Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 11:34 1 892 13

Джамбазки: Забавянето ни за Шенген е заради интересите на Германия

  • ангел джамбазки-
  • шенген

По думите му Германия не иска тя да налага ветото, а си намира други държави да го правят. „Това е известен стар номер в политиката в международните отношения. Когато имаш водеща роля някъде, каквато е ролята на Германия, не е добре ти да си лошия

Джамбазки: Забавянето ни за Шенген е заради интересите на Германия  - 1

Забавянето на приемането на България в Шенген е заради интересите на Германия и донякъде на Холандия, каза пред журналисти в Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки. По думите му Германия не иска тя да налага ветото, а си намира други държави да го правят. „Това е известен стар номер в политиката в международните отношения. Когато имаш водеща роля някъде, каквато е ролята на Германия, не е добре ти да си лошия, затова си намираш някой друг да го направи вместо теб. Случаят с Австрия е точно такъв. Австрия има проблем с емиграцията, но основният проблем на Австрия с миграцията е Германия, а не България“, обясни Джамбазки, цитиран от БТА.

Според него Германия не се е справила с мигрантите, както е заявила предварително. „Наводнението на Европа с мигранти, които не се социализират, а подкрепят Палестина срещу Израел в момента, което за тях е огромен проблем и огромен шок, е заради германското поведение и няма нищо общо с България“, заяви евродепутатът. Той е категоричен, че нелегалните мигранти, които влизат в Австрия, не са минали през България. Една малка част от тях според него са се придвижили през Унгария по западно-балканския път, който се финансира от неправителствени организации, плащащи на трафикантите.

Джамбазки е категоричен, че причината България да е извън Шенген е транспортна и финансова, а целта е западните пристанища да работят както до сега.

Ако България и Румъния са в Шенген, най-големите европейски пристанища в Европа ще станат Констанца, Варна и Бургас, Пирея и Солун, защото пътят на стоките ще се съкрати и те ще стигнат до западна Европа за седем-осем дни. Докато за акостиране на пристанища като Ротердам, Копенхаген, ще трябват още две седмици. Държейки България и Румъния извън Шенген, пътят на стоките се забавя, заради чакането по вход-изходните граници на двете държави. По думите на Джамбазки това струва на България като преки щети 100 млн. евро на година само за транспортния бранш, без да се броят останалите, свързани с него бизнеси, обясни той. „Ето ви го обяснено най-просто и абсолютно вярно. На това не може да се противопостави нищо“, каза още Джамбазки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    21 4 Отговор
    Шенген - през крив макарон , защото политиците ни за нищо не стават . Станахме за смях пред целият свят с тях. !!
  • 2 Мдаааа

    12 4 Отговор
    Тая работа не е като да сипваш вода по протестиращите.
  • 3 честен ционист

    6 10 Отговор
    Ще ви вкарат у Шенгеня, когато се завършат лагерите за камилара от сектор Газа. И не зависи от Германия, а от САЩ.
  • 4 Моряк

    8 12 Отговор
    "Ако България и Румъния са в Шенген, най-големите европейски пристанища в Европа ще станат Констанца, Варна и Бургас, Пирея и Солун, защото пътят на стоките ще се съкрати и те ще стигнат до западна Европа за седем-осем дни".Тоя яко се е напушил!С кво ша ги превозиш тия стоки например от Солун до Германия, Франция,Испания,Италия,бре?

    Коментиран от #5, #12

  • 5 Джамбаза

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Моряк":

    С камили
  • 6 Ти пък

    4 2 Отговор
    си само за Шенген ?!
  • 7 За това

    13 2 Отговор
    Ако не влезем скоро Румъния и българия да премахнат границата си и да съдят австрия за загубите които ни причиняват
  • 8 ТУК ГОВОРИШ

    4 3 Отговор
    АМА ТАМ МЪЛЧИШ ИНАЧЕ ИЗФЪРЧАШ ОТ КАБИНЕТА В ЕС КЪДЕТО СПИШ ЗА ДА ПЕСТИШ ЗА СВАТБАТА С ГОДЕНИКА ТИ !
  • 9 123

    9 1 Отговор
    ТОВА САМО ПОТВЪРЖДАВА ЛИЦЕМЕРИЕТО НА БРЮКСЕЛ;КОЛКОТО ПО ДАЛЕЧ ОТ ШЕНГЕН ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ;ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ НИ СЕ ВНУШАВА ЧУВСТВО ЗА ВИНА-ТО НЕБЕ РУСКО ВЛИЯНИЕ;ТО НЕ БЕ СЪДЕБНА СИСТЕМАЛТО НЕ БЕ КОРУПЦИЯ ;СЯКЪШ ИДИОТИТЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА СА КАНОНИЗИРАНИ ЗА СВЕТЦИ.ИСТИНАТА Е ,ЧЕ СЕ РАЗРУШИ ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА И СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЗА ДА СЕ НАСТАНЯТ ТЕХНИТЕ КОНГЛОМЕРАТИ И БАНКИ С ЦЕЛ ЗРОБВАНЕ;АКО БЯХА ИСТИНСКИ СОЛИДАРНИ НЯМАШЕ ДА ФАЛИРАТ ПРЕДПРИЯТИЯ ,А ДА ГИ МОДЕРНИЗИРАТ И ДА ОСИГУРЯТ ПАЗАР НА БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ С ТЯХНАТА МАРКА ,А НЕ НА СТОКИТЕ НИ ДА ПИШЕ ПРОИЗВ. В ЕС;ОСВЕН ТОВА ДА СЕ БЯХА ЗПАЗИЛИ РАБОТНИТЕ МЕСТА.СЕГА СА НИ ДАЛИ КВИОТИ ЗА НАЙ-НИСКИ ДОХОДОНОСНИ БИЗНЕСИ КАТО ТРАНСПОРТ И СПА -ТУРИЗЪМ.С ТАКОВА ЕС СЕМЕЙСТВО СМЕ КАТО КРЪГЛИ СИРАЦИ.
  • 10 Демократ

    2 6 Отговор
    Вчера слушах това злобно човече на живо от Брюксел и се очудих какво търси там да лапа огромни европейски пари и да лее толкова нечленоразделна омраза към България и Македония. Такива като него парадоксално се наричат българи,защото са срам и позор за България. Копейкин и партия израждане не трябва да участват в евроизборите,защото се борят България да излезе от ЕС и не приемат еврото,значи нямат право да получават заплати в Евро в Брюксел. Да си получават копейките. Така е морално и няма нужда антибългари да представляват България пред света.
  • 11 Галина Колева,

    4 1 Отговор
    Джамбаски е прав за всичко.
  • 12 Парите им

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Моряк":

    Суецки канал,Солун, Лом - това е най-прекият и евтин маршрут за стоки от Китай,Индокитай,Индия и Близкия Изток за Европа. Точно затова Зелените ни талибани саботират тунелите в Кресненското дефиле и под Петрохан - парите им са от нидЪрлемдци и немци.
  • 13 ИНЖ

    1 0 Отговор
    Абе Геле, ти верваш ли си??? Все другите са ни виновни....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове