Last news in Fakti

19 Октомври, 2023 18:33 1 124 23

Ваня Григорова: Ще работя всяко дете на София да има адекватна грижа

  • местни избори-
  • бсп

Тя изрази мнение, че са необходими повече самостоятелни ясли и обърна вниманието и върху друг важен аспект, свързан с детските заведения.

Ваня Григорова: Ще работя всяко дете на София да има адекватна грижа - 1

Ще работя за това за всяко едно от децата на София да има адекватна грижа. Това каза кандидатът за кмет и водач на листата на МК „БСП за България“ Ваня Григорова на среща със специалисти, работещи в детски ясли. Тя разговаря с тях заедно с кандидатите за общински съветници Миролюба Станоева и Иван Кирилов. Място в детските ясли и градини за всяко едно дете е сред ключовите политики на Григорова и е приоритет на широката лява местна коалиция.

Ваня Григорова изрази мнение, че са необходими повече самостоятелни ясли. Тя обърна вниманието и върху друг важен аспект, свързан с детските заведения.

“Продължаваме борбата в детските ясли да работят медицински сестри, а не да бъдат подменени от други образователни специалисти,” тъй като най-малките деца имат нужда не толкова от педагогическа, а от адекватна медицинска грижа.

Миролюба Станоева, кандидат за общински съветник от лявата коалиция и самата тя директор на самостоятелна детска ясла, се обяви против идеята детски ясли и детски градини да бъдат разполагани в приземни етажи на частни кооперации и други неподходящи пригодени помещения. “Те не разполагат с двор и с нормални условия за отглеждане на деца. Частният бизнес иска да овладее тази ниша и да създадат своите корупционни схеми”, за да получават гарантирани средства от разположените там детски заведения, коментира тя. “Затова ние, хората, които носим децата в сърцата си, сме хората, които можем да се противопоставим на такива решения и аз вярвам, че Ваня Григорова ще даде на гражданите експертно управление, допитвайки се до нас”, заяви Миролюба Станоева в качеството си на директор на ясла, синдикалист и специалист с дългогодишен опит.

“Зад клишетата като “ремонт на ремонта”, “концесионнни договори” стои източването на общинския бюджет, заяви Ваня Григорова - Тези грешно похарчени пари могат да отидат за увеличение на заплати и за подобряване на материалната база в читалища, училища, детски ясли, детски градини и къде ли не другаде. Имаме сериозна нужда от дофинансиране на ключови публични дейности”. Григорова заключи, че “столичният бюджет трябва да работи в интерес на гражданите, а гласът на нечутите да бъде чут.”

На срещата бе повдигнат и въпросът, че в момента в София няма необходимите домове за деца с увреждания, за възрастни хора и дневни центрове за деца от аутистичния спектър, където те да получават адекватна грижа от медицински специалисти.

Ваня Григорова припомни, че като синдикалист е била част от Националния съвет за хората с увреждания и един от острите проблеми е липсата на достъпна среда в София.

Тя посочи изключително порочната практика инвеститори да предпочетат да платят глоба, вместо да изпълнят задължителното условие при строежа на публични и обществени сгради да изградят рампа и достъпна среда за граждани с увреждания. “Няма достъпна среда и хората с увреждания на практика са заложници в домовете си”, подчерта Ваня Григорова и се обяви за мерки срещу тези практики.

Ние от нашите каузи не отстъпваме, каза в заключение Ваня Григорова.

По-рано тя, председателят на БСП – София и кандидат за общински съветник Иван Таков и заместник-председателят на БСП - София и кандидат за общински съветник Иван Пешев се срещнаха с представители на Българската предприемаческа асоциация BESCO - неправителствена организация, която свързва стартъпи, инвеститори, правителство, институции и други заинтересовани страни, свързани с иновациите.

Те посетиха и разгледаха работно пространство - хъб за споделени иновации и споделени лаборатории.

Ваня Григорова обсъди с представителите на организацията възможности за бъдещо сътрудничество в рамките на общинските дейности и осъществяване на подкрепа за учениците и училищата, които не разполагат със съвременни STEM центрове.

В последвалите разговори Ваня Григорова и Иван Таков представиха приоритетите си за управление на столицата и отговориха на поставените въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сатана Z

    19 17 Отговор
    Ваня Григорова е достойна да управлява София ,за разлика от другите две невести,Боян Бонев и Хеки от БТВ
  • 3 Асдф

    24 7 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Общи приказки музика за наивници.
  • 4 Дам

    5 9 Отговор
    Като стане кмет ще вдигне минималната пенция и заплата...
  • 5 от с.Трекляно

    11 5 Отговор
    Шом шъ бъди убаво, и ний шъ върим да живеим у Софията !
  • 6 ГЕРБ

    20 14 Отговор
    Тая започва да прекалява с лъжите си

    Коментиран от #9, #15

  • 7 !!!?

    23 10 Отговор
    Тази да не е решила да национализира децата !!!?

  • 8 Ще чукаме

    14 9 Отговор
    разгонената милфка!

    Коментиран от #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Голям зор

    11 2 Отговор
    Заблуда на хората.Кой гътна детските градини ,че да си направите частни

    Коментиран от #12

  • 12 шопо

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Голям зор":

    Оно това е демокрацията, кой мое крадне, кой не мое зяпа !
  • 13 защо ли не ти вярвам

    10 6 Отговор
    Джукло обещаното не е като да го осъществиш. Иначе си щедра на джуки и обещания.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ":

    ГЕРБ сте мафия

    Коментиран от #18

  • 16 Българин

    5 7 Отговор
    Успех Ванче

    Коментиран от #22

  • 17 ЧАЕ ШУКАРИРЕ

    3 4 Отговор
    Нашето момиче много напористо бре
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ангеларий

    1 2 Отговор
    Сега е моментът да изметем фашизираните либерали и обратни. Гласувайте за Ваня Григорова.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове