Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 19:06 1 562 33

Иван Портних: Трябва да продължим и защитим стратегически важните проекти за Варна

  • иван портних-
  • ремонти-
  • варна

Имаме важни проекти, свързани с отварянето на Варна към морето, Аспаруховия мост, изграждането на бул. „Левски”, отвоюване на нови пространства за спорт и култура

Иван Портних: Трябва да продължим и защитим стратегически важните проекти за Варна - 1

Трябва да продължим и защитим стратегически важните проекти за Варна, които правителствата на „Продължаваме промяната” спряха. Трябва да си довършим работата. Това заяви в ефира на бТВ кметът на Варна Иван Портних, който е кандидатът на ГЕРБ за кмет на морския град на предстоящите местни избори.

„Имаме важни проекти, свързани с отварянето на Варна към морето, Аспаруховия мост, изграждането на бул. „Левски”, отвоюване на нови пространства за спорт и култура”, каза още той.

„За тръбата вчера кандидатът на ПП-ДБ Благомир Коцев се изговориха откровени лъжи. Много спекулации има – тази тръба е строена по времето на Тройната коалиция, аз нямам нищо общо с нея. Нищо не се излива от нея, това е груба лъжа, оронваща престижа на града ни. Не мога да си представя претендент за кметския пост да говори такива неистини. Тръбата се отремонтира, но трябва да бъде вкопана в дъното – това е проект, който държавата трябваше отдавна да реализира, но три години никой не направи абсолютно нищо”, поясни той.

По думите му пречиствателна станция да се изгради значи да бъде заустена някъде, а за това има ясни решения какво трябва да се направи.

"Държавата трябва да си влезне във функциите, но нищо не тече във Варненското езеро. Тази спекулация трябва да спре", допълни той.

На въпрос относно разследванията на европрокуратурата за корупция в общината, той заяви: „Категорично не е вярно. В градски транспорт нямам подобна информация. Темата с електробусите – те са част от усилията ни за обновяване на градския транспорт на града. Имахме забавяне със зарядните станции и до дни те ще бъдат въведени в експлоатация в пълния им обем. Ще започнат да се движат всички автобуси.”

„Не сме платили нито стотинка за „Дупката” в центъра на Варна. Държавата ни помогна и придобихме акциите в дружеството, което управлява „Дупката”, от Георги Гергов”, поясни още Портних.

Той е категоричен, че ремонтите не са предизборни.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    24 9 Отговор
    То във Варна само руски проекти бе. Това езеро стана по-дълбоко от Марианската падина
    с тия руски дълбачки.

    Коментиран от #25

  • 2 мани беги

    28 1 Отговор
    пф, тоз па! ти повече ня управляваш ва небългарино
  • 3 Най-важно е

    19 1 Отговор
    пак да запушиме дерето, купон да става.
  • 4 герберастията трябва

    34 2 Отговор
    да бъде изкоренена, изгорена и смачкана
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Предизборни са изплатили от Община Варна

    36 1 Отговор
    умишлено забавени заплати на служители в училища, детски градини и др
    Портних и на балотаж няма да стигне, града тъне в мизерия
  • 7 Тоя си мисли, че ще отиде на балотаж

    28 2 Отговор
    с циганските и корпоративния вот
    Свърши му кариерата, това му е края
  • 8 Гост

    28 2 Отговор
    Твоят проект е да крадеш и да поркаш, както и всички други екстри. Други проекти нямаш у гербавото главе
  • 9 Ветеран от Протеста

    20 5 Отговор
    Най - важно е да се Национализират онези 80 декара до Камчия,глупако..Дето ги притежава Руския Окупатор...Разбра ли бе,Портних???На брега на Черно море...Щото идваме Ние!!!!

    Коментиран от #12

  • 10 Роялист

    22 1 Отговор
    Потник докога ще се криеш от гражданите . И тази няма да те има на дебата по бнт.мишок
  • 11 ПСР

    26 1 Отговор
    Една физиономия,която казва всичко.
    Без коментар.
  • 12 Чай бе?

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ветеран от Протеста":

    Окошарихте ли Боко че хукна към Камчия?

    Коментиран от #19

  • 13 Варненец

    34 2 Отговор
    Този Портних, поставен на поста от бащата на жена си. Може смело да се нарече мъж под чехъл.
    Работата му на поста се характеризира със същото. Пълна некомпетентбост във всички сфери. Бетонирането на красивата Варна се усили драстично. Проектите му основно са насочени към грабене и разрушаване на Варна.
    Палец надолу за него. Да се прибира обратно в София!

    Коментиран от #17

  • 14 Търновец

    12 2 Отговор
    Преди време за Варна Запад Руската мафия докара копачки пай от Калининград, много милиони и какво. Че това от Варна ли е? А Комплекса Камчия дето Станка Шопова и Масларова го подариха на Русите - кога го национализираме?
  • 15 Варна

    12 3 Отговор
    На миналите избори направихте ала-бала с Гуцанката (Дънката) и къстадин сКопейкин.
    Сега няма да ви мине номера с тоя невзрачен гологлав фончо , който сКопейкин е разлепил из целя град.
  • 16 Българин

    16 4 Отговор
    Достатъчно са ни управлявали руZки граждани.
    В морската градина се чува само руска реч на нагли мамаши и бръмчалки .
  • 17 Търновец

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "Варненец":

    А кога Камчия се връща на България - там Българин не е стъпвал години? Който го е сложил кмет от София да дойде във Варна може би е искал да привлече вота на Русите там - казват че били стотици хиляди, утре Митрофанова може да поиска Руския да стане официален

    Коментиран от #22, #29

  • 18 Едва ли има

    20 2 Отговор
    варненец, който да не вярва на Портних. А иначе за 33 години ВАРНА се превърна в бледа сянка, на това, което беше някога - разбити улици, огромно презастрояване, задръствания, мръсотия, рехава и застроена морска градина...Пълна трагедия!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    21 2 Отговор
    Ако варненци изберат отново този сол-таШ.к и крадец на толупа, това ще означава, че са по-прости и от заблудените софиянци. Заслужават да ги крадат до безкрай.

    Коментиран от #27

  • 21 морски

    14 1 Отговор
    Най стратегическият обект се намира до едно варненско село Разделна . Трябва да се възстанови тухларната , той затвора си е там , е сега е малко по модерен от стария! За да има къде гн. Портних да прекара на спокойствие някоя друга година от живота си като вадач или редач на тухли!
  • 22 Да не те удари

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Търновец":

    ток от клавиатурата??? "там Българин не е стъпвал години"??? Къде това? На Камчия? Бях там в разгара на сезона - паркирах до сами плажа. Плажувах, разходих се по устието, хапнах на едно кръчме. Няма задължителни паркинги, няма бариери, няма "паяци", няма бетон, няма батки - никой не "те щави" за нищо - шезлонги, барбарони, чадъри, мутри, сергии, кръчми по плажа, чалга - забрави! Море , река, пясък, гора, слънце и хубави мигове Пробвай същото на Слънчев бряг, по южното бетономорие, на Златни пясъци или Св. Константин и Елена.

    Коментиран от #30

  • 23 Краино време вече,

    2 1 Отговор
    и там да се направи нещо да е по приятно, имаме само едно море
  • 24 Жаси

    4 1 Отговор
    Нови паркинги и гаражи,по обширна синя зона....
  • 25 Селяка

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Какво търси тоя ватник във Варна? Па и кмет бил??
  • 26 така така

    7 4 Отговор
    Варна трябва да продължава без тебе!! Време е за... Левицата!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Путин

    3 5 Отговор
    На. Портних. Можете. Само. Да. Му. Завиждате
  • 29 Големи

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Търновец":

    Сте разбирачи всичките жълтопаветници, сега гледам, че в общия хор са се включили и търновци. Там в гората освен комари нямаше нищо преди комплекса. Както и няма нищо около него в момента. По-горе ти обясниха, как няма никакъв проблем с достъпа, никой не ти се натрапва, не ти иска пари за нищо. Там лятото освен деца не съм виждал никой друг, месни фирми си изкарват хляба от поддръжка и тн. Лично аз съм ходил в комплекса, без никакви проблеми, там се провеждат национални състезания по художествена гимнастика и други спортове. На България не на Русия. Обаче много ви знае устата за руското, ама що не казвате какво направиха господарите ви през тези години преход освен няколко десетки НПОта за разни шопски хрантутници с меки китки.!
  • 30 Така е

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Да не те удари":

    Камчия си е много добре. Е, поовехтял е, доста, но плажа е супер. Руската база е супер, също. Всеки може да наеме стая или бунгало и да ползва всички удобства. Струва си. Цените са нормални, също. Какъв е този хейт? За какво?
  • 31 Ехооо

    2 4 Отговор
    Наистина ли някой вярва, че който и да се избере за кмет, няма да играе по свирката на спонсор или партията му, няма да участва в далавери, ще дава пълни и прозрачни отчети за приходи и разходи, ще се допитва до живеещите в града за т.н. стратегически обекти, ще отговаря точно и честно на неудобни въпроси и т.н. и т.н.. Е, такова нещо няма в България, засега. Така че приемете действителността и продължавайте да критикувате, за да не се самозабрави който и да е кмет. Портних с нищо не е по-лош от досегашните кметове на Варна. Нормално корумпиран, изпълнява каквото му наредят и все пак остава нещо и за градът.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове