Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 17:46 1 179 25

Корнелия Нинова зове: Не бива да се затварят въглищните централи

  • корнелия нинова-
  • тец-
  • въглищни централи

Позиция на лидера на БСП

Корнелия Нинова зове: Не бива да се затварят въглищните централи - 1
Снимка: БГНЕС

„Не бива да се затварят въглищните централи“, заяви пред журналисти в Стара Загора лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Не бива да се губят тези работни места. В новата и усложнена международна обстановка с новата война в Близкия изток, решението, което беше взето за продажба на двата ядрени реактора, отнемането на дерогацията на „Лукойл“ и темата за „Мариците“ въпросът за енергийната и националната сигурност на България стои изключително остро“, посочи тя.

Нинова заяви, че предоговаряне на Териториалните планове и на Плана за справедлив преход трудно би се случило. Тя допълни, че „съжалява, че се прекратиха протестните действия, защото те изразяваха мнението не само на хората, които работят в комплекса, а и на много други, които ги подкрепяха и разбират, че не става въпрос само за 22 хиляди работни места, а за националната енергийна сигурност, както и за цени на електроенергия и горива в наближаващите трудни зимни месеци“. Нинова посочи, че „стачките и протестите са израз на мнението на хората и трябва да се вземат предвид“.

Лидерът на БСП препоръча на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на всички депутати "преди да натиснат копчето за каквото и да е гласуване - за комплекса „Марица-изток“, за ядрена енергетика или за „Лукойл“, да отидат в секретното деловодство на парламента и да прочетат някои доклади на службите, за да могат да вземат информирано решение“.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    12 5 Отговор
    Нали корни се Гушна с герберастията ПАК! БУХАХАХА
  • 2 Хамсера

    17 13 Отговор
    Ако се затворят въглищните централи руското корабостроене, автомобилостроене и корабостроене ще затввори веднага врати у нас. Понеже както е извество всичката техника на руска федереция и фирми прилежащи и у нас работят на въглища и руда. И всичко пуши яко - затова Нинова зове да не се убива руския бизнес у нас.

    Коментиран от #10

  • 3 Последния Софиянец

    10 15 Отговор
    Води се Световна война и всеки разчита на собствените си ресурси.Ние имаме въглища.Щат не щат ще разчитат на централите.
  • 4 Ний ша Ва упрайм

    15 4 Отговор
    леля Курни не трябваше ли да подаде уставка дет разссипа БСП-то отдавна
  • 5 Майна

    13 12 Отговор
    Китай в момента инвестира в откриването на 300 нови въглещни електроцентрали!
    Вероятно те са изостанали, с?!
  • 6 Колчо

    16 9 Отговор
    Най-добре е Нинова заедно със всички русофилски партии наедно с Коцето Копейкин да изчезнат от парламента. България е член на НАТО и ЕС и води евроатлантическа политика. В крак с модерия свят сме, а не с назадничеви теории. Омръзна ни да храним шепа олигарски искаме свобода и демокрация !
  • 7 УРА,,УРА

    16 9 Отговор
    Трябва да излезе закон забраняващ блокиране на магистрали и основни пътни артерии. Не може да страдат обикновенни хора заради недоволството на неколцина. Какво е виновен обикновенния човек, че да го карат да минава по обиколни пътища, задръствания и да дава необоснован преразход на скъпите горива. Да ходят и протестират пред МС.

    Коментиран от #24

  • 8 Ъкъдимик Глупенков

    12 12 Отговор
    Германия си отваря въглищните централи, а ние ги закриваме. Горките германци, много са я закъсали. Не са като нас, проспериращи и богати!

    Коментиран от #15

  • 9 Град Симитли

    10 11 Отговор
    Кака Кури е единственият мъж в парлИамента!
  • 10 Курило те зове

    10 12 Отговор

    До коментар #2 от "Хамсера":

    Пак бълнуваш някакви руснаци.Става въпрос за БЪЛГАРСКИ въглища.А доколкото помня има санкции и към Русия нищо не може да се изнася,но ти продължаваш да лъжеш безогледно...
    Отивайте да протестирате пред някой вулкан!Вулканите повече замърсяват от тецовете .Мисля,че скоро ще има пак в Италия така че заминавайте!
  • 11 Хххх

    12 1 Отговор
    Голяма к……а си !!!
  • 12 Смятам че

    13 1 Отговор
    Нинова трябва да абдикира и да сдаде властта на Коцето Копейкин. Той ще обедини и двете партии в една и ще се опита да мине трите процента на следващите избори...
  • 13 Двулична Червена Кукувица!

    19 3 Отговор
    А защо синчето ти не работи в бякой ТЕЦ, а в САШ!? Или мъжлето ти вместо в Лукойл не отиде в Брикел или Бобовдол!?
  • 14 :)))))))

    15 6 Отговор
    Абе, копейкаджийке! А какво предлагаш? Да останем без планета годна за живот ли?
  • 15 ???

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ъкъдимик Глупенков":

    В началото на октомври 2023 г., Берлин отново реши да рестартира няколко въглищни електроцентрали, но само от 1 октомври 2023 г. до 31 март 2024 г. като "временно удължаване на резерва за доставки като предпазен инструмент за хеджиране за предстоящата зима", според прессъобщение на Министерството на енергетиката. "Целта за завършване на поетапното спиране на използването на въглища в идеалния случай през 2030 г. остава незасегната, както и целите в областта на климата", се казва още в официалното съобщение.

    Коментиран от #16

  • 16 Майна

    6 6 Отговор

    До коментар #15 от "???":

    Временното много често е = на постоянно..

    Коментиран от #17

  • 17 ???????????

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Майна":

    Решението "да се удължи за кратък период животът на някои мощности, предвидени за извеждане от експлоатация в близко бъдеще, не отменя плановете за енергиен преход отвъд въглищата, нито пък отменя плановете за конкретни мощности, които така или иначе ще бъдат изведени от експлоатация през следващите няколко години"Въпреки това решение, по данни на Германската агенция за околна среда, страната е постигнала целта си за ограничаване на емисиите през 2022 г.
  • 18 Кой не скача е червен

    8 4 Отговор
    И четирите блока на АЕЦ Козлодуй не трябваше да се затварят. Като искаме да скачаме и да не сме червени и въглищните централи ще затворим. Хванали сме се на "цивилизационния избор" на Петър Стоянов и сме в НАТО и ЕС и ще играем тяхното хоро. Нинова, това ти е пределно ясно, защо ни залъгваш?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пророк

    1 4 Отговор
    Въглищата са въглерод , един от основните компоненти за синтетични горива в бъдеще , заменящи петрола.
  • 22 Ами , да,

    9 1 Отговор
    Нали отрочето й не живее в България. Какво й "пука" за другите в България.
  • 23 Айде

    6 2 Отговор
    Елементарна демагогия!
  • 24 Ами да

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "УРА,,УРА":

    Законът го има, просто не се спазва, а полицията спи защото властта не дава да ги изметат от шосето!
  • 25 Опитва се да яхне

    6 2 Отговор
    протеста
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове