Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 09:03 1 444 34

ДПС: “Лукойл” да си платят задълженията, иначе след втория тур на местните избори остават без дерогация

  • дпс-
  • лукойл-
  • дерогация-
  • делян пеевски

Натиск над рафинерията в Бургас

ДПС: “Лукойл” да си платят задълженията, иначе след втория тур на местните избори остават без дерогация - 1
Снимка: БГНЕС

Искаме свръхпечалбата да се превърне в по-евтини горива за българските граждани и бизнес.

Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл“ са обещали на представители на българската държава, а именно, че ще си платят данъците до края на месеца, веднага след като започне работа НС след втори тур на местните избори, ще внесем предложение за отнемане на дерогацията на “Лукойл”. Това заяви в прессъобщение Делян Пеевски, съпредседател на ПГ на ДПС.

"С изненада се информирах от разпространената от “Лукойл Нефтохим Бургас” позиция, че не дължат никакви данъци на България. Съвсем друго ни беше казано, на мен и г-н Борисов на срещата от българския премиер в понеделник. Че “Лукойл” са се обадили предходната вечер, разговаряли са с началника на кабинета на премиера и са уверили българското правителство, че ще си внесат 500 млн лв данъци до края на седмицата. От последвалите им обяснения обаче се разбира, че нищо от това няма да се случи. "Лукойл" явно не си дават сметка, че са българска компания, която работи по българските закони и нейната централа е в България", посочва Пеевски.

Според него след като в петък бъде приет Закона за енергетиката и бъде преодоляно ветото на президента, компанията следва да започне да плаща и 73 стотинки на литър от своята свръхпечалба, които да бъдат върнати обратно на хората, за да се намали цената на горивата.

По думите му изначално смисълът на поисканата дерогация за “Лукойл” е българските граждани и бизнес да имат по-евтини горива, а не с милиардите свръхпечалба да бъде финансирана войната в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пацо

    11 27 Отговор
    до кога ще сме руска колония

    Коментиран от #7, #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вашето Мнение

    24 5 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето Мнение":

    Не вярвах, че дилян пеефски ще се разпорежда в територията след като ристю и група жълтопаветен шибек превземаха росенец.

    Коментиран от #10

  • 4 Сталин

    35 7 Отговор
    От посолството се опитват техните американски фирми да придобият Лукойл за без пари и пускат техните кучета от Магнитски да свършат тази работа за тях,за да може после да продават горива на двойни цени в България,също както тока
  • 5 дядо поп

    25 7 Отговор
    След втория тур за местни избори "Лукойл" остава без дерогация , а България без сглобка!

    Коментиран от #27

  • 6 Хаха

    20 3 Отговор
    Пп и де бъ са толкова голями шматки, че тия и герб така ще ги извъртят сега, че ум ще им зайде и ще ги плъзнат по пързалката и в канала. Лошото е че от тези игри обикновения човек пак ще яде да не казвам какво. Такива циркове като тези никога не са водили към нищо добро. А тия двете партиики дпс и герб си ни водят с тази политика към огромна зависимост към една съседна нам държава на юг. И всички по някое време ще останете с пръст в гъ...
  • 7 Сталин

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "пацо":

    Алоо хайванин,ти на коя планета си,излез от пещерата , България е отдавна колония на Сащ
  • 8 Вашето Мнение

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето Мнение":

    Не вярвах, че кикидимик денков може да се превърне в секретарка на дилян пеефски, която му носи кафе, след като киро късаше ризи на метър от мен пред централата на дпс, при протестите.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 наблюдател

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Вашето Мнение":

    до 3 - друго си е генерал решетников да казва кой ще е президент и колко ще струва бензина от лукойл
  • 11 ааа

    12 1 Отговор
    33 години без данъци. Сега заплахи гледаме. Защо ниикой не се сети че наднационални компнии не си плащат данъците в България? На Лукоил не им пука за политическата интрига. А България като остане без Лукоил ще се събори демокрацията. Кого плашите? И кой ще плаща? Ами народа. Никой не мисли за народа. Ха да видим как ще давате отстъпки по 73 ст на литър ... :)

    Коментиран от #16

  • 12 Мачкай

    3 14 Отговор
    Руските обирджии до като не изчезнат от България. На ред е Камчия
  • 13 оня с коня

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "пацо":

    когато плащаме 4-5 лева бензин,няма да сме руска колония!!!!
  • 14 БСП за България и Радев

    11 4 Отговор
    От къде на къде един еничар ще се разпорежда в България???? Овце ли сме! Трябва да защитим Лукойл с телата си, ако трябва. За всеки Българин е въпрос на чест и достойнство да дари 73 стотинки на всеки зареден литър за борбата срещу неонацизма и в подкрепа на единственият защитник на православието - другарят Путин

    Коментиран от #17

  • 15 виктория

    12 1 Отговор
    шопара като чуе за милиони и лигите му текват!!!
  • 16 Реалист

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "ааа":

    Е да, но тогава разликата бе, че Лукойл нямаше свръх печалба, защото сега преработва руски петрол на половин цена, а го продава по бензиностанциите на пълна цена

    Коментиран от #18

  • 17 Христо Божилов

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "БСП за България и Радев":

    Хахаха смешкоооо, кви 73 стотинки бе. Та това са простите сметки на Харвардските измамници. Реално цената на бензина трябва да е 1.97 при тия цени на руския Урал т.е. с левче поне на литър ни дерат
  • 18 ааа

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    И каква е производствената цена?
  • 19 Бой

    2 8 Отговор
    По руските чукундури. Да отиват в тинята зад Урал
  • 20 Тц тц тц

    10 0 Отговор
    Би трябвало да има документи,че са плащали данъците.Ако ги рекетират е друг въпрос.Тези наши политици докараха инфаркт на някакъв шеф на Лукойл с техните глупости,а ако се увеличи бензина заради техните разправии и българите инфаркти на бензиностанциите ще получат.
    Е,как с внос от друго място ще е по-евтино като навсякъде пише,че руския е най-евтин?Защо заблуждават така?

    Коментиран от #23

  • 21 АМИ

    8 0 Отговор
    Ами ако Лук ойл спре работа за два месеца за планов ремонт ... откъде ще ви дава данък върху печалбата си.
    Според двамата Делянчовци , колкото изядеш, толкова трябва и да из..реш . А нуй където се губи да го вземеш
  • 22 БАНко

    4 1 Отговор
    КАКВО ЩЕ ПЕЧЕЛИ ЛУКОЙЛ , АКО КИРЧО И КОКОРЧО ИМ ОПРЕДЕЛЯТ КОЛКО ДА ПЛАТЯТ НА ДЪРЖАВАТА !!! ДЪРЖАВАТА ДА ОПРЕДЕЛЯ И ОТ КОГО , КОЛКО И НА КАКВА ЦЕНА ДА КУПУВАТ !!!???
  • 23 Христо Божилов

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Тц тц тц":

    Е как така, цената на дизела у нас е 2.84, с петрол на половин цена, а понеделник се върнах от Германия и заредих в Чехия за 38 крони или 2.90, а те купуват по-скъпия петрол от ОПЕК? Ясно че със счетоводни трикове Лукойл може да изфантазира всякакви производствени цени и да надуе кухи разходи, за да няма печалба и да плаща данъци
  • 24 Капка

    3 0 Отговор
    в море са "задълженията" , но на обединения народ 500 000 му звучи космическо число ! Трикове и мушенгии без край !
  • 25 БАНко

    4 1 Отговор
    ПЕЕВСКИ , ПИ СИ ЗНАМЕТО НА ТИКВАТА , КИРО КАНАДКАТА , ХРИПТО ИВАНОВ И 10 % ОТ БЪЛГАРИТЕ !!!
  • 26 ЯМБОЛИЯ

    1 5 Отговор
    Национализирайте рафинерията и руснаците вън от България.
  • 27 4788

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "дядо поп":

    И без горива
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Шах

    3 0 Отговор
    Авансово платени данъци на държавата за 2023 - 647 млн. А Шиши май ги иска лично за него.
  • 30 ШИШИ и БОКО

    2 0 Отговор
    1. Ще плати до седмица 500 000 000. или внасяме...
    2. Да плати задълженията си или след 2 седмици внасяма...
    3. Яяяяя, нищо няма да плати
  • 31 12345

    4 0 Отговор
    Леле, леле. ГЕРБ и ДПС явно не са доволни от това което получават и натискат за още. Каква хранилка за партии и политици е Лукоил.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 българка

    3 0 Отговор
    Когато ШИШИ върне заграбеното от Държавата и бизнеса, тогава и ние ще си платим данъците, каза ЛУКОЙЛ!
  • 34 Коректен

    0 0 Отговор
    дпс са пряко или косвено във властта вече 30 години. Лукойл преди Асен Василев никога не плати данъци. Как сега се сетиха от дпс, че лукойл дължи данъци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове