Last news in Fakti

9 Декември, 2013 08:16 1 098 0

Предизборните кебапчета – в тест за второкласници

  • кебапче-
  • избори-
  • инсулт-
  • ирена узунова-
  • бебе-
  • бежанци

Преглед на печата

Инсулт удари депутатката Ирена Узунова на именния ден на внука й, пише в. „24 часа“

47-годишната депутатка от ГЕРБ Ирена Узунова, едно от остриетата на парламентарната група, бе покосена от инсулт. Юристката получила мозъчен удар към 18 ч. в събота в дома си в Хасково. Узунова е била приета в кома в интензивното отделение на местната болница. Днес сутринта излязла от критичното състояние. "Контактна е", казаха вчера от ръководството на здравното заведение. "Бяха направени консултации с колеги от София. Все още не може да се направи преценка на пораженията, но към този момент няма. Предстои да бъдат направени пълни изследвания", съобщи шефът на хасковската болница д-р Славчо Близнаков. Към момента нямало да се налага мястото на Узунова в парламента да бъде заето от следващия в листата на ГЕРБ.

Предизборните кебапчета – в тест за второкласници, възмущава се в. „Труд“

“Жителите на една махала били закарани на митинг, като всеки получил по едно знаме и по две кебапчета. След митинга те изхвърлили 15 от знамената, а останалите 35 знамена занесли в махалата. Колко кебапчета са получили жителите на махалата? А) 100, Б) 80, В) 50, Г) 40”. Тази задача за второкласници на математическия турнир “Иван Салабашев” взриви фейсбук. “Има ли все още някой, който се съмнява, че сме най-малоумната, кретенска и абсурдна “държава” в света?”, възмути се Явор Червенков, чийто син е участвал в турнира. “Проблемът не е в задачата, а в българската реалност”, коментира участник в разгорялата са дискусия. Червенков обаче смята, че дори и да е такава реалността, тя няма място в математиката.

Надзиратели къпят бебета на бежанки, разкрива в. „Стандарт“

Факт е: както стачките на имигранти в центровете, така и сблъсъците между различните етноси бегълци не са прецедент зад металните огради. Не във всички лагери обаче прехвърчат искри между надзирателите и бегълците. В Пъстрогор например млади майки бежанки с благодарност разказват за охранителите на лагера и за помощта, която им оказват при отглеждането на бебетата им. Преди време млада бегълка от Руанда роди първото си дете, малко след като мина граничната бразда между Турция и България и беше заловена от нашите граничари. След изписването й от хасковското АГ първи помощник на 24-годишната майка се оказа шефът на охраната в Пъстрогор Данаил Петков. Не е тайна, че униформеният е купувал памперси и млека за бебето на африканката.

Броят 560 лева за дипломна работа, издава в. „Новинар“

560 лв. излиза написването на дипломна работа от 100 страници за 48 часа от експерт. Студенти масово предпочитат да си платят и да получат готова разработка на черно, вместо да пишат сами, показа проучване на „Новинар”. Ако срокът за разработване на темата е две седмици, цената пада на 300 лв. Курсовите работи пък вървят между 50 и 100 лв. в зависимост от сложността и обема. Най-скъпи са разработките по мениджмънт. Понякога и бивши университетски преподаватели се наемат да пишат курсови работи срещу заплащане. „Поискаха ми 90 лв. за разработка от 2 страници, но ми се видя скъпо и отказах”, разказа студент, който е трети курс в УНСС. Предлагат се и специални промоции: ако дадете да ви изготвят 3 разработки, ползвате 15% отстъпка.

Българите пазаруват рядко и със страх в интернет, констатира в. „Сега“

България е няколко обиколки след Западна Европа в използването на интернет за пазаруване и банкиране. У нас този тип трансакции са редки, а недоверието в мрежата - високо в сравнение с ЕС. Традиционното приложение на интернет е за активност в социалните мрежи и за онлайн игри. Това показва новият доклад на Евробарометър за компютърната сигурност в съюза. Докладът изтъква известен напредък на България при дела на хората, влизащи в интернет всеки ден. Той се е увеличил от 35 на 42% . Въпреки това честотата на интернет потребление у нас е далеч по-ниска от средното ниво за Европейския съюз. 41% от българите изобщо не ползват интернет, което ни поставя на едно от последните места по потребление на мрежата на континента.

Мориконе на чай и плодове у нас, информира в. „Монитор“

С чай и плодове ще поддържа духа си Енио Мориконе по време на репетициите за концерта му в „Арена Армеец”. Италианецът, когото критиката нарича Филмовия Моцарт, е поискал и средиземноморски блюда. Алкохолът е напълно изключен от менюто му. „Той е много скромен. За разлика от рок звездите не изисква хавлиените кърпи в гримьорната му да са в определен цвят и подредени по фъншуй”, споделиха организаторите на спектакъла от „Ивент зона”. Носителят на „Оскар” пристигна у нас вчера с 20 души технически екип и моментално се отправи към залата, за да се запознае с хора и симфониците на радио „Класик ФМ”. Преди старта на първата си репетиция у нас Мориконе стисна и ръката на Теодосий Спасов, който ще свири под негово диригентство утре.

Жалко за Алма матер, заключава в. „Дума“

"Искам да запазя университета цял", изказа една илюзия ректорът Иван Илчев. Свърши тя. Няма повече цялост - защото позволиха на разюздани лигльовци да подменят с политика това, заради което съществува институцията Университет. Какво ли не е ставало в България в последните 120 години, но никой не си е позволявал да омърси Университета. От уважение. Сега го употребиха най-безобразно в политическия водевил - като всичко останало. Преподаватели и студентите им, катедри и факултети кипят, въвлечени във вътрешна схватка, раздрани като парцалите, които висят около Аулата с ликовете на Кирил и Методий пред нея. Вкараха Алма матер "в играта" на политическите кукловоди и я ерозират отвътре. Как се лекува раната от това единствено постижение на външните и вътрешните окупатори на университета?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове