Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 14:27 3 309 60

Нинова: Очаква ни повишаване на цени и гигантска миграционна вълна

  • корнелия нинова-
  • мигранти-
  • цени-
  • управление

Предадоха въглищните централи – ще ги затворят, дали сега, дали след 3 години, ще ги затворят. В момент когато Германия отваря старите затворени въглищни централи, защото, казват, че не могат да се справят през зимата без ток

Нинова: Очаква ни повишаване на цени и гигантска миграционна вълна - 1

„ПП и ДБ предадоха избирателите си, предадоха всички, които искаха промяна. Със стотици хора сме стояли по площадите. Ние от БСП години наред искаме промяна на модела ГЕРБ, но енергията на площадите, енергията на хората отиде напразно. ГЕРБ също предадоха своите избиратели - те щяха да се борят ПП никога да не се върнат на власт – уви, прегърнаха се. И вие виждате, че единствената спойка между тези две партии са интереси, власт, пари, постове. Виждате караници кои фирми от кой списък да вземат парите от ПВУ, кое лоби да овладее службите, за да ги ползва за партийни и лични цели”. Това заяви от Банско лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе категорична, заявявайки предателствата, извършени от управляващите спрямо българските граждани: „Продажбата на двата ядрени реактора на АЕЦ „Белене” е предателство спрямо български национален интерес. То бе направено във време, в което Европа възражда ядрената енергия като зелена енергия. Във Франция започват изграждането на 14 нови ядрени централи – нашите продават”, посочи лидерът на БСП.

„Предадоха въглищните централи – ще ги затворят, дали сега, дали след 3 години, ще ги затворят. В момент когато Германия отваря старите затворени въглищни централи, защото, казват, че не могат да се справят през зимата без ток”, продължи Корнелия Нинова.

На следващото място тя посочи предателството, извършено от „сглобката” спрямо българските земеделски производители. „Предадоха земеделието, когато казаха, че вдигат забраната за внос от Украйна и убиха редица малки и дребни земеделски производители. В момента намаляват помощите за хора, които отглеждат животни – тези с до 150 животни ще взимат по-малко субсидия отколкото досега, а тези с над 150 животни ще взимат повече. Стимулират се големите – убиват се малките”, заяви Нинова.

Тя посочи два огромни проблема, които чакат всички български граждани заради войната в Израел. По тях управляващите мълчат: „Гигантска миграционна вълна и повишаване на цените на петрола и горивата, а оттам и на стоките, на всичко. Всеки български дом ще го усети. От 2 дни петролът тръгна нагоре с 5%. Прогнозите са, че ще стигне много повече. Инфлацията ни е 8%. И тя ще расте.
Ние смятаме, че трябва да се прегледа държавният резерв, да се види с какви запаси разполагаме, за колко време има горива, лекарства, храни. Не искам да ви плаша излишно, просто сме обективни и виждаме, че тези опасности вече се отчитат в цял свят”, посочи лидерът на БСП.

Нинова добави, че на фона на тези проблеми, управляващите предвиждат вдигане на данъци и замразяване на социални разходи, защото се очертава сериозна финансова дупка в бюджета.

По думите ѝ това трябва да бъде целта, стимула, желанието да се гласува. „Хората се измориха от толкова избори. Тази несигурност и нестабилност ги демотоивира, не вярват в промяната, особено след поредната измама на ПП-ДБ”, заяви Корнелия Нинова, но призова за активност и се обърна към хората:

„Ние заставаме пред вас с чиста съвест и с открито лице, защото не ви предадохме. Подложени бяхме и сме на изпитания - с първото предложение на Борисов през 2017 г. да бъда председател на Народното събрание до ден днешен. Отказахме им. Ние не сме там, просто, за да се уредим 10-на, 20, 50 човека, ние сме там заради хората, които са ни изпратили в Народното събрание да работим за тяхното добруване"

Председателят на БСП не скри, че заради този отказ, принципност и последователност на БПС са започнали ударите: „Знаете как действат - започна пропаганда, започнаха вътрешни битки в БСП, започна всякакъв натиск. И въпреки това удържахме, и когато се обсъждаше дали да се прави правителство – казахме, че ние в тази сглобка не можем да участваме по политически, морални, човешки подбуди.

Защото, от нас те очакваха да бъдем съучастници във всичко това, което става днес. Няма как БСП да участва в тези днешни решения на управляващите”, категорична бе Нинова.

Лидерът на БСП бе категорична: „Ние в онова правителство бяхме преградата да не се случи всичко това, което се случва сега. Още тогава имаше опити за такъв натиск – и за това да бъде продадена и предадена българската енергетика, и за отбраната ни, и за това да си даваме ракетите С 300, и всичко. Ние бяхме „стоп” на всичко това.

Тя се спря на още един важен за държавата ни въпрос: тежкият миграционен поток, който ни чака. „На 4 октомври в Европа, с представителите на всички европейски държави е обсъждано приемането на нов регламент по миграционна политика. Един от елементите е да се приемат квоти от мигранти от държави с голям натиск в други държави. В момента най-засегнати са Испания, Италия, Гърция. Ако това нещо се приеме – означава България да приема процент квоти от мигранти от европейските държави. Това за нас е абсолютно неприемливо. Още по-неприемливото е, че никой не знае България каква позиция заема – управляващите мълчат. Затова настояваме председателят на парламентарната комисия по външна политика в НС Бойко Борисов незабавно да я свика и да каже публично какво се случва”, заяви Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБЕР

    14 46 Отговор
    ЗАТОВА ХОРАТА ИЗБИРАТЕ ГЕРБ
    САМО БАЦЕ МОЖЕ ДА НИ ОПРАВИ

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нее

    16 20 Отговор
    Няма да има гигантска миграционна вълна.
  • 4 ПиПи

    25 8 Отговор
    Каката сака да рече,че цените на всичко ще се вдигнат качественно,а доходите ни ще ни стигат само за 10 дни в месеца. Ще си ядем ушите!
  • 5 Сатана Z

    7 24 Отговор
    България има ресурс да приеме мигранти от Израел.Пак ще ги спасим като едно време.
    Welcome и Шалом
  • 6 ХЕ ХЕ

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБЕР":

    НИКОГА!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 българка

    22 16 Отговор
    МЕЧТИТЕ на една комунистка, която уж се бори за добруването на работещите хора, децата и възрастните!
  • 9 кабел

    12 16 Отговор
    Дано да има рускини в миграционна вълна,а не африкански бежанци.
  • 10 Град Симитли

    18 1 Отговор
    Бою пак ще получи аритмия:))
  • 11 ....

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Делю Хайдутин":

    Ще има вътрешна миграция или до съседни на конфликта страни.
  • 12 Антония Кикимян

    13 8 Отговор
    Както споменах в предизборната кампания, София има капацитет да побере още 1 милион души, защо да не бъдат съверниците ми от Израел, като стана кметица веднага давам поръчки на нашите фирми Артекс и Ваклин да строят селища.
  • 13 Стършел

    15 9 Отговор
    Како Корни, я кажи няма ли някой панаир за харизване, за един приятел питам.🤔🙄🤗

    Коментиран от #18

  • 14 попара

    14 12 Отговор
    Очакват ни денкова бедност и глать.

    Коментиран от #23, #46

  • 15 Коректен лос

    15 11 Отговор
    Когато си крадец и умствено импотентен можеш само да плашиш. Ама едва ли някой вече се вързва на руски партенки.
  • 16 Офца

    9 4 Отговор
    Слагай таван на цените. Ма. Ха ха ха ха ха
  • 17 ловец на хибриди

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Така ли ти казаха да пишеш?
  • 18 трябва да си разбрал

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Стършел":

    Те не са приятели.
  • 19 Тома

    13 1 Отговор
    Как да ви каже боко тиквата простия какво се случва като той е на стадиона и вкарва голове
  • 20 ха ха

    11 8 Отговор
    т-жа Лъжа отново яхна метлата! Била и тя по площадите - някой да я е видял? За нея да извърта фактите както й е изгодно си е начин на поведение - продавали сме си ядрените централи,т.е. ненужните вече стари руски реактори! и нищо за намеренията да разширение на Козлодуй, но не с руски - а щом не са руски, значи се игнорират!! и за мините също извърта наляво реалността! Лъжата е водеща в целия й живот и даже не й трябва усилие - идва й отвътре в такива чудовищни размери, та чак сама си повярва!!
  • 21 крушовишки биволар

    19 8 Отговор
    Крушовишката биволица пак замуча и започна да размахва плашилото. Добре, че сина ти е в гадната империалистическа Америка да ти изпраща рубли да не умреш от глад.
  • 22 да бе

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Делю Хайдутин":

    че сме много привлекателна със социалното си подпомагане стана ри? Та и украинците вече бягат от нас! А незаети работни места за квалифицирани работници - бол!! не може да се сравняват такава евентуална миграция по легален път с незаконната на необразованите хуни, които сега ни нападат като мравуняк!
  • 23 о да

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "попара":

    затова сигурно у нас бързо расте покупката на нови скъпи коли и имоти - хората се запасяват за такива тежки времена?
  • 24 ха ааа

    14 7 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Мутрофоняяя, Мутрофоня от там ти нашепват.
  • 25 Кифлеещата Курнелка

    13 5 Отговор
    Кога си стояла по площадите ма? Маи беше в Гърция по бизнес.
  • 26 Благой от СОФстрой

    17 4 Отговор
    Емигрантката-ездачка от Крушовица в София-града да си пробере Keлемето от САЩ и всички заедно обратно на село!
  • 27 мда

    13 4 Отговор
    Тая маймyна Нинова казва очевидни неща, но не прави нищо. Типична контролирана опозиция играе.
  • 28 Искам да питам нещо Нинова?

    7 7 Отговор
    Ако по някога си мисля, че няма да е лошо верно терористичен акт пък най после в България да има и жертвите да са само и единствено "Атлантици -Нацисти", вредни според мен за България ! .....престъпление ли е, че си го мисля ? Нищо никого не призовавам и никакви действия не предприемам, само споделям мисли.... адвокат П. Колев

    Коментиран от #44

  • 29 Митрофанска

    17 3 Отговор
    Срамота ма другарко Да си изоставиш синчето в Загниваща Империалистическа Америка при тези кръвожадни капиталисти
  • 30 Нагла Червена Кукувица!

    4 8 Отговор
    Германия отваря общо 5 горивни блока в 3 от СПРЕНИТЕ вече въглищни централи, които са повече от 27! И нишо чудно след зимата пак да ги затвори. Ние към момента нямаме затворени централи, независимо, че в тях горим нискоенергийни въглища с високо съдържание ба пепел и сяра.
  • 31 Нагла Червена Кукувица!

    5 4 Отговор
    Германия отваря общо 5 горивни блока в 3 от СПРЕНИТЕ вече въглищни централи, които са повече от 27! И нишо чудно след зимата пак да ги затвори. Ние към момента нямаме затворени централи, независимо, че в тях горим нискоенергийни въглища с високо съдържание ба пепел и сяра.
  • 32 Иванчо

    6 5 Отговор
    Тая селянка от сичко разбира и техноимпекс да чопне, и да защити задушаващите се в Раднево, после и кюмюрджиите, е малко си противоречи, ама тва е комунистическия морал. Техноимпекс да чопнеш, далаверки да въртиш, за СИВ да плчкаш, най-паче Русия да фалиш, ма рожбата у америчко, нали си е гений като мама.
    Пък кюмюра ще си го горим, белким изтровим европците дето не харесват вова и хамас.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мите

    4 5 Отговор
    Права сте, другарко Нинова! Само вие можете да оправите България! Никой друг!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ууу3

    9 4 Отговор
    ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ПЛАЩАТ НИКАКЪВ НАЕМ ЗА ВОЕННИТЕСИ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ , А В ЦЕЛИЯ ОСТАНАЛ СВЯТ НАВСЯКЪДЕ ПЛАЩА НАЕМ ЗА ВОЕННИТЕ СИ БАЗИ ??? ... САМО ПИТАМ !!!

    Коментиран от #40, #42, #43

  • 38 КИКО

    5 3 Отговор
    ВЛАШКА КРАДЛИВА ЦИГАНКА !!!!
  • 39 Българин

    7 1 Отговор
    К.рнелийче хубаво говориш,ама какви твориш.Кога стана народолюбка,че и дупето ти почервеня
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 БАКЛАВА

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "ууу3":

    Не е твоя работа ,но все пак да ти отговоря :защоро американците ни вардят от Россия и са братя ! Умри ,ако щеш..
  • 43 Мушморок

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "ууу3":

    Що не питаш Лукойл толкова години защо не са плащали данъци и такси на държавата За обща култура питам
  • 44 БАКЛАВА

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Искам да питам нещо Нинова?":

    По просто ще ти отговоря : Евроатлатиците да ви изтребят продажните на Путин просто еиии така, заради бъдещето на България ,заради децата на България ,или само заради идеята ,да няма мръсория в България
  • 45 Остана

    2 1 Отговор
    Кво ми остана,да си сипна една малка ракийка с една простА салатка и ко кайте че не виждам,дий воле дий........
  • 46 БАКЛАВА

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "попара":

    По просто ще ти отговоря : Евроатлатиците да ви изтребят продажните на Путин просто еиии така, заради бъдещето на България ,заради децата на България ,или само заради идеята ,да няма мръсория в България
  • 47 Халваджан

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Делю Хайдутин":

    Е иии ,ще налетят на Курнела с мазната путела
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хайдук

    2 2 Отговор
    Браво КурНела ! "Откри Америка" и сега ще станеш безумно богата. Сега цените на недвижимите имоти ще отидат в небето и цялата лакома, олигархична, крадлива "комунистическа" пастмина, построила хиляди апартаменти, ще прияде с долари и Евро ! После проблемите, които ще донесат, новодомците емигранти, с пълна сила ще се развият и в България и Европа ! Ще има военни действия, съборени изгради, убити хора и много мъка и неволи ! През това време, вие ще броните, придобитите кървави грошове и ще правите проекти, за нови инвестиции ! Но възмездието ще настигне всеки един мошеник !
  • 50 Бала

    3 1 Отговор
    Заради тъпото раздвояване на тъпоро българско население скоро ни очаква същит еврески сценарии
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 РЕАЛИСТА

    3 3 Отговор
    Госпожо Нинова не плашете народа с вашите глупости.Аз не искам да плащам за замърсяването на климата.А като бяхте преди в власта какво направихте за родината .Нищо само кражби и лъжи.По добре се скритите някъде и се засрамете.От такива като вас държавата ни е в катастрофа.
  • 56 Идиот

    2 0 Отговор
    Кой плашиш
    С митрофанова ив Русия
    Да те мобилизират
  • 57 Шайка

    1 0 Отговор
    Ниновааа унищожихте ни бедни болни отчаяни без пари задлъжняли към БАНКИ И БЪРЗИ КРЕДИТИ..не това неее бг а ЧАЛГАРСКА НОМЕНКЛАТУРИЯ...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Анчо

    1 0 Отговор
    Народа винаги трябва да е в стрес , за да не мисли нормално , да не мисли за себе си и семейството си, да не мисли за хубавите неща в живота. Затова политиците и медиите непрекъснато плашат с катаклизми и катастрофи , за да има политици-спасители. С една дума "Народа оцеля и тази зима благодарение на БСП, Бойко Борисов, Слави Трифонов и др. такива"
  • 60 инж. Ганчо Илков

    1 0 Отговор
    Корнелия води Хитра Подмолна Политика от влизането си в Българската Политическа Среда (стартира като член на СДС). Разбута с Лакти тези които я спъваха в БСП, оглави БСП, изпрати синът си в САЩ, съпругът в ГАЗПРОМ и си самовнушава, че е Лидер от голяма Класа. Социална Политика се прави с Развита Пазарна Икономика, а не с Призив за Оставка. Определенията: Икономика, Стандарти, Национална Принадлежност са и непознати. Позицията и води до Политическо Обезличаване. Подкрепят я само Старите Хора живеещи със Спомените по Комсомолското Бригадирско Движение и Анонимните Про Руски Тролове.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове