Last news in Fakti

11 Ноември, 2023 19:56 1 034 15

Зафиров: БСП няма да подкрепи проектобюджета за 2024 г.

  • атанас зафиров-
  • бсп-
  • бюджет

БСП има принципна позиция за данъците и готвените промени в законите, заяви той

Зафиров: БСП няма да подкрепи проектобюджета за 2024 г. - 1

Това правителство ще съществува дотогава докато е гарант за политическото оцеляване на Бойко Борисов и кръга около него. Докато не бъдат разпределени всички пари и средства по фонда за възстановяване. Докато не бъдат избрани регулаторните органи, докато не бъдат овладени службите и докато не бъде овладяна съдебната система. Това каза в студиото на "Офанзива с Люббо Огнянов" заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров.

Той заяви, че по отношение на бюджета БСП има много принципна и няма как да подкрепят вдигане на данъци, закона „бонус-донос”, липсата на всякакви мерки по отношение на демографска криза и преразпределението на средства. Зафиров посочи, че нямат против да бъдат увеличаване средствата за капиталови разходи, но трябва да бъде много ясно как точно те се разходват и да няма никакво съмнение, че могат да изтичат към определени кръгове.
Той посочи, че ГЕРБ ще подкрепят бюджета, а БСП ще гласуват против.

„Нашите европейски партньори осъзнаха необходимостта от дерогация. След като те дадоха един достатъчно дълъг период, в който „Лукойл” можеше да пренастрой своите мощности, така че да спре да работи с руски петрол, ние да искаме сами да си отрежем двата крака, на които стоим и да предизвикаме една неконтролируема инфлация вследствие на неконтролируемото повишение на цената на горивото”, посочи Зафиров.

По негови думи правителството ще съществува в тази конфигурация още дълго време. Политикът каза, че не би желал да коментира процесите в ДПС, а диалога на БСП с партията е в рамките на нормалните отношения. По негови думи и в момента ДПС задава дневния ред на управлението.

Зафиров е на мнение, че на фона на геополитиката правителството прави страната съпричастна към кризите, вместо да полага усилия те да не се отразяват на нашата национална сигурност.

Депутат смята, че сухопътните войски трябва да имат нова техника, но лично той е гласувал „въздържал се” при обсъждането и гласуването на договора за страйкърите, заради „безобразният начин, по който се осъществява тази сделка”. По негови думи моделът на страйкърите е стар, цената също е спорна. С този тип бойна машина няма как боеприпасите да бъдат произвеждани в България, което ще не постави в поредната зависимост, заяви той.

„Неуспелият кандидат Ваня Григорова трябва да спре да повтаря по студията „аз”, защото това в голяма степен обижда и неглижира усилията на членовете и симпатизантите на БСП”, заяви политикът. Той подчерта, че всяка своя изява Григорова трябва да съгласува с групата
и с легитимните органи на партията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ццц

    4 1 Отговор
    ...голям gъз беее
  • 2 Лизнал се е

    5 1 Отговор
    Като чокой.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Каква тъпа мутра!

    9 2 Отговор
    Тъп, нагъл, комунист!
  • 5 Баба Кина

    0 1 Отговор
    Естествено! Не сте на власт и това не са вашите "политики"! Има кой да ги извади от ситуацията (Посолството). Ако няма, отпътуват към политическата клоака!
  • 6 ххммм

    4 0 Отговор
    Но подкрепяте комуниста Крадев да разсипва България, така ли?
  • 7 Макавей Пухчев

    6 0 Отговор
    Дебелото Наско. Това е Атанас Зафиров, един пт циркаджиите на корнела
  • 8 ватенката

    4 0 Отговор
    Ми кой ви пита, вие изчезвате!
  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Kyрти 48 г.Ерген- 24 г.Ваш ЛИДЕР":

    Точен Вие Коментарът господин Петков
  • 10 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Видяхме и то в Ефир Истинското Лице на Ваня Григорова Маската падна
  • 11 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 2 Отговор
    Ало БСП-арите, всяка истинска социалистическа партия би подкрепола вдигане на данъците на свръх богатите и въвеждане на необлагаем минимум. Това че БСП не го прави показва, че БСП на дела не е социалистическа партия.

    Не слушайте какво ви говорят бесепарите, гербаджиите, депесари и останалите политици, а ги гледайте какво правят. И какви са последствията от това, което са правили в миналото си.
  • 12 По големи

    3 0 Отговор
    измамници от тези комунисти- капиталисти няма. Това значи, че не искате да ни се вдигнат пенсиите с 11 процента, не искате миним. работна заплата да стане 933 лева. Е затова ще ви изхвърлим от политическата сцена.
  • 13 Този пък

    2 0 Отговор
    От къде ти измислиха и теб.
  • 14 ЯМБОЛИЯ

    1 0 Отговор
    Бюджетът ще се приеме напук на вас малобройни комунисти.
  • 15 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    1 0 Отговор
    Глупака Флийнстоун, като папагал повтаря опорките на Импексовата си господарка...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове