Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 06:28 1 822 34

Протестиращите енергетици и миньори решават за блокадите

  • енергетици-
  • миньори-
  • блокади-
  • протести

Днес се очаква на различни места в страната граждански инициативи да подкрепят исканията на работниците от въглищната енергетика

Протестиращите енергетици и миньори решават за блокадите - 1
Снимка: БНТ

Протестиращите енергетици и миньори от комплекс Марица Изток решават днес дали да свалят блокадите на ключови пътища в Старозагорска област, предаде БНТ.

Вече две седмици движението е преустановено при 208-ми км на АМ Тракия, Проходът на Републиката, Подбалканският път край Гурково, както и на пътя Раднево - Нова Загора. Днес се очаква на различни места в страната граждански инициативи да подкрепят исканията на работниците от въглищната енергетика. В ново писмо до държавните институции и Европейската комисия те отново заявиха, че искат териториалните планове да бъдат изтеглени от Брюксел и да се изработи стратегия за сектор "Енергетика". Призивът за общонационална подкрепа на 12-ти октомври протестиращите отправиха преди няколко дни. В ход е подготовката им и за ефективни стачни действия през зимата.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Други

    15 1 Отговор
    решават за тия !
  • 2 хаберих

    7 6 Отговор
    Какво си казват краката на една блондинка ,като се срещнат?
    -Охоо, откога не сме се виждали?!
  • 3 Мое мнение

    39 14 Отговор
    На депутатите не им дреме, че сте блокирали пътищата, а пречите на обикновените хора. Затова махнете блокадите на пътищата. Обаче спрете тока само за 24 часа за да разберат всички какво ще бъде без централите. Гаранция, че след 6 часа Денков ще дойде да ви се моли да пуснете тока, а до вечерта правителството ще е подало оставка.

    Коментиран от #4, #14, #22, #27

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Спрат ли тока

    16 6 Отговор
    Спрат ли тока за 3 дена държавата фалира. Като се случи и без да има протести ще е вече много късно.

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Тея не разбраха ли

    13 21 Отговор
    че трябва да се преквалифицират.
    Точка по въпроса
  • 7 Миньоните

    24 7 Отговор
    Трябваше вече да са на жълтите павета, точно за вота на недоверие.
  • 8 Кой ток?

    16 9 Отговор

    До коментар #5 от "Спрат ли тока":

    Щото само АЕЦ а ни е достатъчен, че дори ни е и в излишък. Фотопарковете и вятърните мелници допълват излишъка. На Доган теца седи неизползван от 10 години поне, но взема на сезон по 50 милиона за студен резерв. От вътрешни източници знам, че турбините му са наядени от окисления.
  • 9 Това да не ти е

    10 12 Отговор

    До коментар #5 от "Спрат ли тока":

    по времето на Живков. Имахме толкова мощности, и студувахме и стояхме на тъмно. Сега има единен европейски пазар, и токът се продава и купува, не можеш да го складираш.
  • 10 Възмутен

    13 18 Отговор
    Протестиращите енергетици и миньори да спрат с този ЦИРК! Това не е протест, а терор над останалите български граждани, които исщат да пътуват! Протестиращите енергетици и миньори да си стачкуват долу в мините, както правят на Запад!!!!!!
  • 11 Тези

    13 14 Отговор
    хем произвеждат най- скъпия ток, хем замърсяват България, Ами са и ретроградни. Никой не е спрял прогреса на човечеството. Докато критикуваха Василев и Петков за завода за батерии, румънците го построиха. Тъп народ!

    Коментиран от #13, #28, #32

  • 12 Право на мнение!

    11 15 Отговор
    Снига с тези миньори и енергитици! Не разбраха ли, че въглищната ера си отива. Да се преквалифицират, дали са им цеееели 15 години! Централите вместо с въглища ще работят с ГАЗ!

    Коментиран от #29

  • 13 Така е! Прав си!

    6 15 Отговор

    До коментар #11 от "Тези":

    Тъп народ, защото мнозинството дърпа назад, не иска развитие и прогрес. Искат си ралото и биволите, а не трактора, искат си куките да плетат, а не машините, искат си черно-белия телевизор, а не цветния, искат си мините да дълбаят щато къртици долу и да си тровят живота, а не да научат нещо ново и да се преквалифицират и да живеят по-здравословто и дълго. Глупави хора, манипулирани от нечии алчни интереси!

    Коментиран от #31

  • 14 Ако разбираш нещо де

    7 11 Отговор

    До коментар #3 от "Мое мнение":

    Да спрат тока дори само за 24 часа си е тероршзъм!!!! Така, че внимавай към какво подстрекаваш!
  • 15 От другата страна

    6 10 Отговор
    Да им спрат заплатите на миньорите и енергитиците!
  • 16 Съвет

    6 7 Отговор
    Да проверят в този измислен протест дали няма "фалшиви миньори" и "фалшиви енергетици" и от кого е организиран!
  • 17 Мнение

    5 7 Отговор
    Вижте дали сред миньорите няма някои странни лиза! Вижте дали някоя партия, която иска да свали редовното правителство в страната не стои зад този фалшив протест! Дали всичкия този цирк не е да се дестабилизира страната в това размирно време.
  • 18 Толерантен

    8 8 Отговор
    Аз съм толерантен към това хората да протестират за свои права, но Осъждам затварянето на пътни артерии! Това вече се изражда в терор, а не протест! Изражда се Изнудване и Рекет! Трябва полицейска намеса!
  • 19 Истината

    7 8 Отговор
    Мините причиняват обезлесяване, наводнения, свлачища, замърсяване на реки, трови риби, хора ...
  • 20 Ядосан

    5 6 Отговор
    Минното дело, което застрашава живота и здравето на хората над земята, не носи отговорност!
  • 21 Уточнение

    7 5 Отговор
    Защо протестират миньорите и енергитиците, нали са им дали 15 години време докато затворят мините. Това е много време.
  • 22 Риболовеца

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мое мнение":

    Мисля че няма как да се осъществи технически, иначе е най-добрата възможна идея.
  • 23 миньори

    5 4 Отговор
    хамасчии
  • 24 Айдеее

    8 2 Отговор
    Протестиращите да бъдат изнесени на ръце от силите на реда, след като отказват да напуснат протеста. Това с блокирането на ключови магистрали е безумие и рекет. Да ги глобят с по 800 лв., както правят на запад за съпротива на органите на реда.
  • 25 Разваляй седянката

    7 2 Отговор
    Да им развалят седянката, какво ги бавят още.
  • 26 Кюмюра е смрад !

    5 4 Отговор
    Марш веднага от магистралата ! Лентяи ! Кой им плаща за лентяйството ?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ха ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Право на мнение!":

    Точно като Мария Антоанета си: Като нямат хляб, да ядат пасти! И предполагам знаеш тези думи до къде я отвеждат. На мама тумбергчето.
  • 30 М3 голд

    3 2 Отговор
    Не прочетох никъде, че правителството е коригирало свое решение и закрива АЕЦ Белене. С ликвидацията на мините, а от там и на ТЕЦовете, какво правим? Без ток като в Палестина? Трябват крути действия срещу тия ликвидатори и кродци
  • 31 Разиграваш си

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Така е! Прав си!":

    диалог със себе си, та да изглеждаш на форум? Имитираш си диалог на мнозинство? Това е чисто раздвояване на личността, подробно описано в учебника по медицина, за психичните заболявания.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Каква кротка блокада

    3 0 Отговор
    Никой не минава по магистралата, никой не пази протестиращите от гражданството, в Пловдив първият протест продължил 5 минути, вторият бил отложен заради липса на желаещи.
  • 34 Ама много "умни" коментари" бе

    2 2 Отговор
    Що някои си мислят, че тока е като салама в магазина? Като няма в единия магазин си го купуваме от другия. Питам от къде и на каква цена ще го купите в часовете пик например. Пример дайте да ви вида идеите.
    Само атомната централа ни стигали. Найде бе! Туй като кой експерт го каза? Мариците осигуряват от 40 през лятото до 60% през зимата от енергийния микс. Туи като как ще го компенсирате? Само не казвайте с перки и соларки, че е несериозно.
    Освен това с атомните мощности които разполагаме се нуждаят от профилактика която отнема доста време.
    Аз съм съгласен, че в определен момент Мариците трябва да спрат да пушат, но кога това?
    Ами на кратко не по - рано от момента когато имаме изградени достатъчно атомни мощности да покрием енергията произвеждана от Мариците. А това кога? За сега никои не може да даде отговор на този въпрос.
    Е какво може да се направи тогава? Ами според мен да се тегли една майна на всички които са против изграждането на атомни централи и да ги построим. Руски, Канадски, Американски, Китайски - оставям това на специалистите.
    До тогава да се построят повечко соларки/те са по предвидими като източник на ел. енергия/ за да се намали производството на енергия от Мариците през лятото и спестените квоти да се използват през зимата.
    Да се отремонтират или заменят с нови необходимите компоненти от ПАВЦ "Чаира" за да се балансира електропроизводство от соларките.
    Ако имате мнение по написаното пишете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове