Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 10:26 2 118 21

Гробари рекетират близки на починали в София

  • централни гробища-
  • рекет

Директорката на софийските гробища Яна Паскалева отрича да знае за случая и да е изричала думите, че са ниски заплатите и няма работници

Гробари рекетират близки на починали в София - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Търговия с гробни места, рекет, изнудвания, твърдения за обрани трупове и заря в Централните софийски гробища.

Предоставен бе запис на който се искат 3000 лв. за "запазване на гробно място". Но такова понятие в закона не съществува. Екипът на Нова ТВ проверява на място и вижда, че служителите на гробищата са си пуснали заря на метри от опечалените, докато тече погребение.

И още, оказва се, че от всичко се прави бизнес - от телата на починалите се сваля абсолютно всичко – златни накити и зъби, дрехите се свалят преди кремация и се дават в магазини за втора употреба. Абсолютно всичко се продава. Жалбите, които постъпват към администрацията на гробищния парк, биват изхвърлени.

За случая сигнализира Галин Цоков, син на починала. Той показва запис, на който гробарят Борислав Методиев му иска 3000 лв., за да запази гробно място до неговата майка. В противен случай се заканва да извика багер и да го разруши. След като прави видеоматериала, Галин отива при директора на Централните софийски гробища, за да подаде сигнал.

„Видимо не беше изненадана, че стават такива неща там. Обясних ѝ, че има хора, които искат пари, аз имам компромати и попитах, ако подам сигнал, тя готова ли е да ги махне. Тя отговори, че много ниска им е била заплатата и те са си намерили начин да изкарват допълнително. Каза ми: „Ако ги изгоним, няма кой да работи”, разказва Цоков.

При пристигането си екипът на NOVA заварва служителите да се забавляват, наблюдавайки заря. Когато Методиев ги забелязва, прави опит да ги нападне, в изключително агресивното си поведение той отрича да е взел парите, но става ясно, че ги е поискал.

Директорката на софийските гробища Яна Паскалева отрича да знае за случая и да е изричала думите, че са ниски заплатите и няма работници. След настояване от страна на телевизията, директорката вика Методиев и изисква писмени обяснения от него. Паскалева уволнява гробаря и наказва със забележка колегите му.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кремация

    2 18 Отговор
    Стига с тия гробове. Кой век сме?

    Коментиран от #5, #12

  • 2 Наистина

    9 0 Отговор
    Европейци !?!?!?
  • 3 1221

    18 0 Отговор
    Много грозна постъпка но Денков веднага ще ги уволни.
    Няма такава държава ако нашето може да се нарече държава.
  • 4 в бързината

    22 2 Отговор
    Прочетох Гербери, а то било гробари.

    Коментиран от #15

  • 5 Някой работи са невъзможни

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кремация":

    Да ама ако се наложи ексхумация...как ше върнеш тялото от пепелта?
  • 6 111111

    17 0 Отговор
    .... рекет, изнудвания, твърдения за обрани трупове.....
    А сме с най-много контролни органи на глава от населението в целия свят. Ама те не са да контролират а да си получават заплатите. Всяко от тези действия се наказва със затвор ама контролиращите нямат доказателства пък и защо да си нарушават спокойствието. Компютър, кафенце, секретарка, топло и светло, приятно за работа кабинетче.
  • 7 Няма такава държава !

    16 0 Отговор
    ЦСГ са свърталище на циганската мафия.Всичко каквото може да се вземе се краде.Следят кой ходи редовно на гробища и поругават паметника на починалия.Чупят плочи,фенери,огради и пейки.После услужливо идват и си предлагат услугите да поправят вандализма !?! Охраната е от пенсионери които наравно крадат с циганите.
  • 8 Иван - Асен

    14 1 Отговор
    Булгаристан -Бойче мутренски !
  • 9 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    17 3 Отговор
    КАТО НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО ВСЕКИ ГЛЕДА ДА РЕКИТИРА ДРУГИЯ КАТО В ЗГЛОБКАТА
  • 10 5556

    9 1 Отговор
    Предлагам веднага "сглобката" да направи една Комисия за тези действия. Комисията да е "независима" и "неподкупна" като за целта им се отделят големи финансови поощрения за да не се поддава на "изкушения".
  • 11 Пурко

    9 1 Отговор
    И какво излиза сега?Къде в Байгания,няма мафия?Сетих се.В редиците на мафията няма мафия.Като умра съм казал.Има ли пари,горене.Няма ли два камъка,за глезените и по моряшки.Храна за червиите,не искам да ставам,а и брз това няма да ме ядът,с тези консерванти натрупани.
  • 12 Яяяяя

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кремация":

    Всеки решава за себе си, има духовни ценности на които някои хора държат . Не налагайте вашето мнение на останалите
  • 13 Ахаха

    5 0 Отговор
    Добро утро! Кога е било другояче?
  • 14 Санде Версачето

    7 0 Отговор
    Така е защото все още всичко общинско е преразпределено в частни фирми които трябва да "изкарат" за да се "отчетат" където трябва. Чупят се и се сквернят паметници за да се подредиш за нов. Охранителната фирма в гробищния парк охранява единствено себе си в кибитката на топло. За всичко, дори да зададеш въпрос- дължиш пари или такса, ако е по официалния ред.
  • 15 Деций

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "в бързината":

    Е то това са синоними,така ,че нищо не си объркал.
  • 16 НОВИЯ КМЕТ В ПРЕДИЗБОРНИТЕ СИ ЛЪЖИ ОБЕЩА

    5 0 Отговор
    ДА ВЪДВОРИ РЕД В ЦЕНТРАЛНИТЕ ГРОБИЩА НО И ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ ЩОТО МЕТОДИЕВ ЩЕ ГО БИЕ И ПОГРЕБЕ ! ДИРЕКТОРКАТА ЗАЩИТАВА ГРОБАРИТЕ И СЪЩО ТАКА И ГИ РЕКЕТИРА !
  • 17 ГЕРБЕР И ГРОБАР

    3 0 Отговор
    Е ЕДНО И ТОЖЕ ! В ОБЩИНАТА Е СЪЩОТО , ГРОБАРИТЕ И ТАМ СЕ ОТЧИТАТ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    1 0 Отговор
    Наскоро някаква гробищна фирма към Централни софийски гробища ми поиска 2000 лева за укрепване на паметна плоча. Работата беше за един ден, изизскваше 2 торби цимент и нялколко дюбела за свързване на отделните панели. Баш майсторът казаче взимал по 65лв. "на дупка". Отидох при друга фирма, но този каза че " те вода не си подливали" и понеже го били видели от първата фирма, че бил там , втората фирма въобще отказа да даде оферта. След като платих 2000 лева нещата бяха направени зле, казаха ми се, че не сме се разбрали какво точно да се направи и поискаха още 1500 лева да го довършат. Абсолютно, 100% изнудване.
  • 20 ФАКТ

    2 0 Отговор
    СТРАПОТЕН БИЗНЕС СИ ТО ОТ МЪРТВИТЕ
  • 21 Киро

    2 0 Отговор
    Тази нагла и лъжлива директорка Паскалева, още ли е на работа....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове