Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 16:21 3 784 28

Новият варненски кмет: Имам твърда решимост да ви разкажа какво се е случвало с града ни в последните 10 години

  • кмет на варна-
  • община

Благомир Коцев изложи в социална мрежа първите си впечатления от наследството, оставено му от Иван Николаевич Портних

Новият варненски кмет: Имам твърда решимост да ви разкажа какво се е случвало с града ни в последните 10 години - 1

След местните избори Варна има нов кмет - Благомир Коцев. Той наследява Иван Николаевич Потрних след три мандата или 12 години. След приемането официално на общината, новият кмет сподели във Фейсбук първите си впечатления от видяното. И то в никакъв случай не е неочаквано. В социалната мрежа Коцев написа:

Ето само някои от абсурдите, с които се сблъсках:

- Започвам с кабинета, който заварих. Мръсен, вехт, миришещ лошо и с надрани стени. Портретът на Левски беше закачен зад вратата. Сега виси срещу мен на почетно място. Българите обичаме дома си най-много след семейството. А неподдържаният дом говори за липса на уважение. За объркани ценности, нехайство и нихилизъм. Или като минимум, за това, че в него не се живее. Което в случая на кметския кабинет също не е изненада за никого.

- Но нека продължа по същество. Община Варна беше оставена само с една фирма за зимно поддържане - за район "Аспарухово"! Подчертавам - една фирма за един от районите на Варна. Варна има 5 района. Останалите четири са били оставени без зимно поддържане. Въпреки това, градът при две последователни природни бедствия остана проходим и в нормално състояние - това ми пишете самите вие, варненци. Да, с участието на доброволци, но разчистен. С общи усилия. За което съм признателен на всеки гражданин, който се включи.

- Успоредно с това Варна беше оставена без гориво за градския си транспорт. Но автобусите не спряха! Градът беше оставен и без заплати за шофьорите на автобусите, но те все пак получиха заплати! Без Акт 16 на 60-те зарядни станции за електрическите автобуси 10 дни преди края на проект за 84 млн. лв. Може би нарочно – за да се провалим. Но зарядните станции вече имат Акт 16, а документите от София донесох собственоръчно, защото държах да съм лично ангажиран и защото съответните органи не желаеха да ги дадат на друг, освен на мен. Такова доверие имат държавните органи в досегашното ръководство на тази община.

- Община Варна не е кандидатствала за 40 млн. лв. за индустриална зона - нямала била готови терени. Това ще оставя без коментар. Но не и без последствия.

- Община Варна беше на път да остане без коледна украса. Но тя вече е поставена. Дори свети! Защото нас не ни мързи.

- Утре ще се занимавам с проекти (ремонти на улици и кръстовища) за над 60 млн. лв., поставени под риск от редица безотговорни хора, които вече не управляват Варна.

- До края на седмицата имаме ново предизвикателство. Общината трябва да предостави готови проекти за 100 милиона лева за финансиране през 2024 г. Питам варненци дали според вас администрацията има проектна готовност да поеме 100 милиона лева инвестиции за модернизирането на Варна? Въпросът е риторичен. Няма.

Преди 3 дни потърсих в Общината готови проекти с разрешително за строеж, за да им осигуря 16 милиона лева от държавния бюджет за финансиране през 2024 г. Знаете ли колко такива намерих? Три! За 16 милиона лева. А на нас ни трябват проекти за 100. До края на седмицата. Единственият такъв, който има готовност да кандидатства е проектът за библиотеката, остойностен приблизително от общината за около 60 милиона лева. Но за това ще ви говоря следващия път.

Уверявам ви, че нищо не може да ме отклони от върховенството на закона, интереса на хората на Варна и твърдата ми решимост да ви разкажа какво се е случвало с Варна в последните 10 години. Ще осветля и всички замесени лица.

Но сега, в този момент, Общината се бори да нормализира обстановката във всички райони след бурите. Работим и за вилните зони и селата, защото и там живеят варненци. Дал съм срок до утре всички фирми и екипи да се справим с щетите от бурите и ще обявим край на бедственото положение.

Ще трябва да се преборим и с подготвянето на проектите за финансиране. Очаквам, че ще ни се наложи да работим денонощно, за да наваксаме онова, което не е било вършено усърдно в продължение на години.

Когато приключим тези две жизненоважни за Варна задачи, ще обявя приемен ден и брифинг, за да информирам варненци какво намерихме в папките. И кои са главните герои.

Тогава ще обявя и ревизията - на кои звена и в какви срокове. Знам, че е време.

Но по-спешно нещо от подсигуряване на сигурността на хората, парите за града и нормалния живот на варненци за 2024 г. в този момент няма. Сроковете ни са съвсем къси, а съдействащите хора - малко.

За мен и екипа вашата подкрепа е силен мотиватор да се справим навреме с тези неотложни задачи. Другото – скоро, но не сега.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненци!

    34 1 Отговор
    Ние много добре знаем какво се е случило!
    Ти кажи как ще гооправиш, и как ще накараш виновните да си платят!

    Коментиран от #4, #15

  • 2 Дааа

    42 5 Отговор
    Във Варна се отърваха от крадливата гербаджийска хунта и почват да излизат кражбите, в Бургас, още 4 години , кражби, кражби, кражби. съсипаха го гербвраатите тоя град.
  • 3 Ачо

    17 22 Отговор
    Ще та видим и теб що за мишок си ама след няколко години.Засега не даваш надежди че си по различен
  • 4 Мда

    35 3 Отговор

    До коментар #1 от "Варненци!":

    Добре е да се знае крадлите боклуци от дпс-герб. Какво и колко са откраднали.
  • 5 Опааа

    19 1 Отговор
    Библиотека за 60млн.лв.! 🤦‍♂️

    Коментиран от #22

  • 6 Прокопи Прилепа

    12 18 Отговор
    ПП набута на варненци, както и на софиянци наследници на комунета, станали милионери по време на "мътилката" след 1989 г. Ченгесарските наследници, няма как да са по-различни от предишните управляващи. Лъжите за "честните частници" и "самосъздалите се" милионери, могат да заблудят само най-големите будали.
  • 7 Сабрутев

    12 20 Отговор
    Нагло парче с майсторски PR-и. По -добре разкажи за договорките със строителната мафия.
  • 8 Бай Иван

    22 1 Отговор
    Някой ако тръгне да прави списък за наш бай Ганьо - БоЕко, роман трябва да издаде ... само прикурватурата спи, амо та нали нищо не е станало толкова...
  • 9 Точен

    17 1 Отговор
    Не че ПП/ДБ не са зло, ама беше време да натирим поне временно ГЕРБ в миша дупка. А ДПС са бедни, че вече Възраждане е кантапрът.
  • 10 Деций

    26 0 Отговор
    А те хората от Варна пасат трева,и трябва ти да им кажеш за да прогледнат!Самият факт ,че един проект от 36 милиона за два километра,става над 130 милиона,е достатъчен.Във Варна се е случвало това,което се случва в 99% от градовете в страната,разликата е само в мащабите!Бедата е ,че това всичкото се превърна в норма,и в него участват всички власти,опрели гръб,във гръб за да пазят взаимно заграбената плячката,която да консумират спокойно!
  • 11 Кмета

    6 18 Отговор
    За момента не виждам да има кмет. След опустошителният вятър на 18 и 19.11 никой още не е почистил... Дървета , запише и шахти, кал и мизерия навсякъде....и дойде 25.11 и стана мазало...КМЕТ няма във Варна.
  • 12 Помия

    3 15 Отговор
    Айде и този комунистически подходи Реваншизъм ще показва какво правили 10 г преди него?? Абе аламкоолу Къде си видял в цивилизования свят Спечелили избори да се ровят в тези преди тях Те просто поемат управление и прилагат техните методи Реваншират се на политическия противник Само и винаги русофили и комунисти

    Коментиран от #19

  • 13 Професионалист

    15 3 Отговор
    Браво г-Коцев,аз също искам да имаме кмет като Вас в гр.Сливен,но...за съжаление избраха същия,от мутренската партия.А на Вас пожелавам гр.Варна да просперира!
  • 14 Аматьор ПП

    8 8 Отговор
    Хората не ги интересува какво са правили бивши А какво ще правят настоящи. Бившите са минало Настоящите са настояще и бъдеще.
  • 15 Охо!

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Варненци!":

    Значи сте участвали!

    Коментиран от #16

  • 16 Пръц! Изказа се!

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Охо!":

    Точно както в цяла България знаехме какво.правят Герб и ДПС и какво са правели СДС БСП и НДСВ, плюс малките, гравитиращи около тях партийки(в последните 34 години), обаче нямахме глас.
    Сега имаме глас, чрез ПП и ДБ.
    Идва коледа.за.всички вас! Можете да си квичите дотогава наволя.

    Коментиран от #21

  • 17 Дърта Комуняга

    10 2 Отговор
    важно е какви инвестиции ще се направят без тим дънка и доган да сложат ръка в/у парите, стига кръчми, трябва някакво производство за специалисти, бизнес зона .......
  • 18 Бурофф

    2 2 Отговор
    Най-вероятно първо “Афера”, ще се публикова информация кмета на Варна.
  • 19 АлаНкоолу

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Помия":

    А ти видял ли си, някъде в цивилизования свят, тези управлявали, докато изгубят изборите да правят небивали поразии и да усвояват средства за лична облага, като за световно? Ако се случи, не само ги ровят, ами ги съдят и осъждат.
  • 20 Стан-боцмана

    8 1 Отговор
    Давай смело кмете....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Никой

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Опааа":

    Все едно небостъргач в Дубай,не градската библиотека помещаваща се в стара сграда на пъпа на Варна. Все си мисля че някой е сбъркал в превода и става дума за 6 милиона.
  • 23 Варната

    4 1 Отговор
    Ако , вдигнеш данъците и допуснеш повишение на цената на водата , още сега си изнасяй багажа от общината !
  • 24 наско

    3 1 Отговор
    Варна е разпределена между ДпС и тим. Ако тоя глупак не им служи, няма да бъде кмет в края на седмицата.
  • 25 Ром

    2 2 Отговор
    Абе и тоа ше краде . Ами че тъй де защо иначе да става кмет .
  • 26 уроди

    0 0 Отговор
    Секретарката на областната във Варна днес звъняла по държавните институции за да "съобщи", че Областната имала Имен ден. Алоууу къде сме ?
  • 27 Новите електробуси

    0 0 Отговор
    Та те се рушат. Падат им болтчетата, отвиват се.
    Суровините които са използвани за конструирането им са нискокачествени.
    Защо не казахте че просто.. се перат пари?
  • 28 ВИК

    0 0 Отговор
    След Нова година яко сурвакане на всички докат ви доде акъла
    с по 5 или 6 лв на кубик използвана вода.
    А за тока с по 30-40лв отгоре за киловат час.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове