Last news in Fakti

25 Септември, 2023 22:24 4 465 32

Мехмед Дикме: От Пеевски вече зависи всичко в държавата

  • пеевски-
  • делян пеевски-
  • мехмед дикме

Пшеницата не е продадена. В момента нямат пари за сеитба

Мехмед Дикме: От Пеевски вече зависи всичко в държавата - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Делян Пеевски се превърна в най-важния фактор в държавата, той определя дневния ред и на политиците, и на обществото. Не е необходимо да гледаме нещо друго, или да слушаме парламента, достатъчно е той да излезе и да каже какво ще се случва през деня в страната. Разбира се, това е в рамките на шегата. Той каза да се дадат пари на земеделците. Това каза бившият земеделски министър Мехмед Дикме в студиото на "Денят ON AIR".

Според него за зависимостта на Борисов от Пеевски се знае от предишното управление.

"За мен е странна зависимостта на ПП-ДБ от Делян Пеевски. Тя е много сериозна, но всички мълчат и изпълняват. Като че ли държавата става на Делян Пеевски и Йордан Цонев, защото Цонев определя финансовите правила и парите, които трябва да се харчат, за останалото отговаря Делен Пеевски. Трябва да се проследи пътят на парите, пътят на зависимостите в държавата, там ще стигнем до взимането на решението", допълни Дикме в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му хората, гласували за ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, виждат, че вотът им е изкривен и предаден.

"Създава се усещането, че основната роля на ПП-ДБ е да "изперат" Бойко Борисов", отново да възцарят Делян Пеевски. Но не трябва да забравяме и Доган, защото той стои много зад това. Аз се възхищавам на Пеевски, спомням си 2001 година - едно невзрачно момче, без бизнес, без нищо, докъде стигна в рамките на 20 години. Ако някой говори за американската мечта, то Пеевски е олицетворение на българската мечта как може човек от нищото да стигне до такива висоти и да управлява държавата", коментира бившият земеделски министър.

Той е категоричен, че никой в държавата не е против това ДПС да участва в управлението, но: "Хората са против по този начин да се участва в управлението.

"Земеделците трябва да протест пред парламента. Меморандумът, който беше подписан, ще реши частично някои въпроси, но глобално може да го реши парламентът с едно единствено решение - отменяне на решението, което е прието. Проблемът не е само със зърното, глобално проблемът е с вноса от Украйна. Така че нека си поправят грешката и да се поучат от Полша, Чехия, Словакия, Румъния. През април месец казах, че България я очаква много тежка криза в земеделието", подчерта Дикме.

Бившият министър поясни, че продукцията на производителите стои в складовете от 2 години.

"Пшеницата не е продадена. В момента нямат пари за сеитба, нямат пари за реализация. Необходими са ясни и конкретни мерки. На земеделците им трябва предвидимост за тяхната работа. Защо никой не говори за мерцедесите и майбасите на украинските земеделци, които са у нас", отсече той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    41 4 Отговор
    Честито ви 2ро Робство!
  • 2 Боклуците на Боклука

    41 3 Отговор
    Пеевски скоро ще на гости при Трактора...
  • 3 зевзек

    35 3 Отговор
    взе момчето властта, в 2013 имаше 100 000 души на улицата заради него, сега няма и един
  • 4 Анонимен

    35 1 Отговор
    От 23г все дпс управлява.
  • 5 Мехди Ахмед Али

    51 0 Отговор
    Стара практика е за ръководител на валията да бъде еничар, защото е най-свиреп към сънародниците си. Та така и с Пеевски. Да ви е честит
  • 6 София

    34 4 Отговор
    Народеца не го интересува кой управлява,важното е ракията и цигарите да не увеличават
  • 7 Сатана Z

    45 5 Отговор
    Реколтата от слънчоглед гние из Софийските полета.Стотици декари слънчоглед са изгорели под слънцето и никой не го е грижа.ДПС е етническа група,които работят против интересите на България

    Коментиран от #23

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 И защо

    34 1 Отговор
    от Пеевски да зависи всичко в държавата ? С какво държи всички останали ? Приемам го за факт, ... но не мога да си го обясня ? С какво ги държи ?????

    Коментиран от #16, #31

  • 11 Баш софиянец

    32 0 Отговор
    Т.е. от До ган. Пеевски може да бъде махнат за няколко часа ако До ган реши. Честита да ни е "свободата и демокрацията". 🤣
  • 12 бай Даньо

    17 3 Отговор
    Честита Промяна на промянаджиите! Кога почваме пиkaнeто по площадите за все по пълна и задълбочена по нататъшна Промяна!
  • 13 Хмммммм,

    26 1 Отговор
    Пеевски определял дневния ред и на политиците, и на обществото. !!!!! .....=========. Някой може ли да обясни простичко като за селтак като мен, защо Пеевски има такава власт ? Аз си признавам не мога сам да си го обясня...

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Емигрант

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "И защо":

    Просто е бе човек с какво ги държи, нали заедно са крали и изнудвали държавата, със заедното им участие в корупцията !
  • 17 Човека инвестира усилено в

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хмммммм,":

    Държавни чиновници във всички учреждения... и с тези лостове може да повдигни всеки.Анадън му от къде идва тази власт и силс
  • 18 Пейкампера

    6 1 Отговор
    Папата май вече е главнокомандващ мюсюлманското вероизповедание Ходжите за всяко нещо ходят да се допитват до него. За парата нема мюсюлманин нема поп нема евреин ррелигиите са да се кълвът кокошките и да се бият петлетата преди да попанат в тенджерата им.
  • 19 Тома

    5 2 Отговор
    Шиши е като слънцето и въздуха за България сложен в списъка магнитски за пране на пари
  • 20 Георги

    9 0 Отговор
    След като свалиха Борисов първия път се разбраха той да отговаря за външната политика а Пеевски за вътрешната.И всички да са добре.Бареков го направиха европейски депутат а Цветан Василев да духа супата.Ограбиха КТБ и всичко е точно.

    Коментиран от #21

  • 21 Така е.

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Георги":

    И нека пак някой да каже, че между ГЕРБ и ДПС нямало било " топла връзка"! Не топла, а направо гореща беше!
  • 22 Любо

    4 4 Отговор
    Неофашистите от ПП и ДБ по поръчка на посолството на улица Козяк изпраха бандита Борисов и мафиота Пеевски , нали затова скачахте по площадите , за да слушаме Пеевски всяка вечер как ръси акъл и как ще пише конституция?!!!
  • 23 Йфйдкд

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сатана Z":

    У нас се сее много слънчоглед. Често без грижа за добър добив! Трябва, важно е да се спази сеидбооборота!
  • 24 Справедливост

    2 3 Отговор
    Много ясно че русофилите ( БСП ,Възраждане ,ИТН ) са недоволни от сегашната сглобка в управлението на държавата но винаги по малкото зло е избор. Да Пеевски с сегашните си действия се мъчи да опровергае всички обвинения и прави мили очички по Магнитски ,Б Борисов също ,но след време ще дойде денят на възмездието и ще бъдат изправени пред съответните органи
  • 25 На мен пък

    4 0 Отговор
    Много ми е странно това активизиране на Пеевски изведнъж напоследък, особено след убийството на Петров !
  • 26 Никола

    0 0 Отговор
    Много правописни грешки, включително и пълен член...
    Къде Ви правят редактори?!?
  • 27 един

    1 1 Отговор
    От Пеевски може да са зависили много работи в държавата но преди да бъде санкциониран по-закона Магнитски,сега не!Човек трябва да е наясно,че не може да управляваш задкулисно държава когато ти самият и хората около теб нямат право да имат взаимодействие с банковата система в почти целия свят!Как ще става това задкулисно управление когато не управляваш най-важният елемент-парите?В момента Пеевски/и хората около него като Дикме/ се мъчи да си пере имиджа на най..........,но вече не е най...,и той прекрасно го знае това!Когато беше най.......,избягваше появяването в публичното пространство,а сега е обратното,не слиза от екран!
  • 28 Време е

    1 0 Отговор
    да му се подреждат крилата !
  • 29 Време е

    1 0 Отговор
    да му се подрежат крилата !
  • 30 Срам и позор

    2 2 Отговор
    До къде сме я докарали? Да се оставим да ни управляват Пеевски ,Кирчо ,Хр. Ивонов,Атанасов ,Денков ,Тагарев и най-вече Борисов! Това ли е цвета на нацията? Ако е така жална ни майка, край с иначе хубавата ни държавичка. Ако не се осъзнаем и не изхвърлим тази измет на политическото бунище нищо добро не ни чака . Просто да те е срам ,че си българин. Така ли няма десетина умни българи да ни поведът в правилната посока ами се оставихме в ръцете на шайка продажници,предатели,лъжци ,крадци и мафиоти.
    .
  • 31 Защото

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "И защо":

    България се управлява реално от Амет Доган, чрез дясната му ръка Пеевски. Анадън му!

    Коментиран от #32

  • 32 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Защото":

    Само при Филип Димитров и Иван Костов не е управлявал Доган. Останалото време е той! 30 години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове