Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 22:53 1 119 13

Важните новини във ФАКТИ на 20.11.2023 г.

  • бойко борисов-
  • калоян паргов-
  • асен василев-
  • борис бонев-
  • жена-
  • митници-
  • делян пеевски-
  • николай денков-
  • концесионери-
  • капитан

"Хората се вълнуват от оставката на Михайлов, не от тази на Стоянов. Няма да подкрепим той да подаде оставка", казва лидерът на ГЕРБ

Важните новини във ФАКТИ на 20.11.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Борисов: Няма да угаждаме на Кирил Петков, че иска оставка на Калин Стоянов, да си сложи и другия бодигард ли? (ВИДЕО)

Никога не съм кадрувал и не съм се обаждал в МВР. Спазих думата си и там не съм се месил. Ако колегите не са доволни от резултатите си от изборите и искат да донапълнят с калинки Вътрешно министерство... да не се връщаме назад как охрана на Кирил Петков стана зам.-министър. Казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност, а той уволни Темелакиев. Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и Денков. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Нова телевизия.
По думите му министърът е политическо лице - на него може да се държи сметка само за функциите му. "Цялата разправия е, че МВР е последното място, където министърът иска да си гледа работата, а не да изпълнява поръчки. Няма да угаждаме на Кирил Петков, че иска оставка на Калин Стоянов, да си сложи и другия бодигард ли? Колко зам.-министри назначиха във вътрешното министерство. Хората се вълнуват от оставката на Михайлов, не от тази на Стоянов. Няма да подкрепим той да подаде оставка", смята той.

Калоян Паргов: Поколенческите проблеми в ЕС може да доведат до „изгасване“ на европейската цивилизация

Европейската перспектива за развитие и възможността ЕС отново да бъде ключов актьор на международната сцена, означава само едно – поколенческите проблеми, на фона на демографските кризи, изискват да се въведе нов модел на мислене и начини за тяхното решаване. В противен случай може да се стигне до така нареченото „изгасване“ или упадък на европейската цивилизация. Какъвто се е случвал на много общности и империи назад във вековете.

Гроздан Караджов: Асен Василев може да ви докара до инфлацията при Жан Виденов

„Да харчиш прекомерно е проинфланционно. Това означава, че крадат от джоба ви. Асен Василев може да ви докара до нещо подобно на инфлацията по времето на Жан Виденов. Той е подобен персонаж. Бюджетът му е Жан Виденовски. Цяла Европа е на прага на рецесия“, каза депутат от ИТН Гроздан Караджов в предаването „Лице в лице“.

Борис Бонев за случилото се в СОС: Има нещо положително

За съжаление днес също не беше избран председател на Столичния общински съвет, но има нещо положително и то е, че този път от страна на абсолютно всички групи, представени от Общинския съвет, се изяви желание да се проведат разговори. Това каза пред журналисти Борис Бонев, който отново не успя да спечели председателското място, съобщи "Фокус".

“Знаете, кметът – Васил Терзиев покани всички още миналата седмица на подобен тип разговори, но за съжаление не всички се отзоваха. Очакваме заявеното днес желание за разплитане възела с Общинския съвет да бъде реализирано чрез осъществяването на подобен тип разговори, след което ще видим как ще се развие ситуацията. Това, което е важно да се каже е, че на тези разговори стана ясно, че всъщност с всички политически сили има огромно припокриване на ниво политики. Някой би казал, че в една демократична цивилизована държава това е необходимото и достатъчно условие, за да се постигне управляващо мнозинство. Явно обаче, че за да има синхрон за политики, да има ясни приоритети, които всички да споделят не е достатъчно.

В рамките на следващите дни до провеждането на заседанието следващият четвъртък ще се опитаме да установим какви са реалните искания на останалите политически сили така, че общинският съвет да започне да работи. Хубаво е също така и се надявам, че това ще бъде една от причините за взимане на решение следващият четвъртък – видяхме от колегите от ГЕРБ, от БСП, че има интерес вече Общинският съвет да работи по същество, тъй като много активно се изискваше днес да бъде направено обсъждане и на план-сметката за почистването, повдигна се темата и за бюджета – това означава, че с всички колеги имаме желанието да работим по същество. За да се случи това обаче трябва да бъде избран председател на СОС и да се формират комисиите", обясни Бонев.

Той призова на разум: "Ние като най-голяма група в Общинския съвет полагаме всички необходими усилия в един демократичен процес. Ние сме подготвили вече доста доклади, които чакат първото редовно заседание, когато има вече избран председател и работата да продължи. Разговорите ще бъдат в посока конкретни политики и предложения за включване в бюджета, темата за председателското място в СОС, както и за разпределението на комисиите. В днешния ден ще изготвим покана от името на нашата група към всички останали, които в максимално кратки срокове ще изпратим. Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да водим, категоричен бе Бонев и подчерта, че ще се обсъждат конкретни политики, като подчерта, че се надява този път те да се отзоват на поканата", коментира още Бонев.

Ето как Борис Бонев отговори на въпроса на "Фокус" дали има индикации, че именно неговата фигура е пречка да бъде избран председател на СОС. Усеща ли той подобно нещо: "Преди малко тук господин Таков го спомена, мисля, че господин Вили Лилков в интервю от днешния ден също спомена, че моята личност не е печката за избор на председател. В интерес на истината до този момент ние не сме чули някакви аргументи по същество защо моята личност да е неподходяща за председателското място, но отново това е решение на нашата група, то е взето с пълно мнозинство и както се вижда се подкрепя на всяко едно гласуване. Отново повтарям как ще се развият нещата занапред зависи от начина по който ще протекат разговорите с политическите сили, които са отзоват на нашата покана".

Жена получи инсулт по време на шофиране, с опасност за живота е

Жена на 68 години е настанена в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" след катастрофа, като за живота ѝ има опасност. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Митниците разкриха машинации за десетки милиони евро

Голяма митническа операция разкри незаконно движение на парични средства в размер на 18 милиона евро, потенциално свързани с изпиране на пари, престъпна дейност и финансиране на тероризма, съобщи агенция "Митници".

Пеевски: В бюджета да се предвидят пари за протонния център за онкоболни

За незабавно включване в Закона за държавния бюджет на проекта за изграждането на първия на Балканите център за провеждане на протонна терапия за лечение на онкологични заболявания, настоява председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Това съобщиха от движението.

Отговорността към живота и здравето на българските граждани е най-важният ангажимент на министрите в правителството, което и да е то и ние няма да престанем да настояваме за изпълнението на тази отговорност, в името на хората, категоричен е Пеевски.

След като изграждането на Протонния център отпадна от Плана за възстановяване и устойчивост, финансиран от ЕС, правителството пое ангажимент центърът да се финансира от държавния бюджет в ЗДБ за 2024-та година. Днес обаче стана ясно, че Протонният център не е предвиден в Закона за бюджета за следващата година, а около 40 водещи специалисти в областта на онкологията и лъчелечението алармираха, че това поставя под риск изграждането му въобще.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски призова министъра на финансите да направи необходимите корекции и в Закона за държавния бюджет, преди внасянето му в Народното събрание, да се обезпечи ресурс, с който да започне изграждането на това ключово за лечението на онкологичните заболявания съоръжение.

По данни на експерти, Протонният център ще разшири възможностите за лечение на около 600 онкоболни годишно с иновативна и доказано ефективна терапия и България може да стане водещ център за съвременно лечение на онкологични заболявания на Балканите.

Денков каза кога ще си подаде оставката

Премиерът Николай Денков иска анкетна парламентарна комисия, която да разследва случаите на полицейско насилие на протеста на футболните запалянковци.

Към момента все още няма решение за оставката на Калин Стоянов като вътрешен министър, стана ясно от думите на министър-председателят, съобщи dariknews.bg.

"Много от полицаите бяха пример как се охранява подобно събитие. Но, тези, които използваха палките и биеха паднали хора, хора, които нямаха общо с протестите - те нямат място в полицията. Не чух вътрешния министър да критикува и да се разграничи от действията на тези полицаи. Искам и министъра и политиците, които го защитават да кажат дали защитават това, добави Денков. Ако има действия и тези полицаи си тръгнат, аз нямам да имам проблем с министъра. Ще имам проблем, ако продължи да замазва ситуацията", категоричен беше министър-председателят.

"Ако министърът не припознае това като насилие, което заслужава тежка санкция, аз ще си подам оставката. Това е абсолютно неприемеливо", заяви Николай Денков.

Всички разговори между вътрешния министър и Кирил Петков, те са били само с настояване да не се допуска изборна търговия, категоричен беше Николай Денков във връзка с твърденията на Калин Стоянов, че му е бил оказан натиск от съпредседателя на ПП. "Не е имало разговори от типа, че някой партия трябва да бъде печеливша или друга да бъде губеща. Запознат съм с тези разговори", добави той.

Всяка една жертва на насилие ще получава безплатна правна помощ и общо имаме 31 центъра с 348 места за настаняване на жени и деца, пострадали от домашно насилие, информира още министър-председателят.

Концесионери по морето настояват за диги след бурята

Петметрови вълни отнесоха плажове по Южното Черноморие. В Бургас вълните са достигнали почти до плажната алея. В морето са отнесени барбарони, шезлонги, столове. Собственици на заведения поискаха да се разреши на концесионерите да изграждат диги по плажовете. Със заповед на предходния областен управител изграждането им е забранено след редица сигнали за тежка техника по плажните ивици.

Капитанът на похитения кораб е на 38 години, живее във Варна, но корените му са от Петричко

Капитан на похитения в Червено море кораб е 38-годишният Любомир Чанев, научи БНР от свои източници. Мъжът живее със семейството си във Варна, но корените са му от петричкото село Кавракирово.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да изчистим ГЕРБ от шлаката.

    1 1 Отговор
    Давай Бойко, ще се справиш! Ти го можеш! Провдив избра и случи на кмет. Събра си екипа, с който се е доказал през тези 12 години работа. Сега вият като вълци, които бяха натирени. Нека си управлява сам кмета, той знае и може и Пловдив си го харесваме. Да не го натискат бизнесмени.
  • 3 Никога ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Докога на теб и твоята шайка ще се угажда ? Като си искал да управляваш да си беше съставил правителство ама няма с кого никой не ви иска ,сега решават ПП и ДБ и стига си се пъчил видяхме докъде докара държавата . Във всички институции е пълен хаос благодарение на твоята недалновинност и пренебрегване и заобикаляне на правилата и законите ,примери много като почнеш от митническата проверка на Мишо бирата и всички изтекли записи и милярдите дадени от теб за Руско-Турски-Сръбски-Унгарски поток
  • 4 Дидо Тира

    1 0 Отговор
    Бочка пусни ни Деси от Дулово да я поклесаме с брат ми много е добра!
  • 5 Барбата

    0 0 Отговор
    Ако добарам Деси ще и обърна маатката честно
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПЪГУОШ

    0 0 Отговор
    Този индивид на снимката е УНИКАЛЕН ПРОСТАК !
  • 8 Петер Брьогел

    0 0 Отговор
    Бойко от Банкя спомня ли си какво правиха полицаите под колоните , с протестиращи , но не бабаитите от агитките , а с млади момчета и момичета ?
  • 9 Пийпинг ТОМ

    0 1 Отговор
    Трудно ми е да си представя , как ЛИЦЕМЕР и ЦИНИК , какъвто е Борисов , ни е управлявал толкова дълго време !
  • 10 свиреп ОХЛЮВ

    0 0 Отговор
    Спомняте ли си БОЙКОВАТА милиция-полиция , която биеше протестиращите в центъра на София ? Дори има чудесни записи от това ! И какво последва ? Тиквата се правеше , че не знае и все едно не е било и после сложи шефа на МВР за свой депутат ! Това ли е бойковата демокрация и правда ?
  • 11 Само Питам

    0 0 Отговор
    Безкраен и безграничен пример , че този нагъл човек ББ от Банкя е БАЙ ГАНьО и то в най-лошата му форма и чудовищна отвратителност !
  • 12 ВИметоНаВимето

    0 0 Отговор
    Това , което трябва да вълнува нормалните хора е кога Борисов и Шайката му , ще бъдат съдени от независим съд и ще лежат в затвора !?
  • 13 Оракула от Делфи

    0 0 Отговор
    Той "Долапа" ,никога не бил ходатайствал в политиката,
    разбирате ли , как нагло и систематично ни лъже този отдавна , "прочетен вестник"! ...!!!/???

    "- Ало, Ваньоо........???"

    "Долапа" явно , не иска мир на праха на Ваньо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол