Last news in Fakti

11 Ноември, 2023 07:15 3 034 25

Новаков: Подиграват ни се с Шенген

  • андрей новаков-
  • шенген-
  • евродепутат

Очевидно е, че се търсят всякакви причини, за да не бъдем приети, заяви евродепутатът

Новаков: Подиграват ни се с Шенген - 1
Снимка: Личен архив

„Очевидно е че се търсят какви ли не причини, за да не бъдем приети в Шенген, без значение каква е обективната истина, а тя е, че от 12 години сме готови да влезем в Шенген. Продължаваме да си пазим границите по-добре. Ако до Коледа не ни приемат, границата между България и Румъния трябва да бъде премахната с двустранно споразумение.“

Това коментира в студиото на Euronews PrimeTime евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков.

„Колко време трябва да чакаме и да гледаме подигравки? Отказвам да приемам такова отношение спрямо България. През 6 месеца слушаме глупости“, подчерта той.

Истината е, че трябва да минат едни избори в две държави, в които да спечели този, който използва тази реторика и след това да продължим спокойно да си развива Съюза. Не можем да стоим заложници на подобно дребнаво политическо поведение.
Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ-ЕНП

„ЕК каза 10 пъти, че сме готови за Шенген. Европейският парламент каза 110 пъти, че сме готови за Шенген. 95% от държавите в ЕС казаха, че сме готови за Шенген. Само според две държави не сме готови“, посочи Новаков.

По думите му разделянето от Румъния продължава да бъде тема. Все пак, евродепутатът смята, че това няма да помогне на северните ни съседи и няма да се случи.

Според Новаков България може да използва правото си на вето при гласуването на европейския бюджет, за да изрази недоволството си от политиката на Австрия и Нидерландия спрямо страната ни.

„Бих разчитал на доклад на някоя институция, която лесно може да проследи пътя на петрола и нефтопродуктите след това“, коментира евродепутатът съмненията, че „Лукойл“ заобикаля санкциите срещу Русия.

„Бих изчакал да видя доклади на европейски институции, но ако това е факт, със сигурност трябва да видим кой го е допуснал и как е било възможно“, допълни той.

Знам, че ЕК има много стриктен механизъм за следене на санкциите и ако нещо подобно се е случило, след докладите на неправителствените организации и публикациите в Брюксел да видим какво ще кажат Европейската прокуратура и ОЛАФ.
Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ-ЕНП

Според Новаков замразяването на руските активи в чужбина и изтегляне на западните компании от Русия са били едни от най-ефективните ограничителни мерки, наложи от ЕС срещу Москва заради руската агресия срещу Украйна.

„Със сигурност санкциите оказват влияние. Дали може да бъдат по-добри? Да, със сигурност може“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Че то

    20 5 Отговор
    няма нито една дори , за да бъде България приета , бе !
  • 2 Бойко,Мустафа,Асен и аз

    45 13 Отговор
    Съвсем логично е хората да ни се подиграват.Какво отношение може да очакваш,когато си слу га,било то и американска
  • 3 Трайчо

    22 35 Отговор
    Само приказки за вътрешна употреба и срещу ЕС.Онези знаят добре че БГ е пропита от руски хора на вс.нива вкл.и службите.За медиите да не говорим и пр.Казаха сложете си ред но не би.

    Коментиран от #14

  • 4 Кирпич

    40 9 Отговор
    Алоооооо за какъв Шенген какви 5 лв Не виждаш ли че народа плаче още за Т Живков Тези западняци да не са кьорави че избираме да ни управляват бивши комунисти и доносници

    Коментиран от #23

  • 5 Никой не ни се подиграва

    42 8 Отговор
    бе пингвин ! Хората не са слепи и глухи да не виждат каква корупция се разраства в тази овча кошара ? САЩ ни предупреждават със списък за корумпирани политици ние ги вкарваме с НС и ги правим лидери на шайки, европейски прокурор ни предупреждава, че нищо не правим срещу корупцията ти ми говорш за подигравки, "малко умен"ли си или пес признал кокал и джафка ? Ако искаш да ставаш патриот кажи колко пари ОТКРАДНА Тиквата с ГЕРБ, а не да скимтиш, че някой се е подиграл, ти на корупцията подигравка ли казваш бе крет..... ?

    Коментиран от #9, #22

  • 6 хихи®

    32 4 Отговор
    На калпав демократ вълната му пречи...
  • 7 Вие

    21 2 Отговор
    стеѝ карикатури !
  • 8 истина е

    41 5 Отговор
    Какъв Шенген ,какви пет лв. та с тази корупция ударихме цяла Африка в земята !!!Само крадци и мушингери ни управляват !!
  • 9 Стига пък

    35 2 Отговор

    До коментар #5 от "Никой не ни се подиграва":

    Ти бе с тази корупция ,че тя там на запад е малка или при урсуса нямаше корупция с ваксините или това в полза на ЕС, само нас колко ни накараха да купим,които бракувахме. За гръцката евродепутатка и кръгът около нея във връзка с футболното първенство какво ще кажеш или това не е корупция ,а любимия ФАЩ за благозвучие нарича корупцията " лобизъм". Тя рибата се вмирисва от главата. Кой обича безгръбначните , без достойнство?

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Напише ли накой

    6 12 Отговор

    До коментар #9 от "Стига пък":

    "ФАЩ" или "посолство" категорично доказва, че е контролирана овца, която е застанала на колене пред шарлатанина си и "слухти" да запомни "сложни" думи за празната си глава !

    Коментиран от #11

  • 11 Ти за моята

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "Напише ли накой":

    Глава не бери грижа ,гледай своята само с една гънка на мозъка насочена към посолствоТо , пред което ката ден биете метани.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анонимен за N 9 "стига пък"

    17 4 Отговор
    Абе глYпак, цял свят ни казва, че сме корумпирана държава, ние отричаме, все мн8го знаем, много можем, а най-бедни ? Чувал ли си приказката "проsт народ-слаба држава" ? Какво достойнство бе, достойните хора никога не споменават дори думата достойнство, а на българинът му дай да говори винаги за това което му липсва "достойнство" и "патриотизъм" и винаги друг някой му е виновен за проsтотията !
  • 14 Ако беше така

    22 4 Отговор

    До коментар #3 от "Трайчо":

    Нямаше да ни приемат в НАТО, но не така. Унгария е в Шенген , защото никога не слугува на никого. Българинът е лакей по природа и затова винаги се отнасят с него като към слуга.
  • 15 Хасковски каунь

    13 4 Отговор
    Ейййй,
    каква полза имате от Шенген ? Последното е мотив на евроатлантиците да прокарват антибългарските заповеди от КОЗЯК
  • 16 СЗО

    11 2 Отговор
    Абе хората ви го казаха: границата ни е пробита кофа! Другаря Новаков да се разходи из пограничните села, и ще му се изясни защо не ни искат в Шенген. А за премахване на границата меду България и Румъния- няма да стане, защото Румънците ще се отделят от нас, и те ще влязат в Шенген.
  • 17 Едно от условията на Шенген е

    8 2 Отговор
    Мигрантите преминали границата на първата държава на ЕС да се връщат от Зап.Европа в тази първа държава
  • 18 Шенген

    12 0 Отговор
    е за ядрото на империята. Ние сме периферия, която поема ударите. Какво не ви е ясно? Шенген на куково лято.
  • 19 Абориген

    8 0 Отговор
    Ами като се държите като шушумиги, как няма да ви залъгват и подиграват! Така се постъпва с послушковците.
  • 20 плюс минус

    9 2 Отговор
    Господин Новаков, а защо не излезеш на трибуната на ЕС и да ги навреш в кучи г-з?
    И спокойно да си излезем от ЕС и от НАТО, дето ни вкараха кирияк стефчовци?
    Ама май си си доволен от заплатката, а ние от нашите заплати и пенсии- НЕ!
  • 21 ее разгеле един да види реалността

    2 0 Отговор
    а добро утро!!!
  • 22 трябва да си

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Никой не ни се подиграва":

    много ама много заблуден за да си мислиш че
    корупцията е само у нас !!! евроgейския съюз и фащ нямат грам корупция ама хич те наше са я измислили не са я видели от господатите си…да си чувал поговорката че кучето играе според тоягата ? щом ти разрешат от горе корупцията става демократична и редовна и свичко е точно
  • 23 а ти да си

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кирпич":

    видял някой различен за избор ? нали тези същите решават кои партии могат да се допуснат до властта и кои не ! само сигурни партии могат да изграят на избори за да няма грешки после а ние си избираме между чука наковалнята кое ще ни е по-добре ама заблудените овце още си мислят че имаме избор !!!
  • 24 факуса

    2 1 Отговор
    те ни приеха в ес с копромис,за да има слугинаж, место за изхвърляне на боклуците им,евтина работна ръка,ние сме второ качество за тях,требе да напуснем лицемерния диктаторски "съюз",създаден от престъпници и полезен за такива кат тез у нас,които са на власт
  • 25 Говорих с тях

    2 1 Отговор
    Тюркски Славяни не искат!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове