Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 14:12 2 197 31

Искрен Митев атакува "Възраждане" за протестите на миньорите

  • искрен митев-
  • възраждане-
  • протест-
  • миньор

От БСП поискаха проектът да бъде оттеглен, тъй като нарушава разделението на властите

 Искрен Митев атакува "Възраждане" за протестите на миньорите - 1
Снимка: БГНЕС

Престрелки от парламентарната трибуна. Депутатът Искрен Митев от ПП-ДБ нападна Искра Михайлова от "Възраждане" заради вчерашния запис по време на срещата на миньори и енергетици с властта, съобщи "Фокус".

"Това, което стана ясно от тази среща е, че протестиращите дойдоха с 6 точки. Три от тях бяха приети 1:1, три от тях бяха допълнени по начин, по който да отговарят на всички граници, които се поставят във възможностите за преговори с ЕК и ЕС, и всички, които бяха на тази среща не им прави чест днес да се изказват, че този документ е празен. Само една точка не беше приета от миньорите, всички останали точки бяха приети единодушно, така че... г-жо Михайлова, г-жо кандидат за кмет на Стара Загора. Когато говорите, че този документ няма никаква стойност - вие обиждате всички хора, които бяха на това заседание. Истината е, г-жо Михайлова, че вие дойдохте на срещата вчера, за да снимате, а не, за да решите проблемите на хората, а за да решите своите собствени, които са да станете общински съветник в Стара Загора или кмет. Единственото, което може да осигури вашата победа там е тези хора да бъдат боси, бедни, гладни и протестиращи!", категорично заяви Искрен Митев.

Михайлова от своя страна не замълча и излезе да отвърне на удара:

"Моля, народните представители от Старозагорска област от ПП да обяснят на своя колега Искрен Митев, че миньорите са основно от Гълъбово и Раднево, а не от Стара Загора. Това, което изляхте в момента, беше абсолютно неуместно", каза Искра Михайлова.

Със спорове в пленарната зала депутатите разглеждат проекторешението за одобряване на споразумение между министър-председателя, представители на правителството, депутати и представители на синдикалните организации в сектора "Енергетика", обобщи БНР.

Споразумението беше сключено вчера след 7-часови преговори между протестиращите енергетици, премиера и депутати. В него е записано, че държавата няма да затваря административно централи, които са на въглища, а базовите мощности трябва да са достатъчни за стабилност на електрическата система.

От БСП поискаха проектът да бъде оттеглен, тъй като нарушава разделението на властите.

"Този проект за решение е неконституционен. Сам по себе си той предвижда ратифициране на някакво неформално споразумение, което не е в правомощията на Народното събрание. Народното събрание не може да си позволи да стигне поредното дъно в своята дейност", заяви Кристиан Вигенин.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков коментира:

"Това е акт само на Народното събрание и е свързан с ангажименти, които Народното събрание ще вмени на Министерски съвет".

От ИТН обвиниха Желязков, че е свикал извънредното заседание по разпореждане на депутата от ДПС Делян Пеевски.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не думай

    23 4 Отговор
    Тоя е попринцип неуместен
  • 2 Какво

    14 6 Отговор
    ще атакува една мишка?
  • 3 Само като чух

    28 5 Отговор
    Ще бъдат приети ако не са в разрив с ЕС! Разбрах че академика ги сурна по пързалката без да се усетят! Тоест ще работите, обещавам ви, но ако Европа каже не, отивайте в Брюксел, на мен "съвестта ми е чиста!

    Коментиран от #6

  • 4 Продължаваме Промяната

    7 29 Отговор
    Пълна подкрепа за Искрен! Нека Асен, Ники Минчев, Кирчо и Академик Николай Денков като истински мъже да застанат зад него!
  • 5 Никой

    7 22 Отговор
    Всички чухме как Пеевски се скара на мъжкия мъж Костадин Костадинов от " Възраждане " който се бе наежил като пуяк до директора на Бобов дол и неговата сподвижница която предаваше пряко преговорите между енергетици миньори с правителството. Видяхме как Костадин веднага сви перушината и спря директното излъчване.Смелите депутати от " Възраждани ".. дори не гъкнаха.

    Коментиран от #8, #25

  • 6 Коментаторски клишета

    8 19 Отговор

    До коментар #3 от "Само като чух":

    Разликата в класите бе осезаема. От едната страна бе академик, а от другата едва завършили с 3-ка 8 клас. С лекота академикът ги изпарзаля

    Коментиран от #18

  • 7 Трак

    5 7 Отговор
    Искра Михайлова ще я чу-кам до скъсване !!!

    Коментиран от #15, #16

  • 8 Мехди Ахмед Али

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "Никой":

    Реално ефенди Пеевски владее територията и всеки трябва да му се кланя

    Коментиран от #11

  • 9 Жалка работа

    17 3 Отговор
    Този трябва да бъде принудително пратен на лечение в някой психодиспансер, а те в парламента го курдисали. Цялата сглобка са такива, като него. Какви времена настанаха.
  • 10 Касапин

    10 1 Отговор
    АДЕ БЕ ГЪЛАБОВА АДЕ СВЪРШИ СИ РАБОТАТА ЩОТО НАЙ НАКРАЯ НА НЯКОГО НЯМА ДА МУ ИЗДЪРЖАТ НЕРВИТЕ И ТУЙ НЕЩО ЩЕ СИ ГО ОТНЕСЕ В ПЛЕНАРНА ЗАЛА
  • 11 Христо Божилов

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "Мехди Ахмед Али":

    Не знам, дали се шегуваш или е ирония, но е факт, че гласувалите за Кирчо и Христо Иванов в момента са го поели на Шиши мощно
  • 12 Аре разсмяхте ни, браво

    18 3 Отговор
    мишката Искрен Митев бил атакувал...... Митев може само сиренцето което Пеевски му подава да атакува момата
  • 13 Чочо

    12 2 Отговор
    Тоз наркоман кво прави в парламента? Кога ще има проверка на депутатите за наркотици? За шофиране на автомобил има, но за шофиране на държава няма.. Що бе? По безотговорно ли е в парламента??!
  • 14 Искрен Митев

    10 4 Отговор
    Станал да седне Пеевски и после попитал може ли да му седне във скута..... прайдерчето било атакувало,...... майко мила
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 КИРО КЮМЮРО🗣

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Трак":

    КАТО МИНЙОР....ЛИГНИТНА ЖИЛКА
  • 17 Майора

    2 9 Отговор
    Най накрая си пролича кой не мисли за решаване на проблема и кой го"яхна"- Копейкин и опозицията! Мина ви времето за избори , не може да предизвикате такива, вие ли ще плащате глобите наложени от чужди компании заради блокадите! Комунизма никога повече няма да се върне и България да е в Евразия както вие искате!

    Коментиран от #30

  • 18 Верно ли бе

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Коментаторски клишета":

    Каква класа има тоя мишкар продажник ?
  • 19 Искра т#пото

    2 5 Отговор
    Най-тпото нещо влизало в парламента през последните 34 години.
  • 20 Чичак

    8 1 Отговор
    Аз пък много му се кефя на Искрен Митев. Толкова кухо парче рядко се вижда. Весели ме да ви кажа това безмерно самочувствие което демонстрира младежа. А че е елементарна частица на практика, няма да изпадаме в подробности. Снежен типаж като цяло.
  • 21 Никой

    1 3 Отговор
    Българите живеят още с вярата в " светлото бъдеще ". Нова е звездата на комунизма и няма нищо преди него.
  • 22 И какво е атакувал като го гледах

    10 1 Отговор
    Директно по телевизията и като да не казвам като кво се обяснява а залата му се присмиват
  • 23 Този пък.

    0 4 Отговор
    Що се занимава с тази семпла женица?
  • 24 пенко

    7 1 Отговор
    КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВЯВАМ , ЧЕ ТОЙ НЕ Е ОБРАТЕН --ВЪПРЕКИ ОБУВКИТЕ И ПОВЕДЕНИЕТО МУ !!!

    Коментиран от #28

  • 25 Папи Ханс

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Никой":

    Само да вметна, че на срещата парламентарните групи, който не са от сглобката бяха поканени като гости и нямаха право да коментират, обсъждат и тн и единствено от Възраждане се противопоставяха на свинчо и не спряха водеото защото той така е наредил, а защото протестиращите така пожелаха. По тази ваша логика защо нищо не казвате и за Тошко Йорданов?
  • 26 123456

    6 1 Отговор
    Този и Божанката са първи кандидати за титлата Пееееееас на годината ! Но битката е оспорвана !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ком

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "пенко":

    То и за Хекимян уж нямаше данни и на мъжко хоро ходи, ама какво излезе?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ПОЛКОВНИК,

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Майора":

    Ало майор....еди кой си, две крачки пред строя и марш в лазарета. Бацила да ти даде хапчета че си изплискал легена много...
  • 31 БаХУР

    1 0 Отговор
    Защото си любовница на Плондопрасевски та знаеш всичко! Смучи !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове