Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 08:51 3 105 28

Сабрутев: Падне ли сега дерогацията, цените на горивата ще се вдигнат

  • венко сабрутев-
  • дерогация-
  • цени-
  • горива

През летния сезон, когато е пикът на потреблението, ние използвахме най-евтиното гориво в цяла Европа – 2,45 лв. на литър. Да не говорим, че благодарение на тази дерогация „Лукойл“ започна да плаща данъци, нещо, което пропускаше да прави в продължение на 12 години, припомни още народният представител от ПП-ДБ

Сабрутев: Падне ли сега дерогацията, цените на горивата ще се вдигнат - 1

Ако сега вземем решение да отменим дерогацията, цените на горивото ще се вдигнат. Ще настъпи и дефицит на горивата и това е нещо, което го казват докладите на службите. Това заяви в сутрешния блок на bTV депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев по повод срещата в парламента между управляващото мнозинство относно решението дали дерогацията на руски петрол да отпадне или да остане.

Сабрутев припомни, че преди да влезе в сила дерогацията, цената на горивото в България беше 3,35 лв. за литър, а след дерогацията падна с до 90 ст.

През летния сезон, когато е пикът на потреблението, ние използвахме най-евтиното гориво в цяла Европа – 2,45 лв. на литър. Да не говорим, че благодарение на тази дерогация „Лукойл“ започна да плаща данъци, нещо, което пропускаше да прави в продължение на 12 години, припомни още народният представител от ПП-ДБ.

„От дерогацията печели българският потребител. Ако цената на дизела е 4 лева в съседните държави, и сега ако нашата рафинерия излезе от експлоатация, за да се смени веригата на доставки, цената у нас ще скочи повече, отколкото е при нашите съседи. Нека Борисов и Делян Добрев да поемат ангажимент, че потребителите няма да плащат повече за гориво“, призова Сабрутев.

Трябва да осигурим най-ниска цена на горивата. В момента имаме най-ниска инфлация, защото имаме най-ниски цени на горивата. Не разбирам какъв е този опит да се саботира всичко това. Няма логика да искаме това нещо да го прецакаме. Мисля си, че Борисов е тежко подведен. Кой се опитва да вдигне цените на горивата? Кои са тези купени политици? Защо 12 години „Лукойл“ не плащаше данъци, попита в заключение депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жеко

    36 10 Отговор
    Каква дерогация? Защо лъжете раята, че режимът в САЩ в заповяда да национализирате Лукойл с всички последици от това?

    Коментиран от #8

  • 2 мухаха

    41 10 Отговор
    А вие ако паднете ще направите най-доброто за народа
  • 3 да де

    35 5 Отговор
    Майтап един път и тоя да каже истината за цените.
  • 4 666

    37 5 Отговор
    Защо никой "журналист" не превежда на български език? Американска колония ли сме или да?
  • 5 Оги

    34 5 Отговор
    Най-лесно ще си заминете, ако Русия едностранно просто спре вноса на нефт за БГ. Ще им вой и нищо повече.
  • 6 Сталин

    38 10 Отговор
    Сбогом Русия, здравей мизерия 5 лева бензина по Коледа ,сглобката на посолството правят всичко възможно да занулят България
  • 7 Тотал

    42 3 Отговор
    Два пъти прочетох 2.45 лв за литър , напоследък не виждам ракава цена .... Относно дерогацията съм абсолютно сигурен , че цената ще скочи ако я премахнат . Борисов винаги казва че мисли за хората , а хората и държавата като цяло затъва , дори той самия знае , че ще скочи цената , но го прави за да хвърли вината върху другите . точка .
  • 8 Оги

    37 6 Отговор

    До коментар #1 от "Жеко":

    Целта е да ги подарят на амери като Мариците да ни цоцат десетки години напред. Васалите за това се използват, пазиш ги, а те те хранят.
  • 9 Даниел

    11 23 Отговор
    Не си спомням случай бившите управляващи да са направили нещо за България в ущърб на Русия,и сегашната ситуация не е по-различна!

    Коментиран от #24

  • 10 Луди

    34 6 Отговор
    Това са на Баце глупостите... Баш преди зимата да вдигне цените и хората да откачат
  • 11 визионер

    31 6 Отговор
    Пак се мазним на посолствата и чистим територията от народа . малко бавано става , но вече от 9 милиона останаха 6 милиона
  • 12 Зайо Байо

    17 4 Отговор
    Ха така , честито ! Сега ли се усетихте ?
  • 13 Е...

    28 3 Отговор
    ...тва и на малките деца е ясно! Вдигнете ли цената на бензина, стачките са ви кърпа вързани и дори и да не ги дават по телевизията, като в цяла Европа, то стачките в София няма да бъдат краткотрайни. Същото е и с токът. Абе тва правителство максимум до март е в "аналите" на историята! Дано скоро има златен оаспорп, та да избяга с него по дипломатически канали в Канада, че му наближава Джаджмънт Дей!
  • 14 свиреп ОХЛЮВ

    23 6 Отговор
    Добре е всички да знаят кой е виновен за попарата , която сърбаме сега - Иван Костов и Бойко Борисов ! А като добавим и слугинажа на ПП и ДБ към САЩ - картината става пълна !
  • 15 УРА,,УРА

    26 3 Отговор
    Ако сега падне дерогацията и се вдигнат цените на горивата Боко ще обвини ПП, защото правителството е тяхно.
  • 16 Тракия

    22 5 Отговор
    Само дето парите , дето ще вземете от Лукойл няма да стигнат да платите милиардите глоби , които плащаме на Брюксел за отровните тецове на янките у нас .
  • 17 Урюрвкос

    17 1 Отговор
    преди да вземем еврото трябва да скочат цените за да има и втори скок иначе върхушката няма как да обясни "защо" а така си има виновник който ще обере пешкиря
  • 18 Ха ха ха ха ха ха....

    14 0 Отговор
    .....ха ха ха ха ха ха
    Цените на горивата в абсурдистан се вдигат дори когато цената на петрола в световен мащаб пада.
    Деронезнамсикакво може да си го....където не те огрява слънцето.
    Това се нарича контролиран държавен рекет не и без помоща на същият тази народ дето непрекъснато реве.
    А утре ходете пак да гласувате и да подкрепяте държавната система.
  • 19 ТаУмВзе

    3 7 Отговор
    Ако и днеска оная пияната не ни плати взятките се отказвам и ще си прося пред църквата, ако я отворят!
  • 20 ТаУмВзе

    3 9 Отговор
    Но от мен да знаете, няма по пропаднало, продажно и пошло от пияния ватник и съдрания му прегладнел бегераб!
  • 21 Това вече е правено

    4 0 Отговор
    Нали има пазарна икономика.Пазарът определя цената.2/3 от крайната цена на горивата са данъци акциз и ДДС . Кабинетът има интерес да се вдига цената на гориво защото така имат повече приходи.Когато има монопол няма пазар. Очевидно някой има интерес спекулативно да променя пазара.Това се учи в Харвард .
  • 22 Майора

    2 0 Отговор
    Сабрутев , стигс си повтарял едно и също , къде е Кокорчо да каже защо нищо не е получил от Лукойл от началото на годината? Но нещата са ясни , явно някой пак ще се облажи , но няма да е обикновения човек , а олигарха Бобоков според публикациите!
  • 23 Хасковски каунь

    5 1 Отговор
    Ха сега де ! Ха сега!
    Защо трябва да се вдигнат!! Нали трябва да паднат. Нали затова имаме българско правителство?
    Или КОЗЯК така нареда.?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Цените на горивата

    3 2 Отговор
    Се вдигат от ЕС АКО ВСЕ ОЩЕ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ НАСРАНИ МАЛОУМНИЦИ!!! ТЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЦЕНИТЕ НЕ РАФИНЕРИИТЕ,АКО НЕ БЯХА ГЛУПАВИТЕ ИМ САНКЦИИ СЕГА МОЖЕШЕ ДА ПЛАЩАМЕ ПОД 2,50 ЗА ЛИТЪР!!! ДА ЖИВЕЯТ СОРОСОИДИТЕ УРСУЛА И БАЙ ДРЪН !
  • 27 Адолф

    4 1 Отговор
    Бре да му се невидим! Борисов бил тежко подведен!?! Лукойл 12 години не плащала!?!
    Плащала си е тя, на Борисов!
    Вие не виждате ли, че Банкянския и Дилянчо ви клатят лодката? Това е за благодарност, че ги изпрахте и направихте от бандити, спасители на България!
  • 28 Иванов

    2 0 Отговор
    Не мога да разбера тия жърналя и телевизии всеки път канят някакви експерти и всеки от тяха казва различни неща за тая дерогация,ще се вдига или няма айде по сериозно и не си играйте с търпението на хората
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове