Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 17:27 2 645 87

Асен Василев: Работим пенсиите да се увеличават трайно, а не сумите да се държат ниски и да се дават еднократни добавки

  • асен василев-
  • увеличение-
  • пенсии-
  • трайни-
  • еднократни добавки

"Предишните правителства замразяваха пенсиите и залъгваха хората с 50 лв. добавка по Коледа. Според нас, по-добре е хората да получават 223 лв. повече средства всеки месец, а не само 50 лв. веднъж в годината", категоричен е финансовият министър

Асен Василев: Работим пенсиите да се увеличават трайно, а не сумите да се държат ниски и да се дават еднократни добавки - 1
Снимка: БГНЕС

„Политиката на правителството е пенсиите да се увеличават трайно, а не да се дават еднократни добавки, а пенсиите да се държат ниски”. Това заяви министърът на финансите Асен Василев по повод медийни запитвания относно Коледни добавки към пенсиите за 2023 г., съобщиха от Министерството на финансите, цитирани от БТА.

"Предишните правителства замразяваха пенсиите и залъгваха хората с 50 лв. добавка по Коледа. Според нас, по-добре е хората да получават 223 лв. повече средства всеки месец, а не само 50 лв. веднъж в годината", категоричен е финансовият министър.
Той припомни, че от 2021 г. досега минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст беше увеличена от 300 лв. на 523 лв. Средната пенсия за последните три години нарасна от 432 лв. към 1 декември 2021 г. на 788 лв. от 1 юли 2023 г.

Политиката за трайно увеличение на пенсиите започна с актуализацията на бюджета за 2021 г. През септември същата година по предложение на финансовия министър Асен Василев беше възприет подходът добавките към пенсиите да влязат трайно в общия размер на пенсията, а не като еднократни суми, посочват от финансовото министерство.

От 25 декември 2021 г. минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст беше трайно увеличен от 300 лв. на 370 лв. месечно. Беше увеличен и коефициентът за всяка година трудов стаж от 1,2 на 1,35 а сто и пенсиите бяха преизчислени. Средният размер на пенсията достигна 482 лв.
От ведомството посочват още, че от 1 юли 2022 г. минималната пенсия беше увеличена от 370 на 467 лв., а средната стана 675 лв. От 1 октомври беше направено ново преизчисление на пенсиите, което доведе до средно увеличение със 136 лв. за над 700 000 пенсионери и средната пенсия достигна 729 лв.

От 1 юли 2023 г. минималната пенсия беше увеличена от 467 лв. на 523 лв. Средната пенсия се увеличи с 16,8 на сто и достигна 788,10 лв., посочват още от министерството.

По-рано днес в Благоевград премиерът Николай Денков каза, че разговорът за коледните добавки на пенсионерите не е приключил. На журналистически въпрос за изказване на министъра на финансите, че тази година коледни добавки не са предвидени в бюджета, Денков отговори, че след като стане ясно изпълнението на бюджета през ноември, темата ще бъде обсъждана отново.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо 🌈🌈🌈

    28 4 Отговор
    Да го дуат бедните казано накратко.хи хи хи
  • 2 Делю Хайдутин

    46 5 Отговор
    За Украйна има милиарди.За оръжия на хартия и а милиарди.За пенсионерите няма.
  • 3 Последния Софиянец

    12 37 Отговор
    Долу Възраждане и Радев

    Коментиран от #87

  • 4 Ама

    13 4 Отговор
    разбира се ! Кой нормален човек работи и живее ден за ден ?
  • 5 А до тогава

    23 10 Отговор
    Кокорчо ще прибере милионите,а пенсионерите да чакат. Си оцелеят зимата.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 българин

    25 5 Отговор
    Късно е моме за китка, след дъжд качулка, няма как да замажеш предизборната глупост, която изръси за коледните надбавки за пенсионерите, понякога човек се изпуска и казва каквото мисли, а после съжалява и замазва казаното, но тъпотията и простотията си личат и оставят белег.

    Коментиран от #11

  • 8 Зеленски

    29 5 Отговор
    А за Украинците на Слънчев бряг ще има ли Коледни подаръци?
  • 9 Умен по целата глава

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "А до тогава":

    Овчи
  • 10 да де

    20 8 Отговор
    Само дето тези увеличения са въпреки кокорестия, а не благодарение на него и между другото точно по това време за няколко дни изчезнаха едни милиарди вече благодарение на него.

    Коментиран от #13, #85

  • 11 Кокорчо 🌈🌈🌈

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "българин":

    Аз нали казах от трибуната на парламента --Да го дуат бедните!Какво не разбра?
  • 12 Тодоров

    22 4 Отговор
    От 9 милиона българи станахме 6,5 милиона, от които поне 1,5 милиона напуснаха България. Смъртността е ужасяващо висока. Здравеопазването е много лошо и много скъпо, а тоя некадърник не може да намери 50 лева за пенсионерите. ОСТАВКА НЕЗАБАВНО!

    Коментиран от #18, #33

  • 13 Зеленски

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "да де":

    Не са изчезнали милиардите.При мен са.
  • 14 Откъде пари Коки

    9 3 Отговор
    кат закривате икономиката? Заемчета и процент в джобчето, после в Канада с резерва на БНБ?
  • 15 Майора

    13 4 Отговор
    Май си забрави думите Кокорчо "Да го духат бедните"! А с какви пари ще увеличавате пенсиите след като отворихте дупка в бюфжета на НОИ от 8 млд лв по време на управлението на безпринципната ви коалиция? И защо хора работили в страна от ЕС и осигурявали се там , получават60% от полагаемата им се пенсия в България?
  • 16 кокорчо съм

    4 9 Отговор
    ало пнесионерите за какво са ви тия пари ве? само го хвърляте през балконите и по малко да ядете да ви останат пари за сметките ей.. аман от пенсионери безделници по цял ден у градинката и мене обсъждате.. няма пари за коледа ще ми яде у.... я.. на коледа и нова година ! така каза галя от козяк
  • 17 Абв123

    5 3 Отговор
    Е, този бюджет да не е без край в крайна сметка. Неработеща ел.система за лекарства, дет една ел.книжка не могат да направят. Мутри си се връщат от носталгия и трябва да се плати като през 90те. Нови общ.поръчки около изборите и кюфтета. Добре, че имаше за депутатите за увеличение на заплатите, че тогава как щяха около Коледа по Мали да ходят и на децата им мощни коли да взимат да ни трепят.
  • 18 Обърни

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Тодоров":

    се към Зайчарника и свитата му !
  • 19 Яко лъжете

    9 6 Отговор
    Що не казва, че тия коефициенти "от 1,2 до 1,35" са само за новите пенсионери. Старите бяха тотално прецакани и дискриминирани по възраст. Аааа и колкото повече вдигат пенсиите, толкова по-малка става разликата ми с минималната. Пенсионирах се в края на 2014 с 333 лв. при минимална 150. Сега съм с 680 и тоя да не ме баламосва, че .......

    Коментиран от #52

  • 20 Уса

    9 1 Отговор
    Върнете се назад във времето и ги компенсирайте тогава ще ви призная.Това прави 15 ×50
  • 21 Бесен-_ Язовец

    16 4 Отговор
    За да се увеличат пенсиите в България тройно козяците които ограбват страната последните 20 години трябва да бъдат изгонени окончателно
  • 22 Бок Лук

    6 1 Отговор
    сто процента, корки! Затваряме всичко работещо в България и пенсиите изхвърчат в космоса. евала баце
  • 23 Реалист

    10 3 Отговор
    Ако говдарите върнат откраднати пари от България и на Тиквоча парите от офшорките бъдат конфискувани може да скочат пенсиите тройно. Асан обаче изпра Тиквоча и служи на посолството и няма как даьсе случи увеличение на пенсиите.
  • 24 Шибек

    5 5 Отговор
    Пенсионер съм от Лукойл . Пенсията ми е само 3056 лв. Кога ще си стегна тавана ? От пусковите бригади съм ? Кога ще си получа цялата пенсия да питам ?

    Коментиран от #31

  • 25 Общания за светло бъдеще

    4 2 Отговор
    Граничи с мошеник, те пенсиите идват от работещите. Като начало следва заплатите да се динат тройно. Създава само безполезнжа плява от думи
  • 26 Бесен-_ Язовец

    8 3 Отговор
    И само информативно 3,5,7 са любимите числата на лъжеца някой почне ли да ги ползва значи лъже!
  • 27 Илиев

    7 2 Отговор
    Той никога не лъже Асенчо.... тц, не. Веднъж не е излъгал даже...
  • 28 Шибек

    9 2 Отговор
    Асен Василев: Работим пенсиите да се увеличават трайно.....аз не искам увеличение бре , искам таван да няма и реалната пенсия да си вземам.....както депутатите, прокурорите, академиците и бившите президенти и прочие боклуци... Това искам

    Коментиран от #42, #80, #81

  • 29 пешо

    5 1 Отговор
    хасковски п...л
  • 30 Шибек

    9 1 Отговор
    Пенсионер съм от Лукойл . кога ще си взема пълната пенсия питам ? Кога бре ?
  • 31 ХА ХА

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Шибек":

    УТРЕ като вдигнат тавана на 15000 лева и него ли ще искаш. Трябва да си го заслужил. И всяка пенсия трябва да е заслужена?

    Коментиран от #37

  • 32 Пенсионер

    21 4 Отговор
    "От 1 юли 2023 г. минималната пенсия беше увеличена от 467 лв. на 523 лв."

    Ако Кокорчо успее да изкара един месец със 523 лв. аз ще гласувам за него. "Великото" им увеличение на пенсиите с 12% не покриват даже и инфлацията при стоките от първа необходимост някои от които са на двойна цена. Реално те са намалили пенсиите спрямо покупателната способност а не са ги увеличили както се хвалят - увеличение е когато можеш сега със сегашната пенсия да си купиш повече отколкото преди с предишната - ама тези неща не ги учат в Харвард а явно само ги учат как да лъжат.

    Коментиран от #36

  • 33 Ехххххххххх

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тодоров":

    Като ходиш на избори нали ще ти ги дадат? Какъв ти е проблема?
  • 34 вероятно ще измислите по 50 лв.

    8 3 Отговор
    И за какво са ни ? Предполагам, за да изчистите гузната си съвест и да заявите колко милеете за възрастните хора.
    Говорите само за храната. Онази, която можем да си позволим, е за оцеляващи, но все пак има за хляб и лекарства.
    Обаче, ако поискаш да си купиш дреха, обувки, да отидеш на кино, на театър, на гости, да поканиш гости, да отидеш на почивка, да купиш подаръци на децата и внучетата?!!! Без тези екстри се живее, нали.
    Но ако се наложи смяна на става, имплантиране на лещи, байпас, ЯМР, други тежки лечения.........как я мислите тази работа, г-да ? Някои ученици разполагат с по-големи суми за джобни. Живеем ли ? Живи ли сме ? Просто узаконете евтаназията и ще видите колко измъчени хора има, далеч от вашето полезрение.
  • 35 Ванга каза

    6 3 Отговор
    Трайно ще му се увеличи само банковата сметка.Яко ...в поне неколко офшорки.Слава на героите!
  • 36 Стига глупости

    7 12 Отговор

    До коментар #32 от "Пенсионер":

    аз съм пенсионер и откакто дойдоха ПП, Бог да ги благослови, моята пенсия се удвои. Това са умни , млади хора, мислещи с перспектива. Винаги ще гласувам за тях.

    Коментиран от #53

  • 37 Аз ще ти отговоря човек

    5 4 Отговор

    До коментар #31 от "ХА ХА":

    72 човека бяхме "пусковите бригади" в Нефтохима... Живи сега сме 4, може и 3 ..... Вземахме заплати по големи от директора на НХК с 20%..... Вечно тавана на пенсиите ..... Що има таван , полагат ни се

    Коментиран от #56, #65

  • 38 Българин

    5 2 Отговор
    Лъжи няма да има даже коледни добавки
  • 39 дедя

    7 4 Отговор
    Сикаджииската Мутра 4 години не ги увеличи по швейцарското правило,а тегли заеми и ти си същия бо---к
  • 40 вертеп

    7 3 Отговор
    АБЕ ТОА ЛЪЖЛЬО КОГО ЛЪЖЕ!!МАЙ САМО СЕБЕ СИ!!ВКАРВАНЕТО НА СОЦИАЛНИТЕ ДОБАВКИ В ПЕНСИИТЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ НЕ ЗНАЕШ ПОЛУЧАВАШ ИЛИ НЕ ТЕЗИ СОЦИАЛНИ ДОБАВКИ!!Т.Е.МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ!!ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕА ТЪРТЕИ!!НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ КАТО ПЧЕЛИТЕ ДА ГИ ИЗТРЕБЕМ И ИЗХВЪРЛИМ ОТ КОШЕРА И МЕДЕЦА,КОЙТО ЛАПКАТ!!ТОА ДА СДИ ОДИ В КЪНЕДИЕН ,А ОНЯ ПРОСТИЯ КИРО В ПАНДЕЛАТА БАРАБАР С ТИКВАТА!!САМО ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ НИ ВЪРНЕ И НАДЕЖДИТЕ И ЩЕ ОСЪЩЕСТВИ МЕЧТИТЕ НИ ЗА СНОСЕН ЖИВОТ!!ДРУГОТО??АМИ ДРУГОТО ГО СЛУШАМЕ ВЕЧЕ ТОЛКОЗ ВРЕМЕ И СИ ОСТАВА ВСЕ СЪЩОТО!!ИЛИ ПО ПРОСТО КАЗАНО::ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ ЕДНО СИ БАЕ!!ТОА ЕДИН БЮДЖЕТ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ КАМО ЛИ НЕЩО ДРУГО!!ДОЛУ "ПРОСТИТЕ П..КИ"!ДА ОДАТ НА МАГИСТРАЛИТЕ И ТАМ ДА СИ ИЗКАРВАТ ПО НЯКОЯ ПАРИЦА ПЪК И ЩЕ СА НАХРАНЕНИ!!АЙДЕ ЦИБА !!МАРШ КЪМ КЪНЕДИЪН!А ПРОСТИЯ КИРО И ТИКВОЧ У ПАНДЕЛАТА БАРАБАР С КОФАТА С ВАЗЕЛИНА!!!КАЗАХ!!

    Коментиран от #54

  • 41 Някой

    5 1 Отговор
    Асен Василев: Работим за посолството.
    Да се борехте с картелите и договорките им помежду им. Не да се увеличават заплати и пенсии, а да не се увеличават цените. Така заминават спестявания на хора и за пенсии също.
  • 42 Е няма как да стане....

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Шибек":

    .....както депутатите, прокурорите, академиците и бившите президенти и прочие боклуци...таван на пенсиите да нямаш ...... !!
    Ти може това да го искаш верно.... и те разбирам идеално, но системата е така направена, че да духаш супата..... Аз дела водих 4 години точно за тази дискриминация ....що трябва бившите президенти и прочие боклуци да са с привилегии....4 години и поне още 4 ще е....скапана държава, скапан съд

    Коментиран от #69

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Дядо Гъдю

    7 1 Отговор
    ,,Трай Коню за зелена трева"- е казал народът.
    Ей ви живо доказателство.
  • 45 Няпротив

    5 6 Отговор
    Българинът си иска Ниските пенсии като при Борисов и на Коледа да му подхвърлят унизитулните 5 лв.! Хахаха
  • 46 Шибек

    3 2 Отговор
    Кога таван няма да има за всички ? Когато измрем ли ?
  • 47 Обидите са липса на аргументи!

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "777":

    Грозно е обидния епитет, който лепиш на хората!
  • 48 Уса

    3 4 Отговор
    Като начало народа да се вдигне и спре износа на злато и минерали.Идва нов световен ред в който ще важат парите на всяка държава,но ако имат злато зад себе си в противен случай ще пазарувате с рубли,юани и др.Долара ще функционира за западните държави а България нито е западна нито източна,колкото сама се прецака толкова и ще съществува

    Коментиран от #51

  • 49 Така е

    4 10 Отговор
    Никой не е правил толкова за пенсионерите .
    Факт.
  • 50 Хъхъ

    9 2 Отговор
    А кога ще работите за съкращаване на армията от хрантутници на държавна заплата а ?
    Уж съкращения а накрая нищо, само празни обещания и залъгване !
  • 51 Молодец ! Так держать !

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Уса":

    Нямате умора. :)))))
    Трябва да си от полезните ... (по Ленин).
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Така е! Прав си!

    8 11 Отговор

    До коментар #36 от "Стига глупости":

    И майка ми пенсионерка е доволна от пенсията си откакто Асен Василев ги вдигна! Да е жив и здрав Асен Василев, най-умния и кадърен финансист, който сме имали. Опонентите само го плюят, ама то е защото не могат нищо друго.
  • 54 УжасТ

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "вертеп":

    Майко мила ....
    Надявам се да сте под строг медицински контрол .
    Всички ли избиратели на копейката са такива ?!

    Коментиран от #75

  • 55 ВАШ КИРО ТЪПРОСТОТО

    3 1 Отговор
    МНОГО СЕ КРАДЕ В БГ, БЕ! ЕДНИ КРАДЦИ СМЕНЯМЕ С ДРУГИ ОЩЕ ПО-КРАДЛИВИ. ВИДЯХМЕ ПРИ КОСТОВ, ПРИ ЖАН, ПРИ ЦАРЯ И ДПС, ПРИ СТАНИШЕВ, ПРИ ГЕРБ, А СЛЕД ВДИГНАТИЯ ЮМРУК НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП СТАНА СТРАШНО! ДЖЕЙМКОРП, ЛУКОЙЛ, БОТАШ .... ВЕЧЕ НЯМА МИЛИОНИ В САКОВЕ - НАПРАВО С МИЛИАРДИ!
  • 56 Даааааа........

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Аз ще ти отговоря човек":

    "пусковите бригади" в Нефтохима... Бяха особен статут ! Гръмне ли нещо където и да е АЕЦ ,ТЕЦ , ВЕЦ ..... 4 рейса бяха на линия до 75 минути със снаряжение и т.н.... и бяха военизирани впрочем.... Всеки от тях беше със заплата +20 % върху тази на генералният директор на НХК Бургас ...... Никой от тях още не е получил тавана.... Мисля че живи са само двама

    Коментиран от #72

  • 57 Даааааа........

    4 1 Отговор
    "пусковите бригади" в Нефтохима... а има ли в момента такива ?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Пенционер

    6 1 Отговор
    Ти къв лъжец си Асене.
  • 61 ОСТАВКА!

    7 1 Отговор
    Заплатите на депутатите и министрите да се изчисляват на база минималната пенсия,а не на база средна заплата за страната!

    Коментиран от #63

  • 62 Пха ха ха ха

    4 1 Отговор
    Кокорцата се скъса от работа
  • 63 Напротив!!!

    9 0 Отговор

    До коментар #61 от "ОСТАВКА!":

    И Пенсиите да се изчислявят на базата средната заплата за страната, както депутатските заплати!!!
  • 64 А питахте ли посолството!?

    6 1 Отговор
    Обещават 223 лева добавка всеки месец към пенсиите, ама друг път!

    Коментиран от #86

  • 65 Живи сега сме 4, може и 3

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Аз ще ти отговоря човек":

    2ма !!!!! Динко (КИП и А) умря преди седмица... 2ма от Долно Езерово останаха .... Динко от Лозово умря....
  • 66 Живи сега сме 4, може и 3

    3 0 Отговор
    Изчислената и неполучена пенсия на тези хора беше 5842 лв
  • 67 дядото

    4 0 Отговор
    защо ли не му вярвам на този .накрая ще дадат на пенсионерите по 4-5 процента за замазване на очите.
  • 68 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    Да не забравя да благодаря за "Стипендията",която ми изчислиха за 41,6години трудов стаж бг-власти...567,68лв.Благодаря ви и като двукратен шампион на Народна Република България.......Много пари са,нямам толкова дълбоки джобове....Благодаря ви,че мислите и за това да ме върнете към шахмата ,но в Германия.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 А дееее

    6 0 Отговор

    До коментар #69 от "Даааааа":

    защо верно трябва бившите президенти и прочие боклуци да са с привилегии..????

    Коментиран от #76

  • 71 Шибек, пак питам

    3 0 Отговор
    Кога таван няма да има за всички ? Когато измрем ли ?
  • 72 Дали има такива

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Даааааа........":

    в момента ? Не вярвам....
  • 73 Пешо

    2 0 Отговор
    Кога това трайно увеличени да го чакаме, който го дочака де
  • 74 Абе смотан

    3 0 Отговор
    Асен Василев: Работим пенсиите да се увеличават...хората искат реалните пенсии да си получат....реалните
  • 75 Кво общо имат в случая

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "УжасТ":

    """избирателите на копейката """" ????? А дай обосновка идиот ?
  • 76 Точно това е въпроса

    4 0 Отговор

    До коментар #70 от "А дееее":

    защо верно трябва бившите президенти и прочие боклуци да са с привилегии..????
  • 77 Истината е

    3 1 Отговор
    че с тази инфлация 60%, 30% услуги, ток, парно, вода, безнзин за сравнение 2000 г. парно и топла вода 120 лева, 2023 само сградна без ползване парно и топла вода 132 лева. Ток 2000 14 лева, 2023 65 лева. За какви 200 говори този Гретю Василев, като 3000 лева не стигат за домакинство без дете, без включени разходи кола. Инфлацията е безумна, нърговските надценки стигат 70%. Доведе България до фалит, надува дългови спирали, и плещи като невменяем Иенген евро, евро Шенген, за да доунищожи тази фалирала държава. Унищожи енергетиката, от ERM2 можем да излезем, димката на Боко, която автоматично ни задължава да приемем цифрово евро, но от еврозоната не можем. Такова чудо, България не е имала като управление. 70% от българите не могат да си платят консумативите, според Евростат. Този нефелник ни прати на борсата за ток и унищожи независимата, държавна ТЕЦ2, натресе ни борсови цени газ 30-40%.
  • 78 Май бай

    1 1 Отговор
    Асан ще раздава пари
  • 79 До изборите

    2 0 Отговор
    Ако дадат нещо добре иначе след това само по една студена вода

    Коментиран от #84

  • 80 Много искаш

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Шибек":

    Не може като Плевню ..
  • 81 Да бееее

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Шибек":

    А не искаш ли и НСО
  • 82 Шибек

    4 1 Отговор
    Дати го то кажа ясно !!!!! ...имам съсед инвалид с 75% ТЕЛК с 14 годишен трудов стаж !!! .... С интеграционните получава общо 1301 лв... Аз му бях шеф и в момента след като се пенсионирах съм на 908 лв пенсия.... !!!!! 400 лв по малко от този който ми метеше офиса.....
  • 83 Енгелс

    1 1 Отговор
    При капитализма е така.
  • 84 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "До изборите":

    Ами 50 лева, Коледни, все пак ти дават тещо. Иначе нищо. Наслушали сме се на обещания. 600 лева към пенсията годишно де вика Денков, ще стане на Свети Мукавей.
  • 85 Да но,

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "да де":

    Не знам дали е било въпреки него, но при ГЕРБ-то не бяха постни пици, увеличения с 20-30 лв., а на тавана през 3 год. със 70 лв. А за 2 год., вярно, че живота поскъпна, но увеличението е значително и на минималната и на максималната пенсия
  • 86 Въпрос

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "А питахте ли посолството!?":

    Прочети пак-никой не обещава да даде 223 лв. Обяснява, че минималната е увеличена от 300 на 523 лв.
  • 87 ЕЙ КЕЛЕМЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Д.у.х.а.й безвъзвратно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол