Last news in Fakti

26 Ноември, 2023 11:14 1 174 33

Регионалният министър: За почистване на снега могат да бъдат мобилизирани над 2000 машини

  • регионален министър-
  • машини-
  • снегопочистване-
  • мобилизиране

Надявам се с началото на новия строителен сезон ще може да се работи по всичките пет магистрали, които в момента се строят, коментира Андрей Цеков 

Регионалният министър: За почистване на снега могат да бъдат мобилизирани над 2000 машини  - 1

Над 1100 снегопочистващи машини за последното денонощие са били на разположение. Общият брой, който може да бъде мобилизиран, е над две хиляди, коментира регионалният министър Андрей Цеков в „Неделя 150“ по БНР, цитиран от БТА.

Той добави, че за всяка област има сключени договори за зимно поддържане на пътищата. "Има действащи договори, удължено е действието им до края на зимния сезон, така че правният спор, който съществува по начина, по който следва да бъдат възлагани тези поръчки, по никакъв начин няма отношение към готовността ни и към осъществяването на зимното поддържане на пътищата", каза министър Цеков.

Надявам се с началото на новия строителен сезон ще може да се работи по всичките пет магистрали, които в момента се строят, посочи той. Цеков посочи, че почти всички задължения към пътните фирми са били погасени от служебния кабинет, а текущите задължения се обслужват незабавно.

Министърът обясни, че всеки месец се проверяват между 15 и 20 пътни участъка с различен вид тестове - колко е равно покритието, взимат се и сондажни проби, за да се установи дебелината на пластовете и структурата му. Пробите се правят на въведени в експлоатация пътни участъци, чиито гаранционен срок не е изтекъл.

"Общо взето, около 50% от проверените пътни участъци имат недостатъци - изпълненото не отговаря на това, което е било по проект. За всеки недостатък са уведомени изпълнителите и всички са започнали действия по отстраняване на недостатъците", каза Цеков.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не бързай

    15 0 Отговор
    рано е още
  • 2 ТаУмВзе

    11 1 Отговор
    Щото е Кражбия и са Нема а! Герберастията е аматьор пред киренецето.
  • 3 Последния Софиянец

    19 2 Отговор
    Къде са стоте БТР?
  • 4 Откак...

    23 0 Отговор
    ...спре да вали снега хич вашата мобилизация не ме интересува, въпросът тук е ЗАЩО ви плащам данъци и за какво отиват парите ми?!
  • 5 Ами хайде

    17 0 Отговор
    не смешници. Защо не сте ги мобилизирали досега да не би да нямахте информация или календар на стената за да знаете че сме зимен период. Просто обикновена некадърност и липса на всякаква адекватност.... И умствени способности.
  • 6 Некой си

    11 3 Отговор
    В Москва на терен са 10хил.машини.Жалка работа сме ние.

    Коментиран от #17

  • 7 Новичок

    19 1 Отговор
    Няма хора ,машини има.А и фирмите за почистване са все на наши хора.Пфу...
  • 8 Ветеринарен психолог

    12 2 Отговор
    Денков гледа шеметен и глух. Господ му прошепва-Колко си кух! И Хаджи Магнитников/Пеевски се регна -Какъв си евнух! За Факти всеки малък повей на вятъра е повод за обявяване на бедствие.
  • 9 Опааа

    15 2 Отговор
    Тотална излагация в цялата страна! А валя сняг само една нощ! 🤦‍♂️ В София положението е под всякаква критика! ППееееее аааастът Терзиев каза преди три дни,че се е подготвил! Лъжец! ДС-ппеееееаст!
  • 10 Какво значи могат?

    13 2 Отговор
    И защо не са мобилизирани от оня ден, защо не работят от снощи, и защо на тоя терлик изобщо му преразказвате думите, а не го замеряте по брифингите с кал и снежни топки?
  • 11 Гост

    7 2 Отговор
    Какви машини ще мобилизирате, като подарихте 100 БТР на Зеленски? Сега, хващайте лопатите, да не хванем сопите.
  • 12 Гост

    5 0 Отговор
    Блокирани пътища - не се карат коли - не горят бензин - няма оборот за бензиностанциите. Чудя се, как петролните търговци още не са вдигнали валянка?
  • 13 Я го знам !

    5 1 Отговор
    Няма ги Строителни войски.

    Коментиран от #21

  • 14 Цицилия

    8 1 Отговор
    Обещете хората с пари, защото не могат да излезнат заради непочистени улици и преспи да си купят от магазина с промоции или Достъпно за вас храна
  • 15 българин

    8 3 Отговор
    Министърът на военното да хваща лопатата и да рине снега.

    Коментиран от #23

  • 16 Българка

    12 0 Отговор
    И как така има поддържащи скъпоплатени фирми за снегопочистването, а половин България е в бедствено положение при паднал сняг не повече от 30 см? Колко са затворените пътища ? И как ще бъдат санкционирани тези фирми, които не са излезли със снегорини навреме ?......
  • 17 Българка

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Некой си":

    Бегай в Москва! Чий го търсиш в България?
  • 18 Аноним

    1 0 Отговор
    Нищо ме са 2000строшляци
  • 19 Тия що не пуснат аларма по

    7 0 Отговор
    Жисиемите на всички българи като има снежна буря

    Коментиран от #20

  • 20 Парса

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тия що не пуснат аларма по":

    Защото за алармата са давани пари когато е извънредни ситуации да се задейства.
  • 21 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Я го знам !":

    Нали НАТО щеше да ни брани? Да раздават лопати на натовските пешки и да чистят снега, като ни накараха да си разпуснем армията.
  • 22 Някой

    1 1 Отговор
    От една седмица се тръби че времето рязко ще се влоши,но никой не........ .Оня ден написах че ганчо шофьора ще намери минимум 101 причини да се прави на голям майстор на шофирането и после ще има три реда сълзи,сополи,репортажи,клетви и каквото се сетите.Е, кадрите от новините в момента подкрепят на 100%моето твърдение. Всеки се метнал на таралигата и цепи нанякъде . Явно много важни и неотложни дела чакат българските шофьорчета в Неделя ,особено тия по проходите ,изключвам тежкотоварните камиони.
  • 23 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "българин":

    Тагарк0, още ли не е подарил лопатите ни на Зеленски?
  • 24 Опа

    3 0 Отговор
    Поизчакаха да сё разтопи снега от колите по пьтищата, а улиците в София не са прходими. И прдължават да не сё чистят, а плащаме даньци

    Коментиран от #31

  • 25 Кривоглед

    5 0 Отговор
    На моята улица има 3 жилищни блока и 10 къщи. Снега все още не е почистен. Само дирите на джипа на енерго-про се виждат да е минавал заради повреда някъде около нас. Вече не вее и вали от 2 часа и все още никой не почиства. Водата спря през ноща и все още я няма. Кабелната и интернета също ги няма от няколко часа и нилпй не ти казва нищо

    Коментиран от #27

  • 26 Опа

    6 1 Отговор
    Къде ви бяха машините снощи и през нощта в Монтана, Враца и Плевен г-н министър? Кретен. И за да ви стане ясно! Думата опесъчляване трябва да се забрави, На всякъде в Европа пътищата се Обработват със Сол и Луга и химия дори и от три години в Румъния.
    Запомни това бе.,,,,,,, умник.
  • 27 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Кривоглед":

    Но, поне сме достойни членове на алианса.
  • 28 Къде е държавата

    3 0 Отговор
    Правителството, държавата, БЧК да обезщетят бедстващите българи с пари, хранителни пакети и психологическа подкрепа която са засегнати от природното бедствие, както направиха с тези от Царево
  • 29 Тиква

    3 0 Отговор
    Поредния Цеко... И защо не мобилизирахте тези машини Които ги Нямате да почистват??? Идиоти от класа
  • 30 А50

    2 0 Отговор
    Тези хора минали 40години немогат да предвидят последствията от нормален снеговалеж през зимата, а тръгнале за геополитика да ми говорят. Много ингие слаб кастинга на посолството, но то май само такива простокирчовци им се слагат
  • 31 Яяяяяя

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Опа":

    Никой не е казал, че ще чистят, само че има машини и те са си в гаражите, защото иначе ще се “ изхабят” и ще трябва да се възстановяват средства. А така, на края на зимата се удря парафа; толкова машини по толкова дни, дайте ни толкова пари
  • 32 Могат...

    0 0 Отговор
    Едно е да можеш, друго е да искаш и трето е да го направиш
  • 33 Трвбва да се рине,

    0 0 Отговор
    Да се рине, рине и пак рине, институции нехаят, хората пред всяко жилище рядко чистят, не може да чакат на друг и институции нефелни, общини без възможности като техника, занулена държава
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол