Last news in Fakti

12 Ноември, 2023 15:15 1 627 34

Премиерът за войната по пътищата: Трябва време, за да се натрупа резултат, от усилията, които правим

  • николай денков-
  • жертви-
  • катастрофи-
  • пътища

Нулевата толерантност към войната по пътищата беше поставена като основен приоритет още в първите дни на правителството

Премиерът за войната по пътищата: Трябва време, за да се натрупа резултат, от усилията, които правим - 1
Снимка: shutterstock

Черен уикенд за българския спорт. Четирима души загинаха при тежки катастрофи в северна България в събота. Сред жертвите са футболния треньор Ферарио Спасов, волейболната треньорка Стефка Великова и двама волейболисти.

"Нулевата толерантност към войната по пътищата беше поставена като основен приоритет още в първите дни на правителството", каза пред журналисти министър-председателят Николай Денков, цитиран от NOVA.

Той посочи, че освен ежедневните проверки за алкохол и дрога. Има промяна в законодателството, според която колите на шофьорите седнали зад волана след употреба на наркотици или алкохол се отнемат. Проблем според него е и лошото състояние на пътищата, защото голяма част от поръчките за ремонт на големи пътни артерии се обжалват, а това води до забавяне на ремонтите.

"Трябва време, за да се натрупа резултат от усилията, които правим. Трябва хората да разберат, че тези наказателни мерки работят и могат да засегнат всеки един от тях. Разбира се, много по-важно е да започне да работи превенцията, това означава пътищата да бъдат по-добре ремонтирани. Виждате, че се обжалват голяма част от поръчките, въпреки че са направени по най- прозрачния възможен начин", каза министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Директора

    29 1 Отговор
    Много глупав излезе това момче. А казваха, че бил сред 10-те най-умни хора в света ли, в Европа ли... не знам точно, но ако е вярно това, то този свят не върви на добре от към акъл!

    Коментиран от #10, #24

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Закс

    21 3 Отговор
    Пътища и камери по тях трябват, а не колчета и легнали полицай където не трябват ! Чупите тъпомера !!!
  • 5 кво се оправдаваш..

    25 3 Отговор
    Бе цайс..от както сте на власт-една дупка не сте попълнили,само папканьие и помощи за бандераците а и купуваньие на втора употреба-страйкарс..
  • 6 Не мисли с телевизора!

    29 2 Отговор
    Войната не е по пътищата, там са резултатите от нея. Войната е в главите или по-скоро празните кухини, заети от европейски ценности, пари, коли и телефони. Зомбито дали ще е с кола или танк, няма никакво значение. Закони, особено написани от такива зомбита, не целят да решат проблемите, а само да ги ожесточат.
  • 7 хаберих

    11 0 Отговор
    Звъни се на вратата. Отварям и гледам. Пияна жена влиза в антрето и внимателно затваря вратата. Обръща се с гръб към мене и казва:
    – Аз съм за седмия етаж.
  • 8 Майора

    17 3 Отговор
    Денков както казва народа "След дъжд качулка"!Защо три години не се взеха мерки за ремонти и татко Петко ли беше специалиста по всичко че спря магистралите , намеси се за газта и прочие! Никакъв опит няма да натеупате , просто нямате желание за работа и затова бюджета ви няма да мине! Извинявам се за думите , но колко хора още трябва да загинат , за да св посстеоят магистралите и ремонтират пътищата?
  • 9 Милен

    17 1 Отговор
    Ами права е академичката, след въвеждането на новите мерки със сигурност ще имаме повече жертви от миналата година. От туй по-добър критерий, че мерките действат няма как да има.
  • 10 Казваше Киро!

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Директора":

    Ти вярваш ли му?
  • 11 За протокола

    19 1 Отговор
    Какво време, какви 5 лева, веееее!
    Нищо не правите и то е видно.
    Занимавате се с глупости, докато хората мрат.
    Истинската причина за повечето тежки катастрофи е липсата на контрол и липсата на дисциплина. Нито е слаба квалификация за да се променят курсовете (и да се оскъпяват), нито е употребата на наркотици и алкохол (все пак добре, че се ловят такива), нито е във възрастните шофьори над 70г, нито е и чак толкова в лошите пътища. Всичко от изброеното има принос, но не е главната причина.
    Полицията трябва да е денонощно на пътя, да спира ВСИЧКИ нарушители и да е НЕПОДКУПНА и БЕЗКОМПРОМИСНА. Да се налагат най-тежките наказания и на пътя и в съда докато ситуацията се овладее и подобри. А междувременно трябва да се "пипнат" и някои закони за да се направи невъзможно измъкването на тежки многократни нарушители и убийци на пътя.
  • 12 Касапин

    15 1 Отговор
    АРЕ БЕ ПОР
    А ОТ ДЕ ПАРИ
    КУПИХМЕ САМОЛЕТЧЕТА СТРАЙКЪРЧЕТА ШЪ КУПИМ АМЕРИКАНСКИ РЕАКТОРЧЕТА ЗА АЕЦ ГАЖЦИЦА И ПЕТРОЛЕЦ НА ДВОЙНА ЦЕНА
    АМ ЧИ ТЕ ПАРЕТЕ СВЪРШИХА БЕ МИСИР
    АМА ПП ДБ ДЕБИЛИТЕ СЕ РАДВАТ
  • 13 111111

    13 2 Отговор
    Край с. Михайлово септември асфалтирахте а сега дупките и коловозите са по-опасни от преди ремонта.
    Такава Ви е цялата работа. И не само на Вас, и преди Вас.
  • 14 Българин

    5 0 Отговор
    Правите,правите,жена да те направят теб,че няма да се наложат много корекции.
  • 15 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 0 Отговор
    Някъде срещнах израза: "Нончо бил познат на полицията". После какво? Някой знае ли? Какъв "резултат" се е натрупал, че младеж на 24 г. с мощна кола уби 4 човека? По кой параграф минава "резултата"? Младежа убиец има повече от година стаж, чисти проби. Каквито и дивотии да измисляте за пътните правила, тормозите съвестните шофьори. Вместо да оправите пътищата и старите млади познайници на полицията. Тати прави закони за вас, а момчето ви гази със 150 км/час. Ами то с корупция не става!

    Коментиран от #28

  • 16 Студопор

    11 1 Отговор
    И какви са тия прословутия усилия, дето само слушаме за тях от години?
  • 17 Сър

    10 0 Отговор
    Какво време? Аз не виждам последните месеци да има реална промяна. По улиците на София е същия мазаляк, полицията седи само по хрснилки и толкова
  • 18 123

    10 0 Отговор
    А кога ще обучите хората, как да са отговорни на пътя?
    Часове по безопасност на движението няма, открити мото и авто уроци с участието на пътна полиция няма.
    Единствените ви мерки са глоби, камери и глоби и камери.
    Резултатът - параноично население, което когато види КАТ се побърква, а подмине ли ги, дава газ и бяга, защото не са го спрели за да го клатят и за да не го спрат. Пак да го клатят.
    Мерките ви са без теглилки.
  • 19 Няма държава

    15 1 Отговор
    Нито една от тия катастрофи не е свързана с наркотици и дрога, както твърди мишокa-миниcтър, чр ще имало резултат. Всичко е заради мърлявата полиция, прокуратура, съд и най вече лоши пътища.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Какво правиш бе нещастник

    9 1 Отговор
    Освен рекет, лъжи и кражби.
  • 22 Пълен tашak

    3 2 Отговор
    Пунта Мара е всичко, да не си отварям устата!!!!!!!!!!!
  • 23 Гост

    5 1 Отговор
    Абсолютно безпредметна е всякаква комуникация с този човек. Даже не е необходимо да го питат какви усилия прави. Усилията му са колкото може по-дълго да се задържи на власт. Нищо по-вече.
  • 24 Не е в света и не е в

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Директора":

    Европа.
    На етажа на блока, където живее.
  • 25 Българка

    4 1 Отговор
    Държавате е длъжник на Северна България. Време е това да се поправи и спешно започне играждането на магистралата Русе-Велико Търново

    Коментиран от #26

  • 26 Гълъбова

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    Да бе хахо,кажи му го на Асан Василев хахахах.
  • 27 позеленял

    0 0 Отговор
    неколко паразита по малко
  • 28 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Подведох се, трима са от друга катастрофа, но пак младок - 22 годишен е убиец!
  • 29 Хихи

    0 0 Отговор
    А вие ще сте на островите
  • 30 Малоумници

    4 0 Отговор
    Къде са ви резултатите от малоумните закони? Ще ги видите ама през крив макарон, зашото ви МЪРЗИ да търсите истинските причини за катастрофите.
  • 31 Селския

    1 0 Отговор
    В кой раздел попада държавната секретна политика наркотици алкохол проституция да върви този алъш вериш?????!!!!
  • 32 Голям смях😂

    1 0 Отговор
    "Трябва време, за да се натрупа резултат, от усилията, които правим."

    Нищо не правите!
  • 33 Рошав таралеж

    0 0 Отговор
    Преди ни управляваше пожарникар. Сега ни управлява, мишок. Мишок, ама академик. Академик, ама мишок.
  • 34 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Усилията на управниците ни, както го потвърждава и Премиер-министърът, са в едно направление – наказателни мерки и събиране на парите от глобите !?
    Не се усещат усилия нито за строеж на нови пътища, нито в качествените ремонти на старите, нито в подобряване на пътната сигнализация и маркировките, нито в превантивната работа на органи и организации, касаеща безопасността!? Много странно е, на първокласни пътища през 5 – 6 километра ограничения на скоростта без показване къде е края на това ограничение !? В правилникът е предвидено как да става това – никоий не го спазва. Навсякъде по кръстовища, където има видимост със стотици метри, обезателно се кипри знак СТОП, вместо знак за пресичане на път с предимство. Няма сезонни пътни знаци – курдиса ли се някой, поне 6 месеца е само повод за глоби , а не да върши работа . Контролът е "акционен", а не перманентен и повсеместен.
    И най-недисциплиниран на пътя е НАШИЯ ЧОВЕК . Бил той офицер или обикновен полицай, бевш или настоящ , вместо да бъде за пример. А не да подвежда останалите участници в движението към нарушения!! ТОЙ винаги бърза служебно ..........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове