Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 13:11 1 172 19

Асен Агов: Конфликт между Израел и "Хамас" е бил и доста по-голям

  • асен агов-
  • война-
  • израел-
  • хамас

По време на Войната Йом Кипур сблъсъкът беше изключително драматичен, тъй като в първите дни на войната Израел беше изправен до стената. Беше нападнат от Сирия, Египет и от още две страни, така че частите, разположени за отбрана в Синайския полуостров на израелците, не можеха да удържат атаките на египтяните

Асен Агов: Конфликт между Израел и "Хамас" е бил и доста по-голям - 1

Как се стигна до войната в Близкия изток? Има ли мирен изход от създалото се напрежение между Израел и „Хамас”? Коментар на тези въпроси в студиото на „Събуди се” направи журналистът Асен Агов.

"Този конфликт е бил и доста по-голям. По време на Войната Йом Кипур сблъсъкът беше изключително драматичен, тъй като в първите дни на войната Израел беше изправен до стената. Беше нападнат от Сирия, Египет и от още две страни, така че частите, разположени за отбрана в Синайския полуостров на израелците, не можеха да удържат атаките на египтяните. След това вече нещата се промениха. С малко късно включилата се американска военна помощ за Израел. Главно самолети, муниции и други необходими неща за воденето на военните действия от страна на израелската армия", посочи журналистът.

"Не помня точно колко хора загинаха в онази далечна година. Тогава бях дежурен в БТА. Беше ден събота и към 4 часа следобед затракаха телексите. Тогава имаше телекси. И агенциите започнаха да предават флашове, че е започнала войната Йом Кипур. Това е един спомен. По-късно, когато опознах района, видях, че работата е безнадеждна. И смятам, че днес няма военно решение. Защото причините се коренят в наричаното от мен "пренареждане на света в момента". С войната в Украйна и това, което се случи в Израел. Защото това са слабите точки, където "Тройната ос на злото" - а това са Русия, Иран и Северна Корея, удря, за да могат по някакъв начин да предизвикат света да изпълни техните искания, които са неизпълними", подчерта Агов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    22 6 Отговор
    По времето на войната Йом Кипур тоя вече дърт манекен разхождаше костюмчета от дип "Леда" по модните подиуми и викаше слава на БКП.
  • 2 пешо

    18 4 Отговор
    пий си парцуцата и не се обаждай
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ха ха ха така така

    7 15 Отговор
    Да да .Мирни палестинци няма и никога не е имало , след като се радват на клането на Хамас , значи са си заслужили всичко ,което им се случва и ще им се случва и за напред . Тези същите псевдо мирни палестинци си избраха Хамас да ги управлява и ръководи , и за това ще си сърбат попарата до край .......

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бягай бе

    7 2 Отговор
    ухо...
  • 9 Д-р Хаус

    14 3 Отговор
    Асанчо Агов просто нямаше начин да не спомене и Русия като разтягане локуми за Израел. Той и дежурните евроатлантици на хранилка като него въртят, супат и накрая все Русия, Путин. Русия, Путин и т. н. Чудя се дали е спрял да пие водка, като толкова мрази всичко руско. като го гледам май не
  • 10 жалко подобие

    13 2 Отговор
    на човек
  • 11 Тоя път вече е редно

    6 4 Отговор
    Да ги довършват гадни юдеи.
  • 12 Отвратен

    9 2 Отговор
    Този пенсионер, един от крадците от прехода що не си гледа пенсията и милионите си от прехода?
  • 13 Хелоу

    8 2 Отговор
    Този пак го изтърваха от някое учреждение.
  • 14 Деций

    9 2 Отговор
    Искаш ли да ти намеря дописките от времето на социализма да се видиш,или разчиташ,на това ,че голяма част от хората са покойници,а другите са забравили? Толкова сте долни,че е трудно да се опише с думи! Дежурното ви оправдание е политическа еволюция на идеите,а то е чиста мимикрия, и сте такива според силният на деня в тази злощастна страна!Помня как громяхре американския империализъм!

    Коментиран от #16

  • 15 А сега

    0 2 Отговор
    Нищо. Сега ще стоне още по-голям. Почна се в Британия,следват Франция и Германия.
  • 16 Го помня

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Деций":

    Асенчо го помня га беше соцманекен на списания "Лада" и га се дереша в защита на Палестинската интифада през 1987г. като специален кореспондент на БТА.
  • 17 Въйй...

    2 2 Отговор
    Пияницата забрави да оплюе Китай,Виетнам и Куба.
  • 18 НЕ ИЗТРЕЗНЯМА ДО ОБЕД , А СЛЕД ОБЕД Е

    3 1 Отговор
    ПИЯН НА МОТИКА ТОЯ ПИЯНДУР , АГОВ !
  • 19 АГОВ Е

    2 1 Отговор
    ЮДА ЕСКАРИОТСКИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове