края на годината

  • илияна йотова-
  • шенген-
  • сигнали-
  • решение-
  • края на годината

Обещанието на правителството, че ще има развитие на въпроса през октомври не стои на дневен ред, дори при най-големите оптимисти, допълни вицепрезидентът 

Йотова за Шенген: Чуват се сигнали, че в най-добрия случай ще има някакво решение по темата чак в края на годината - 1
Снимка: БНТ

Очевидно с един меморандум всички тези проблеми на земеделците не могат да бъдат решени. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова относно подписаният вчера меморандум между правителството и земеделците, предават от БТА. Тя участва в международна конференция „Балканите – за мир, сигурност, сътрудничество и партньорство”, организирана от Стратегическия институт за национални политики и идеи, Форума за балкански транспорт и инфраструктура и Националната асоциация за международни отношения. Събитието днес в София е под патронажа на президента на България Румен Радев.

Вицепрезидентът посочи, че сме чули многобройни изказвания на земеделски производители и на експерти в преработвателната промишленост. Кризата със зърното разкри наистина много сериозни проблеми в системата на земеделието, посочи Йотова.

По думите ѝ що се отнася до меморандума сигурно има добри намерения, но не трябва да забравяме, че има решение на Народното събрание. Това решение, с днешна дата, никой не е отменил. Чакаме следващите дни да видим дали ще бъде пререшено и какви ще бъдат следващите стъпки на управляващите, коментира Йотова.

Попитана за присъединяването на страната ни към Шенген, Йотова отбеляза, че се чуват сигнали, че в най-добрия случай ще има някакво решение по темата чак в края на годината. Обещанието на правителството, че ще има развитие на въпроса през октомври не стои на дневен ред, дори при най-големите оптимисти. Австрия продължава да има своите резерви заради невероятната мигрантска вълна, особено през последните месеци, което наложи и срещата на Фон дер Лайен да отиде в Лампедуза, да се убеди на място в обещанията, които се дават на Италия, коментира Йотова.

По нейните думи проблемът не е само в България. Докато този проблем с миграцията не бъде решен на европейско ниво, нито една от страните в Европейския съюз, особено тези от нас, които сме на външната граница, няма да имат добри решения и резултати, посочи тя.

Йотова отбеляза, че по време на служебния кабинет се е работило засилено по тема


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    4 2 Отговор
    В края на годината защо не за Коледа като подарък ще ни покажат един от трите пръста познайте кой.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Австрия не е

    3 1 Отговор
    богата и въпреки това ни помага с каквото може . Европейска страна . В бг 90 процента искат европейска страна , като Турция или Сърбия и Гърция . По добре да се обърне курса от украйна и турция към Австрия . Октобер феста размъти мозъците на някои . То кметове, то флота и сухоземни машини, криене на субсидии и лъготене .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Майора

    16 4 Отговор
    Йотова а не смяташ ли че една от причините сте вие с Радев , които се обявихте срещу Украйна и в крайна сметка никой не ни вярва за това! Аи нищо друго не се очаква от вас , след като съветниците ви са от БСП , а знаем тяхното отношение! Така че променете се!
  • 6 ЕДГАР КEСИ

    14 1 Отговор
    MAДAM ПИГИ ИOTOBA .......... ГPУX , ГPУХ , ГPУХ ......
  • 7 Чочо

    12 1 Отговор
    Така работи политическия елит в България......."чували се сигнали".
    Тинтири минтири.
  • 8 Мемфис

    15 2 Отговор
    Не показвайте този червен иZрод, както и началника му- предателя на България, гАZолиZе а РадеФ!!!!!
  • 9 нормално

    7 2 Отговор
    Все пак от години в България работят служебни кабинети на Радев.
  • 10 аааахахахааа

    18 2 Отговор
    Чудо ще е ако ни приемат в Шенген с такива руски слуги като тебе и началника ти тавариш Радев.
  • 11 Тая само ръси акъл.........

    15 1 Отговор
    Не гледа че чеп за зеле не става от нея
  • 12 !!!?

    13 1 Отговор
    Кохортата на Радев се държи като партизански щаб за подривна дейност към Посолството !!!?

    Коментиран от #21

  • 13 Павел пенев

    1 14 Отговор
    Г-жо Йотова, ти си умна и подготвена за политиката жена. Защо обаче не разсъждаваш алтернативно. Стига с този Шенген. Помислете какво би станало ако България излезе от ЕС и НАТО които след войната в Украйна може да се разпаднат. Това важи особено за НАТО. Вижте и се учете от политиката на Турция и Сърбия, чиято политика е многопосочна. Не си разбиват икономиката и търговията заради ЕС. Ясно е че ние сме пудел за ЕС който си играе с нас а държавата ни загива. Вие и Румен Радев много мислите и се грижите за евреите,които не заслужават това. Помислете какво са направили евреите за българите- нищо освен кражбите от приватизацията. Спрете да джафкате поръчково против Русия,благодарение на която вие имате това, което никога нямаше да имате.

    Коментиран от #15, #16, #18, #23

  • 14 Ще има, Йотова,

    0 0 Отговор
    Ще има!
  • 15 Чичо Пешо

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Павел пенев":

    В Сърбия литър гориво е 3,50 лв.От руските им приятели.
  • 16 Откъде ви намира

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "Павел пенев":

    Копейката толкова глупави?
  • 17 българка

    9 0 Отговор
    Празнословие в излишък и добре платено!
  • 18 !!!?

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Павел пенев":

    И Сърбия и Турция искат да влязат в ЕС, а Турция е в НАТО още преди да си се родил...може би ! От разсъжденията ти личи !!!?
  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 0 Отговор
    HA MAДAM ПИГИ ....... BCE CCCP CE ПРИВИЖДA ........ ФAKT !
  • 20 Никой

    2 0 Отговор
    Тая красавица не я видях на конкурса Мис " Черно море ".
  • 21 всеки знае

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "!!!?":

    Че е заобиколен от ДС агенти
  • 22 Йотова

    2 0 Отговор
    Правомощията ти са да обгрижват българите в чужбина. Ти колко пъти ходи да видиш бесарабските българи в Украйна- 300000 са, да попиташ за децата им, да им предложите с критикара Радев на болните и старите хуманитарна помощ. Аман от диктатори като вас и като Путин. Продажници!!!
  • 23 Ще се разпаднат

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Павел пенев":

    и изсулят гащите ти, от подлагане на Путин.
  • 24 Изключително

    1 0 Отговор
    Неприятна ГАД.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол