Last news in Fakti

28 Септември, 2023 09:36 1 569 12

Проф. Мария Пиргова: Финансите в държавата се управляват от трима души – Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски

  • мария пиргова-
  • финанси-
  • държава-
  • асен василев-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски

„Това, че конституционните поправки няма да минат, беше ясно от самото начало – още с приемането на правилата. Трябва да има дебат – говорим за ремонт на Конституцията, а не на касов апарат. Това включа също така и дебатът на националния ни празник – дали ще е 3 март или 24 май. Той е част от пакета от държавни символи“, коментира темата и политологът Любомир Стефанов

Проф. Мария Пиргова: Финансите в държавата се управляват от трима души – Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски - 1
Снимка: bTV

Как битката за големите градове ще се отрази на сглобката в изпълнителната власт? Това коментираха в студиото на „Тази сутрин“ проф. Мария Пиргова, Любомир Стефанов и политическият анализатор Георги Харизанов.

„Напълно излишен е този дебат за националния празник. Някой се опитва с димки да прикрие някои свои действия. И резултатът е този – променя се естеството на обществения разговор и той отива в друга посока“, каза Георги Харизанов.

Той поясни, че няма официална позиция на ГЕРБ по темата, а те е била повдигната отново от акад. Николай Денков. „Борисов и Пеевски приключиха темата – не са я инициирали“, каза още той.

„Виждаме, че първите мъже в държавата започнаха от вчера да се занимават и с църковна собственост, така че едва ли ще се стигне до поправките в Конституцията на Република България. Те нямат време да мислят и за националният празник и „нека ей така да остане“. Много е обидно да говорим за политика в момента“, каза и проф. Мария Пиргова.
Според нея всички конституционни поправки, за които се говори, ще прелеят в други теми. Тя посочи също така, че финансите в държавата се управляват от трима души – Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски. „Зад всички промени седят партийни интереси и олигархическите интереси зад тях. Ние имаме една чисто украинска структура – олигарсите, политиците и разпределение на средствата“, посочи още проф. Пиргова.

„Това, че конституционните поправки няма да минат, беше ясно от самото начало – още с приемането на правилата. Трябва да има дебат – говорим за ремонт на Конституцията, а не на касов апарат. Това включа също така и дебатът на националния ни празник – дали ще е 3 март или 24 май. Той е част от пакета от държавни символи“, коментира темата и Любомир Стефанов.
Той поясни, че „ако гражданите на тази общност се съпреживяват като общност, трябва да имат и общо мнение по тези въпроси“.

Тримата коментираха темата за реформата в службите, за отношенията в некоалицията, както и за управлението на финансите в държавата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кикимяу

    6 0 Отговор
    И аз за тва при Бойко отидох. Два милиарда е биджета на София за догодина.
  • 2 Пуфи

    7 0 Отговор
    Еее Еврика, тая да я номинират за Нобелова награда
  • 3 комунистически

    5 0 Отговор
    Б О К Л У Ц И
  • 4 УРА,, УРА

    7 1 Отговор
    Въртяхме, сукахме и се докарахме до Магнитски да управлява държавата! Това е безпрецедентен случай откакто съществува тази санкция от МФ на САЩ. Какво ли си мислят за нас отвъд океана?
  • 5 Държавата е фалирала

    8 1 Отговор
    Никой не е получил увеличение на заплатите, бавят се плащания, ДДС не се възстановява само и само да не излезе истината преди изборите, как ще се теглят нови много милярден
    дълг
  • 6 Точно

    5 1 Отговор
    едно шарлатанско правителство
  • 7 българин

    6 1 Отговор
    никога не забравяй султан доган великолепни хидрото на инжинерите и обрачите в цяла българия
  • 8 брей

    5 0 Отговор
    Тая измислена професорка много е наясно. Затова и студентите толкова знаят, защото им преподават такива професори.
  • 9 оня с коня

    1 5 Отговор
    Политоложката пиргова се оказва че не е наясно с Основни неща:Финансите на Държавата се командват ЕДИНСТВЕНО от Министъра на Финансите Василев и единствено НЕГОВИЯТ ПОДПИС върху Документите е валиден и върши работа.Женицата на своя глава обаче нарежда до Министъра и Лица от други партии,което мирише много силно на Опозиционна Пропаганда!Нейсе- да си харчи парите със Здраве.

    Коментиран от #10

  • 10 българин

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    много добре всички знаят че мафията държи цялата държава или мислиш че има още амсалаци майтап бе уили
  • 11 Боруна Лом

    0 1 Отговор
    НЕ Е ВЯРНО!ТЕ СА ЛИЦЕТО,ДРУГ ИМ ДЪРПА КОНЦИТЕ!ТЕ СА КУКЛИТЕ!
  • 12 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Защо ли ,като и види човек физиономията на тази , и се сеща за лечебно заведение с ограничен достъп .........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол