Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 17:53 7 128 33

Росен Йорданов: Група от пловдивски полицаи може да се е поувлякла да прилага прекомерна сила на протеста в София

  • росен йорданов-
  • пловдивски полицаи-
  • прекомерна сила-
  • протест-
  • софия

"Полицаите, които си вършиха добре работата на протеста на феновете, действаха по-решително и по-адекватно. В случая една професионална ситуация се интерпретира политически. Има огромна разлика между различните видове фенове. Защо протестът трябваше да бъде на място, което по-трудно за охрана? Има паркова среда и малки улички, които трудно се охраняват", смята криминалният психолог

Росен Йорданов: Група от пловдивски полицаи може да се е поувлякла да прилага прекомерна сила на протеста в София  - 1
Снимка: NovaNews

По-детайлно разследване ще установи връзка с провокаторите на протеста в столицата. Те не са от града, а са дошли тук като фенове и полицаи. Може да се установи доза умисъл. Група от пловдивски полицаи може да се е поувлякла да прилага прекомерна сила. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" криминалният психолог Росен Йорданов.
"Полицаите, които си вършиха добре работата на протеста на феновете, действаха по-решително и по-адекватно. В случая една професионална ситуация се интерпретира политически. Има огромна разлика между различните видове фенове. Защо протестът трябваше да бъде на място, което по-трудно за охрана? Има паркова среда и малки улички, които трудно се охраняват", смята той.

По думите му е изключително нелепо народът и полицията да се противопоставят. "Сред органите на реда има хепи соц атмосфера, има и служители, които не знаят какво правят там. При предните протести полицията бе поставена на унизително ниво. Има неизлекувана отмъстителна нагласа, вероятно някои полицаи са се поразпуснали. Това е недопустимо. В МВР нещата са зле - анахронична и непривлекателна институция. Във ведомството има груба политическа намеса. 1/3 от административните и помощни структури могат да бъдат закрити", коментира Йорданов.

Психологът е работил с главния секретар Живко Коцев във великотърновскатата дирекция на МВР. "Тя беше на последно място по разкриваемост, когато я пое, а когато я сдаде - на първо място", разкри той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    27 8 Отговор
    София да обяви война на Пловдив

    Коментиран от #4

  • 2 ТаУмВзе

    43 3 Отговор
    Шапкарски Произвол Пак! Бития, бит е банална фраза.
  • 3 Някой си...

    45 5 Отговор
    Тояпъккакъв е клоун, обикаляккато решетарка е се прави на Ботьо Ботев. Големата работа бил, без него МВР то не се светвали лампите. Народа добре го е казл- прост като поли цай
  • 4 Така е

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    густо майна Филибето !

    Коментиран от #7

  • 5 Пуфи

    15 3 Отговор
    Майните си ги връщатат на шопетата
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гарван гарвана око не вади

    47 3 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    Поувлякла се викаш била СДВР
    Ти ако имаш дъщеря би ли бил съгласен ей тъй да се пувлекат с нея няколко полицая..
  • 8 Когато

    35 3 Отговор
    в една "демокрация", изборите са ала-бала, а протестите завършват окървавени, без да постигат целите си, кои ли са средствата, с които гражданите да защитят интересите си?

    Коментиран от #11

  • 9 Сандо

    20 2 Отговор
    Ами то така става:Полицаят го бие,а той нито пада,нито бяга - е,как да не се увлече човек?
  • 10 Айде де

    34 1 Отговор
    А бе възможно ли е толкова време да се занимаваме с нещо, което трябва веднага да се знае. Тоз комевтира, онзи коментира, министърът мънка. Тук проблемът не е да се влачи проблема. а да се реши по начин по който се гарантира че повече няма да се случва.
  • 11 Сандо

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Когато":

    Средството е ясно,ама те изсякоха горите.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 19 Отговор
    Росене, защо пък не провериш ролята на полулегалните русофилски ПАРАВОЕННИ ФОРМИРОВАНИЯ в "протеста-погром", знае се КОЙ ги финансира...
  • 13 ха ха

    40 3 Отговор
    Абе, на пловдивските полицаи много им се събра. Събличаха хора по кръчмите, биха софийските запалянковци и сега са оставили половин Пловдив без интернет и телевизия, защото са събрали сървърите на някаква голяма фирма.
    В Пловдив трябва незабавна чистка на висши полицаи! Самозабравиха се.

    Коментиран от #24

  • 14 полюция

    17 1 Отговор
    то и в овенната полюция е същото.
  • 15 боко

    26 2 Отговор
    Мутрата политизира МВР всеки вижда с депутатите шефове на МВР маринов и терзиев
  • 16 Поувлякла ?

    41 2 Отговор
    Как ще се поувлечеш да вървиш зверства , ако не ти е в природата и нямаш контрол над себе си , а за морал да не говорим !
  • 17 Тоя

    30 3 Отговор
    ли милиционер "психолог" ли е подбирал кадри и е правил диагнози на тях и арестанти ? Боже , опази !
  • 18 Иван

    30 1 Отговор
    Такива садисти, трябва да се поосъдят, не само да се поуволняват!
  • 19 един

    33 2 Отговор
    Ами съдиите да вземат да се пооувлекат малко и да ги вкарат за по-дълго в пандиза, да видим други дали ще се пооувличат да бият невинни хора!
  • 20 тоя росен росен кво толкова ни го

    23 4 Отговор
    НАТРАПВАТЕ ПО ДВА ПЪТИ НА ДЕН - ТОЙ САМИЯ Е С ОТКЛОНЕНИЯ !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ????

    12 0 Отговор
    Истината боли!
    Защо ме триете?
    Масони "Слънце "
  • 23 Бившето ченге??? Пловдивските полицай

    28 2 Отговор
    може да са се "поовлекли" в биенето на протестиращи????? Ало Милиционера??? Поовлече се и ти като Пловдиските Милиционери да ги защитаваш!! Накачил си разни титли" криминален психолог?? Но ни пробутваш Милиционерски оправдания, за биячите и на невинни, случайно минаващи хора!! Поовлече се и ти!!?
  • 24 Хаджи протестър

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "ха ха":

    Атанас Илков беше шеф там.Доста министри и шефове от там има в ГДНП.Май е вярно мнението за чистката
  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    23 0 Отговор
    На този показан по медиите садизъм му казваш"Поувлякли".........тези дет са се поувлякли в някоя арабска държава вече щяха да са затрупани....с пирамида от камъни.......
  • 26 Аз....

    20 0 Отговор
    Смеш..к я изчезвай в психото до стадион Раковски и не ръси акъл!!!
    По - добре кажи как вие психар..е допускате такива ТРИФАЗНИ.....?
  • 27 Хахо

    6 17 Отговор
    За да има ред и дисциплина, полицията трябва да бие и да стреля. Тогава ше има ред и уважение. Малко им е било на така нар. агитки. Трябвало е повече да ги насмелят. И не само тях.
  • 28 Жужи

    7 14 Отговор
    Като ги гледам тези невинни, ама въобще не изглеждат невинни. Бой им трябва повече, за да изглеждат после повече на невинни.
  • 29 ........

    4 4 Отговор
    В Пловдив си има сатанисти с пречупени кръстове и затова имаше там земетресение и бури.Като са дошли в София също стана земетресение преди дни.Сатанистите се разполагат от двете страни,за да има конфликт.Не са само от едната страна иначе нищо няма да стане.
  • 30 Във всеки случай

    2 12 Отговор
    Милицията трябва да бие якоооооо!!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 хххх

    6 1 Отговор
    Пловдвиските мутри на мутрата Паскалев са отишли да бият софиянци с палки! Ясна е работата.. Разбра ли са, че софиянци са гласували за ДС и са решили да им спретнат един кютек като награда!
  • 33 Иван

    0 1 Отговор
    3ма поувлекани със палки налагат един паднал на земята. Да не си помислите че го бият, само го масажират и съветват. Да се надяваме че Г-н психолога да му се падне само един път да е на мястото на масажирания.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол