Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 18:41 990 13

Ивайло Вълчев: В изпълнителната власт има постоянно ремонт на ремонта на ремонта

  • ивайло вълчев-
  • изпълнителна власт-
  • ремонт на ремонта

"Има такъв народ" знае как да управлява градовете. Нямах право да откажа. Приех, защото знаех какво можем да предложим на София - различни принципи, по които работи градът. Такива са начините, по които общината възлага дейностите, касаещи пряко живота на хората", заяви Вълчев относно кандидатурата си за кмет на столицата

Ивайло Вълчев: В изпълнителната власт има постоянно ремонт на ремонта на ремонта - 1
Снимка: bTV

"Получили сме правото от ЕС да работим по този начин. Не виждаме нито политическа, нито икономическа причина да се откажем по-рано от нея. Необходимо е и чисто технологично време. Отношението на Пеевски и Борисов към дерогацията прилича на някакъв вид институционален рекет. Някой през времето е позволявал да не се плащат данъци – дали е било с цел, че някога ще може да си поиска всичко наведнъж и да изнудва, или го е правил, защото е имал полза от това – са въпроси, на които не политическите партии, а някоя прокуратура трябва да отговори“.
Това коментира в „Лице в лице“ Ивайло Вълчев – заместник-председател на „Има такъв народ“ и кандидат за кмет на столицата.
Заради това, което се случва в комбината през последните месеци, и най-неизкушеният от политиката ще прозре силуетите на някакви интереси, които със сигурност не са национални“, посочи той.
За вота на недоверие той цитира думите на Тошко Йорданов, че това правителство е вредно и трябва да си ходи. За нас беше твърде неясен като политическа цел начинът, по който то беше създадено и начинът, по който работи. В изпълнителната власт има постоянно ремонт на ремонта на ремонта“, коментира Вълчев за поправката на законите.

Според него служебните правителства трябва да ги има, но да има и ограничения в начина си на работа - да не може да сменя шефове на служби и председатели на агенции. То трябва да подготвя следващите избори.

"Има такъв народ" знае как да управлява градовете. Нямах право да откажа. Приех, защото знаех какво можем да предложим на София - различни принципи, по които работи градът. Такива са начините, по които общината възлага дейностите, касаещи пряко живота на хората", заяви той относно кандидатурата си за кмет на столицата.

Вълчев цитира водача на софийската листа на ИТН Пламен Данаилов, че на герба на София пише "расте, но не старее" и градът наистина расте, но неправилно - навътре и се сбива сам със себе си, вместо да расте навън.

"Искаме всичко да управляваме по различен начин", заяви Ивайло Вълчев. Според него трите основни проблема на София са детски градини, транспорт и здравеопазване.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    6 6 Отговор
    С моето семейство и близки ще гласуваме за Ивайло Вълчев.

    Коментиран от #10

  • 2 Стефан Колев

    6 6 Отговор
    Подкрепа за теб г-н Вълчев.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кой разбрал, разбрал...

    4 0 Отговор
    "В изпълнителната власт има постоянно ремонт на ремонта на ремонта" Добре де, някой задава ли си въпроса защо след 33 години ремонти и изразходване на общите ни средства за тази цел се налага отново и отново да се правят ремонти? В същото време няма и сантиметър отстъпление на управлявалите през този период, а на всичко отгоре има огромен брой привърженици, които не са съгласни с никакви промени. Това се вижда в ежедневните протести срещу всяко начинание за промяна в системата и въвеждане на правила.
  • 5 Учуден

    4 4 Отговор
    "Нямах право да откажа." на кого г-н Вълчев ? Вас не мога да Ви разбера защо се кепазите така.
    тошко и оня балабанов са ясни - не стават за нищо и никога не са били таланти. Ако не са залепени до дългия, ще метат улиците, но Вие сте талант, а сте се повели по болните амбиции на слафчо, който е лапал от мафията и има дългове.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ти си честен

    5 3 Отговор
    и достоен човек Ивчо! Чест и почитания на теб и на ИТН, които показаха, че може да има и честни и достойни хора в политиката!
  • 8 1213

    3 1 Отговор
    А накарай тия енергодоставчици да сверят часовниците за нощна и дневна тарифа, че крадат като луди. Поне ще те запомним с добро. С хидра не се бори ако нямаш огнен меч!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пфф

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Красимир Петров":

    За 20 минути нищо не каза. Управлението на община не е занимание за любители.

    Коментиран от #11

  • 11 Не е нужно да ти казват

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "пфф":

    Вече 34 години ти казват и обещават и ти искаш още! Не ти ли стигат толкова лъжи? Важното е да е честен и принципен човек! Тогава това дето ще свърши без да ти казва, ще е много повече от останалите дето ти обещават лъжи! Време е да спрете да гласувате за лъжци и крадци, които само лъжат и обещават!

    Коментиран от #12

  • 12 изчезни бе

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Не е нужно да ти казват":

    Не искам нищо да ми обещават, но и на случайници няма да дам доверие!

    Коментиран от #13

  • 13 Не виждам

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "изчезни бе":

    кой те спира да изчезваш!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове