Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 21:32 1 413 0

Важните новини във ФАКТИ на 18.11.2023 г.

  • софия-
  • илияна йотова-
  • георги кадиев-
  • цветлин йовчев-
  • николай василев-
  • кирил вътев-
  • катастрофа-
  • доброволен резерв-
  • прогноза-
  • лукойл-
  • възраждане-
  • росен христов-
  • кристиян шкварек-
  • дпс

Временно движението по бул. „Илиянци“ е спряно в двете посоки

Важните новини във ФАКТИ на 18.11.2023 г. - 1
Заради силния вятър дърво се стовари върху лек автомобил в Стара Загора. За щастие няма пострадали. Снимка: БГНЕС

Силен вятър в София! Топола уби мъж, рани жена и потроши кола

Топола падна върху движеща се кола на булевард „Илиянци”, научи NOVA. В автомобила се е возило семейство - мъж на 65 г. и съпругата му на 57 г. Мъжът е починал на място, жената е в тежко състояние.

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Правителството да посочи цените на бензина и дизела след падането на дерогацията

При решаването на проблема с руския петрол водещ мотив трябва да е как това ще промени живота на хората у нас. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

„Надявах се, че правителството и министър-председателят Денков ще покажат пред българския народ какво е моментното състояние на рафинерията, какви са прогнозите както за увеличаване цените на горивата, така и за сигурността на доставките, действително ли се мисли за продажба на рафинерията, така както пък говореше финансовият министър”, заяви Йотова.

Георги Кадиев: Как НАП ще си вземе парите в "Газпром"?! Дупката в бюджета ще е от 5 млрд. лева

В приходната част на бюджета виждам една дупка от мининум 4 милиарда, а може би и 5 милиарда лева. Това прогнозира "Говори сега" пред БНТ бившият заместник-министър на финансите Георги Кадиев. Според него дефицитът ще дойде от таксата за пренос на руски газ, от забавянето на средствата по Плана за възстановяване и несъбираемостта от ДДС.

Цветлин Йовчев: Защо никой не разследва как и защо полицията допусна ескалация с насилие срещу протестиращите?

„Не може полицаи, които нямат специфична подготовка за борба с безредиците да излизат на първа линия, това е грешка. Оттам до голяма степен се стига и до ситуацията с насилие – тези хора не са подготвени, те го възприемат като тежък стрес, приемат случващото се като заплаха за собствения си живот. Това отключва агресията. Нужно е да има „антиконфликт” представители, но те не трябва да са на първа линия. Поставени в такава ситуация, може да реагират по неподходящ начин. Трябва да има място, където протестиращите да се изтеглят при натиск от полицията”. Невзетите мерки преди протеста в четвъртък коментира бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Николай Василев: Никакъв разум не виждам! Плашим ЕС с вето заради руските интереси в "Лукойл", а не за българските

Продължавам да съм най-големият критик и да не приемам този бюджет. Това коментира в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” бившият министър на икономиката Николай Василев.

Кирил Вътев: Няма как да го спрем, защото украинският слънчоглед влиза в България като румънски

Причината за затварянето на фермерските пазари беше, че за 20 дни в страната пламнаха седем огнища на инфлуенца по птиците, или по-ясно казано птичи грип. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в Русе, където откри специализираното изложение „Дунавски овощари“ 2023 г. в зала „Арена Русе“.

Катастрофа отново затвори магистрала „Тракия“

Катастрофа затруднява движението при 176-ия км на автомагистрала "Тракия", в област Стара Загора, в посока София.

Военни обмислят да пращат и депутатите да набиват крак на плаца

От стимулиращи до задължителни мерки се обсъждат за военно обучение на гражданите. Това стана ясно по време на обсъждането на Стратегическия преглед на отбраната. Писането на документа започна в края на септември по поръчка на правителството заради променената среда за сигурност.

MeteoBulgaria издаде оранжев и червен код за вятър, дъжд и сняг за днес и утре

MeteoBulgaria издава предупреждения оранжев и червен код за 18 и 19 ноември за дъжд, сняг и вятър.

Погват “Лукойл” за контрабандни практики

След постигнатото споразумение за спиране на дерогацията на “Лукойл Нефтохим” от 1 март следващата стъпка да се направят проверки за контрабандни практики и износ на петролни продукти към други страни в ЕС или САЩ, заяви народният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев пред БНТ.

И "Възраждане" не иска Борис Бонев за председател на СОС

Ясно заявихме, че от нас няма да има подкрепа за председател на Столичния общински съвет (СОС). Това е тяхна отговорност да намерят формулата как да заработи СОС. Това каза пред журналисти общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов, след разговори по покана на кмета на София Васил Терзиев.

Росен Христов: Договорът с „Боташ“ разнообразява газовите доставки за България

„Добро за страната е да имаме ниски цени на горивата. За съжаление това не го виждаме. Тази дерогация има смисъл, ако цените са около 2,30-2,40лв. за л./бензин, цените, които бяха по време на служебното правителство. В момента цените на колонките са такива, каквито са в останалите европейски държави, които работят със сорт Brent, тоест, в момента ние не се възползваме от тази дерогация. От нея се възползват руските олигарси и ПП-ДБ, които работят с тях.“

Кристиян Шкварек: Сега ПП-ДБ ще правят коалиция с Путин

Състезанието е кой ще се дистанцира повече от сглобката, а не кой ще се долепи повече до евро-атлантизма. Той се използва като параван, зад който да се прикрие тази сглобка.

Политолози: Процесите в ДПС могат да разтърсят сглобката

Промениха ли местните избори политическата "шахматна дъска", ще има ли промени в поведението на политическите сили, подкрепящи управлението - БТА попита политолозите Атанас Радев и Светлин Тачев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол