Last news in Fakti

27 Септември, 2023 05:04 1 786 17

Шкварек: Васил Терзиев не е в листата за съветник в София?! Това е парадокс и аномалия!

  • кристиян шкварек-
  • избори-
  • софия-
  • васил терзиев-
  • руска църква

99% от българите не знаят чия е руската църква и какво са правили прогонените свещеници, заяви историкът и политически анализатор

Шкварек: Васил Терзиев не е в листата за съветник в София?! Това е парадокс и аномалия! - 1
Снимка: БГНЕС

"99,9% от българите нямат никаква представа чия е руската църква и не знаят какво са правили тези свещеници. Трябва да направим избор на кого да се доверим. От една страна са нашите служби, които казват, че тук има чужди агенти. От друга страна са чуждите служби, които казват, че това не е вярно. От една страна са Българската православна църква и патриархът, които казват, че можем да я отворим, от друга страна е чуждо посолство, което казва, че не можем. Логично и нормално е да се доверяваш на своите служби и на своята църква", коментира историкът и политически анализатор Кристиян Шкварек пред Bulgaria ON AIR.

В последните дни той е видял вълна от хора, които автоматично са заели руската страна, при това без да имат никаква представа.

"Как може да не заставате на страната на българския патриарх и църква, а на страната на руското посолство?", възмути се Шкварек и посочи, че това е отвратително и безсрамно.

По думите му в момента битката е между българския патриарх и руската посланичка Митрофанова.

"Каква ви е Митрофанова, че да заставате на нейната страна и да обяснявате на Неофит, че той не е прав? Това е вашият патриарх, ще го слушате. Ако руските служби за сигурност изгонят български свещеници и ги обвиняват в шпионаж, няма да има и един руснак, който да протестира и да застане на страната на българското посолство. Принципът е нашите пред другите", настоя Шкварек в студиото на "Денят ON AIR".

Историкът е категоричен, че в българския народ трябва да има еманципиране от външните влияния.

"Българинът е преклонен и прегърбен от десетилетия. Едни хора са прегърбени към Изтока, други са прегърбени на Запада. Еманципация, но не знам как да се постигне. Българите трябва да престанат да мислят как да защитят интересите я на Митрофанова, я на "Козяк". Един народ, ако вътрешно не е обединен, него отвън ще го премажат лесно", изтъкна Шкварек.

Шкварек отрече от ГЕРБ да са му предлагали да влезе в кметската битка на предстоящите на 29 октомври местни избори. Според него големите партии опитват да деполитизират битката за София.

Нито една от големите партии не издигна партиен кадър. Всяка от тези партии има дългогодишен експерт, който е втори и е прикрепен като съпорт, защити тезата си политическият анализатор.

"Гарантирано на балотаж ще отидат първите двама - Хекимян и Терзиев. Направи ми впечатление, че Васил Терзиев не фигурира в листата на "ПП-ДБ-Спаси София" - това е изключителен прецедент и аномалия. Това значи, че той ако не стане кмет, въобще няма да бъде общински съветник. Това ми подсказва, че този човек не се интересува от София и опитва да използва това кметско място за бъдещи политически проекти. Ако стане кмет на София, той ще прати в пенсия Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, и ще окрупни цялото либерално пространство", обясни Шкварек.

Дори в сглобка с ГЕРБ, "Продължаваме промяната" остава партия, която няма друга платформа и кампанията ѝ е основана единствено на анти-ГЕРБ, смята събеседникът.

"Продължаваме промяната" няма за какво друго да се хване, затова Борисов ги залъгва с: Като сме коалиционни партньори, дайте да се подкрепим на втори тур. В политиката винаги по-силно е да бъдеш против. Гарантирано "Продължаваме промяната" губят в провинцията. За да чакат до последния ден, очевидно от ГЕРБ са търсили човек, с когото могат да спечелят. В София нещата са много на кантар. ДПС ще си увеличи силата", каза още Шкварек.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    16 5 Отговор
    На тоя анаЛизатор пристрастието му личи от космоса започна промиването на мозъци кои са "правилните" двама за балотаж.
  • 2 Леля Гошо

    23 6 Отговор
    Този човечец не допуска вариант, в които да застанем на страната на ИСТИНАТА. Вместо да вярваме на този и онзи, Агенцията по вписванията показва нотариалния акт, кадастъра показва скицата на имота и там четем кой е законния собственик.

    Коментиран от #9

  • 3 Бай Лисан

    17 4 Отговор
    Евреи, арменци, дъпъсъто, римлянки, жирафката, поцинковани кърджалиики, а сега и герберуга от полски произход...
    По читави нямате ли бре? Един барем?

    Коментиран от #5

  • 4 Миро

    14 3 Отговор
    Тоя е пи-противен и от другия козел-гербераст Стойчо Стоев.
  • 5 Няма БЕ само ОКУПАТОРИ

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Лисан":

    ПРИШЪЛЦИ.
  • 6 И от

    4 2 Отговор
    Райчев е по- противен
  • 7 Терзиев е подигравка с демокрацията

    4 2 Отговор
    Васил Терзиев го гласят за кмет, премиер, сетне и президент. Затова не е в листата за съветници. Той е ДС принц и винаги се е чувствал комфортно на върха, осигурен му от офицерите и убийците от ДС, неговите баща, дядо и чичовци.
  • 8 Комунизмът се завръща

    5 2 Отговор
    Къде сте българи, пак ли, от същото ДС? Не ви ли омръзна да ви стрижат като овце, червените олигарси и убийците от ДС, чрез техните деца? Комунизмът се завръща, облечен в модерни дрехи.
  • 9 Софиянски продава българските интереси

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Леля Гошо":

    Нжтариалният акт, който е в Агенцията по вписванията е нищожен, защото е издаден, като е пренебрегнат фактът, че Москва РПЦ, дава пълното право на юрисдикция и стопанисване, на всички храмове в България, свързани с руската история през 1935 година.

    Коментиран от #11, #15

  • 10 Гост

    3 1 Отговор
    Г-н Шкварек, харесвам начинът Ви на мислене, но в конкретният случай бъркате. Няма наши и ваши, когато става дума за законосъобразност! Това е принципен въпрос и не следва да се игнорира.
  • 11 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Софиянски продава българските интереси":

    Не си ти този, който ще определи дали един нотариален акт е нищожен. Има съд за тази работа и докато той, съдът, не се произнесе, документът е валиден!
  • 12 Шкварек,Контера, що за мелези са тея???

    4 2 Отговор
    Тръгнали, отгоре на взичко и Акъл да дават!! Айде у Лево!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Поверително

    0 1 Отговор
    Да се “доверим” на бившия комунистически Синод или на бившите комунистически “Тайни служби” с агенти от академията (“Завода за Кулокранове”) в Симеоново!
  • 15 Поверително

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Софиянски продава българските интереси":

    Взе да хвалиш Комунистите!
    Точно този акт е нищожен защото става дума за СССР и Сталин а не Русия!
  • 16 Лост

    3 2 Отговор
    А какво ще каже за Магнитски? От една страна имаме хора в списъка, от друга същия пише Конституция.
  • 17 !!!?

    7 1 Отговор
    От представеният Нотариален акт е видно, че мястото на което е построена черквата "Св. Николай Чудотворни" е притежание на Руското посолство в следствие на ДАРЕНИЕ. Сега е момента Акта на "дарение" да бъде преразгледан от българската държава и анулиран поради променената презумпция за такова дарение - тъй като на това място отдавна няма руско посолство и функцията на тази черква като част от него е изчерпана !!!?

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове