Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 08:40 2 041 21

Скандален случай: Заснеха дете да шофира автобус на градския транспорт

  • дете шофиране-
  • автобус-
  • пловдив

Опасната ситуация се разиграва на оживен булевард в пловдивския квартал „Тракия” – на метри от училище „Черноризец Храбър” и в близост до автобусна спирка

Скандален случай: Заснеха дете да шофира автобус на градския транспорт - 1

За нов скандален случай на пътя ни сигнализира зрител на NOVA. Този път случката се е разиграла в Пловдив.

Опасната ситуация в заснета на видеоклип. На кадрите се вижда как дете, седнало в скута на шофьора, кара автобус на градския транспорт в града под тепетата. Авторът но клипа твърди, че това се е случило по линия 10.

Опасната ситуация се разиграва на оживен булевард в пловдивския квартал „Тракия” – на метри от училище „Черноризец Храбър” и в близост до автобусна спирка.

„Качвайки се в автобуса видях, че невръстно дете кара автобуса и шофьорът му разрешава да държи волана. Това продължи около 10 минути до следващата спирка, където детето слезе. След това водачът не е спирал на други спирки и е шофирал бързо и опасно”, разказа в ефира на „Здравей, България” Иван, който става свидетел на случилото се.

По думите му в автобуса е имало и други пътници, но никой не реагирал на случващото се. „Детето беше на видима възраст около 5-6 години”, посочва Иван.

„След като се запознахме с видеото, стана ясно, че видимо има нарушения на правилата за движение. Започнали сме проверка, за да установим всички факти по случая. Ще съдействаме на правоохранителните органи за нарушаванетона правилата на движение.

По отношение на неспирането на спирка и за неспазването на маршрут, са предвидени санкции за всяко нарушение от 1000 лева”, категоричен Георги Стоилов | директор на "Организация и контрол на транспорта "- Пловдив.

От фирмата превозвач заявиха, че ще извърши проверка. ако се окаже, че това е техен водач – той ще бъде уволнен незабавно въпреки кризата за шофьори. Те определиха случилото се като „недопустимо”.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    15 1 Отговор
    СЛЕДВА ТИР И ПОСЛЕ НА БАИДЪН СОВАЛКАТА ДА ШОФИРА
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Механик

    15 7 Отговор
    Кви хиляда лева бе? То това че не е спрял на спирка е най-малкото му нарушение на тоя.
    Той е дал на малко дете да кара голям и пълен автобус, бе. При това детето е управлявало автобуса по натоварените улици на голям град.
    Тоя или бил надрусан, или е умствено осакатен.
    Сега ще въртят, ще сучат и ще го глобят за това, че е подминал спирката и точка.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хорейшио

    16 3 Отговор
    Всъщност снимащите подобни клипове вероятно биха могли да се справят със ситуацията по доста по различен начин . Напр. да направят забележка на шофьора, да позвънят на 112, но оставам с впечатлението, че за тях е по-важно да си направят видеото, за да го пуснат във фейсбука и да трупат "лайкове". Затова си мълчат и снимат, което е доста грозно

    Коментиран от #9, #11, #13

  • 6 Гунди

    7 2 Отговор
    Е кво пък толкоз, чавето му се въртял геврека. Да му мине мерака. Като порасне и му предложат 1000 лева заплата, да не е луд да кара пълен автобус
  • 7 стефчо

    13 1 Отговор
    Нека кара детето,и без това няма шофьори на градския транпорт!
  • 8 Тия откриха Америка...!

    8 0 Отговор
    „След като се запознахме с видеото, стана ясно, че видимо има нарушения на правилата за движение."
  • 9 Факт

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хорейшио":

    Мълчат и снимат, защото знае, че останалите пътници няма да го подкрепят и не се знае как ще реагира шофьора и не иска да пострада.
    Например, в Шумен много често шофьорите не спазват разписанието, закъсняват още от началната спирка с от 3 до 10 минути, а после наваксват, като не спират по спирките.
    А веднъж бях свидетел на разговора между жена и шофьора. Същия не е спрял на спирка в квартала, а жената го настигна с такси.
    На въпрос, защо не е спрял на спирката, отговори : " НЕ съм ДЛЪЖЕН да спирам ! "
    Агресията и тъпоумие процъфтява в България...
  • 10 Тралала

    7 4 Отговор
    Голема драма. Детето го помолило да хване волана за малко и сега карало било. Шофьора си е на седалката. Така като гледам е за 20 години без право на обжаване..
  • 11 Да бе да...?!

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хорейшио":

    Да се обади,че да изяде една щанга зад врата от надрусаният шофьор...!
    И после шофьора,като наеме мастит адвокат и ще осъдят човека,че пречел на служебно лице,да изпълнява професионалните си задължения,застрашавайки живота на пътниците...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Подсети ме нещо...!

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хорейшио":

    Когато даваха по ТВ,нападението от въздуха на ХАМАС над зрителите на концерта,убивайки ги наред...!
    Имаше човек,заснемащ с телефона си ,как тия идват от въздуха...!Явно му се е струвало,че е някаква въздушна атракция...!А после дали е сред живите този ,,фотограф"...съмнявам се...!
  • 14 странно

    7 5 Отговор
    за какво ревете немога да ви разбера ??? детето е в ръцете на баща си и държи кормилото бащата кара автобуса не е станало нищо особенно и аз като малък така сядах в баща ми и държах кормилото на колата и какво нямаше компексати да снимат и качват някъде си клиповете си и не е имало проблем следователно има видео има проблем няма видео няма проблем…

    Коментиран от #21

  • 15 Браво

    0 2 Отговор
    По добре така отколкото като вземат книжка да бъдат потенциални убийци
  • 16 Кадир

    2 1 Отговор
    Евала, така се прави. Само напред българи. Чакаме Ви при падишаха.
  • 17 явер

    1 2 Отговор
    Какво шофира, детето е седнало до шофьора и той му е дал да пипне волана. Толкоз други важни поблеми има точно туй е най-важно. Тъй се учи занаят от малък, не да почнат от 20г. В Холандия на 11г. карат трактора и са запознати с цялото животновъдство във фермата.

    Коментиран от #19

  • 18 Емигрант

    3 2 Отговор
    Какви диваци се отглеждат в България се разбира не само от статията но и от редица коментари тук ! Това бългатско общество в по-голямата си част е вредно не само за околните, но и за самото себе си, ами една маймуна от цирк разбира и реагира много по-адекватно на "правилата" в цирка ! Искали българите "индийците" да се адаптират към правила и закони, а самите те не могат, а и не искат да излязат от "пещерата" ? Единствената сериозна мярка е на този шофьор отговарящ за живота на хора да му се отнеме книжката за винаги, щом не е разбрал, че носи отговорност за човршки животи !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Емигрант

    3 0 Отговор
    Във ФЕРМАТА бе иdиот във ФЕРМАТА, сам го казваш, но едва ли ти си бил в Нидерландия, само си чул това някъде на селски мегдан ! Има разлика първо между ТРАКТОР и АВТОБУС СЪС ПЪТНИЦИ и второ между ГРАДСКА УЛИЦА и ПОЛЯНА ВЪВ ФЕРМА ! Стой си в овчата кошара и се научи да мислиш и разсъждаваш и след това коментирай пред хомосапиенс, което не е същото като пред овце !
  • 21 Тралала

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "странно":

    Точно,
    Народа, дето коментира тук сигурно не е виждал човечност. На годините на това момче се возехме с тайфата на село, в чавдарките, за кефа. Даваха ни да лежим на капака на двигателя, за тези които не знаят е вътре, и да държим воланите. Беше само смях😃. Сега, цървули се загрижили за обществото. Особено се дразня, като ми заобяснявах колко строго било през комунизма...Хората бяха просто щастливи..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове