Last news in Fakti

4 Декември, 2013 09:32 1 110 2

Йордан Цонев: Ако няма субсидии, ще има обръчи от фирми

  • йордан цонев-
  • дпс

Предлаганото намаление на парите за партиите с 1 лев било по-добре от никакво

„Партийната субсидия замества обръчите от фирми около партиите. Ще се върнат, ако няма субсидия”, обяви в сряда в „Тази сутрин” депутатът от ДПС и председател на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев. Коментарът му дойде в отговор на въпрос за увеличението на пенсиите с 4 лева и предложението за намаление на субсидиите с 1 лев. Според него и двете са недостатъчни, но е по-добре от 0 лева.

Думите му логично доведоха до въпроса има ли обръчи от фирми около партиите в момента, той обаче отговори в призив: „Направете журналистическо разследване, намерете обръчите около фирмите и тогава ще ги коментираме”.

В интервю от вторник, отново в „Тази сутрин”, Цонев бе определен като човека, който се разпорежда с икономиката на страната от Кольо Парамов. Цонев обаче отхвърли подобни твърдения и заяви, че неговата дейност е публична и може да бъде проследена. На свой ред той попита защо Парамов като ревизор в близкото минало е оставил неправомерното рефинансиране от страна на централната банка, през което са източени парите на българските граждани по времето на правителството на СДС.

Депутатът коментира и общия семинар на БСП и ДПС, който бе проведен в Боровец миналия уикенд. Тогава лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че страната разполага с най-доброто управление от прехода насам. „Не знам дали е така, но Орешарски и кабинетът му дават заявка да бъдат такова управление. Това го казвам без никаква доза излишно самочувствие или помпозност, не ми е характерно”, каза Цонев и даде за пример нещата, които се правят в икономиката и регулацията на бизнес климата само за 3 месеца: „Ходя и се срещам в малкото време с избиратели и с бизнесмени, признават, че се усеща нов стил на работа”.

Янаки Стоилов заяви преди ден, че предстои коалиционно споразумение между БСП и ДПС. Цонев обаче каза, че подобно нещо на семинара не е било изговорено и го е чул през медиите. "Не сме обсъждали този въпрос. Няма нужда да бъдат регламентирани нашите действия, има нужда да бъдат по-координирани. Една от целите на семинара бе да направим ефективни механизми за координация", каза той и допълни, че понякога именно лошата координация създава проблеми.

На фона на положителните черти на правителството, който изброи Йордан Цонев, социолози регистрират постоянно падащо доверие в кабинета. Той заключи, че тези данни се отнасят за доверието в цялата политическа система.

Така разговорът се измести на ниво парламент, където мнозинството на БСП и ДПС е свързвано с взаимодействие с „Атака”. такова обаче Цонев отрече. „Атака” ще продължи да осигурява кворум, без дори да си говори с нас. Още в предизборната кампания „Атака” обещаваха, че ще свалят ГЕРБ от власт. Казвали са и неведнъж, че ще правят кворума, за да не върнат ГЕРБ на власт, което не означава, че имаме комуникация с тях и че ни подкрепят”, каза депутатът.

На въпрос дали отцепилият се от ГЕРБ и станал независим народен представител Георги Марков ще се превърне в 121-ия депутат, той отговори: „Аз лично не го познавам, нищо че сме колеги, дори по физиономия не мога да си спомня. Това не е обида, просто нямам време”.

По казуса „Бисеров” Цонев пое по общата линия на говорене на ДПС, като заяви, че темата е обект на разследващите и правораздавателните органи. „Аз мога да коментирам само акта на напускане на политиката, след като той очевидно е решил да се яви пред тях като обикновен гражданин. Това не го направи никой политик. Въпросът е защо други не го последват. Защо Цветанов стои в политиката, след като има 3 обвинения. Просто питам”, каза Цонев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Киров

    1 0 Отговор
    Може ли Цонев да се закълне, че сега, когато всеки данъкоплатец отделя 10 пъти повече пари от хърватина, словенеца и германеца за субсидиране на омразните си партии, те не се изхранват от обръчите фирми, за които граници и мита не съществуват, нито ДДС, а за държавните поръчки са на целомандатен абонамент?
  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    ei tia sa mnogo nagli
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове