Last news in Fakti

26 Септември, 2023 04:54 3 835 16

Цветанов: Борисов не подарява, той предаде и продаде всички

  • цветан цветанов-
  • бойко борисов-
  • избори

Най-адекватно се държат хората от ЍТН, смята председателят на "Републиканци за България"

Цветанов: Борисов не подарява, той предаде и продаде всички - 1
Снимка: Телевизия 7/8

Борисов продаде и предаде всички членове и симпатизанти на ГЕРБ с едноличните си решения, така се обезсмисля политическият проект. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването „Студио Хъ“ по 7/8 TV.

Цветанов смята, че ситуацията с късното обявяване на кандидатурата на Антон Хекимян за кандидат за кмет на София е сходна с тази от 2016 г. и кандидатурата на Цецка Цачева за кандидат за президент. Според Цветанов кандидатурата за кмет на София е единствено и само решение на Борисов.

„Стратегията на ГЕРБ е не дали ще спечелят изборите, защото те ще ги загубят в София, а как ще овладеят общинския съвет. Бъдещият кмет независимо кой ще бъде той се правят договорки за формирането на това мнозинство, което да може да управлява бюджета, а той е над 2млрд. лв. Това означава, че интересите ще бъдат дори много по криминални, прозрачността ще бъде забулена за това мнозинство, което ще бъде като колективна безотговорност“.

Попитан дали Борисов ще подари властта в София, а всъщност в общинския съвет ще се разиграе томбола и ще се парцелира бюджетът на практика Цветанов каза:

„Бойко Борисов не подарява. Той е в невъзможност да възстанови доверието на ГЕРБ след тези репутационни щети, които нанесе с обвиненията и казаното от Божков, това което се случи с „Барселонагейт“ и всичко съпътстващо обществено политическия живот на страната и тези кризи, в които влизаме постоянно“.

Цветанов е на мнение, че целта на Борисов е личното му оцеляване. „Както много хора са казвали той е готов да предаде всеки, за да може да постигне неговата цел. Него не го интересуват тези, които му дават възможността той да бъде този незаобиколим фактор и в държавното управление, и в парламента“.

Цветанов попита, как когато си управлявал София от 2005 г. и си имал много зам.-кметове и са били част от екипа на действащия кмет в Столична община, когато си имал общински съветници и районни кметове не намираш дори един подходящ, който да поеме управлението на столицата, познавайки в детайли проблемите.

„Слагаш журналист (моите уважения към г-н Хекимян), но той ще бъде употребен. Той няма тази подготовка, за да говори по темите, които вълнуват Столична община. Хекимян трябва да каже дали се разграничава от порочни практики, ако има такива, а всички останали кандидати трябва да кажат за моделите, на които трябва да противодействат и да направят нещо, което да бъде достатъчно прозрачно за Столична община“, добави председателят на Републиканци за България.

Цветан Цветанов изрази мнение, че много хора са отказали да се кандидатират за кмет на София, защото това е един политически сценарий, чрез който се цели да бъдат обслужен определен човек или кръг от хора, но са малко на фона на стойностните и качествени хора.

„Затова: „Заедно за силна община“ това е бъдещето“, призова Цветанов. На въпрос как Борисов прави нещата, за да изглежда толкова силен председателят на Републиканци за България отговори: „Защото останалите са доста слаби. Имаше една силна енергия, която се създаде в обществото с проекта на ПП и ДБ, които все пак направиха нещо, създадоха нещо на база анти ГЕРБ говоренето. Но в момента, в който Алексей Петков направи тази сглобка, осветли обществото как то за пореден път е излъгано и всъщност няма алтернатива ситуация. Това е нещото, върху което трябва да се работи и след тези местни избори да търсим това, което действително да провокира висока избирателна активност, което може да промени под някаква форма ситуацията в държавата, която никак не е добра, а изключително тревожна“.

Цветанов изрази мнение, че ИТН се държат най-адекватно в тази цялостна политическа ситуация.

„Споделям това, което виждаме като някакъв коректив на всичко това което в момента се прави, а то е абсурдно“. Той заяви, че няма изпълнение на 5 приоритета, които са били заложени и даде пример с това, че няма да влезем в Шенген и еврозоната в поставените срокове, нито ще имаме възможност инфлацията да бъде понижена толкова много, за да се усети действително, че има управление, което се грижи за този процес. Не можем да се възползваме от законодателната програма, която правителството и НС трябваше вече да са изработили цялостна стратегия и план за действие, за да може да се усвояват парите по Плана за възстановяване и устойчивост.

Цветанов каза още, че Делян Пеевски се е превърнал в говорител на правителството и каквото той каже, правителството го реализира. По темата със сектор „Сигурност“ Цветанов заяви, че той е пробит, а атаката срещу шефа на ДАНС е само и единствено политическа.

Източник: novini.bg


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юлиян

    20 3 Отговор
    Точно
  • 2 пешо

    19 6 Отговор
    не ни показвайте този малоумник
  • 3 НЕ СЪМ МУ ФЕН

    32 4 Отговор
    ..........НО ЦВъКИ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ..............
  • 4 Цецо

    27 3 Отговор
    Крадецо, не е по-различен.
  • 5 Кой разбрал

    24 2 Отговор
    разбрал! Тази "партия", или както сега е модерно да се нарича "проект", тикваров създаде с активната помощ на цвък за добиране до властта, а от там за лично облагодетелстване в особено големи размери! Банкянският индивид видя в политиката незаета от мутрите ниша и се намърда там за да граби с пълни шепи, което и направи... Никога не е мислил за някой друг освен за личната си персона! Той никого не е предавал или продавал, той просто е използвал максимално заобикалящите го глупаци и непотребните му индивиди ги е изхвърлял на сметището, както направи и с тоя на снимката, типично по мутренски/гангстерски...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хамид

    12 2 Отговор
    Цветанов е напълно прав. Американците застъпиха Борисов със заплахи и той напълни гащите от страх. Предаде и предава всички, но и Цветанов служи на американското посолство, така, че отвсякъде положениито е зле.

    Коментиран от #9

  • 9 хамид ли си

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "Хамид":

    Кромид ли си? И под леглото/ако имаш/ и там е пълно с американци червен цъ..вул!
  • 10 Илхан

    10 1 Отговор
    Защо давате трибуна на този човек с умствена изостаналост?
  • 11 Бат боико

    8 3 Отговор
    Не хапи ръката която си целувал ве утепан
  • 12 На Цветанов

    5 1 Отговор
    прогнозите и анализите издишат. От това изказване е ясно, че той е поръчителят на Алексей Петров. Ходи по студията и лъже и маже.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иванов

    1 2 Отговор
    елементарните хора се юрват да обсъждат Цветанов. В случая е важно това,което казва, а то е вярно!!! Много добър анализ, но той трябва да каже и много други неща, които все още премълчава.
  • 15 И ти

    6 0 Отговор
    яко се облажи , но не ти пука ! Потомствен комунист , атеист и субект без съвест и морал !
  • 16 Шопендар

    1 0 Отговор
    Този Цецо когато беше сянката на Борисов и се облагодетелстваше от това,трупайки благинки,не си позволяваше и думичка против своя гуру.ни след като изпадна от играта не си затваря устата.а това е грозно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове