Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 17:51 1 994 21

Борис Бонев за случилото се в СОС: Има нещо положително

  • борис бонев-
  • председател-
  • сос

В рамките на следващите дни до провеждането на заседанието следващият четвъртък ще се опитаме да установим какви са реалните искания на останалите политически сили така, че общинският съвет да започне да работи

Борис Бонев за случилото се в СОС: Има нещо положително - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

За съжаление днес също не беше избран председател на Столичния общински съвет, но има нещо положително и то е, че този път от страна на абсолютно всички групи, представени от Общинския съвет, се изяви желание да се проведат разговори. Това каза пред журналисти Борис Бонев, който отново не успя да спечели председателското място, съобщи "Фокус".

“Знаете, кметът – Васил Терзиев покани всички още миналата седмица на подобен тип разговори, но за съжаление не всички се отзоваха. Очакваме заявеното днес желание за разплитане възела с Общинския съвет да бъде реализирано чрез осъществяването на подобен тип разговори, след което ще видим как ще се развие ситуацията. Това, което е важно да се каже е, че на тези разговори стана ясно, че всъщност с всички политически сили има огромно припокриване на ниво политики. Някой би казал, че в една демократична цивилизована държава това е необходимото и достатъчно условие, за да се постигне управляващо мнозинство. Явно обаче, че за да има синхрон за политики, да има ясни приоритети, които всички да споделят не е достатъчно.

В рамките на следващите дни до провеждането на заседанието следващият четвъртък ще се опитаме да установим какви са реалните искания на останалите политически сили така, че общинският съвет да започне да работи. Хубаво е също така и се надявам, че това ще бъде една от причините за взимане на решение следващият четвъртък – видяхме от колегите от ГЕРБ, от БСП, че има интерес вече Общинският съвет да работи по същество, тъй като много активно се изискваше днес да бъде направено обсъждане и на план-сметката за почистването, повдигна се темата и за бюджета – това означава, че с всички колеги имаме желанието да работим по същество. За да се случи това обаче трябва да бъде избран председател на СОС и да се формират комисиите", обясни Бонев.

Той призова на разум: "Ние като най-голяма група в Общинския съвет полагаме всички необходими усилия в един демократичен процес. Ние сме подготвили вече доста доклади, които чакат първото редовно заседание, когато има вече избран председател и работата да продължи. Разговорите ще бъдат в посока конкретни политики и предложения за включване в бюджета, темата за председателското място в СОС, както и за разпределението на комисиите. В днешния ден ще изготвим покана от името на нашата група към всички останали, които в максимално кратки срокове ще изпратим. Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да водим, категоричен бе Бонев и подчерта, че ще се обсъждат конкретни политики, като подчерта, че се надява този път те да се отзоват на поканата", коментира още Бонев.

Ето как Борис Бонев отговори на въпроса на "Фокус" дали има индикации, че именно неговата фигура е пречка да бъде избран председател на СОС. Усеща ли той подобно нещо: "Преди малко тук господин Таков го спомена, мисля, че господин Вили Лилков в интервю от днешния ден също спомена, че моята личност не е печката за избор на председател. В интерес на истината до този момент ние не сме чули някакви аргументи по същество защо моята личност да е неподходяща за председателското място, но отново това е решение на нашата група, то е взето с пълно мнозинство и както се вижда се подкрепя на всяко едно гласуване. Отново повтарям как ще се развият нещата занапред зависи от начина по който ще протекат разговорите с политическите сили, които са отзоват на нашата покана".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кмета и Общината са НЕЛИГИТИМНИ!

    28 6 Отговор
    90 % от гражданите на София НЕ са гласували!
  • 3 Ще питаме всеки ден!

    14 4 Отговор
    Защо София е най мръсният град в Европа?
    Кога ще спре презастрояването на южните квартали? Има достатъчно място към Кремиковци!

    Коментиран от #5, #14

  • 4 М3 голд

    24 2 Отговор
    С "демократични" приказки се опитва да успее останалите. Ама като си е навил, че ще е председател на общ. съвет... Ами този циркаджия няма един забит пирон, началник ще става. Ами през миналия мандат си имаше такъв - вече знаеш, можеш. Да слагат пак него и толкова. Искам управленец, а не правещ се на такъв позьор и некадърник.

    Коментиран от #7

  • 5 шопо

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ще питаме всеки ден!":

    Не към Кремиковци, че ще излезем с тоягите !!!!!!
  • 6 Бонева от компанията на Елнтън Джон

    25 2 Отговор
    Хората не го искат ма продължават да го натрапват до откат.
  • 7 любопитен

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "М3 голд":

    Този не е ли от другия бряг ?

    Коментиран от #10

  • 8 Стига вече

    20 2 Отговор
    сте ни ги навирали в очите тези многоцветните. Да минават под дъгата, че да са щастливи
  • 9 ПУТИН Е КАЗАЛ ЧЕ БОНЕВ Е ФАШИСТ

    5 3 Отговор
    И ЩЕ ЯДЕ СВИНСКАТА ОПАШКА !

    Коментиран от #13

  • 10 от мнооого далечни брегове

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "любопитен":

    Мъжът му и той е съветник! Поне председателя да е хетеро, след като кметът и мнозинството са еЛГеБеТета!
  • 11 БОНЕВ Е МОРАЛНО ИЗВРАТЕН И ВОДАЧ НА ПРАЙ

    11 2 Отговор
    ДА ЗАЕДНО С ЕДНИ ДВАМА ОТ ВМРО !
  • 12 байдън иска сос да се оправлява от лгбт

    7 3 Отговор
    НЯМА ДА МУ ЧУПИМ ХАТЪРА , Я !
  • 13 АГАТа Кристи

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "ПУТИН Е КАЗАЛ ЧЕ БОНЕВ Е ФАШИСТ":

    Той не я яде, а я ПОЛЗВА !
  • 14 сом

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ще питаме всеки ден!":

    А къде беше досега селянино новодошъл? Къде беше през последните 20 години?
  • 15 БОНЕВ ИСКА РОТАЦИОННО ДА

    9 2 Отговор
    ПОЛЗВА ЦЕЛИЯ ПРАЙД НА СОС !
  • 16 София

    5 1 Отговор
    По-комичен,жалък и трагичен обратеняк не съм виждал,просто си е просто,но пък е амбициозно не,че му върши работа,ма нека се напъва.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ком.#2 кмета и общината са нелигитимни

    3 1 Отговор
    София няма да допусне джендър дружинка да я управлява. Една бомба със закъснител вече е заложена. Господинът да се обърне към този, който му е обещал председателското място, а не към общинските съветници.
  • 19 ЛГБТ основател

    0 2 Отговор
    Борис Бонев - премиер!
  • 20 Кажи си

    3 0 Отговор
    14 г. от трудовия стаж на 35-годишния Борис Бонев по думите му са минали като „градски активист“.
    Питаме как се работи като градски активист?
    Припомняме, че въпросната кариера на Бонев започна в социалните мрежи с видеа и постове, като над 14 години така и не стана ясно от какво се издържа, след като заплата за градски активист няма.
  • 21 Калин

    1 0 Отговор
    Може и да има, но със сигурност не е той!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове