Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 16:42 983 16

Контрера: След 12 ноември моделът на "сглобката" ще се прехвърли от национално ниво на ниво в София

  • карлос контрера-
  • кандидат-
  • кмет-
  • софия

"Общинският съвет ще бъде изключително фрагментиран", подчерта кандидатът на ВМРО за кмет на София

Контрера: След 12 ноември моделът на "сглобката" ще се прехвърли от национално ниво на ниво в София - 1

Не мисля, че точно сега е моментът да променяме имената на улиците в столицата. Не за друго, а достатъчно конфликт има в обществото, за да създаваме още нови. Има редица предложения. Но аз си мисля, че първо трябва да оправим улиците и след това да мислим за табелките. Това заяви в студиото на "Събуди се" кандидатът на ВМРО за кмет на София Карлос Контрера, отговаряйки на първия от поредица блиц въпроси в началото на разговора с водещата Марина Цекова.

Той посочи, че по скалата от 1 до 10 оценява на 5 шанса си да заеме кметското кресло в София. "Не съм привърженик на забраната на шествия. Знаете, че стана някак си практика напоследък кметът Фандъкова да забранява. И все ми се струва, че забранява все тези, които не се харесват на посолството или на някои посолства. Не смятам това за добра политическа практика", коментира той забраната за провеждане на шествие в подкрепа на Палестина.

И допълни: "Съгласно закона, когато има данни за опасност за обществения ред, наистина кметът може да забрани подобни прояви. Но Луков марш беше забраняван няколко пъти и аз не видях нито едно доказателство, че там има опасност. Подходът трябва да е един и същ. Не може да разделяме гражданите на такива, които повече ни харесват и такива, които не ни харесват".

На въпрос как би описал основния си опонент Контрера заяви: "Нашият основен опонент е ляво-либералният образ. Ние имаме достатъчно такива кандидати на тези избори. Може да си изберете между господин Терзиев, господин Хекимян. Госпожа Ваня Григорова също влиза в образа на ляво-либералния акмет. Изненадва ме с някои свои изказвания. Така че - за момента имаме трима претенденти за този тип вот. ВМРО като патриотична консервативна организация не споделя значителна част от идеите, които им се въртят в главата и артикулират в публичното пространство".

Контрера уточни, че поставя в левия спектър опонентите си, защото "между твърдение и същина има голяма разлика". "Те, партиите, подкрепящи г-н Хекимян и г-н Терзиев, твърдят, че са център-дясно. Между твърдение и същина има голяма разлика. Няма как да твърдиш, че си десен, а да подкрепяш гей парад. Разбира се, дадох го като един емблематичен пример. Иначе непрекъснати идеи за забрани - да кажем въвеждането на нискоемисионна зона, това е лява мерка. Единствено ВМРО предлага програма за подкрепа на образованата раждаемост. Ето и една дясна мярка", даде пример той.

"Трудно ми е изключително трудно да се ориентирам кой от останалите кандидати какво всъщност предлага като промяна за София. Според мен най-нереалистично звучи г-н Терзиев. Не за друго, а защото той няма опита и няма никаква представа в каква роля ще е, ставайки кмет. Тоест всичко, което той говори на мен ми прилича на лозунг и пропаганда, отколкото на реални ангажименти за изпълнение на реална политика", посочи той.

И допълни, че според него кварталите в София имат далеч по-големи проблеми от това "някой да разчертае с жълта боя по един булевард велоалея". "Говоря за друго. Ние в тази кампания трябва да се опитаме да обясним, да представим на софиянци, един план за действие. Какво за всеки от нас като кандидати за кмет, съответно представители на политическа сила, е важно. Със сигурност на балотажа нито господин Хекимян, нито господин Терзиев - ще получат подкрепата на ВМРО. Но гледайки хода на кампанията, Общинският съвет ще бъде изключително фрагментиран. Така, според мен, след 12 ноември моделът на така наречената "сглобка" ще се прехвърли от национално ниво на ниво София. Това означава съвместно управление на ПП и ГЕРБ независимо кой ще бъде избран за кмет".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    Няма Светлина в Тунела

    Коментиран от #3

  • 2 ххммм

    6 5 Отговор
    БСП ще спечели тези избори контрера.... колкото й да се правите на националисти..

    Коментиран от #5

  • 3 любител

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    прав си пич дали ще са едните или другите ще е едно и също. разликата между тях е че при едните е пълно с професори и харвардчета а при другите само кухи лейки. а колкото до другото са като близнаци крадът колкото може повече и всеки ден мачкат продават и се подиграват на тоя народ.

    Коментиран от #13

  • 4 Цецо

    3 1 Отговор
    От трите кандидат - кметици ,Ваня е най хубава.

    Коментиран от #8, #10, #11

  • 5 Аман

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ххммм":

    "БСП ще спечели тези избори"

    Почти съм сигурен, че БСП ще вземе най-малко 2% в тези избори. Може и 3%, не повече. А Контрера - 0.
  • 6 Супер

    0 1 Отговор
    А дано!!
  • 7 УРА,,УРА

    5 0 Отговор
    И този си мисли, че да си общински съветник е професия. Аман от окопали се навсякъде търтеи и компрометирани политикани. Навсякъде трябват съвсем нови хора.
  • 8 Ханку брат

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Цецо":

    Сигурно защото е от кв. Христо Ботев.
  • 9 Сатана Z

    0 5 Отговор
    Слушайте какво казва този човек.Той поне е в час за случващото се в СО.Не бъдете Това момче е повече българин отколкото форумните огризки кичещи се с ника Българин(ка)
  • 10 Пръц

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цецо":

    Нито една партия не посмя да издигне мъж за кмет на София

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мдаааа.

    3 0 Отговор
    В гъзото...
  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "любител":

    Точно господине
  • 14 Аман

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пръц":

    "Нито една партия не посмя да издигне мъж за кмет на София"

    Викаш Терзиев не е мъж, Само парите му мъжки.

    Коментиран от #16

  • 15 Бегай !

    0 0 Отговор
    Тоя селски бийтълс кой го брои за жив,та чак кмет искал да става 😂😀😅
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове