Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 08:09 1 449 28

Андрей Янкулов: Посещението на Лаура Кьовеши е от куртоазия

  • андрей янкулов-
  • посещение-
  • лаура кьовеши

Визитата е и знак за поощряване на опити за реформи в антикорупционното законодателство

Андрей Янкулов: Посещението на Лаура Кьовеши е от куртоазия - 1

Посещението на Лаура Кьовеши е от куртоазия, за да даде позитивна оценка на европрокуратурата в България. Тя изпитва логистични трудности, но все пак оперира. Визитата е и знак за поощряване на опити за реформи в антикорупционното законодателство. Това каза за "Пресечна точка" Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд.

По думите му е имало реформи на нормативно ниво, но не и реални резултати. "По отношение на борбата с корупцията по високите етажи на властта нямаме никакви резултати. Скептичен съм за реформата в антикорупционното законодателство, едва ли може да доведе до драстична промяна. Не виждам единна добре обмислена концепция за това какво се опитваме да постигнем, как и какви резултати чакаме в съдебната реформа. Това показва липса на визия", смята той.

Според него има противоречащи си идеи - едноличната отговорност срещу премахването на главния прокурор и децентрализация на прокуратурата. "Какъв микс ще се получи към момента не знаем", посочи Янкулов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    10 1 Отговор
    Баце ще й поднесе ли букет цветя?
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    Да Голям Цирк
  • 3 Прецизно заглавие

    6 0 Отговор
    Към него не може да се добави нито една дума
  • 4 Мафия ни управлява

    8 9 Отговор
    Няма кой да се справи с проруската Мафия в България !
  • 5 Истината

    9 2 Отговор
    Мислите ли ,че в ЕС всичко е точно !???
    И там е корупция до върховете !!!!
  • 6 да да

    9 0 Отговор
    само тъпи локуми....
  • 7 Истината

    5 1 Отговор
    Мислите ли ,че в ЕС всичко е точно !???
    И там е корупция до върховете !!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Честит десети ноември, българи!

    1 0 Отговор
    Александър Лилов посочва:
    „Наивно е да се смята, че както в България, така и в другите европейски социалистически страни можеше в условията на Варшавския договор и СИВ да се предприемат сериозни политически промени без консултации с Москва, още по-малко – против Москва. Несериозно е да се отричат консултациите с Москва, активността на съветския посланик в подготовката на 10 ноември 1989 – неговите неколкократни срещи с Живков”.

    Тогавашният съветски посланик в България Виктор Шарапов по-късно ще потвърди ролята на Москва:

    „СССР действително изигра определена роля в събитията от 1989… Тогава Съветският съюз само даде пример за демократично преустройство… Ние приехме с удовлетворение промените”.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Даа!,

    7 0 Отговор
    И на Лаура милиони възлагаха огромни надежди,че ще изкара на показ олигарси, политици - далавера, но нищо не се случи.Правеше го, докато беше шеф на Антикорупция в Румъния.Сега наистина всичко е куртоазия.Което идва да покаже,колко е гениална поговорката..За милиони,няма закони,за кокошка,няма прошка!"
  • 12 бай Иван

    5 0 Отговор
    Символа на борбата с корупцията ако можем така да кажем/Л.Кьовеши/ се срещна в България със символа на корупцията в лицето на Сарафов да обсъдят от една страна как да се промени нещо и от друга да не се променя нищо. И крайното решение е нищо по нещо е равно на нищо. Да живей риформата.
  • 13 Демократ

    3 0 Отговор
    Когато управлението на държавата не желае да се бори с корупцията, защото най-корумпираните са в най-високите етажи на властта, тогава няма да има правосъдие и върховенство на закона. Никой, освен българския народ, не може да спре това. Най-страшно за една държава е безскрупулни и нагли необразовани хора да са във властта навсякъде. Ако хората не искат да ги крадат и лъжат, могат да се преборят, очевидно не искат.България е на дъното,беззаконията са ежедневни,изборите са нечестни, 30% определят живота на 70%. Демокрация значи точно обратното- мнозинството определя,тук е псевдодемокрация,без върховенство на закона.
  • 14 Куртуазия ще да е

    1 0 Отговор
    За случай с щети за 70 млн. евро, в който МВР на практика е саботирало разследване на Европейската прокуратура, разказа в специалното си интервю пред "Сега" европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, която беше на 24-часово посещение в страната.

    Във въпросния случай първо МВР не са претърсили всички офиси в сградата, както им наредено от прокурори. А след това в продължение на месеци разследващите полицаи не са работили по делото. Кьовеши не каза за кое дело става въпрос, тъй като разследването все още продължава.

    Тя не отговори дали има действащи или бивши премиери или министри, които се разследват, защото "пред закона всички са равни".

    На въпрос дали има европейски разследвания, свързани с хора от санкционния списък "Магнитски", Кьовеши отговори, че "не може да потвърди това".

    "Имаме добри случаи, които са в ход, като за някои от тях вече сме съобщили публично, а за други не можем да съобщим в момента. Но съм сигурна, че резултатите ще дойдат", посочи тя.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бай Иван

    3 1 Отговор
    Антико.......рупционният фонд се спонсорира основно от "Аме.....р....ика за България " . Сега дали е ясно !

    Точките за в интерес на свободата на словото щото иначе го няма.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 бай Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "бай Иван":

    От спонсорите на този фонд правят това ,че вместо хората да са в за.тв.ора придобиват все по-голяма политическа власт под опеката на "американските ни партьори" . Това е пер.е.р.зно. Основната заслуга за това кору..цията да се шири в България е ,че това устройва "партньорите" ни. Що ти трябва да во.ю.ваш за влияние, като или си купуваш съответните политици или ги изн.у.ваш и държавата е твоя. А народа , а него куч.та го я...ли както казваме.
  • 26 разбира се

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "бай Иван":

    То и заплатата на Кьовеши я плаща АзБ.
  • 27 Гого

    4 1 Отговор
    Кьовеши ако беше ок, ЩЕШЕ ВЕЧЕ ДА ВЪРВИ РАЗСЛЕДВАНЕ И МОЖЕ БИ ВЕЧЕ ОБВИНЕНИЯ ПО АФЕРАТА С ВАКСИНИТЕ, ТЕСТОВЕТЕ И "ПАНДЕМИЯТА" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И тя е част от ЕС-мафията
  • 28 М3 голд

    0 0 Отговор
    Единствено в Китай се борят с корупцията, и побеждават. Гледали ли сте клипчетата, как осъдените се подреждат на колене, в редица, на стадиона и се изпълнява присъдата с куршум в тила? 10000 смъртни присъди, писа някой в този форум. И Китай вече е хегемон и върви нагоре устремно.
    Няма как при либералната демокрация да се води борба за ликвидация на корупцията, особено по високите властови етажи. Защото днес са едни, утре са други. Кой ще гласува крути мерки, които утре ще го засегнат? А кой от върховете на съдебната система ще се ангажира с тази борба? И те си знаят това. И намесата на посолствоТО също е важна с техния чадър на определен електорат или средствата за санкции и изнудване. Нещо много голямо трябва да се случи, за да има поврат. Едва ли. И те го знаят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове