Last news in Fakti

29 Септември, 2023 20:03 3 541 57

Пламен Димитров: Хората с основание са недоволни, не може в 12 без една минута да им се сервира каквото и да е било

  • пламен димитров-
  • хора-
  • недоволство-
  • промени

Има нещо сбъркано в комуникацията, 2 години и половина се бавиха действията въпреки исканията на синдикатите. Служебни правителства минаха и заминаха, нищо не свършиха. Тези месеци също се пропиля време, коментира президентът на КНСБ

Пламен Димитров: Хората с основание са недоволни, не може в 12 без една минута да им се сервира каквото и да е било - 1
Снимка: БНТ

Протестиращите енергетици и миньори искат гаранции, че до 2030 г. няма да има ангажимент за затваряне на мини и ТЕЦ-ове, нито намаляване на капацитетите им. Това заяви в "Още от деня" президентът на КНСБ Пламен Димитров.

От 2030 до 2038 г. трябва да се разпишат стъпките за затварянето, за да могат хората да направят своя избор - да останат или да напуснат сектора, посочи още той.
"Хората са по улиците и очевидно това значи, че не приемат предложенията на властите. Има нещо сбъркано в комуникацията, 2 години и половина се бавиха действията въпреки исканията на синдикатите. Служебни правителства минаха и заминаха, нищо не свършиха. Тези месеци също се пропиля време. Хората с основание са недоволни, не може в 12 без една минута да им се сервира каквото и да е било", коментира Димитров.

Хората искат поне едномесечно отлагане на плановете. Обратната оферта от правителството е била проект на споразумение на базата на искания на синдикатите отпреди 10 дни.
Тогава ние предложихме проект на споразумение за справедлив преход. Видяхме обратната оферта, но заявихме, че докато хората са по улиците не можем да водим преговори, първо трябва да се вземе адекватно решение, за да се върнат хората по домовете си".
Решението за изграждане на индустриални зони във въглищните регионите, с които да се компенсират част от работните места Димитров коментира така:

"Да излезем само с някакво предложение а социален пакет за нас не стига. Трябва да се каже работното място къде е - първо да се създаде - и ако тогава миньорът или енергетикът наистина не го иска, тогава да му дадем тези 36 работни заплати".
Димитров припомни, че предишният редовен кабинет е поставил условие за 40% намаление на емисиите от централите до 2026 г., което обаче още не е предоговорено и седи като Дамоклев меч над сектора.

Обекти като "Марица изток" и Бобов дол трябва да бъдат гарантирани, за да не се срути енергийната система. Една новина в полза на миньорите е съобщението, е ще отпаднат проектите за батерии по Плана за възстановяване. Това значи, че базова мощност за следващите години ще бъдат именно въглищните мощности.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    26 22 Отговор
    Управляват ни джендъри.Какво очаквате?
  • 2 Да стоят

    30 9 Отговор
    По улиците тогава. То бива наглост но това е прекалено
  • 3 Ами

    29 13 Отговор
    Подържането на въглищните централи не е никакво решение, а само отлагане на проблема. Всяко забавяне просто прави нещата по-трудни болезнени и на още по-висока цена. Просто политиците си подхвърлят горещия картоф единни на други вече години с надеждата друг да се оправя с него. За тях това е болезнен въпрос защото тази индустрия е загиваща и трябва да бъде затворена неизбежно, но това е свързано със неминуеми социални сътресения от които те бягат всячески. От това бягство страдаме всички, защото при нас енергиен преход не се случва нашета енергетика стои на едно и също ниво и става се по-неефективна и неконкурентно способна. След няколко години цената на ел. енергия произведена от въглища заради въглеродните емисии вече ще е така, че релно тя ще бъде неизползваема на фона на цената на тази от ВЕИ която ще става се по-масова и достъпна. Тогава ние какво ще правим с нерентабилната си енергетика? Пак ще дотираме предприятия работещи на загуба само за да работят ли?

    Коментиран от #31

  • 4 Синдикатите у нас са мафиотски

    39 2 Отговор
    и рекетьорски организации създадени навремето от Луканов. И Подкрепа и КНСБ предадоха интересите на работниците и служителите угаждайки на олигархията, чийто произход е ясен.
  • 5 ТаУмВзе

    5 10 Отговор
    То бившата държавица требва да се Закрие! То се виде.
  • 6 Спецназ

    34 5 Отговор
    КАК ще се срути енергийната система, след като тока от АЕЦ Козлодуй заминава на 70% за износ,

    А тия комини, дето осмрадиха орталъка и докараха толкова заболявания на живеещите там(за съжаление и тежки),

    ОБЩО кюмурите не произвеждат и наполовина на по-малкия блок на АЕЦ-а!! :))) ФАКТ!

    Коментиран от #39

  • 7 ай бегаййй

    27 3 Отговор
    Тарикат на хранилка при робовладелците. Сега му наредили да клати правителството.
  • 8 Що за наглост?

    32 5 Отговор
    Колко хора имат гаранции за работата си или за бизнеса си 15 години напред? Колко хора получават по 36 заплати както беше казано от по 140 000 лв. за това ,че не искат да работят? А ние всички трябва да си трайкаме и да си плащаме скъпия ток! Благадарим за новата по-висока такса мощност енергетици мафиотици!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пламене къде беше

    23 5 Отговор
    Когато мутрата 2012 окончателно закри с подпис Белене, ЮП, БА? А можеше миньорите да се пренасочат в тези 3 индустрии унупгетика, петрол, газ. Къде беше, когато подариха реакторите на Белене? Къде беше когато 34 г. поетапно унищожиха енергетиката, плащахме глобите на Мутрата арбитраж, платихме на мутрата Лиценза Площадка. Накрая Шарлатаните изнесоха реакторите. Сега е свършено. И отново всичко върху работниците, защото си крихте главите като мисирки в пясъка през годините. Единственото ви искане трябва да е: докато не пусне в експлоатацие АЕЦ, никакво закриване на мощности. Апелирай народът да ви подкрепи. Без енергетика и миньарите, и българите сме загубени.
  • 11 BG гражданин и данъкоплатец

    23 2 Отговор
    Базови мощности са необходими, батерийни стопанства за съхранение на енергия също са необходими, ВЕИ са необходими, АЕЦ е жизнено необходима, ВЕЦ са необходими, НО... Има една групичка мноооогоооо ояли се хора, на брой колкото един /бял/ автобус, които цуцат яко системата и мнаипулират работници, общество и ЕК единствено и само в свой личен користен интерес! Електроенергийната СИСТЕМА е пред колапс, поне веднъж седмично в радиус 80 около София токът се изключва аварийно, за да има ток за столицата - градът е планиран за 1 000 000 души, сега е 2 000 000 души! СИСТЕМА в силен дебаланс не е система. Лицето Х.К., собственик на няколко базови ТЕЦ-а и няколко топлофикационни дружества, ведно с ТЕЦ-а на хидроинженера А.Д. умело подбутват миньори и енергетици към протести, които иначе са напълно обосновани, но далечната цел е друга - всичко е ДПС, а шараните от ПП-ДБ си мислят, че са черешката на тортата, без да се замислят, че са всъщност МУХАТА върху черешката на тортата... Интересна и трудна зима очаква повечето българи, които все по-трудно ще могат да си поемат с достойнство сметките за ток, топлофикация и вода. Ха, наздраве!
  • 12 Не може

    13 5 Отговор
    Не може да хората да,се сервира затваряне на пътищата. И журналистите когато питат протестиращите те не могат да отговорят по каква работа са там.
  • 13 Синя София

    20 1 Отговор
    Тоя да си каже в колко борда присъства...дохода му от бордове е минимум 200-300 хиляди...глупаците да стачкуват и да го подкрепят
  • 14 Анонимен

    23 1 Отговор
    В 12 без една им се сервира защото ти Пламенчо не си си на мястото си като синдикалист.Синдикатите трябва да са опозиция на управляващите а ти няма как да си опозиция след като ядете заедно на софрата.и когато трябва да се защитават работниците се сещаш за тях
  • 15 Гн Димитров

    19 1 Отговор
    На тоя като му видя криминалната мутра и ми става ясно веднага че го е страх да не си загуби крепостните
  • 16 Ранбо

    11 6 Отговор
    Още през 2020 бойко много ясно каза че ТЕЦ-овете са до 2025-та. Кой не е разбрал за три години си е техен проблем.
  • 17 Герб

    14 2 Отговор
    Този песоглавец да разкаже колко пари усвои от еврофондове,защото знаем.Гаври се с недоимъка на хората,за да усвои нещо за лична облага.За съжаление много му вярват наивно.
  • 18 Абсурдистан

    12 2 Отговор
    Пламене, съжалявам за хората, но проблемът не е от 12 без една минута. Проблемът е от повече от десетилетие, но всички управляващи и собственици на ценхрали си правеха оглушки и печелеха, като за световно без никакви инвестиции, без никакъв поглед към бъдещето.
  • 19 Гггггг

    15 1 Отговор
    На тебе Бойко ще ти дърпа ушите,плаща ти да държиш хората мирни и Тихи докато ги убиват ,не да ги вадиш на улиците и пътищата
  • 20 Затваряме държавата !

    11 6 Отговор
    Ние тоалетните работници от тоалетните в района на Куртово Конаре , обявявме национална стачка с цели 1. Тоалетните да работят в сегашния си вид до 2238 г. , 2. Заплати по 5000-6000 лева , като в ТЕЦ-те Марица 3, 36 запати или 180 000 лева , ако някой Тоалетен работник реши да напусне . 4. 4500 лева пенсия . Ако исканията не бъдат изпълнени да довечера , утре затваряме държавата !
  • 21 ганю

    12 1 Отговор
    Тец Варна го затвориха преди години 2400Мвт
    и после го подари Бою на Доган това чака и вас
  • 22 мдда

    7 7 Отговор
    Хората са недоволни, защото 2000лв. не им стигат да плюскат.
  • 23 Произведено в България

    2 7 Отговор
    Зърнарите сме като ято! Миньорите са като пълноводна река!
  • 24 Работник в цех за производство

    4 2 Отговор
    В моята фирма произвеждаме чушкопеци с 3 отвора с линиево йонни батерии. Заплата 980 лева чиста пара кеш.
  • 25 Буквоядец

    8 1 Отговор
    До 2038 има толкова много години,че да казваш това е голяма демагогия и граничи с перверзия
  • 26 И ние Затваряме държавата !

    4 3 Отговор
    И ние тоалетните работници от тоалетните в района на Горно Уйно , обявявме национална стачка с цели 1. Тоалетните да работят в сегашния си вид до 2238 г. , 2. Заплати по 5000-6000 лева , като в ТЕЦ-те Марица 3, 36 запати или 180 000 лева , ако някой Тоалетен работник реши да напусне . 4. 4500 лева пенсия . Ако исканията не бъдат изпълнени да довечера , утре затваряме държавата !
  • 27 комунистически

    6 4 Отговор
    Б О К Л У К
  • 28 Хиени

    9 1 Отговор
    Пално с атлантически бкци да ръсят мозъци в коментарите да защитават статуковото предполагам доста от тия се надавят да се облажят от тия милярди отпуснати да закрием въгледобива и си исмукват от пръстите от тъпи по тъпи опорки да оплюват хората работешти там и произвеждащи нещо докато те гледат да се налапат с пари ейтака без да правят нищо освен да манипулират мнението на хората затривайки енергетиката на България
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Галфони

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ами":

    А , защо трябва да ума йвоти и емисии? Тива е изкуствен данък. Ако сложат данък на веи, колко ще струва тази енергия? Ако няма дотации за производителите как ще се изплатят? Същоти е и с батериите. Нещо да знаеш или разбираш за реактивна и активна енергия?..…...я не гивори без да да разбираш от дадена тема. Гъбите цялата лека и тежка промишленост. Унищожихте всичко. Как не ви е срам. Без да получавате дивиденти от продажбата на ток как ще вържете бюджета?

    Коментиран от #37, #40, #42, #51

  • 32 ПламенЧО Димитров,

    7 0 Отговор
    Забрави за тристранки и простотии ! Тея твойте тъпни просто ни омръзнаха пич.... Няма да има софри и тристранки този път и теб няма да те има
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Джумалия

    10 0 Отговор
    Къде беше този когато Бойче и Пеевско унищожиха Булгартабак и съсипаха икономикото на Благоевград. Купиха сумати идиотти с безплатно саниране по евро програма срещу мълчание но фабриката носеше пари от чужбина с износа на цигари. Повече от 100 години Горна Джумая се занимава с търговия с тютюн дори комунистите не успяха да го съсипят.
  • 35 ПламенЧО Димитров ....

    6 0 Отговор
    Кой те е упълномощавал от името на "Хората" да говориш ? Аре чиба и да те няма....
  • 36 Този ттъртей

    9 0 Отговор
    няма ли най-после да се хване на работа, вместо да лежи на гърба на слабообразованите работници и да ги баламосва, докато жена му по времето на банкянския тройкаджия (завършил основно училище с Отличен, само защото майка му е била учителка в същото училищв. Да беше го научила и деа чете книги...), беше Шеф на НОИ (мисля) с месечна заплата, равна на двугодишната заплата на баламите.
  • 37 Ами

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Галфони":

    Емисии има и ще има, защото международната политическа реалност е такава, че те ще се прилагат тепърва и ще стават все по- скъпи. Това е реалността, която не може да бъде променена от никой, по-никакъв начин, колкото и голям популист да е.

    Коментиран от #41

  • 38 Този мършак Пламен Димитров

    7 0 Отговор
    никой за нищо не го признава и не знам от името на кого говори в момента. 6 години тристранки и освен ядене и пиене този индивид друго не направи и сега какъв го играе никой не знае .....
  • 39 Еко терорист

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Спецназ":

    Ти имаш ли идея, колко не запознат си? Няма малък блок в АЕЦ. Камо ли да покрие всичката инсталирана въглищна мощност. Системата Ще се срути, защото не разбираш и от електро Енергиината система и как функционира тя. А за комините е жалка гавра с хората и здравето им.. сероотчистващите залъгалки са бурафорни и замърсяват повече от това да.се ползват истинските им 100метрови комини.И да знаеш като завършиш с ФАКТ не означава, че си прав и това което си написал е вярно.
  • 40 Ами

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Галфони":

    Стига манипулации и лъжи. Себестойността на електроенергията от ВЕИ е много малка даже.
    Важния фактор е само каква е цената на панела и колко енергия може той да произведе през живота си. Ако цената на добитата от него електроенергия е много по-голяма от цената на самия панел и разходите за инсталирането и поддръжка му значи ефективността е такава, че си струва. В случая вече дори с панели купени на дребно и инсталирани на покрива на еднофамилна къща и използвани единствено и само за собствена консумация и намаляване на потреблението на ел. енергия от мрежата инвестицията се изплаща още на третата година, а панелите без проблем може да се използват 20-25 години с прилична все още ефективност. Тоест всичко след третата година си е изцяло безплатно. Това е повече от добра ефективност на инвестиция откъдето и да го погледнеш. Ако говорим за комерсиални индустриални инсталации нещата изглежда даже много по-добре. Важна е себестойността, на нещата а не кой за какви цени лобира. Това, че някой е сключил определени неизгодни за хората и държавата догори чрез политическо покровителство и корупционен схеми, не означава нищо са дадена технология и перспективите пред нея.

    Коментиран от #44

  • 41 Галфони

    6 4 Отговор

    До коментар #37 от "Ами":

    От къде на къде, аз ще спазвам ограничения и квоти, а САЩ и Китай ще замърсяват на виля. Квотите са продто един данък върху нашата икономика. Без ел. Енергия ще доведе до мизерия по-скоро отколкото предполафаш.

    Коментиран от #47

  • 42 Ами

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Галфони":

    Батериите не са решение за дългосрочно съхраняване на произведената енергия. Още по-малко са зелено решение. С батериите може да се компресира неравномерност на генерацията и потреблението в рамките на денонощие, но за тази цел е много по-добре да се инвестира в ПАВЕЦ, а не в батерии, които са изключително не екологични и за производство и за последващо рециклиране и освен това са с доста ограничен експлоатационен живот .Ако говорим за годишна неравномерност решението е друго и това е производство и складиране на водород получаван с електролиза на вода.

    Коментиран от #45

  • 43 Синдикатите що са правят на луди?

    9 0 Отговор
    Синдикатите какво са свършили от приемането на България през 2007 година в ЕС до 2023 година за въглещните ТЕЦ-ове? 16 години само ходят и се пазарят в тристранката като циганки - от които 10 години с Борисов и непобедимият му ГЕРБ! И сега излизат с номера, че не можело да им се сервира в дванадесет без една каквото и да е !!! Това, че сте се спотайвали през годините назад е факт и ще приемете това, което ви отреждат! Защото и сега не знаете какво искате и защо
  • 44 Галфони

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "Ами":

    Каква мощност ще инсталираш на покрива, а защо искат субсидии за "зелена" енергия. Нали е по - чиста, по-евтина както казваш. И ти как смяташ да затворите всички блокове ба въглища откъде ще покривате реактивната енергия жез генератори?

    Коментиран от #49

  • 45 Галфони

    1 3 Отговор

    До коментар #42 от "Ами":

    Така е, но всяко превръщане на енергия е съпроводено със загуби. Затова ефективността се измерва с коефициент на полезно действие. Като се заринем с непотребни и нерециклируеми батерии ще замърсим много повече.

    Коментиран от #48

  • 46 Цървул непоръбен

    2 2 Отговор
    И,какво направикато хората са недоволни с право? Гушна гювеча и се спотаи като био газ в гащи!
  • 47 Ами

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "Галфони":

    Първо това, че в момента се още Китай не спазва никакви квоти и емисии това не означава, че това ще подлъжи да е така още дълго. Китай също инвестира и развива ударно ВЕИ сектора в момента просто това е бъдещето и те го знаят и се подготвят за разлика от нас.Не можеш да не се съобразяваш с световната политика и рамките определяни от нея, а да очакващ да си част от света и да търгуваш с него.А какво ще се случи когато се въведат огромни мита за произведини стоки с енергия от изкопаеми горива, което е следващата стъпка? Дали китайските стоки няма да станат напълно не конкурентни? Или пък и Китай ще се откаже от тази енергия за да не загуби този пазар? Той има ли друг пазар на който може да разчита? Гледайте какво правят богатите петролни арабски страни и ще разберете какво предстои. Там се струят ударно слънчеви централи и се ориентират в производството и експорт на зелен водород от тези мощности. Това говори повече от достатъчно за близкото бъдеще и съдбата на въглеводородните горива в световен план.
  • 48 Ами

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Галфони":

    Затова както казах вече не батериите, а водорода е решеното за съхранените.В батерии не трева да се инвестира изобщо, а само във водородната икономика, защото тя е бъдещето.
  • 49 Ами

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Галфони":

    На моя например имам 15KW пикова мощност използвана единствено исамо за собствена консумация без никаква продажба на електроенергия, която още към средата на догодина ще се изплатила на 100% от намалената ми консумация от мрежата. Това е без да съм използвал никакви субсидии, подпомагания, програми или така нататък. Субсидиите бяха необходими преди 10-15 когато индустрията прохождаше още и това беше необходимия политически тласък за да стартира изобщо. Вече субсидиите са ограничени на много места по света и тепърва ще се ограничават и премахват, защото рентабилността на тази индустрия стана такава, че тя се саморазвива и е достатъчно конкурентноспособна
  • 50 Коко

    5 0 Отговор
    Абе кой беше този? Все на софрата без да прави нищо!
  • 51 Галфонов

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Галфони":

    Там ако няма субсидий не можете изкара ели за сол! Иначе ви е кеф дневна смяна после дневна и три дена почивка ! На нощните спите и крадете! Затнаряйте тая корумпирана система!
  • 52 Дългия

    4 1 Отговор
    Айде бегай бе, боклук това се говори от 2000 година! Затваряй стига са ни тровили !
  • 53 Иванчо от приказките

    2 0 Отговор
    А ве кювал стига с тези заучени фрази 12 без 5 знае се от години че ще се затворят тези централи какво защитаваш ти Ковачки ли дето дане дава пари за почистващи вредни частици или си пазиш хонорара дето кущисваш народа да стачкува направи нещо полезно когато сте на тристанката срещата дето уж се събирате за нещо пък си вземате пликове с рушвета и като излезете пред журналисти викате че пак ще се събирате понеже нещо не е станало какво трябва айдестига пунтове на баба яга не сте направили нищо до сега освен да събирате членски внос и да правите банкетчета
  • 54 Гост

    0 0 Отговор
    Може бе човек. В казармата не помниш ли? Шапки долу и кат влезеш тогава виждаш буламача.
  • 55 Справедливия

    2 0 Отговор
    КРАЙ ТИ ПЛАМЕНЕ СИ КОРУМПИРАНО МЕКЕРЕ ВЛАСТА ДА ВЛЕЗЕ В ОРАВОМОЩИЯТА СИ И ТЕЗИ НАГЛИ МУТРИ ДА ГИ НАСМЕТЕ В КАНАВКИТЕ КАКВА НАГЛОСТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕЛИ ДА СВАЛЯТ СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ТИЯ ВСИЧКИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА БСП АЙ СИКРИР БЪЛГАРИТЕ ВИ МРАЗЯТ МУТРИТЕ ИЗОБЩО НЕ ВИ ИЗГЛЕЖДАТ МИНЬОРСКИ .НАМАЗАНИ МУТРИ СЪС ЗАПЛАТИ НАД 5000 ЛВ.И ТО ДЪЖАВНИ
  • 56 Халваджан

    2 0 Отговор
    Хайде вземайте да ги биете тея говеда вече,що за наглост .Десет години не разбраха ли че въглищата са обречене ,как за десет години не си търсихте работа ами се натискате на държавната хранилка ,от къде на къде ще ви носим на гърба си ,погледнете се какви охранени говеда сте ,работа през живота си не сте пипнали
  • 57 Халваджан

    1 0 Отговор
    Хайде вземайте да ги биете тея говеда вече,що за наглост .Десет години не разбраха ли че въглищата са обречене ,как за десет години не си търсихте работа ами се натискате на държавната хранилка ,от къде на къде ще ви носим на гърба си ,погледнете се какви охранени говеда сте ,работа през живота си не сте пипнали
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол